Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Jak leštit hliník a slitiny hliníku.

LosBanditos (Člen)
05.10.2007 12:07:19

Jak leštit hliník a slitiny hliníku.

Ahoj,

prosím o fígle a rady jak co nelépe vyleštit motor, přepákvání, kyvku a ráfky. Ještě jedna věc nevíte z čeho je přední vydlice. ( jaká slitina)

Za relevantní odpovědi předem díky. Ale Meloun s proužkama na ráfky mne fakt pobavil goodgoodgood

LosBanditos adios !
Meloun (Člen)
05.10.2007 13:42:13

Re: Jak leštit hliník a slitiny hliníku.

Myslím si,že ráfky jsem vyleštil obstojně...oproti hrůzám,co spíš vypadaj jak stříklý stříbřenkousick
Radu bych ti tedy klidně dal...ale nechce se mi vymejšlet nějakej příběh zrovna a navíc ta otázka neni zas až tak tupá jako bývají jiné...surprisedbigsmile
Víko na notoru nakonec taky šlo docela dobře,ale oproti kolům podstatně pracněji..idontknow
Snad se umudří leštící maniak Koldan a nějaký rozumy sem flákne...helpgood
Přes icq na mě totiž fuck!!!surprisedsmile1
Takže když už je to tady veřejně-nechtěl jsem tohle vlákno začínat já...
Koldan:
Jak sakra docílils na těch víkách tak vysokýho lesku??surprisedidontknow
Rád bych znal druh pasty,hadráky,točky atd atd...
Používám nějakou zelenou-píšou na ní lapovací,filcák,hrubší hadrák a jemnej hadrák na dokončení...a jak říkám:kola šly krásně,víka taky,ale podstatně hůřidontknow

PURE NAKED BIKE!
Meloun (Člen)
05.10.2007 13:44:02

sickchyb ja sviněsickpardonsick

PURE NAKED BIKE!
Americkej (Člen)
05.10.2007 13:56:13

Svět spěje do pekel!

Takovýhle téma a po Fildovi ani vidu ani slechu surprised

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
LosBanditos (Člen)
05.10.2007 14:16:07

Meloun psal:

Myslím si,že ráfky jsem vyleštil obstojně...oproti hrůzám,co spíš vypadaj jak stříklý stříbřenkousick
Radu bych ti tedy klidně dal...ale nechce se mi vymejšlet nějakej příběh zrovna a navíc ta otázka neni zas až tak tupá jako bývají jiné...surprisedbigsmile
Víko na notoru nakonec taky šlo docela dobře,ale oproti kolům podstatně pracněji..idontknow
Snad se umudří leštící maniak Koldan a nějaký rozumy sem flákne...helpgood
Přes icq na mě totiž fuck!!!surprisedsmile1
Takže když už je to tady veřejně-nechtěl jsem tohle vlákno začínat já...
Koldan:
Jak sakra docílils na těch víkách tak vysokýho lesku??surprisedidontknow
Rád bych znal druh pasty,hadráky,točky atd atd...
Používám nějakou zelenou-píšou na ní lapovací,filcák,hrubší hadrák a jemnej hadrák na dokončení...a jak říkám:kola šly krásně,víka taky,ale podstatně hůřidontknow

No já vím, že lapování je nejvyžší leštění. Klidně to začni ať vím co a jak a mám přes zimu co dělat.

LosBanditos adios !
Meloun (Člen)
05.10.2007 14:29:53

Jsem v tomhle proti zdejším mistrům amatér...nerad bych si udělal nějakej trapashelp(zasebigsmile)
Nic no,takže základem je si připravit hladkej povrch-šmirglem-bohatě stačí třeba jemnost kolem 400-600,já používal 800-když tam nejsou nějaký podstatný hluboký rejhy,tak je to OK...
Filcovej kotouč je snad jen jeden-maj to v každým železářství.
Pasta-nejčaastěji lapovací zelená,ale jsou i nějaký modrý,na hliník,na nerez atd-moc se v tom neorientuju-asi z toho nedělat moc věduidontknowgood
Naneseš na kotouč a účelem je,aby vzniklo teplo a tlak-tzn.otáčky klidně pomalé(jinak by ti to třeba odlítalo anebo bys to neudržel ani v ruce(bavíme se o vrtačce)Voltrk je samozřejmě lepší...
Musíš na to tlačit(a to klidně víc než míň),musí se ta pasta jakoby roztýct-pak to má ten správnej efektgood
No...pak to vomeju nějakým benzínem a nacpu tam hadrák (a podle nálady tu pastu i na něj)a za vysokých otáček už to začíná mít pomalu konečnou podobu...
Nakonec vždy ještě jemným hadrákem+bílá pasta(spíš jak křída to vypadá)to všechno dočistím a šmitec...

PURE NAKED BIKE!
Polo (Člen)
05.10.2007 14:50:43

Meloun: no, nikdy jsem nic neleštil, tak z té faktické stránky to neumim posoudit, ale popisiješ to krásně - podle tohodle návodu se to musí zvládnout good - přesně takle mi dycky maminka vysvětluje recept když chci něco vařit bigsmile     ... a pak si vezmeš ten malej hrneček, nasypeš tam půlku toho pytlíčku, co sem ti dala do pravý kapsy u tašky... prostě Polo-paticky smile1

Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
misi (Člen)
05.10.2007 14:56:37

Polo psal:

Meloun: no, nikdy jsem nic neleštil, tak z té faktické stránky to neumim posoudit, ale popisiješ to krásně - podle tohodle návodu se to musí zvládnout good - přesně takle mi dycky maminka vysvětluje recept když chci něco vařit bigsmile     ... a pak si vezmeš ten malej hrneček, nasypeš tam půlku toho pytlíčku, co sem ti dala do pravý kapsy u tašky... prostě Polo-paticky smile1

Polovinu pytlíčku o ti dala do pravé kapsa? když vaříš? .... co kua waříš kámo.... vzal bych aspon 2 g na zkoušku smile1smile1smile1smile1smile1smile1bigsmile

Blu one.... old one
Polo (Člen)
05.10.2007 15:06:15

Misi: toho většinou nevařim moc, ale až zas budu tak tě pozvu bigsmile
sem jen chtěl říct, že to musim mít všechno podrobně popsaný a připravený smile1

Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
marcoo (Člen)
05.10.2007 16:43:17

Kdybych sem uměl vložit fota,dal bych sem víčko nádrže.Zrovna dnes jsem ho leštil.Modrá pasta UNIPOL A filcovej kotouček.Modrá na leštění a bílá na finální lesk.Pak jen odmastit,přejet hadříkem a hotovo.Lesk jak zrcadlo.

Koldan (Člen)
05.10.2007 23:23:17

TO Meloun:koldan nevodpovíá bo si trůba: ukázkarozohovoru s Melounem:
Meloun: halo seš tam
Koldan: jo
Koldan: co jsi potřeboval?

no a tak to bylo dvakrát,takže holt potom nevodpovídámbigsmilebigsmilebigsmile

a jináč co sa týče teho leštění,už jsem to tu někde psal,sundat barvu, pomocí brusné textilie,filčák,zatlačit tak,aby sa to zahřálo a nakonec hadřákem jen doleštit,nic jinýho  f tom nejnigood

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
mr.BSE (Člen)
06.10.2007 09:07:14

Koldan psal:

a jináč co sa týče teho leštění,už jsem to tu někde psal,sundat barvu, pomocí brusné textilie,filčák,zatlačit tak,aby sa to zahřálo a nakonec hadřákem jen doleštit,nic jinýho  f tom nejnigood

uz sou tady zas hadřáky a filčákybigsmilebigsmile

Second Class Citizen
1130 Café Racer
marcoo (Člen)
06.10.2007 10:48:05

http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/marcoo/1.JPG

Editoval osiris (06.10.2007 10:56:20)

osiris (Člen)
06.10.2007 10:57:58

...příště chvilku vydrž než sem navalíš milion pokusů smile1 zmenšuj to prosím good

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
marcoo (Člen)
06.10.2007 11:02:40

osiris psal:

...příště chvilku vydrž než sem navalíš milion pokusů smile1 zmenšuj to prosím good

omlouvám se...zrovna jsem chtěl psát ať to po mě smázneš.Byl to jen pokus obrázky pro příště zmenším. good

osiris (Člen)
06.10.2007 11:03:21

goodgood

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Meloun (Člen)
06.10.2007 16:19:04

Koldan psal:

No protože ti to icq blbne pořádidontknow
badbigsmile
Píšu sáhodlouhý prosebný eseje plné chvály a obdivu a ono se to při přenosu do ázije ztratí někde v kabelechfucksurprisedsmile1
Nic novýho jsem se nedověděl,takže se opět budu držet svých funkčních postupů...idontknowgood

PURE NAKED BIKE!
WenzelB6 (Člen)
06.10.2007 22:19:20

něco málo je taky tady co sem vyhrabal
http://www.volny.cz/romixx/cestovani/technika.htm
kam nešlo brusnou textilkou , tak tam sem měl odstraňovač baref

LosBanditos (Člen)
07.10.2007 15:43:26

LosBanditos adios !
LosBanditos (Člen)
07.10.2007 15:45:52

WenzelB6 psal:

něco málo je taky tady co sem vyhrabal
http://www.volny.cz/romixx/cestovani/technika.htm
kam nešlo brusnou textilkou , tak tam sem měl odstraňovač baref

Kua moc díky to všem pomůže. Je to napsaný pro blbce a mi všici co máme bandasky jsme až moc chytrý takže v poho. Jěště jednou díkygood
goodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgood

LosBanditos adios !
Bandit-Kralik (Člen)
07.10.2007 18:25:39

Kovove mat. se lesti brusnou a lestici pastou.....sezenez v kazdem Baumarktu a potrebach pro kutily,dalsi moznost je filcove rouno....to se pouziva pred pajenim medenych trubek u topeni......krasne,rychle a ciste vylesti.....bez jakychkoliv skrabancu.....priprav se....je to piplacka a chvilku to zabere

Koldan (Člen)
07.10.2007 22:55:17

Meloun psal:
Koldan psal:

woe seš jedinej gdo s mi nemoh dopsatidontknow
No protože ti to icq blbne pořádidontknow
badbigsmile
Píšu sáhodlouhý prosebný eseje plné chvály a obdivu a ono se to při přenosu do ázije ztratí někde v kabelechfucksurprisedsmile1
Nic novýho jsem se nedověděl,takže se opět budu držet svých funkčních postupů...idontknowgood

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS