Nejsi přihlášen
Re: seřízení motoru
nekdy to je potreba nekdy ne. Ja mam ladak, a prijde mi to chudy, vyhrejvaj se svody, obcas streli, pomalejs padaj otacky.
Ale nevim jestli je to ladakem, nebo jen hiflo filtrem (mel by byt stejne propustnej jako origo tusim)
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:nekdy to je potreba nekdy ne. Ja mam ladak, a prijde mi to chudy, vyhrejvaj se svody, obcas streli, pomalejs padaj otacky.
Ale nevim jestli je to ladakem, nebo jen hiflo filtrem (mel by byt stejne propustnej jako origo tusim)
...vobojí má na to vlif, jag votevřenej lauf, tag propustnej fitr...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:13:00 Offline |
no takže když dám ládák, tak by bylo lepsí to nechat seridit co?
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
...vono je dost vošemetný radit co a jag, páč bes brzdy a sondy to je enem teorije a u každýho motoru je to trochu jinak, ale dyš to vemeš logicky, tag votevřenym laufem a nebo propustnym fitrem změníš poměr vzduch/benzín ve směsi a to dycky tag, že dodáš motoru víc vzduchu, tzn. měla by se vobohatit směs, aby nedocházelo k nadměrnýmu tepelnýmu zatěžování hlavně svíček, ventily to skousnou...to že je to chudý poznáš hlavně podle bílý barvy svíček a pomalejšímu padání motoru z votáček po zavření plynu, no a taky víc střílí do laufu při deceleraci, ale toho střílení se při votevřenym laufu nezbavíš ani u sebelíp vyladěnýho motoru...třeba já to mam vosazený enem koncofkou a lechce přidáno na bohatosti na karbecích a cejtim, že něgde vokolo 4500 ot. tam bude díra, tagže se chystam v zimě na brzdu, esi se s tym bude dát něco udělat, dyš né, tag se neposeru, páč sem relativně spokojenej, ale protože neplánuju žádný vječí úpravy a vopravy, tag se aspoň něčim zabavim...no...možná ten lauf eště vo trochu skrátim
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:23:50 Offline |
no dik za radu... asi až tam ten lauf dám, tak uvidim, co to s tim provede.. filtr sem koupil nedávno novej origo, tak ten tam nechám... takže tam bude jediná změna ten vejfuk.... a uvidime....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:no dik za radu... asi až tam ten lauf dám, tak uvidim, co to s tim provede.. filtr sem koupil nedávno novej origo, tak ten tam nechám... takže tam bude jediná změna ten vejfuk.... a uvidime....
...já ti řeknu co to s tym provede ...f první chvíli ti bude připadat, že to strašně jede a ža tam máš vo dvacet klokanů a tři králicí víc pravdou je, že se to s votevřenym laufem vochotnějc vytáčí, páč vejfukový plyny nejsou blokovaný žádnejma přepáškama a zrychlý se vyplachování motoru...a aš si zvykneš na ten rámus a esi máš trochen cit, fšimneš si , že máš něgde f první polovině votáčkovýho spektra ďouru a budeš se to snažit vyřešit...a dyš nešáhneš na bohatostní šroupky a jehly f karburaci a vyndáš svíce, zjistíš, že sou bílý...ale to uš se vopakuju
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:32:24 Offline |
a nebo tu motorku vodvezu k tobě, a ty mi to poladíš, to vidím jako lpší řešení....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Filous psal:Progear 650 psal:no dik za radu... asi až tam ten lauf dám, tak uvidim, co to s tim provede.. filtr sem koupil nedávno novej origo, tak ten tam nechám... takže tam bude jediná změna ten vejfuk.... a uvidime....
...já ti řeknu co to s tym provede ...f první chvíli ti bude připadat, že to strašně jede a ža tam máš vo dvacet klokanů a tři králicí víc pravdou je, že se to s votevřenym laufem vochotnějc vytáčí, páč vejfukový plyny nejsou blokovaný žádnejma přepáškama a zrychlý se vyplachování motoru...a aš si zvykneš na ten rámus a esi máš trochen cit, fšimneš si , že máš něgde f první polovině votáčkovýho spektra ďouru a budeš se to snažit vyřešit...a dyš nešáhneš na bohatostní šroupky a jehly f karburaci a vyndáš svíce, zjistíš, že sou bílý...ale to uš se vopakuju
Něco podobnýho se mi taky zdá. Jak jsem ho tam šoupnul, tak sem si myslel, že to jede líp od spodu a ty mi tu radost teď zkazíš
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:37:10 Offline |
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Filous psal:Progear 650 psal:no dik za radu... asi až tam ten lauf dám, tak uvidim, co to s tim provede.. filtr sem koupil nedávno novej origo, tak ten tam nechám... takže tam bude jediná změna ten vejfuk.... a uvidime....
...nemam brzdu ani sondu ...a povotočit štyrma šroupkama na karburátorech by dokázal i Lůzr ...snat
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:43:05 Offline |
a znáš někoho, kdo by to uměl poladit?
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:44:45 Offline |
to sem pochopil..... tak znáš někoho...?
"44 HONDA CBR 600RR 44"
...ty si prahák, zajeť k Pepínoj do Mapa na Zbraslaf...to je banditomehánica, kerej dělá i pro pár kluků vocať (Lihy, Prase...), má brzdu a umí...ale nemá cukr do kafe a má furt špinavý ruce
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 15:57:00 Offline |
znám ho..... asi to dám kdyžtak k němu...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Já mám ladak + brzdu teď za sebou.
Dosazen laďák a rovnou Dyno jet sada.
Výkonově to přidalo proti sérii (stand. jehly a trysky + ser. výfuk) cca 10 koní. Krouťák cca 9 Nm. Zvedlý výkony a krouťák jsou samozřejmě v celém průběhu otáček proti seriovému stavu.
Nejlépe dopadla akcelerační křivka, tj. v 7 tis plnej a jak se zvedá výkon. Tam je cca 13 koní.
I s Dyno sadou!! je chudší směs v rozmezí 4,0 -5,5 tis otáček. V sérii by to bylo ještě podstatně horší, pokud bych to votevřel ladakem.
Pokud nechceš investovat do sady a brzdy tak ti doporučuju alespoň zvednout o 1-2 drážky jehly.
Šroubkem bohatosti směsi seřídíš tak leda volnoběh.
Progear 650 (Člen) 19.10.2007 16:59:48 Offline |
dik za info... radši to přenechám odborníkovi, když si to tak čtu...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
mr.BSE psal:taky mam takovej dojem, ze sroubkem na bohatost ovlivnujes jen volnobeznou smes,ne?
...to není pravda...pravdou je, že bohatostnim šroubem nevovlivníš bohatost tolik jako dyš přizvedneš jehlu, prostě šroubem to vobohatíš f daleko menčim rozsahu a záleží na tom vo kolik to vobohatit potřebuješ...pokut to nelze standartně šroubem, instaluje se jiná jehla nebo se aspoň potkládá originální...
Filous psal:mr.BSE psal:taky mam takovej dojem, ze sroubkem na bohatost ovlivnujes jen volnobeznou smes,ne?
...to není pravda...pravdou je, že bohatostnim šroubem nevovlivníš bohatost tolik jako dyš přizvedneš jehlu, prostě šroubem to vobohatíš f daleko menčim rozsahu a záleží na tom vo kolik to vobohatit potřebuješ...pokut to nelze standartně šroubem, instaluje se jiná jehla nebo se aspoň potkládá originální...
POtreboval bych to taky obohatit, okolik se zveda ta jehla? diky
Fulltank psal:Tak vam vsem dekuji za rady . Dneska sem podlozil jehly a povolil srobky vo jednu otacku. Uz se to nedusi a jede celkem v poho jeste uvidim jak vypadaj svice
Co prudíš když si to dokázal vyřešit sám?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Fulltank psal:Tak vam vsem dekuji za rady . Dneska sem podlozil jehly a povolil srobky vo jednu otacku. Uz se to nedusi a jede celkem v poho jeste uvidim jak vypadaj svice
Co prudíš když si to dokázal vyřešit sám?
No jo ale potreboval sem poradit a ne to zbytecne zkouset a testovat
Filous psal:...ty si prahák, zajeť k Pepínoj do Mapa na Zbraslaf...to je banditomehánica, kerej dělá i pro pár kluků vocať (Lihy, Prase...), má brzdu a umí...ale nemá cukr do kafe a má furt špinavý ruce
Zdarec, mohl bys hodit přesnější kontakt? Dík
Kdekoli jseš, cokoli děláš, záleží na Tobě
Honzik1 psal:Filous psal:...ty si prahák, zajeť k Pepínoj do Mapa na Zbraslaf...to je banditomehánica, kerej dělá i pro pár kluků vocať (Lihy, Prase...), má brzdu a umí...ale nemá cukr do kafe a má furt špinavý ruce
...602877860 Pepíno...
Filous psal:Honzik1 psal:Filous psal:...ty si prahák, zajeť k Pepínoj do Mapa na Zbraslaf...to je banditomehánica, kerej dělá i pro pár kluků vocať (Lihy, Prase...), má brzdu a umí...ale nemá cukr do kafe a má furt špinavý ruce
...602877860 Pepíno...
Dík chlape
Filous psal:Honzik1 psal:Filous psal:...ty si prahák, zajeť k Pepínoj do Mapa na Zbraslaf...to je banditomehánica, kerej dělá i pro pár kluků vocať (Lihy, Prase...), má brzdu a umí...ale nemá cukr do kafe a má furt špinavý ruce
...602877860 Pepíno...
Pepíno to nějak nezvedá, nemáš link nebo adresu, mám to kousek jsem z braníku, tak že bych se stavil
Stránky: 1