Nejsi přihlášen
statistika-nehody
Tak včera na Radiožurnálu dávali docela zajímavou statistiku. Do září bylo na jednostopých vozidlech způsobeno zhruba 2500 nehod. Zemřelo při nich 119 osob!!! Míra zavinění: malé motorky 50%/50% (motorka/auto), velké motorky 69%/31% (motorka/auto). Nejvíce mrtvých motorkářů bylo ve věku 24 let (17 mrtvých). Je to docela síla.
Re: statistika-nehody
bazik psal:Tak včera na Radiožurnálu dávali docela zajímavou statistiku. Do září bylo na jednostopých vozidlech způsobeno zhruba 2500 nehod. Zemřelo při nich 119 osob!!! Míra zavinění: malé motorky 50%/50% (motorka/auto), velké motorky 69%/31% (motorka/auto). Nejvíce mrtvých motorkářů bylo ve věku 24 let (17 mrtvých). Je to docela síla.
víc by mě zajímalo porovnání z hlediska provozovaných motocyklů/aut a zraněných a usmrcených. Takto jsou tyto čísla naprosto nic neříkající,páč 119 mrtvých je moc v případě,že je na silnicíh 200 motorek,ale asi už míň pokud je jich přihlášených 200 000
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
K.a.s.y.m. (Člen) 19.10.2007 12:24:17 Offline |
Možná jsi tam slyšel i to že číslo 119 není konečný protože to jsou umrtí okamžitá nebo ta která se stanou do 24 hodin po nehodě.Reálné číslo je asi o 30% vyšší.
Na téma porovnání počet motorek vůči autům a následných umrtí a nehod se na radiožurnálu odehrála taky diskuze někdy v červnu.Myslím,že když zapátráš na jejich stránkách tak to tam najdeš.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...kupříkladu mě ty čísla nic neřikaj...fajn, zabilo se 119 lidí, je to smutný, pro pozůstalý tragédije, ale že bych kvůli tomu přestal jezdit nebo začal chodit do kostela? ...ne...gdo má umřít na silnici, ten se neutopí...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:...kupříkladu mě ty čísla nic neřikaj...fajn, zabilo se 119 lidí, je to smutný, pro pozůstalý tragédije, ale že bych kvůli tomu přestal jezdit nebo začal chodit do kostela? ...ne...gdo má umřít na silnici, ten se neutopí...
máš recht... a nejvěčí zhovadilost je jezdit do kostela na mašině...
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Polo psal:Filous psal:...kupříkladu mě ty čísla nic neřikaj...fajn, zabilo se 119 lidí, je to smutný, pro pozůstalý tragédije, ale že bych kvůli tomu přestal jezdit nebo začal chodit do kostela? ...ne...gdo má umřít na silnici, ten se neutopí...
máš recht... a nejvěčí zhovadilost je jezdit do kostela na mašině...
To rozhodně je, a proto jsme letos koncem léta byli s bandou z Cagiva Clubu v Jaroměři, nechat si požehnat strojům...
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Petr J. psal:znám jednoho faráře...ten do kostela na motorce jezdí.....
Ghost rider
tak tedy dobrá, ve vyjimečných případech se na mašině do kostela dá. Já jen aby tam ten farář nejel rovnou v tom ... jak se menuje ten ohoz - takovej ten dlouhej kabát ... víte co myslim, ne? no zkrátka, aby se mu to nezamotalo do řetězu...
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Polo psal:tak tedy dobrá, ve vyjimečných případech se na mašině do kostela dá. Já jen aby tam ten farář nejel rovnou v tom ... jak se menuje ten ohoz - takovej ten dlouhej kabát ... víte co myslim, ne? no zkrátka, aby se mu to nezamotalo do řetězu...
...copag ten kabát, ale přectaf si, že by se mu do řetězu namotala štóla, snat se to tag menuje(?), no prostě ta fijalová šála, co maj na krku
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
bazik psal:Tak včera na Radiožurnálu dávali docela zajímavou statistiku. Do září bylo na jednostopých vozidlech způsobeno zhruba 2500 nehod. Zemřelo při nich 119 osob!!! Míra zavinění: malé motorky 50%/50% (motorka/auto), velké motorky 69%/31% (motorka/auto). Nejvíce mrtvých motorkářů bylo ve věku 24 let (17 mrtvých). Je to docela síla.
jejda příští rok jsem nejohroženější skupina asi to na rok zabalím
B12 nebyla k dostaní a tak přišla zrada a H9:)
Hodně by mě zajímal poměr registrovaných motorek /nehody + úmrtí na silnici a poměr registrovaných aut / nehody + úmrtí na silnici.
Každou chvíli narážím na neochvějnou bariéru plechovkářského přesvědčení jak je motorka nebezpečná a auto bezpečné. A mám lehkého ale neodbytného tucha, že nic není tak úplně jednoznačné....
Stránky: 1