Nejsi přihlášen
martin.vomy (Člen) 26.11.2007 11:16:29 Offline |
Baterka
Chtěl bych se vás zkušenějších zeptat na pár věcí. Myslel sem, že tomu rozumim, ale ukázalo se, že asi ne. Na www.motorkar.net sem si objednal baterku FIAMM FTX-9BS - podle popisku a dotazů na dodavatele je gelová. Přišla mi sice FTX9-BS, ale klasická olověná s náplní roztoku kyseliny sírové. Tak se chci zeptat - sem opravdu tak blbej, že sem věřil, že gelovka může bejt za ty prachy, nebo mi poslali špatnou? Díky
martin.vomy (Člen) 26.11.2007 11:54:18 Offline |
Re: Baterka
na těch lahvičkách je napsáno H2SO4, nebo tomu nerozumim?
Já si taky mylsím že je to ona když do ní naleješ ten elektrolyt tak se z něj stane gel...
gelovou jsem viděl asi jednou na vlastni oči a věřte mi že určitě nic nezgelovatí jak tady melete a nic se do ni nelije. Když rozřežete gelovku, tak je to takovej dlouhej plát stočenej do šneka.
to co se prodává jako "gelová" je rounová baterka, má v sobě tkaninu a když do ní nalijete tu sračku tak to něco udělá, ale určitě to není gel.
je to stejně v podstatě jedno bo půlka prodejců si myslí že prodává gelovky a budou vám to s úsměvem tvrdit do roztrhani těla.
on the road
martin.vomy (Člen) 26.11.2007 18:12:55 Offline |
Už je to doma a věřim tomu, že bude sloužit úplně normálně, ale když to není gelovka, tak ať to tam do nepíšou!
"gelovou jsem viděl asi jednou na vlastni oči "
Se mi líbí jak to autor napsal...
A přesně tak to i je,že ji "asi" čili dokonce "možná" jednou viděl,jinak by tak sebejistě nenapsal takovou vinu..
Protože já už sem jich teda viděl hodně a taky jsem jich hodně novejch montoval a dokonce nalejval tou pro něj neuvěřitelnou kapalinou..
Protože když si koupíš novou,zabalenou,ještě nepoužitou baterii zvanou "gelová" tak v krabičce u té baterie pěkně zabalené jsou přiložené ampule s roztokem,ty je do ní nabodneš zvrchu,necháš pěkně nabublat dovnitř,pak počkáš,necháš to ještě otevřené nějaký čas odvětrat,pak zamáčkneš ty špunty a baterie je připravená k použití..
A pěkně ji můžeš třeba vzhůru nohama namontovat,tak jako ji mám já,kontaktama a zátkama dolů..
Dokonce jsem ji jednou nechtěně zespodu provrtal vrtačkou..
Nehodnotim to,jestli zmíněná baterie je skutečně gelová nebo ne,protože na odkaz jsem se nedíval.
Takže když už sebejistej,tak prosim tě tady nemíchej dohromady pojmy a dojmy ,protože tim akorát mateš člověka kterej se na to zeptal.
Jinak souhlasim s tim že i kyby tam byla jakákoliv baterie,tak pokud má přibližně stejnou vhodnou kapacitu a startovací proud,tak je to jedno.
Jinak ještě souhlasim s tim že rouno je zlatý a houno hnědý...
tů Koval no sice jsi jich viděl hodně a montoval eště víc, ale ani jedna nebyla gelová, nemá cenu se o tom zde hádat, když si každej myslí že má pravdu.
jinak se omlouvám za mystifikaci a použití slovíčka asi, viděl jsem ji jednou a pak eště jednou jako model, ale ten nebyl použit v praxi, takže to nepočítám
on the road
KOVAL psal:"gelovou jsem viděl asi jednou na vlastni oči "
Se mi líbí jak to autor napsal...
A přesně tak to i je,že ji "asi" čili dokonce "možná" jednou viděl,jinak by tak sebejistě nenapsal takovou vinu..
Protože já už sem jich teda viděl hodně a taky jsem jich hodně novejch montoval a dokonce nalejval tou pro něj neuvěřitelnou kapalinou..
Protože když si koupíš novou,zabalenou,ještě nepoužitou baterii zvanou "gelová" tak v krabičce u té baterie pěkně zabalené jsou přiložené ampule s roztokem,ty je do ní nabodneš zvrchu,necháš pěkně nabublat dovnitř,pak počkáš,necháš to ještě otevřené nějaký čas odvětrat,pak zamáčkneš ty špunty a baterie je připravená k použití..
A pěkně ji můžeš třeba vzhůru nohama namontovat,tak jako ji mám já,kontaktama a zátkama dolů..
Dokonce jsem ji jednou nechtěně zespodu provrtal vrtačkou..
Nehodnotim to,jestli zmíněná baterie je skutečně gelová nebo ne,protože na odkaz jsem se nedíval.
Takže když už sebejistej,tak prosim tě tady nemíchej dohromady pojmy a dojmy ,protože tim akorát mateš člověka kterej se na to zeptal.
Jinak souhlasim s tim že i kyby tam byla jakákoliv baterie,tak pokud má přibližně stejnou vhodnou kapacitu a startovací proud,tak je to jedno.
Jinak ještě souhlasim s tim že rouno je zlatý a houno hnědý...
čoveče nerad bych se tě dotkl, ale dovolím si ti protiřečit, pokud jsem objednal opravdu gelovou, tak přišla plná ty s těma ampulema jsou bezúdržbovky s vatovou výplní s aplikací tak jak to popisuješ. Bereme baterky z Elitu, tam o nich netvrděj, že jsou gelový. Ale např YTZ10S do Fároše označovaná jako gel přišla bez ampulí.
Strýcfajtr !!!
jo,vim jak to myslíš,rozumim..
jako sem to myslel tak že 99%baterek a to i značkový jako Yausy sou takhle specifikovaný a nic z nich pak neteče,takže člověk co si ji koupil nemusí mít strach že mu z ní poteče kyselina jako z normální..
Koval má zkrátka vždycky praudu!!
Chci se tě zeptat,ptž peníze mi na nějakej čas došly..takže tě asi nějakejch krámů nezbavim..
Jaks mi tenkrát poudal o těch Bendixech u Elitu...že by to mělo bejt nemlich to samý jako nejmenovaná renomovaná značka..jsi si tím OPRAVDU jistej??
Blíží se čas nákupů a asi to budu objednávat..tak abych za tebou pak nenaběh s reklamacej,že mi to nebrzdí..
PURE NAKED BIKE!
jako praudu woe nemám,jestli budem kuci dál rozebírat ty baterky eště podrobnějc...(neni tady brečící smajlík)
Vybudovali jsme mistra světa, nyní nabízíme své služby také Vám
Společnost ELIT, zakladatel týmu ELIT Grand Prix a největší distributor autodílů v ČR, zahajuje od 1. 2. 2007 prodej náhradních dílů na motocykly. Čerpejte všechny výhody, které Vám můžeme nabídnout, především:
Široký sortiment
Více než 4 000 položek zboží pokrývajících přes 400 modelů všech japonských a většiny evropských značek motocyklů v následujících skupinách dílů: brzdové destičky BENDIX (od výrobce SBS), brzdové kotouče NG, brzdové a spojkové páčky, olejové filtry HIFLO a UFI, vzduchové filtry K&N, HIFLO, MEIWA, EMGO, FUJI FILTER, řetězy a řetězové sady D.I.D., rozety a přední kolečka JT, spojkové lamely FCC, spojkové pružiny VESRAH, trubky do vidlic TAROZZI, pružiny do vidlic WIRTH-FEDERN, kuželíková ložiska PARTS + PLUS, ložiska kol SKF, KOYO, FAG, těsnicí sady ATHENA, gufera předních vidlic ATHENA a ARIETE, svíčky NGK, baterie TOPLITE (od výrobce YUASA).
sem ti to čoveče zkopíroval Melouny..
Meloun psal:Koval má zkrátka vždycky praudu!!
Chci se tě zeptat,ptž peníze mi na nějakej čas došly..takže tě asi nějakejch krámů nezbavim..
Jaks mi tenkrát poudal o těch Bendixech u Elitu...že by to mělo bejt nemlich to samý jako nejmenovaná renomovaná značka..jsi si tím OPRAVDU jistej??
Blíží se čas nákupů a asi to budu objednávat..tak abych za tebou pak nenaběh s reklamacej,že mi to nebrzdí..
Bendixema brzdím taky, spokojenost. Kolik vydrží uvidíme. Ale v Alpách žádnej náznak problému
Strýcfajtr !!!
Xjelen: no čoveče s tou značkou že je to jedno,nevim,nevim čoveče..
jako po tom co jsem ve svý motorce za jednu sezonu reklamoval dvakrát a pokaždý ůspěšně baterku MotoStart a to je baterka jakože noname ale výrobcem je koncern Yuasa a pak ještě nějaká reklamace někoho jinýho stejný baterie,tak ačkoliv nám dodavatel tvrdil že ačkoliv je cena poloviční a kvalita odpovídá Yuase,tak už ji nechci.. posléze jsme obdrželi informaci že zboží z několika továren Yausa kdy každá leží na jiném kontinentu není vždy v totožné kvalitě
KOVAL psal:se taky všem mystifíííkovaným omlouvám a ještě si teda naleju další..
hlavně že si na konci tohodle večírku všichni rozumíme i s Losmirosem..
a ňák na to přestávám vidět..
Jseš snad nas*anej na mě??
Nebo na to už taky blbě vidim?
PURE NAKED BIKE!
..no už jsem se přes ty nedopitý flašky obtížně dostával dozadu do lednice pro něco k jídlu,tak jsem se rozhod to dopít..
Zelená,červený,cinzano rosso,na dně rumu,griotka a jedna plechovka piva na zapití
Moc toho nebylo,ale nějak to spolu komunikuje
Takže se sunu chrápat!
PURE NAKED BIKE!
důležitý je že sme si to vysvětlily,že jako jak myslel Losmiros ty termíny,jak já,jak Xjelen,sme se všichni navzájem vomluvili páč sme tady samý inteligentní a slušný lidi(většinou)
a už konečně víme kdo vo čem mluvil
sem nějakej přecitlivělej když piju víno asi nebo co že sem tak slušnej
hlavní je že tazatel koupil tu správnou baterku a že je světovej mír a tak to má být
Stránky: 1