Nejsi přihlášen
Něco chrastí
Zdarec, mám jeden menší ale o to zapeklitější problémek s B6kou. Všim jsem si že mi cosi jakoby chrastí od motoru, nejlíp je to slyšet když za jízdy vyklonim levý koleno od nádrže, vychází to nejspíš někde z prostoru karbců, ale těžko říct odkud přesně. Je to ale slyšet pouze za jízdy s otevřeným plynem, jak ho zavřu tak to přestane a je to slyšet jenom nalevo, jak si jí poslechnu vpravo tak je to slyšet strašně nepatrně takže to vychází prostě někde zleva. Vim, zní to divně ale je to tak. Ten zvuk se hrozně blbě popisuje ale je to jako byste hodili kamínky do mixéru, takový jako chrastění, no prostě těžko popsat...
Řetez to neni a fakt mě nenapadá odkuď by to mohlo jít, všechno jsem omrknul, nic viditelně volnýho neni tak fakt nevim...
Jinak poslech za jízdy jsem aplikoval tak že jsem se sehnul k motoru, pro vtipné povahy - opravdu jsem neběžel vedle mašiny a oprava typu "tak za jízdy nevykláněj koleno abys to neslyšel" se mi taky nehodí. To jen pro pořádek
Jinak třeba kolega Barynek popis doplní vlastním postřehem, svez se na tom a potvrdil mi že mi v uších nechrastí
Díky všem za rozumný odpovědí
Ne asi
Re: Něco chrastí
...a co ventily maš ok http://www.suzukibandit.cz/view.php?naz … 05070003:-)
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Bandit 650A psal:...a co ventily maš ok http://www.suzukibandit.cz/view.php?naz … 05070003:-)
Na ventilech byla před třema nedělema tak ty to snad nejsou
teda doufám, ani nevim jestli to předtim dělalo páč je to fakt slyšet jenom když vyklonim koleno, všim jsem si toho vlastně náhodou
Ne asi
luig psal:ydom psal:dej to na centrál,kvalt a cerest....uvidíš odkud to přesně jde,ale doporučuju bečko nasměrovat směrem z vrat ven....
ty vole to mě ani nenapadlo
Díky
v jednoduchosti je síla
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
K.a.s.y.m. (Člen) 23.03.2008 17:44:47 Offline |
Ladis psal:Cus kamosoj na leve strane chrastil altik na rf 600 bude to podobne reseno
Jo kamarád řešil něco podobnýho na Banditovy...bylo tam špatný ložisko.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ladis psal:Cus kamosoj na leve strane chrastil altik na rf 600 bude to podobne reseno
altík to bejt nemůže páč ten se točí pořád a tudíž by i pořád chrastil, ne jenom s otřeným plynem za jízdy, ale dík za tip
K.a.s.y.m. psal:Jo kamarád řešil něco podobnýho na Banditovy...bylo tam špatný ložisko.
Taky to samý, řekl bych
Díky za rady ale asi to bylo banálnější než jsem čekal, zdá se že byl moc prověšenej řetěz a mlátil sebou o takovej plastovej kryt kyvky. Po našponování je to o dost lepší ale jestli to bylo ono se ukáže až po testovací jízdě která se dneska kvůli ryze jarnímu počasí nedala uskutečnit
PS.: Díky plnotučnej
Ne asi
Stanley Smith (Člen) 23.03.2008 19:03:44 Offline |
pak dej vedet jak to dopadlo,protoze me to na prvnim becku delalo taky tak jsem jej hned radeji prodal.
Stanley Smith psal:pak dej vedet jak to dopadlo,protoze me to na prvnim becku delalo taky tak jsem jej hned radeji prodal.
No nestraš...
Snad to neni nic závažnýho, z motoru to neni (myslim válce, ventily atd) snad to bude jenom nějaká krávovina. Každopádně až to projedu tak písnu
Ne asi
Stanley Smith (Člen) 23.03.2008 19:14:51 Offline |
tak snad to budes mit o.k. me to zaclo presne stejne jak jsi popisoval delat na motoru.
Stanley Smith psal:tak snad to budes mit o.k. me to zaclo presne stejne jak jsi popisoval delat na motoru.
a nepídil jses po příčině? Jeden podezřelej zvuk a šla z domu jo? To bych asi bydlel nahatej pod mostem takhle všechno řešit
Ne asi
K.a.s.y.m. (Člen) 23.03.2008 19:31:40 Offline |
luig psal:Ladis psal:Cus kamosoj na leve strane chrastil altik na rf 600 bude to podobne reseno
altík to bejt nemůže páč ten se točí pořád a tudíž by i pořád chrastil, ne jenom s otřeným plynem za jízdy, ale dík za tip
K.a.s.y.m. psal:Jo kamarád řešil něco podobnýho na Banditovy...bylo tam špatný ložisko.
Taky to samý, řekl bych
Díky za rady ale asi to bylo banálnější než jsem čekal, zdá se že byl moc prověšenej řetěz a mlátil sebou o takovej plastovej kryt kyvky. Po našponování je to o dost lepší ale jestli to bylo ono se ukáže až po testovací jízdě která se dneska kvůli ryze jarnímu počasí nedala uskutečnit
PS.: Díky plnotučnej
jestli ten řetěž nenapad ani jednoho z vás to jste teda borci
ono se pak těžko radí..když nekontroluješ základní věci
ale tak je to poučení i pro ostatní
K.a.s.y.m. psal:luig psal:Ladis psal:Cus kamosoj na leve strane chrastil altik na rf 600 bude to podobne reseno
Taky to samý, řekl bych
PS.: Díky plnotučnejjestli ten řetěž nenapad ani jednoho z vás to jste teda borci
ono se pak těžko radí..když nekontroluješ základní věci
ale tak je to poučení i pro ostatní
základní věci byly u polotučnýho dělaný v rámci seřízení a kontroly v servisu, takže tím to nebude. A to že nás to napadlo při bližším ohledání mi přijde normální, páč na volnoběhu to nedělalo, ale jen pod plynem takže stejně by to nebylo slyšet ale zdá se že je vyřešeno.
Jinak kontrola základních věci je samozřejmost, dík za upozornění K.a.s.y.m.
Bandit 4EVER!!!
K.a.s.y.m. (Člen) 23.03.2008 19:38:06 Offline |
Nemáš zač
Hlavní důvod proč mě nenapadl řetěz hned je ten, že za jízdy se to jako řetěz netváří a zdá se že to vychází z jinejch míst než by se v případě problému s řetězem zdálo. A za jízdy se skloněnou hlavou "někam" dolu se to blbě hledá... Až pak na stojanu když na to byl prostor to pořádně omrknout se zdá že by to mohlo bejt ono...
Ne asi
Stanley Smith (Člen) 23.03.2008 19:46:26 Offline |
mela toho uz vic zasebou.
Stanley Smith (Člen) 23.03.2008 19:50:49 Offline |
lehnu si nohama smerem k vybuchu
Kelly01 psal:Ve starších diskuzích je diagnostickej návod pro blby
Jedu..
Vyřadím..
Zdechnu motor
A dělám co?
zdechnu motor a poslechnu si jak to drnci kdyz jde za plynem? To pane asi nedava smysl tož ale poraď, moudro starších se vždycky cení nejvíc (bez urážky Kelly)
Bandit 4EVER!!!
Vyloučím všechno kromě motoru
Co je na tom nepochopitelného
Pak zhodím řetěz a pokud to nepřestane jdu dál
Ovšem kdo je trochu rozumnej(bez urážky místních odborníků),to hodí na brzdu a v klidu to najde...
Je to příliš složité na pochopení
God Save The Queen!
Kelly01 psal:Vyloučím všechno kromě motoru
Co je na tom nepochopitelného
Pak zhodím řetěz a pokud to nepřestane jdu dál
Ovšem kdo je trochu rozumnej(bez urážky místních odborníků),to hodí na brzdu a v klidu to najde...
Je to příliš složité na pochopení
Je vidět, že my mladší ročníky postrádáme to, čemu se říká zkušenost nabytá věkem Na srazu tě zvu za názorné vysvětlení na pivko
Bandit 4EVER!!!
luig:
To ti bude o ten bazmek drhnout pořád. Nikdy ho nešponuj, tak aby ti po ubrání plynu nedrhnulo. Udělal jsem to taky a musel jsem měnit ložisko na řetězovým kolečku
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
ross psal:To ti bude o ten bazmek drhnout pořád. Nikdy ho nešponuj, tak aby ti po ubrání plynu nedrhnulo. Udělal jsem to taky a musel jsem měnit ložisko na řetězovým kolečku
Našponovali jsme ho tak jak to stojí v návodu, na bočáku výkyv od krajní dolní polohy do krajní horní 25-35 mm, teď má 30. Tak přešponovanej snad neni.
Ale pokud je praxí oveřenej jinej způsob (měřit to na centrálu, nebo naopak pod zatížením jezdcem...) rád se přiučim, díky
Ne asi
ross psal:luig:
To ti bude o ten bazmek drhnout pořád. Nikdy ho nešponuj, tak aby ti po ubrání plynu nedrhnulo. Udělal jsem to taky a musel jsem měnit ložisko na řetězovým kolečku
rossi prosim te, kdyz uz si to tu nakousnul, je to slozity vymenit lozisko na retezovem kolecku?? myslim, ze ho mam po smrti, pac retez mam novej a stejne to dost huci...
Lepší chodit do školy, než pracovat na poli.
BANDIT(a)"99" (Nový člen) 06.04.2008 21:57:59 Offline |
Zdar Luigi a všeci draci motorkáři.Mam Bandoura 12 a chrasteni,když vykloním levé koleno,taky slyším.Neřešil jsem to a stále jezdím a jezdím.Záleží jak moc to chrastí.Je to ten samý problém asi to tak má být.Když tak skoč někde do servisu na radu,za zeptání nic nedaš (pokud servisak nebude chtít za radu peníze).
BANDIT(a)"99" psal:Zdar Luigi a všeci draci motorkáři.Mam Bandoura 12 a chrasteni,když vykloním levé koleno,taky slyším.Neřešil jsem to a stále jezdím a jezdím.Záleží jak moc to chrastí.Je to ten samý problém asi to tak má být.Když tak skoč někde do servisu na radu,za zeptání nic nedaš (pokud servisak nebude chtít za radu peníze).
Být to tak asi nemá páč na jinejch Bandaskách to nedělá
A "servisák" mrknul na řetěz a řekl že je nejspíš v tahu, ale říkám "servisák"... Dneska snad zajedu k Servisákovi ať na to mrkne
Ne asi
NEco me tam chrasti myslel jsem ze mrizka na chladici. sundal jsem a porad, rikam si druhej klakson(majitel predemnou pridal jeden falesnej jako) ten to taky neni, a vcera sem byl dat adrenalinovku a zjistuju ze to dela packa spojky se tam jako kvrdla v urcitejch tockach, nahoru dolu v tom uchytu. a je to des zvuk, co je spatne? je mozny tam dat nejakou podlozku aby tam nebyla takova vule nebo se stim mam proste smirit.
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Banditatom (Člen) 05.08.2008 15:56:40 Offline |
sonyk psal:NEco me tam chrasti myslel jsem ze mrizka na chladici. sundal jsem a porad, rikam si druhej klakson(majitel predemnou pridal jeden falesnej jako) ten to taky neni, a vcera sem byl dat adrenalinovku a zjistuju ze to dela packa spojky se tam jako kvrdla v urcitejch tockach, nahoru dolu v tom uchytu. a je to des zvuk, co je spatne? je mozny tam dat nejakou podlozku aby tam nebyla takova vule nebo se stim mam proste smirit.
...jj známej zvuk( takovej tzzzzzzzzzzzzzzz trrrrrrrrrrrrrrrr) u mě mezi 5000-600ot/min. namazej to vazelinkou a trochu se to zlesší
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:sonyk psal:NEco me tam chrasti myslel jsem ze mrizka na chladici. sundal jsem a porad, rikam si druhej klakson(majitel predemnou pridal jeden falesnej jako) ten to taky neni, a vcera sem byl dat adrenalinovku a zjistuju ze to dela packa spojky se tam jako kvrdla v urcitejch tockach, nahoru dolu v tom uchytu. a je to des zvuk, co je spatne? je mozny tam dat nejakou podlozku aby tam nebyla takova vule nebo se stim mam proste smirit.
...jj známej zvuk( takovej tzzzzzzzzzzzzzzz trrrrrrrrrrrrrrrr) u mě mezi 5000-600ot/min. namazej to vazelinkou a trochu se to zlesší
jo to je von no dik za tip
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Me tam taky vybrujou nejaky plasty v urcitejch tockach, a zkousle sem pohmatat a delalo to aji u 6 a seru na to neco a pididt aby to nedrnecelo
luig psal:Mě to bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dělá přesně od 5000 jak říkáš taky, ale spojka to neni. na to
mě zas vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr klepklepklepklep Bzzzzzzzzzzzzzzz ale jen za studena už neřešim jinak bych byl v kazajce v bohnicích
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Stránky: 1