Nejsi přihlášen
Držák PDA na řídítka
Čau bando,
řešim problém, jak připevnit mobil na řidítka a využívat ho jako navigaci... Vlastní držát typu plechovej bazmek jsem zavrhnul páč je problém jak do něj pak mobil bezpečně uchytit a na Nku je vystavej vnějším vlivům takže se nabízej různý pouzdra. V podstatě něco jako tohle: (wavecase, cca 1300,-, vodotěsný ale bez možnosti protáhnout kabel):
nebo tohle (s kloubovým držákem cca 1500,- ):
první varianta je nepoužitelná kvůli absenci průchodky na nabíjení a sluchátko a když jsem dneska měl v ruce variantu 2 tak mě zas zklamala přehnaná velikost, Nokia E65 + GPS modul v tom lítá jak nudle v bandě. Takže můj dotaz, nemáte někdo zkušenost s nečim na tenhle způsob ale menším. V podstatě jde jenom o pouzdro, uchycení se vyřeší tímhle http://www.topmoto.cz/inshop/scripts/de … nd=755628.
Jinak na ftp u mě ve složce je .txt s podrobnějším návodem jak pouzdro uchytit na mašinu kdyby se to někomu hodilo
Díky
Ne asi
Re: Držák PDA na řídítka
Navigaci na motyku jsem ještě neřešil, ale přemýšlím o tom. Jinak do auta a na kolo jsem nakupoval v Sunnysoftu. Díval jsem se na web a našel jsem tam tohle:
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/121215 … ajeni.html
Viděl jsem, že tam jsou i nějaké molitany, aby ti to tam nelítalo jako nudle v bandě.
Kdybys to pořídil a osvědčilo se ti to, tak dej popř vědět .
inkvizitorr (Administrator) 15.03.2008 20:32:52 Offline |
muj stařec si koupil na varana něco jako je totok:
perfektně funkční, naklápěcí ve všech směrech, case na navigaci v silenblokách, propojky na napájení a taková ta vovládací tyčinka ve výbavě... ale niic pro socky, chtěj za to asik 2500
www.touratech.cz
doba je temná...
Luig: wavecase jsem měl a 3x ho u Touratechu reklamoval, páč jsem chytil nějakou blbou sérii, která praskala. Je to takový tvrdý plast a řekl bych, že série nesérie, matroš je to prostě na hovno. Jinak to ale špatný neni, dělají i model kde se ti do toho vejde i GPS modul. Co se týká kabelu, stačí sehnat vhodnou průchodku a vrtnout zespodu díru.
Taky mrkni na www.rammounting.com nebo tak nějak, maj přímo vodotěsnyý krabičky na telefony a GPS a taky to neni špatný.
Já to vyřešil takhle:
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Oprava: odkaz je: http://www.rammount.com/
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
stoner: Tohle vypadá skoro stejně jako aquabox od topmota http://www.topmoto.cz/inshop/scripts/set.asp?level=76 , nevim nevim, zdá se mi to ještě horší jak to kožený pouzdro
jinak gratuluju ke skvělýmu vztupu do sezóny motoGP
inkvizitorr: Tak tohle je zas přesně to samý, stejnej naklápěcí systém akorát jiný pouzdro ale o litra dražší Ale díky
Ne asi
inkvizitorr (Administrator) 16.03.2008 12:41:07 Offline |
tvrdim, že nejlepčí je slída ve formátu a4 za tankvak a v ní mapa v optimálním měřítku mě se ta navigace děsně líbí jako hračka, ale strašně se bojim toho, že zblbnu a místo toho abych si poradil podle paměti kam asi tak mam ject tak budu jag trubka přemejšlet akorát "po sto metrech odbočte doprava"... jediný kdy sem to ocenil bylo při průjezdech skrz blbě značený města ve slovinsku ale nechci to, kór né na motorku hledání v mapách miluju a občasný kufrování k tomu patří. zase si myslim, že bych byl jakž takž schopnej projezdit půl evropy jenom po paměti... něco jinýho to asi bude na ježdění off road, tam je to asi k nezaplacení
doba je temná...
inkvizitorr psal:tvrdim, že nejlepčí je slída ve formátu a4 za tankvak a v ní mapa v optimálním měřítku mě se ta navigace děsně líbí jako hračka, ale strašně se bojim toho, že zblbnu a místo toho abych si poradil podle paměti kam asi tak mam ject tak budu jag trubka přemejšlet akorát "po sto metrech odbočte doprava"... jediný kdy sem to ocenil bylo při průjezdech skrz blbě značený města ve slovinsku ale nechci to, kór né na motorku hledání v mapách miluju a občasný kufrování k tomu patří. zase si myslim, že bych byl jakž takž schopnej projezdit půl evropy jenom po paměti... něco jinýho to asi bude na ježdění off road, tam je to asi k nezaplacení
přesně tak s navi se stratí kouzlo cestování.
svět je cirkusovej stan
Kouzlo nekouzlo, vyberu si cíl na odpoledne, a pak už se jen kochám a absolutně nepřemejšlim o tom, kudy kam. Pro někoho to kouzlo má, pro mě ne, obzvlášť když nemám tolik času jako jiní a kolem baráku mě jezdit nebaví. A volba "Vyhnout se dálnicím?" je k nezaplacení.
Navíc často jezdím do Němec a bloudění po městských aglomeracích dle mě žýdný kouzlo nemá. Tohle mě dovede přesně na místo popisný.
Jinak ty montážky od RAM Mount jsou katastrofa, to bylo to první co jsem při koupi navigace vyhodil, stožár jak kráva, někam půl metru nad řidítka.
Trochu jsem to přehnal "nepřemejšlim kudy kam" samozřejmě, že přemejšlim, ale člověku odpadá spousta starostí. A ani se nemusí odbočit jak navi ukazuje, líbí se mi nějaká cesta, tak jedu dál po ní, ona mi to navi přepočítá
Zdenda psal:Jinak ty montážky od RAM Mount jsou katastrofa, to bylo to první co jsem při koupi navigace vyhodil, stožár jak kráva, někam půl metru nad řidítka.
Souhlas ale dá se koupit ta spojovací tyčka mezi dvě kuličky jenom 4 cm dlouhá, a ty odpružený potvory od Touratechu se mi zdaj na silniční ježdění taky zbytečný. Uchycení na řidítka se dá rozumně poskládat, jde o ten futrál
Ještě by se nabízelo totok: http://www.gpsmotorrad.de/boutique/fich … &num=0 ale zase takový hovado a myslim si že by se to kolem řidítek všeljak točilo a nedrželo na svým místě
Ne asi
Zdenda psal:Hele i ta krátká je k hovnu alespoň u mě. Je to fakt katastrofa, možná tak na nějaký enduro.
Já to včera měl v ruce a zas taková katastrofa se mi to nezdálo, dá se to položit jakoby na řidítka, ne to mít vyprdelený nahoru k sobě, prakticky se to schová za to pouzdro...
Čím dál víc uvažuju o nějakým menším tankvaku se slídou
Ne asi
inkvizitorr (Administrator) 16.03.2008 13:42:04 Offline |
Zdenda psal:Kouzlo nekouzlo, vyberu si cíl na odpoledne, a pak už se jen kochám a absolutně nepřemejšlim o tom, kudy kam. Pro někoho to kouzlo má, pro mě ne, obzvlášť když nemám tolik času jako jiní a kolem baráku mě jezdit nebaví. A volba "Vyhnout se dálnicím?" je k nezaplacení.
Navíc často jezdím do Němec a bloudění po městských aglomeracích dle mě žýdný kouzlo nemá. Tohle mě dovede přesně na místo popisný.:
na ježdění vokolo baráku (do 200km) bych to teda vůbec neřešil to znam všechno po paměti a kde neznam, tam juknu na cedule jenom ty průjezdy cizích měst, tam to je zupá
doba je temná...
inkvizitorr (Administrator) 16.03.2008 14:36:48 Offline |
osiris psal:...na motorce a v osobáku (s kterejma se votočíš na pětníku kdekoliv) není navigace nutná jak píše inkviz, ale třeba v nákladním autě je k nezaplacení ;)
myslim že největší pohoda to bude právě pro offroadisty, když jedeš polem a máš jenom dvě cesty bez značek, tak nemusíš vytahovat kdejaký mapy a kompasy a co já vim co eště k tomu používaj... na silnicích kde sou všude cedule kudy a kam neni navigace potřeba
doba je temná...
inkvizitorr psal:osiris psal:...na motorce a v osobáku (s kterejma se votočíš na pětníku kdekoliv) není navigace nutná jak píše inkviz, ale třeba v nákladním autě je k nezaplacení ;)
myslim že největší pohoda to bude právě pro offroadisty, když jedeš polem a máš jenom dvě cesty bez značek, tak nemusíš vytahovat kdejaký mapy a kompasy a co já vim co eště k tomu používaj... na silnicích kde sou všude cedule kudy a kam neni navigace potřeba
...a zakufrovals už někdy kamionem? (mluvím spíš vo možnosti se někde votočit, než přemejšlet jestli jet jednou ze dvou cest tam není co řešit, vo kus dál se s offroadem votočíš kdekoliv)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
luig psal:stoner: Tohle vypadá skoro stejně jako aquabox od topmota http://www.topmoto.cz/inshop/scripts/set.asp?level=76 , nevim nevim, zdá se mi to ještě horší jak to kožený pouzdro
jinak gratuluju ke skvělýmu vztupu do sezóny motoGP
Luig: Díky moc za gratulaci. (bohužel neoprávněnou )
Svůj nick jsem si ale nedal podle motoGP, protože závodnický ambice už dávno nemám. Taky ten můj nick bude skoro starší než Casey.
Inkviz: právě že jsem to tak myslel, že kolem baráku to samozřejmě netřeba, ale protože mě to právě nebaví a chci jezdit dál tak to je šikovnej (né absolutně nutnej) pomocník. Ona ani databáze s POI (radary, kamery, místa kde měří, atd) není k zahození).
Ice psal:Já to vyřešil tankvakem.... jak je ta slída nahoře na mapu, tak tam hodím PDA a je po problému...
Tak to jsem teď taky zkoušel a nic moc, displej se pod tankvakem leskne, je v něm kulový vidět a navíc člověk musí čumět moc dolu. Moc se mi tohle řešení nezamlouvá
Ne asi
luig psal:Ice psal:Já to vyřešil tankvakem.... jak je ta slída nahoře na mapu, tak tam hodím PDA a je po problému...
Tak to jsem teď taky zkoušel a nic moc, displej se pod tankvakem leskne, je v něm kulový vidět a navíc člověk musí čumět moc dolu. Moc se mi tohle řešení nezamlouvá
ale neni to mym tankvakem, cili kdyz si sezenes jinej tak to bude delat to samy. Jen abys nerekl ze mam nejakou mrdku (to reknes stejne ale co uz )
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1