Nejsi přihlášen
Tak mě napadlo...
Protože už mi zima leze na mozek a protože nechci technicky poradit abych to dal do technický poradny, napadlo mě dneska, proč dělá zpátečka u auta takovej zvuk. Dopředu to jede bez zvuku. Dozadu to dělá zzzzzzzzzzzzzzzzzz a zzzzzzzzzzzzz. Tak dumám proč? kolečka tam sou ty samý a jednou se točej tak a pak zase na druhou stranu. ale ten zvuk?
A kurva...
Re: Tak mě napadlo...
Ještě mě tak napadlo,jestli ten zvuk nedělá tvar zubu na té spátečce,tam se tuším používjí rovný zuby a na normálních kvaltech sou šikmý Některý závodní auta vydávají podobnej zvuk a taky se tam tuším používají rovný zuby. Ale za to ruku do ohně nedám,dělám do fčel
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
K.a.s.y.m. (Člen) 07.02.2008 07:05:25 Offline |
Jo jo dělá to tvar ozubení...zpátečka má rovný zuby a je to jen z důvodu levnější výroby a toho,že na ní opravdu jen couváš a ještě pomalu tak to nevadí.ostatní zuby mají šikmý profil a nezabírají tudíž celou plochou najednou ale postupně.Proto jsou relativně tíšší.V motorkách se používají taky přímý kola ,ale vzhledem ke kontrukci řazení a kombinaci rovnou s motorem to člověk tak nevnímá,že to hučí.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 07.02.2008 09:57:04 Offline |
..né každý najezdí s autem půl mega jako ty když máš zrovna řidičák tak bych to moc neřešil.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
to je pro žeryho moc složitý
řeknu ti to asi tachle: když sedim v hospě a z ničeho nic na chvilku klimbnu a praštim hlavou do umakartu, vydá to zvuk A.
když klimbnu a těsně před umakartem se vzbudim, prudce změnim směr a naberu stěnu za mnou, vydá to zvuk B.
se zpátečkou je to podobný.
Stránky: 1