Nejsi přihlášen
Re: vzorník barev
...takovejchhle vzorníků je k tomu potřeba kolem čtyřiceti (pro každou automobilku je jeden a stále se rozšiřujou a doplňujou, motorky maj takovýhle 2 dohromady společně) dál jsou tam ještě varianty (pododstíny) ty vypadaj trošku jinak, ale je jich taky kolem padesáti
...ralkovej vzorník má asi třetinu listů než vidíš na tomhle
...ral odstíny se na autech nepoužívaj (nějaká výjimka u nákladních nebo autobusů je)
...za takovej ralkovej vzorník dáš cca necelý pětikilo, od toho si odvoď kolik asi stojí celej velkej kolorbox kterej potřebuješ k těm autům a motorkám (ano je to pár desítek tisíc)
...takže zapomeň na to, že by jsi si odněkud něco stáhnul, brání tomu cena, objem dat, nemožnost rozlišit rozdíly mezi cca čtyřiceti tisícema odstínů na obrazovce a nakonec i jejich nemožnost porovnávání s autem z obrazovky
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
...však to mě ani nenapadlo, jen jsem ti odpověděl na co jsi se ptal
...s veteránama je to ještě trošku jinak, tam zas až taková evidence nebyla, nebyla ani taková stálost barev, ani se tolik neudržela shoda odstínů mezi jednotlivejma kusama
...existujou i vzorníky se staršíma odstínama automobilek, ale jestli myslíš veterána ve smyslu třeba 50 let starýho, tak to ne
...jak se ale asi správně domníváš, prohledat všechny vzorníky a najít něco co by bylo stejný, nebo skoro stejný se dá
...i do ral vzorníku můžeš nahlídnout, ale tam je ten výběr v porovnání s tím co píšu zanedbatelnej a šance tím pádem mizivá
...starší díl s původní barvou se dá i "změřit" (sejmout) spektrometrem a ten vyhodnotí a vybere příslušnej odstín z těch už vyvzorovanejch o kterejch mluvíme (další, dokonalejší stupeň je, že spektrometr odstín sám vytvoří "vymyslí", ale to je zatím spíš nedostupný)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
přes monitor nemá žádnej smysl...
já když jsem podle vzorníků hledal ten správný odstín co byl na rámu byla hrůza. nakonec jsme měl tři možnosti. Jednu z nich jsem si vybral a druhej den, pod jinym světlem byla lepší ta druhá už nikdy víc
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Stránky: 1