Nejsi přihlášen
Mazání řetězu
Chtěl bych se zeptat na mazání řetězu. Když jsem dříve hodně jezdil na kole, tak jsem používal na mazání řetězu ICE WAX, tedy ledový vosk. Jednalo se o mazadlo na bázi vodní suspenze, které vytvářelo suchý povrch. Tím byl řetěz suchý a přesto namazaný. Stačilo vyprat řetěz v naftě, pak ve vodě se saponátem a následně nanést vosk. Vosk zatekl do řetězu a průběžně stačilo řetěz jen otřít hadrem a trochu přimáznout. Tím jak byl řetěz suchý, tak na sebe nechytal tolik bordelu a byl čistý.
Chci se zeptat, jestli existuje něco podobného i na mašiny a jaké s tím máte případně zkušenosti nebo co doporučujete. Ptám se hlavně proto, že rychlost řetězu na mašině je o trochu větší než na kole . Sice jsem na kole jezdil poměrně rychle (někdy i 60 km/hod), ale je to pořád minimálně jen polovina rychlosti motorky a také jsem měl místo 6 rychlostí jich 18. Dík za odpověď.
Re: Mazání řetězu
http://www.novelmoto.cz/katalog_PR-drylube.htm
mám to první a až na výdrž vůči dešti spokojenost,šel bych do toho druhýho..
jinak na nějaky propírání vodou zapomeň,kup si od nich rovnou čistidlo,mohlo by se ti stát, že po naftě nebo petroleji se ti to na ten řetěz nechytne..
Když nejezdím,tak tvořím...
Stránky: 1