![Suzuki Bandit Forum](/openforum/img/napis-forum.jpg)
Nejsi přihlášen
Re: auto?
Nevím jak 306 ale Peugeota (předtím Citroen) jsem měl a dobrý. Kecy, že Francouzi stojej za hovno mě vůbec neberou (nevím jak Renault). HDi je super, jen se vyvaruj špinavý nafty (od pochybnejch prodejců a pod.) a auto tě přežije.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Jezdím Citroeny, vystřídal jsem je od Visy až po Picaso a Berlingo a nic zvláštního co se týče závad a oprav než na ostatních značkách jsem neměl. Peugeot a Citroen používá stejné agregáty - motory a další součástky. No a s tou naftou je to pravda, musí být čistá jinak máš problém.
![]() |
Banditatom (Člen) 23.02.2008 18:01:21 Offline |
měl jsem francouze mám francouzé a budu mít francouze ( r 25, clio a konečně novej 406 1.8 16v) a ty německý hračky mě vůbec nezajimaj
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
307 1,6 hdi 110k a piluje gut a jezdím průměr 5,5 a to je vetšinou po místních kotěhůrkách..na delší cesty se dostanu pod 5..
naftu jen certifikovanou od benziny,shell a ještě jedna,na tu si nevzpomenu..bylo mi to doporučeno..
Když nejezdím,tak tvořím...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 24.02.2008 10:16:27 Offline |
starci jezděj peugeoty někdy od revoluce, všechny co měli (asi 8 aut) byly v naftě a nepamatuju si, že by se mimo jedný 406 kerá měla vadnej nějakej díl elektroniky na nich někdy něco vysypalo.... každej rok na nich přibylo tak 25000km
doba je temná...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 24.02.2008 18:47:33 Offline |
R 25 GTX automat bez problémů po celych 10 let pro francouze
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Co tady porád melete vo tý jedině značkový naftě vod Sheell nebo Shit nebo jak se ty pumpy jmenujou.
Máme tady tudle tankstele v obci a stejně do ní zavážej stejnou naftu jako do Benziny a dalších Noname pump,je to porád ta stejná z Čepra.
A co? HDI?
Mám 2.2HDI a jezdí zrovnatak dobře na fritovací volej jako na naftu kterou do toho leju rovnou ze sudu a která rozhodně není vod Shitu a Sheellaa.
motory hdi jsou kvalitni a pokud dodržiš servisni intervaly tak tě přežije.
Novějši modely 04 a viš měli problem s dvouhmotym setrvakem tj. že na volnoběžne
otačky motor popiskaval,ale neni to nic zavažnyho. Z vlastni skušenosti doporučuji každych 30tis km nechat vyčistit sani bo se zasira od zpětnych plynu.
![]() |
Progear 650 (Člen) 24.02.2008 20:42:22 Offline |
Hdi maji vetsi spotrebu proti TDi PD... ale jiank spatny nejsou....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
souhlas s Kovalem, rostlinu jsem v TD taky zkoušel přefiltorvanou a v létě, bo nemám druhou nádrž a předehřev. Do tdi jsem si to nelajznul nalejt.
ať je to tdi nebo hdi, je to nafta a to je co můžu
nemám rád kecy jako že němce nebo francouze ne, dneska je to spíš o desighnu nebo jak se to piše...
on the road
![]() |
Progear 650 (Člen) 25.02.2008 17:33:46 Offline |
tomasNJ psal:to si negde vyčetl?
nee, to je praxe... 1.9 TDi PD s 96 kw, bere mín jak 1.6 HDi s 81 kw.... zhruba o půllitr na stovku...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Tak to jezdíš jak z hnojem..
mám Tdi 66,74,81 a PD96kw
PD je jednoznačně největší žrout,běžně o 1,5L proti 81kw při opatrné, a při kotlové jízdě po dálnici to udělá i 3-4L/100km..
Nejlepší motor TDi 81kw
Ale bavím se o koncernu a ne teplých frantících,sice jezdím i s HDi,bere teda bezkonkurenčně nejmíń,ale raději si připlatím nějaký ten litr nafty,bo v těch pežotech jak v trakařích na polňačce
A pro mne motor minulého století: 1,8T20V 110kw
God Save The Queen!
![]() |
Progear 650 (Člen) 25.02.2008 18:09:47 Offline |
ale já srovnával HDi a TDi... a tam je to pro mě jasný... s Tdi 81kw se nechalo v klida za 4.5 litru, to byla pohoda...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
800 tis. km v Berlingách 2,0 HDi, auto po 300 tis. km měněno za nový.
Jeden motor měl problém (čerpadlo), ale bylo to v souvislosti s bouračkou. Houska a Prase víí jak smrdí nafta... .
Jsou vemena co ti budou tvrdit že to pod 8 litrů nejde, ale takoví borci maj spotřebu vyšší u jakýkoliv značky.
Berlingo umí i za 5,5 l/100 km, ale mušíš jezdit jen podle předpisů... . JInak ókolo 6 l, po dálnici 7 bo klidně jede 180 km/h.
Nafta? Radši od pump co maj větší výtoč.
Autobus je taky Suzuki... .
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 27.02.2008 11:07:46 Offline |
tomasNJ psal:vorel...
takhle slušný nebudu...
řeknu POPIČENÝ...
žabožrouti...
hele ty špageťáku s proužkama nech si toho jooooo...
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1