Nejsi přihlášen
LosBanditos (Člen) 26.08.2007 15:34:21 Offline |
Jak seřídit podvozek.
Mám 600N 97rok. Při 102km/h do zatáčky, ale hlavně při víjezdu moto strašně plave. A manuálu píšou bla bla a předpětí přužiny, ale na tlumiči je pouze ozubené kolo ale měrka nebo ukazatel žádnej. PoraĎte co s tím a jak snadno a rychle seřídit, aby moto poslouchalo mě a né já ji. Díky
LosBanditos adios !
Martin B12 (Člen) 26.08.2007 19:35:58 Offline |
Re: Jak seřídit podvozek.
a až vyměníš ty pružiny a dáš hustší volej jak píše kelly tak si sešteluj předpětí pružiny a tlumení zad. odpružení. na předpětí potřebuješ origo klič je tam 7 poloh/7ka nejtvrdší/ a na tlumení máš dole pod tlumičem kolečko se 4 stupni./4 nejtvrdší/
tak musíš chvíli laborovat co a jak ti bude vyhovovat
další možnost je že je tlumič po smrti
street triple picco
LosBanditos (Člen) 27.08.2007 12:53:33 Offline |
Kelly01 psal:Vzhledem k tomu že to začíná přesně ve 102km+-0,05km tak doporučuji tužší pružiny a olej 15W.
Při 120km/h ty detajlisto
LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen) 27.08.2007 13:11:14 Offline |
Martin B12 psal:a až vyměníš ty pružiny a dáš hustší volej jak píše kelly tak si sešteluj předpětí pružiny a tlumení zad. odpružení. na předpětí potřebuješ origo klič je tam 7 poloh/7ka nejtvrdší/ a na tlumení máš dole pod tlumičem kolečko se 4 stupni./4 nejtvrdší/
tak musíš chvíli laborovat co a jak ti bude vyhovovat
další možnost je že je tlumič po smrti
To ale stejně není na ozubemém kole vidět na kterou stranu je přidání a ubrání předpětí. Na tlumiči je takynapsané, žádné čísla tam nejsou. A olej nevím do čeho myslíš 15w
LosBanditos adios !
...někdy mě to tak připadá, že je to tady soutěžní koutek moudrejch hlav a ty "blbější" sem nemaj přístup ; kam jinam se má ten člověk jít asi zeptat když ne sem? ; fandi si aby ses nepotřeboval někdy někde zeptat na něco čemu třeba nerozumíš a nenatrefil na podobnýho "kosa"
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Martin B12 (Člen) 27.08.2007 14:58:15 Offline |
Osi myslíš že jsem mu to nenapsal dost srozumitelně,vono se chce taky trochu k tomu vohnout a podívat co a jak
street triple picco
osiris psal:...někdy mě to tak připadá, že je to tady soutěžní koutek moudrejch hlav a ty "blbější" sem nemaj přístup ; kam jinam se má ten člověk jít asi zeptat když ne sem? ; fandi si aby ses nepotřeboval někdy někde zeptat na něco čemu třeba nerozumíš a nenatrefil na podobnýho "kosa"
Osi sorry,ale na dotažení předpětí péra nemusíš mít ani vychozenou základku.Přece když se na to podívám a zahejbu si s tím,tak to pochopím. Je fakt že někteří lidi se bojí s něčím hejbat aby něco nezkurvili...
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
...kamarádi de taky vo to, že to nemusí bejt člověk z voboru a tak se zkuste vžít do situace, kdy se dete zeptat na něco v čem nejste zas tak dobrý
...ani jeden z vás by si jistojistě z fleku nestřih třeba voddirigovat devátou symfonii, vodvoperovat žlučník laparoskopicky, spíchnout svatební šaty, umotat vánočku, udělat větnej rozbor ze svahilštiny, nebo vypočítat matematickou úlohu syntetickou a analitickou metodou
ps: zkurvit se to (něco všeobecně) dá hned, voprava už ale taková sranda není
osiris psal:...jo a šlo mě pouze o to pohoršování a lamentování nad někým "kdo neví"
Osi ty nevis jak to tady chodi? ty ses ale péééro.Ti prece musi bejt jasny,jak to je,ne??? OMG to sou dneska lamy
Doufam,ze z toho poznas,ze s tebou souhlasim, je to to stejny,jako jebani nekoho za nevyplnenej profil
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Ja sem nikomu nenadaval,a dokonce sem mu aji poradil,at si s tím zatočí,že to pochopí jak to funguje.A jestli sem se dotkl nějakýho inžinýra,dirigenta,doktora,nebo jinejch kutilů,tak se hluboce omlouvám a du se do kouta zbyčovat
no já sem holt taky asi méně zdatnej montér,žádný čísla sem neobjevil a nejde mi stím hnout,je teda možný že je to na doraz,ale jen pro klid duše to s někým konzultuju u bandasky na živo teorie mi nezabírá,asi sem se měl líp učit
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Martin B12 (Člen) 27.08.2007 18:38:37 Offline |
maňas psal:no já sem holt taky asi méně zdatnej montér,žádný čísla sem neobjevil a nejde mi stím hnout,je teda možný že je to na doraz,ale jen pro klid duše to s někým konzultuju u bandasky na živo teorie mi nezabírá,asi sem se měl líp učit
no a videl jsi tam takový stupínky na tom tlumiči?tak to je ta stupnice/jestli to máš na tom nejvyšším tak to máš na tvrdo/ a zkus víc zabrat - jde to furt do kola
street triple picco
VikecB12 psal:osiris psal:...někdy mě to tak připadá, že je to tady soutěžní koutek moudrejch hlav a ty "blbější" sem nemaj přístup ; kam jinam se má ten člověk jít asi zeptat když ne sem? ; fandi si aby ses nepotřeboval někdy někde zeptat na něco čemu třeba nerozumíš a nenatrefil na podobnýho "kosa"
Osi sorry,ale na dotažení předpětí péra nemusíš mít ani vychozenou základku.Přece když se na to podívám a zahejbu si s tím,tak to pochopím. Je fakt že někteří lidi se bojí s něčím hejbat aby něco nezkurvili...
mam vychozenou základku a bojim se stim hejbat abych to nezkurvil.tak se taky raději 5xzeptám než něco provedu. sem prostě takovej a je mi to jedno. je fakt že nejdřív hledám a snažím se neptat na iny
momentalně zavostalej
LosBanditos (Člen) 29.08.2007 12:51:32 Offline |
Martin B12 psal:Osi myslíš že jsem mu to nenapsal dost srozumitelně,vono se chce taky trochu k tomu vohnout a podívat co a jak
Napsál jsi to srozumitelně. Musím ten "C" klíč nějak speciálně poptat. Nebo ho koupím v každé dílně?
LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen) 29.08.2007 12:59:10 Offline |
Peka psal:ne kazdy je rozeny mechanik a zkusenej, tak kdyz se nekdo zepta normalne, tak se mu ma odpovedet normalne k veci no a pak se muze rozvinout diskuze o H..
OKa tak normálně. Ptal jsem se jak se seřídí podvozek. Jsme automechanik,a el manuál je na a Vaše posraný kecy taky. Vy na tom jezdíte. Já mám banditku měsíc. Pď mi ceřídit dvojitý turbo na mým BMW a můžem si tykat.
LosBanditos adios !
Ten C klíč se bude dat sehnat,ale sou různý velikosti,podle průměru té věci kolem které s tím šroubuješ. Já kdysi dotahoval centrál C klíčem co byl na kolo na dotahování krčku,ted mám origo co je v nářadí u B12
LosBanditos psal:Peka psal:ne kazdy je rozeny mechanik a zkusenej, tak kdyz se nekdo zepta normalne, tak se mu ma odpovedet normalne k veci no a pak se muze rozvinout diskuze o H..
OKa tak normálně. Ptal jsem se jak se seřídí podvozek. Jsme automechanik,a el manuál je na a Vaše posraný kecy taky. Vy na tom jezdíte. Já mám banditku měsíc. Pď mi ceřídit dvojitý turbo na mým BMW a můžem si tykat.
...myslím, že peka to psal s dobrým úmyslem pro tvou podporu, tak nestartuj čoveče
LosBanditos psal:Mám 600N 97rok. Při 102km/h do zatáčky, ale hlavně při víjezdu moto strašně plave. A manuálu píšou bla bla a předpětí přužiny, ale na tlumiči je pouze ozubené kolo ale měrka nebo ukazatel žádnej. PoraĎte co s tím a jak snadno a rychle seřídit, aby moto poslouchalo mě a né já ji. Díky
Co se tedy tyce ladeni tohoto stroje - ke zklidneni pomuze nastavit predpeti zadni pruziny jiz psanym postupem C klicem dokonce ja pouzil C klic na Jawu tehda jsem nic jineho nemel, hodnota 6 je dostacujici. Jinak vymena za jiny system ohlins ......
Dale je vhodne zvysit predpeti pruzin v prednich vidlicich podlozkovanim treba 9mm a hustcim olejem 15W, takto nastaveny podvozek byl dostecne tuhy a sedelo to dobre, drzelo to stopu, ale i tak existuji na nasich silnicich takove zatacky kdy tohle vse take nepomuze. Takto jsem to mel nastavene ja, a jsou lide kteri muzou potvrdit jak se s tim pak da jet.
pro stabilitu je dobry jeste tlumic rizeni, ale to uz je nakladove hodne vysoko. dobre je miti siroke riditka se to nezda, ale jednou mi to pomohlo ta paka v riditkach.
Ladeni podvozku je beh na delsi trat, kazdy mame jinz styl jizdy.
B12 neni uz je autobus :)
LosBanditos psal:Peka psal:ne kazdy je rozeny mechanik a zkusenej, tak kdyz se nekdo zepta normalne, tak se mu ma odpovedet normalne k veci no a pak se muze rozvinout diskuze o H..
na to,že seš automechanik se ptáš jak kuchař co mašinu,tlumiče atd nidky neviděl,tak tu nehaž "posranýma kecama".
Kdyby ses zamyslel,tak zjistíš,že na tlumiči je prstenec,tím se točí,že tam jsou stupínky,kerý logicky stlačují pružinu a dělaj její předpjetí.Vzhledem k tomu,že je tam stupínků sedm a asi nevážíš 60 kilo,tak se dá předpokládat,že použiješ poslední 3 stupínky.No a pak už je tam jen útlum,malé černé kolečko zespod tlumiče,kerej má čtyři polohy,no tak si to vyzkoušej s tím pototočit a zjistíš co ti vyhovuje víc,protože jak už napsal Peka,každýmu sedí něco jiného,dle stylu jízdy případně dle silnic, kerý jezdí.No a pokud bys to chtěl vylepčit něčím jiným tak už ti to Peka napsal:
jinej zadní centrál
podložky do předních vidlí nebo nové progresivní pružiny (lepší varianta)
olej do vidlí 15 W
tlumič řízení
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
LosBanditos (Člen) 30.08.2007 12:31:02 Offline |
Koldan psal:LosBanditos psal:Peka psal:ne kazdy je rozeny mechanik a zkusenej, tak kdyz se nekdo zepta normalne, tak se mu ma odpovedet normalne k veci no a pak se muze rozvinout diskuze o H..
na to,že seš automechanik se ptáš jak kuchař co mašinu,tlumiče atd nidky neviděl,tak tu nehaž "posranýma kecama".
Kdyby ses zamyslel,tak zjistíš,že na tlumiči je prstenec,tím se točí,že tam jsou stupínky,kerý logicky stlačují pružinu a dělaj její předpjetí.Vzhledem k tomu,že je tam stupínků sedm a asi nevážíš 60 kilo,tak se dá předpokládat,že použiješ poslední 3 stupínky.No a pak už je tam jen útlum,malé černé kolečko zespod tlumiče,kerej má čtyři polohy,no tak si to vyzkoušej s tím pototočit a zjistíš co ti vyhovuje víc,protože jak už napsal Peka,každýmu sedí něco jiného,dle stylu jízdy případně dle silnic, kerý jezdí.No a pokud bys to chtěl vylepčit něčím jiným tak už ti to Peka napsal:
jinej zadní centrál
podložky do předních vidlí nebo nové progresivní pružiny (lepší varianta)
olej do vidlí 15 W
tlumič řízení
díky moc. Konečně jsme se dozvěděl co potřebji. Tlumič a ostatní součást chassi nevidím poprvé, ale znáš to ryjpneš jak nemám a se seřizování je oprava. Ale stejně díky
LosBanditos adios !
Stránky: 1