Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Vynechává motor u B12

Buni (Člen)
09.03.2008 20:45:25

Vynechává motor u B12

Ahoj. Potřebuju poradit. Vynechává mi motror u B12tky. Dám příklad. Roztahuju třeba dvojku od nějakejch 3 tisíc a motor má propady, chvíli jede tak jak má, chvílemi se jakoby přidusí. Nebo jedu konstatntní rychlostí na kousíček plynu a zase se motor jakoby přidusí, dám víc plynu a zase se to chytne. Při normální svižnější jízdě to znát skoro ani nejni. Už nevím co s tím, motorka byla na seřízení (ventily, karburátory), svíčky, vzduch. filtr jsem dával nový. Trochu slabší je baterka, ale to by snad nemělo mít vliv. Nejdřív jsem si myslel, že bude chyba někde v elektrice, teď bych se zas přikláněl spíš ke karburátorům. Ruku v ruce s tím jde spotřeba, s kterou se skoro nedostanu ani pod 10 litrů. Neměl někdo třeba podobnej problém? help

K.a.s.y.m. (Člen)
09.03.2008 20:57:51

Re: Vynechává motor u B12

Buni psal:

Ahoj. Potřebuju poradit. Vynechává mi motror u B12tky. Dám příklad. Roztahuju třeba dvojku od nějakejch 3 tisíc a motor má propady, chvíli jede tak jak má, chvílemi se jakoby přidusí. Nebo jedu konstatntní rychlostí na kousíček plynu a zase se motor jakoby přidusí, dám víc plynu a zase se to chytne. Při normální svižnější jízdě to znát skoro ani nejni. Už nevím co s tím, motorka byla na seřízení (ventily, karburátory), svíčky, vzduch. filtr jsem dával nový. Trochu slabší je baterka, ale to by snad nemělo mít vliv. Nejdřív jsem si myslel, že bude chyba někde v elektrice, teď bych se zas přikláněl spíš ke karburátorům. Ruku v ruce s tím jde spotřeba, s kterou se skoro nedostanu ani pod 10 litrů. Neměl někdo třeba podobnej problém? help

něco podobnýho mi říkal jeden mechanik......chyba byla nakonec v tom ,že v jedný membraně na vršku karbecu byla dirka jak od špendlíku a motor se nedal furt doladit prostě něco podobnýho jako píšeš....jestli si myslíš,že to je karbecama tak rozebrat a překontrolovat i zdánlivý kraviny

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Buni (Člen)
09.03.2008 22:02:44

Kasym> No přijde mi ale divný, že by na to nepřišli v servise, když štelovali podtlaky, to by to snad nemohli seřídit. Eště právě, když nešel jeden válec po nastartování, tak to byl pokaždý jinej. Kdyby to dělal aspoň ten samej. idontknow

Antihero (Člen)
09.03.2008 22:15:18

...při seřizování podtlakové synchronizace na to nemusí přijít.

...vo tom, že vynechával pokaždé jinej válec tady nepíšeš.idontknow

There's a pie in the sky when you die.
Antihero (Člen)
09.03.2008 22:18:34

...jo a ty tu mašinu teď koupils?
...jestli někdo nedával něco jako jiný trysky a podobný tuzigy?idontknow

Buni (Člen)
10.03.2008 09:02:52

Antihero> Tu mašinu jsem koupil na podzim. Všechno bylo v pořádku. Na tři válce chytla poprví, když jsem jí startoval naposled před zimou. Přez zimu jsem vyměnil vzduch. filtr, svíčky. Po odzimování jsem nabil baterku a všechno v pohodě. Najezdil jsem nějakejch 500km, pak to dal na seřízení. Když mi motorku předával, tak mě upozornil, že mu to při nastartování chytlo nejdřív na tři válce. Po čase to začlo vynechávat i při jízdě. Další den už chytla jen na tři a čtvrtej se nepřidal. Pak už nechtěla chytat vůbec. Přisuzoval sem to ulitejm svíčkám. Různě laboroval, měnil svíčky mezi sebou, dával jsem tam starý. Mezi tím sem startováním vymlátil baterku. Baterku nabil, vrátil nový svíčky a chytla a jela na čtyři. Teď už to zase dělá, to co sem popisoval v úvodním příspěvku. Už jsem z toho jelen. idontknow Ještě dodám, že cívky sem skoušel proměřit a dávali nějakejch 35 kilo Ohmů, což by mělo bejt v pohodě. Na karburátory jsem nekoukal, když byli na seřízení. Akorát sem z nich zkoušel vypustit benzín, jestli nepoteče nějakej bordel..idontknow

Ondráš (Člen)
10.03.2008 09:08:45

Potom co si nabil baterku to bylo v pohodě... Nechtěl bys hledat chybu někde tam?

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen)
10.03.2008 09:09:13

Buni psal:

Antihero> Tu mašinu jsem koupil na podzim. Všechno bylo v pořádku. Na tři válce chytla poprví, když jsem jí startoval naposled před zimou. Přez zimu jsem vyměnil vzduch. filtr, svíčky. Po odzimování jsem nabil baterku a všechno v pohodě. Najezdil jsem nějakejch 500km, pak to dal na seřízení. Když mi motorku předával, tak mě upozornil, že mu to při nastartování chytlo nejdřív na tři válce. Po čase to začlo vynechávat i při jízdě. Další den už chytla jen na tři a čtvrtej se nepřidal. Pak už nechtěla chytat vůbec. Přisuzoval sem to ulitejm svíčkám. Různě laboroval, měnil svíčky mezi sebou, dával jsem tam starý. Mezi tím sem startováním vymlátil baterku. Baterku nabil, vrátil nový svíčky a chytla a jela na čtyři. Teď už to zase dělá, to co sem popisoval v úvodním příspěvku. Už jsem z toho jelen. idontknow Ještě dodám, že cívky sem skoušel proměřit a dávali nějakejch 35 kilo Ohmů, což by mělo bejt v pohodě. Na karburátory jsem nekoukal, když byli na seřízení. Akorát sem z nich zkoušel vypustit benzín, jestli nepoteče nějakej bordel..idontknow

kabely od cívky jsi zkoušel?může bejt někde vadnej a při určitý poloze nemusí bejt průchozí a nebo fajfky.

Buni (Člen)
10.03.2008 09:22:53

Ondráš> No to s tou baterkou, to sem tak nějak vypozoroval, ale každej mě od toho zrazuje. Přece, když to chytne, tak proud dává alternátor a musí bejt jedno, co je tam za baterku..idontknow
K.a.s.y.m.> No ty kabely jsem měnit nezkoušel, páč nemám náhradní... Asi to někam odvezu...

Ondráš (Člen)
10.03.2008 09:26:14

Buni psal:

Ondráš> No to s tou baterkou, to sem tak nějak vypozoroval, ale každej mě od toho zrazuje. Přece, když to chytne, tak proud dává alternátor a musí bejt jedno, co je tam za baterku..idontknow

Estli máš v prdeli dobíjení či regulaci napětí...

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen)
10.03.2008 09:27:55

Buni psal:

K.a.s.y.m.> No ty kabely jsem měnit nezkoušel, páč nemám náhradní... Asi to někam odvezu...

....to bude stejně nějaká kravina s opravou za pár korun,ale najít to bude asi problém...baterka by na to měla vliv,ale to by musela bejt tak špatná,že by ani neotočila motorem a to není tvůj případ.
kabely zkus jen proměřit...a hlavně s nima při měření zahejbat.

martingsx (Člen)
10.03.2008 09:28:48

Bordel v karburátorechidontknow
Ale jak píše Antihero vzhledem ke spotřebě to vypadá na nějakej "povedenej" kit.
Nebyl tam náhodou propustnej vzduchovej filtr a jako novej tam někdo strčil klasiku?

Antihero (Člen)
10.03.2008 10:54:10

martingsx psal:

Ale jak píše Antihero vzhledem ke spotřebě to vypadá na nějakej "povedenej" kit.
Nebyl tam náhodou propustnej vzduchovej filtr a jako novej tam někdo strčil klasiku?

...hm,hm, na to sem právě myslel.
...proměř ty kabely a fajfky a pak jdi po karburátorech.

Buni (Člen)
10.03.2008 12:02:57

martingsx psal:

No motorka je v originále, dokonce i s origo vejfukem. Filtr tam byl origoš. Na trysky jsem se chtěl podívat, jestli to někdo neprznil. Ale nejde to povolit, museli by karbecy ven a to se mi zatím nechtělo. Asi začnu tím, že změřím, jak to dobíjí a pak ty kabely...
každopádně díky všem za rady. good

pavel dolínek (Člen)
10.03.2008 15:35:19

me to delalo to samy,v servisu na to neprisli,byla to uplna banalita,za dve minuty vyreseno a bez jediny kacky

"una storia italiana"
K.a.s.y.m. (Člen)
10.03.2008 15:45:50

pavel dolínek psal:

me to delalo to samy,v servisu na to neprisli,byla to uplna banalita,za dve minuty vyreseno a bez jediny kacky

a co to bylo....se poděl s ostaníma smile1

Buni (Člen)
10.03.2008 17:09:53

Pavel Dloínek> No jako docela by mě to zajímalo... bigsmilebigsmilebigsmile

martingsx (Člen)
10.03.2008 19:28:57

Musíte víc křičet Dolínek špatně slyší bigsmile bigsmile

Buni (Člen)
10.03.2008 19:42:58