Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » vynechávání motoru

Henry (Člen)
23.08.2007 19:07:53

vynechávání motoru

Čus lidi, potřebuju poradit, dneska na vyjížďce se mi vyskytl takový problém. Při jízdě asi 140-150 km/hod. asi po 5 kilometrech konstantní rychlosti mio najednou chcípl motor. Po zastavení jsem se ho pokoušel natočit, ale marně. Podařilo se to asi až po 10 minutách jako by potřeboval vychladnot. Poprvé jsem myslel, že mi došel bnál, tak jsem přepnul na rezervu, ale po dalších 10 kilometrech se toto opakovalo. Nevím čím by to mohlo být- naštěstí jsem dojel až domů.idontknowidontknowidontknow

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
VikecB12 (Člen)
23.08.2007 20:04:19

Re: vynechávání motoru

ucpaná dírka odvzdušnění nádrže,bordel v kohoutku na nádrži,dobíjení(jednou mě takhle blblo GSXR,vždycky po chvilce zdechlo a po pár minutách zase chytlo.Vyměnil sem ten žebrovanej regulátor dobíjení a byl klid)

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Henry (Člen)
23.08.2007 20:28:20

To VikecB12: prosítě a kde bych našel tu dírku na odvzdušnění nádrže? A ten regulátor napětí taky nevím kde hledat-mám bandita teprve 14 dní i s cestou a teprve se seznamujem. Jinak dík za rady.idontknow

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
VikecB12 (Člen)
23.08.2007 20:49:55

ta dírka bývá ve víčku,když ho votevřeš,tak je tam malá dírka.Ale dá se to zjistit za jízdy,když se ti to zastaví,tak votevři víčko a pokud to bude ucpaný,tak to zasičí jak to přisaje vzduch.Pokud to tím nebude,tak bych šel po přívodu benzínu,takže vyšroubovat kohout z nádrže,je na něm sítko,tak jestli není zajebyný,potom jestli není nějaká skříplá hadička od nádrže ke karbecum.Ještě by to mohlo byt membránou v kohoutku,takže když ti to začne blbnout tak přepni kohoutek do polohy PRI a pokud to pojede normálně je v pussy ta membrána.
Uf to sem se spotil,než sem to nadatlovalbigsmile

Henry (Člen)
23.08.2007 20:54:51

Dík moc za rady, zkusím to prolést popoředě, a uvidíme kde by mohla být chyba.Je mi divné že to udělalo jen při větší rychlosti při jízdě v kuse, pak jsem dojel dom asi dalších 10 km, ale už jsem to nehonil- jen tak 100kou a jelo to v pohodě.bad no snad na to příjdu, zatím díksmile1

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
VikecB12 (Člen)
23.08.2007 21:03:20

Bude to nějaka krpa na přívodu benálu,když jedeš v klidu tak to tam pomalu teče a na jízdu to stačí,ale jak to začneš honit,tak to začne pořádně papat a pak se mu toho benálu nedostává.Ještě jestli tam někdo nefrkl palivovej filtřík na hadičku a ten by mohl byt zacpanejidontknow

Henry (Člen)
23.08.2007 21:08:33

jj máš pravdu je tam vidět nějaký filtřík pod nádrží. Kdyžtak ho zkusím vyměnit, ale vypadá vcelku čistě.  zítra vyměním-pokud ho seženu a dám vědět, protože to by byl celkem průser, kdyby to udělalo při přdjížděníbad

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
vysky (Člen)
23.08.2007 22:46:59

přesně to samý teď taky řešim. Každou chvíli mi vypíná motor a pak to ne a ne nastartovat. Nejsem ale vůbec moto-odborník, tak se v tom moc nehrabu, páč bych to už nejspíš nedal zpátky dohromady smile2 Teď už jenom čekám až se vrátí kamarád z dovolený a okoukne to smile2

Henry (Člen)
23.08.2007 22:52:29

Tak dej kdyžtak vědět jestli jste na něco přišli, pokud na to příjdu, tak ti dám hned zprávu

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
vysky (Člen)
24.08.2007 11:49:25

OK good , v tejdnu se pokusim k němu dojet

Henry (Člen)
24.08.2007 12:03:42

Lidi dneska jsem se byl projet jen tak po okolí, a asi po 20 km to udělalo znovu. Podle mě to udělá až když se to přehřeje. Nemohly by to být třeba svíčky? Protože pak jak to asi po 10 min se podaří nastartovat tak to chrochtá jakoby na 3 hrnky. Dík za radyidontknowbad

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
Loser (Administrator)
24.08.2007 12:07:42

vsak jizda stovkou by ti mela stacit, ne? Mimo obec stejne muzes jet jen 90 a na dalnici 130,coz uz je po p.i.c.i rychlost a hlavne hodne nebezpecna, tak se drz te stovky a nemusis noc vopravovat.goodgoodbigsmile

Loser, mechanik a strojni psycholog v jedne osobesmile1

I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Henry (Člen)
24.08.2007 12:17:00

Dí, dobrá rada nad zlato, akorát. že dneska jsem jel po okreskách v dědinkách a max. rychlost byla 90-100 a v dědině 50-60 a jeli jsme ve dvou.smile2 Tak vážně nevím čím by to mohlo býtidontknowidontknowidontknow

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
Koldan (Člen)
24.08.2007 14:28:07

už jsi vyzkoušel otevřít tu nádrž?prostě až se ti to začne zase dusit,zastav,otevři nádrž a zkus jet s otevřítou.pokud bude vše oukej,máš problém s tím odvzdušněním.nemůžeš sem házet dotazy,že ti to nejde a přitom po tom nepátrat.už ti tu radili ať zkusíš,ty sítka a přívody jak benzínu tak vzduchu,tak až to vyzkoušíš,tak se ozvi znovu

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
VikecB12 (Člen)
24.08.2007 14:46:10

neteče ti tam benzín,tak hledej

Henry (Člen)
24.08.2007 14:56:23

No samo, že si nechám poradit a ihned jak to půjde a bude  to v mých silách pokusím se na to přijít. Akorát mi nejde do hlavy, že to udělá vždy po určité době jízdy a ikdyž ventil od nádrže otočím do polohy PRI tak se taky nic neděje. Když se mi to stalo včera tak jelikož nemám kontrolku rezervy díval jsem se do nádrže a při otevření nic nepsuklo, takže podtlak by tam být neměl.idontknow

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
Henry (Člen)
24.08.2007 15:01:15

A ještě k tomu, po tom chcípnutí mi nejde minimálně 10 minut manďour natočit, ikdyž to dám do polohy PRI, takže si myslím, že kdyby to mělo být benálem tak tam do těch karbeců snad nateče ani ne do 1 minuty, ne? A za další, první cca půlhodinku jízdy jezdí bez problémů i když ho točím do 8-9000 otáček tak si myslím, že by se problém projevil už tady ne? Nejsem odborník, ale nejde mi to do hlavy sorry. Já si myslím spíš jestli to není nějaké čidlo nebo něco.idontknow

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
VikecB12 (Člen)
24.08.2007 15:23:36

na Bpussy žadný čidla nenajdeš,skusit PUčkem změřit to dobíjení.Normálně změříš volty na baterce(kolem12V),pak nastartuješ a přidáš plyn,a mělo by to ukazovat vo něco víc(zhruba 14-16V) Ale víc to tipuju na ten přívot benzínu.

Henry (Člen)
24.08.2007 20:59:21

Tak jsem to dneska rozebral, vytáhl filtřík pod nádrží, sice vypadá čistě ale zítra koupím nový a vyměním ho, kohout od nádrže jsem rozpitval, ale žádné sítko v něm jsem nenašelidontknow, jestli náhodou nebyly dávaný až do novších ročníků- já mám 2000.smile2, rovnou vyměním i vzducháč a odpoledne to povalím projet. Doufám, že jste měli pravdusmile1

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
Henry (Člen)
25.08.2007 21:35:52

Vřelé díky za všechny moudré rady, nechci to zakřiknout, ale dnes jsem zajel nonstop asi 180 km a banďas šlapal jak hodinky. Pročistil jsem palivový kohout, vyměnil palivový filtr a při jednom i vzducháč-který mimochodem nikdo neměnil snad od novoti a zdá se být vše good

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
Henry (Člen)
25.08.2007 21:37:40

to VYSKY tak zkus to co já, vyměň filtry-nejlíp oba a přepucuj palivový kohout. Viz příspěvek výšesmile1

"TO JE MORYBUNDUS!!!"
VikecB12 (Člen)
25.08.2007 22:24:56

no vidíš,ani to nebolelosmile1

vysky (Člen)
26.08.2007 12:16:04

good diky, ve středu jdu na to

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS