Nejsi přihlášen
LosBanditos (Člen) 05.10.2007 12:07:19 Offline |
Jak leštit hliník a slitiny hliníku.
Ahoj,
prosím o fígle a rady jak co nelépe vyleštit motor, přepákvání, kyvku a ráfky. Ještě jedna věc nevíte z čeho je přední vydlice. ( jaká slitina)
Za relevantní odpovědi předem díky. Ale Meloun s proužkama na ráfky mne fakt pobavil
LosBanditos adios !
Re: Jak leštit hliník a slitiny hliníku.
Myslím si,že ráfky jsem vyleštil obstojně...oproti hrůzám,co spíš vypadaj jak stříklý stříbřenkou
Radu bych ti tedy klidně dal...ale nechce se mi vymejšlet nějakej příběh zrovna a navíc ta otázka neni zas až tak tupá jako bývají jiné...
Víko na notoru nakonec taky šlo docela dobře,ale oproti kolům podstatně pracněji..
Snad se umudří leštící maniak Koldan a nějaký rozumy sem flákne...
Přes icq na mě totiž !!!
Takže když už je to tady veřejně-nechtěl jsem tohle vlákno začínat já...
Koldan:
Jak sakra docílils na těch víkách tak vysokýho lesku??
Rád bych znal druh pasty,hadráky,točky atd atd...
Používám nějakou zelenou-píšou na ní lapovací,filcák,hrubší hadrák a jemnej hadrák na dokončení...a jak říkám:kola šly krásně,víka taky,ale podstatně hůř
PURE NAKED BIKE!
LosBanditos (Člen) 05.10.2007 14:16:07 Offline |
Meloun psal:Myslím si,že ráfky jsem vyleštil obstojně...oproti hrůzám,co spíš vypadaj jak stříklý stříbřenkou
Radu bych ti tedy klidně dal...ale nechce se mi vymejšlet nějakej příběh zrovna a navíc ta otázka neni zas až tak tupá jako bývají jiné...
Víko na notoru nakonec taky šlo docela dobře,ale oproti kolům podstatně pracněji..
Snad se umudří leštící maniak Koldan a nějaký rozumy sem flákne...
Přes icq na mě totiž !!!
Takže když už je to tady veřejně-nechtěl jsem tohle vlákno začínat já...
Koldan:
Jak sakra docílils na těch víkách tak vysokýho lesku??
Rád bych znal druh pasty,hadráky,točky atd atd...
Používám nějakou zelenou-píšou na ní lapovací,filcák,hrubší hadrák a jemnej hadrák na dokončení...a jak říkám:kola šly krásně,víka taky,ale podstatně hůř
No já vím, že lapování je nejvyžší leštění. Klidně to začni ať vím co a jak a mám přes zimu co dělat.
LosBanditos adios !
Jsem v tomhle proti zdejším mistrům amatér...nerad bych si udělal nějakej trapas(zase)
Nic no,takže základem je si připravit hladkej povrch-šmirglem-bohatě stačí třeba jemnost kolem 400-600,já používal 800-když tam nejsou nějaký podstatný hluboký rejhy,tak je to OK...
Filcovej kotouč je snad jen jeden-maj to v každým železářství.
Pasta-nejčaastěji lapovací zelená,ale jsou i nějaký modrý,na hliník,na nerez atd-moc se v tom neorientuju-asi z toho nedělat moc vědu
Naneseš na kotouč a účelem je,aby vzniklo teplo a tlak-tzn.otáčky klidně pomalé(jinak by ti to třeba odlítalo anebo bys to neudržel ani v ruce(bavíme se o vrtačce)Voltrk je samozřejmě lepší...
Musíš na to tlačit(a to klidně víc než míň),musí se ta pasta jakoby roztýct-pak to má ten správnej efekt
No...pak to vomeju nějakým benzínem a nacpu tam hadrák (a podle nálady tu pastu i na něj)a za vysokých otáček už to začíná mít pomalu konečnou podobu...
Nakonec vždy ještě jemným hadrákem+bílá pasta(spíš jak křída to vypadá)to všechno dočistím a šmitec...
PURE NAKED BIKE!
Meloun: no, nikdy jsem nic neleštil, tak z té faktické stránky to neumim posoudit, ale popisiješ to krásně - podle tohodle návodu se to musí zvládnout - přesně takle mi dycky maminka vysvětluje recept když chci něco vařit ... a pak si vezmeš ten malej hrneček, nasypeš tam půlku toho pytlíčku, co sem ti dala do pravý kapsy u tašky... prostě Polo-paticky
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Polo psal:Meloun: no, nikdy jsem nic neleštil, tak z té faktické stránky to neumim posoudit, ale popisiješ to krásně - podle tohodle návodu se to musí zvládnout - přesně takle mi dycky maminka vysvětluje recept když chci něco vařit ... a pak si vezmeš ten malej hrneček, nasypeš tam půlku toho pytlíčku, co sem ti dala do pravý kapsy u tašky... prostě Polo-paticky
Polovinu pytlíčku o ti dala do pravé kapsa? když vaříš? .... co kua waříš kámo.... vzal bych aspon 2 g na zkoušku
Blu one.... old one
Kdybych sem uměl vložit fota,dal bych sem víčko nádrže.Zrovna dnes jsem ho leštil.Modrá pasta UNIPOL A filcovej kotouček.Modrá na leštění a bílá na finální lesk.Pak jen odmastit,přejet hadříkem a hotovo.Lesk jak zrcadlo.
TO Meloun:koldan nevodpovíá bo si trůba: ukázkarozohovoru s Melounem:
Meloun: halo seš tam
Koldan: jo
Koldan: co jsi potřeboval?
no a tak to bylo dvakrát,takže holt potom nevodpovídám
a jináč co sa týče teho leštění,už jsem to tu někde psal,sundat barvu, pomocí brusné textilie,filčák,zatlačit tak,aby sa to zahřálo a nakonec hadřákem jen doleštit,nic jinýho f tom nejni
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:TO Meloun:koldan nevodpovíá bo si trůba: ukázkarozohovoru s Melounem:
a jináč co sa týče teho leštění,už jsem to tu někde psal,sundat barvu, pomocí brusné textilie,filčák,zatlačit tak,aby sa to zahřálo a nakonec hadřákem jen doleštit,nic jinýho f tom nejni
uz sou tady zas hadřáky a filčáky
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Koldan psal:TO Meloun:koldan nevodpovíá bo si trůba: ukázkarozohovoru s Melounem:
No protože ti to icq blbne pořád
Píšu sáhodlouhý prosebný eseje plné chvály a obdivu a ono se to při přenosu do ázije ztratí někde v kabelech
Nic novýho jsem se nedověděl,takže se opět budu držet svých funkčních postupů...
PURE NAKED BIKE!
něco málo je taky tady co sem vyhrabal
http://www.volny.cz/romixx/cestovani/technika.htm
kam nešlo brusnou textilkou , tak tam sem měl odstraňovač baref
LosBanditos (Člen) 07.10.2007 15:43:26 Offline |
Moc pěkný
LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen) 07.10.2007 15:45:52 Offline |
WenzelB6 psal:něco málo je taky tady co sem vyhrabal
http://www.volny.cz/romixx/cestovani/technika.htm
kam nešlo brusnou textilkou , tak tam sem měl odstraňovač baref
Kua moc díky to všem pomůže. Je to napsaný pro blbce a mi všici co máme bandasky jsme až moc chytrý takže v poho. Jěště jednou díky
LosBanditos adios !
Bandit-Kralik (Člen) 07.10.2007 18:25:39 Offline |
Kovove mat. se lesti brusnou a lestici pastou.....sezenez v kazdem Baumarktu a potrebach pro kutily,dalsi moznost je filcove rouno....to se pouziva pred pajenim medenych trubek u topeni......krasne,rychle a ciste vylesti.....bez jakychkoliv skrabancu.....priprav se....je to piplacka a chvilku to zabere
Meloun psal:Koldan psal:TO Meloun:koldan nevodpovíá bo si trůba: ukázkarozohovoru s Melounem:
a jináč co sa týče teho leštění,už jsem to tu někde psal,sundat barvu, pomocí brusné textilie,filčák,zatlačit tak,aby sa to zahřálo a nakonec hadřákem jen doleštit,nic jinýho f tom nejniwoe seš jedinej gdo s mi nemoh dopsat
No protože ti to icq blbne pořád
Píšu sáhodlouhý prosebný eseje plné chvály a obdivu a ono se to při přenosu do ázije ztratí někde v kabelech
Nic novýho jsem se nedověděl,takže se opět budu držet svých funkčních postupů...
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Stránky: 1