Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Kohoutek od nádrže

myslivec (Člen)
08.12.2007 16:40:26

Kohoutek od nádrže

Zdarec. Tak sem dneska konečně koupil banďoura, je to sice 96ka, ale myslim pěknej. Mám takovej blbej dotaz. Zapomněl sem se zeptat co znamenají ty jednotlivý polohy u kohoutku, hlavně v jaký poloze je to zavřený, PRI? Jinak jaký máte postupy na startování, postíte kohout a chvilku čekáte, nebo hned startujete?

Datel (Člen)
08.12.2007 16:46:27

Re: Kohoutek od nádrže

PRI - volný průtok paliva

ON - otevřeno

RES - přepnutí ba rezervu

....pokud to necháš na PRI, tak ti nateče benzin do olejové náplně. Tento režim používej pouze po zimní přestávce nebo po čištění karbeců. Je to vlastně pro "zaplavení" karbců....

osiris (Člen)
08.12.2007 16:48:30

...stáhni si uživatelskej manuál http://www.suzukibandit.cz/osiris/bandit_600_2001.pdf tam to máš i nakreslený
pri = plnění karburátorů (vyschlejch)
...startovat můžeš hned, je to ovládaný podtlakem sání, takže jinak to neteče
(jen na "pri" to teče samospádem, ale tahle poloha se nepoužívá pro jízdu)
...přečti si to tam smile1

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
nawrc (Člen)
08.12.2007 16:48:36

kohout zavřít nejde, poloha PRI se používá na zaplavení karburátorů benzínem, třeba po zimě nebo po hodně dlouhým stání.....benzín měj normálně otevřenej, přijdi k motorce, zapni klíček, dej sytič, zmáčkni spojku a startuj........někdo ti řekne, ať při startování dáš trochu plynu(já to tak dělám), někdo ti řekne, že je to zbytečný........odzkoušej si, jak ti bude nejlíp chytat a tak to dělej

jinak vítej mezi námi......i když máš rok 96, ničemu to nevadí.......BANDIT je nesmrtelná motorkagoodsmile1

"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
nawrc (Člen)
08.12.2007 16:49:18

kua, tak sem nebyl nejrychlejšíbad

"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
XJelen (Člen)
08.12.2007 17:29:34

Datel psal:

....pokud to necháš na PRI, tak ti nateče benzin do olejové náplně. Tento režim používej pouze po zimní přestávce nebo po čištění karbeců. Je to vlastně pro "zaplavení" karbců....

A ještě taky až ti to chcípne až dojde benzín a než nahmatáš poslepu kohout tak zastavíšsmile1. Tak než vytlučeš baterku startováním, tak nejdřív použiješ to PRIgood

Strýcfajtr !!!
osiris (Člen)
08.12.2007 17:47:27

...a taky tam nenateče ani na "pri" když ti těsněj ventilky :))

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
myslivec (Člen)
08.12.2007 17:48:28

Aha, takže když sem to nechal čtyři hoďky na PRI, tak můžu měnit volej jo? No potěš.

VikecB12 (Člen)
08.12.2007 18:00:26

myslivec psal:

Aha, takže když sem to nechal čtyři hoďky na PRI, tak můžu měnit volej jo? No potěš.

Zas takovej fofr by to byt neměl,pokud fungujou dobře ventilky v kyrbecu na plovákách,tak tam nic nenateče.Pro sichr se podívej jestli ti nějak rapidně nepřibyl olej v motoru,to by znamenalo že tam benál natekl,ale myslím že to bude ok.Jinak teda vitaj bandit pičogoodsmile1

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
myslivec (Člen)
08.12.2007 18:06:40

Jo dik za přivítání. Já sem pro jistotu vodmontoval ten šroub jak se tam nalejvá oil aby se to dyštak vypařilo a dal sem to na ON. Na tu hladinu se eště podivám.

luig (Člen)
08.12.2007 18:18:33

Tak mě napadá, řekněme po čištění karbců, dojetí benálu do chcípnuti a pod. to hodim na chvíli na PRI, jasný. Ale na jak dlouho? Na 5s, 10s, minutu? Nenudil ste se někdo tak brutálně že ste zkoušeli za jak dlouho na PRI natečou karbce ze sucha aniž by "přetekly"? good

Ne asi
VikecB12 (Člen)
08.12.2007 18:28:39

Nevím je na Béčku,ale když sem voživoval mladé Kawu ER5,tak to trvalo dost dlouho,než to začalo chytat,kolem půl hodinky,ale nevím jestli je to +- stejný na vostatních mašinách.Nikdy sem to na žádným bajku nepoužíval...

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Zdenák (Člen)
08.12.2007 18:44:56

PRI jsem jsem kdysi pouzil ...bad
Zvykem z původních benzinovych kohoutů kdy vodorovně bylo zavřeno.
Vypustným sroubem na olej jsem pak vypustil 6 litrů natural mix. sick

*** Co mi není rovno, po tom je mi ho*no ***
XJelen (Člen)
08.12.2007 19:54:57

luig psal:

Tak mě napadá, řekněme po čištění karbců, dojetí benálu do chcípnuti a pod. to hodim na chvíli na PRI, jasný. Ale na jak dlouho? Na 5s, 10s, minutu? Nenudil ste se někdo tak brutálně že ste zkoušeli za jak dlouho na PRI natečou karbce ze sucha aniž by "přetekly"? good

Tak na cigárobigsmile, já nekouřim, tak to vždycky vodhadnugood

Strýcfajtr !!!
Filous (Člen)
08.12.2007 23:09:13

XJelen psal:
luig psal:

Tak na cigárobigsmile, já nekouřim, tak to vždycky vodhadnugood

...minuta bohatě stačí...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS