Nejsi přihlášen
Jaky olej
Zdravim ,
chtel jsem se jen zeptat jaky je rozdil mezi oleji - SAE 10W-40 a SAE 10W-50 ... v manuale je psane ten 40 ale zase mi lidi rikali ze ten 50 ma lepsi vlastnosti tak co bych mnel do B6 nalit ??
P.S. znacku nereste (motul,castrol ...apod je jedno ) mne zajima ten rozdil mezi typy.
Diky
WD club member.
Re: Jaky olej
nechcem uz spekulovat o tom aky olej (10W40 alebo 10W50 atd...), ale rad by som vedel v com su lepsie tie oleje urcene pre motocykle a ci si myslite ze ich treba pouzivat?
Dnes som totiz videl nasledovne:
10W40 normal 4L za cca 1300Skk (co povazujem za mormalnu cenu)
10W40 motorcycle 1L za cca 800Skk co je kurwa cena
oplati sa teda tak drahy olej? V com je jeho vyhoda?
mazo psal:nechcem uz spekulovat o tom aky olej (10W40 alebo 10W50 atd...), ale rad by som vedel v com su lepsie tie oleje urcene pre motocykle a ci si myslite ze ich treba pouzivat?
Dnes som totiz videl nasledovne:
10W40 normal 4L za cca 1300Skk (co povazujem za mormalnu cenu)
10W40 motorcycle 1L za cca 800Skk co je kurwa cena
oplati sa teda tak drahy olej? V com je jeho vyhoda?
Řeknu to takhle v autě máš suchou spojku a jiný převodový olej...
u mašiny máš všechno v jednom oleji a to jak motor tak spojku tak převodovku tak že na tom asi něco bude
mám tu v mailu nabídku pro VSTROMáky, tak pokud by někdo chtěl SHELL Advance, tak se mi ozvěte...
prozatím 10W40 Advance 4 za 277,- bez daně / 1litr
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
Lejte předepsaný olej (10W40) a musí to být motocyklový.....JASO MA. Základový olej je vesměs stejný, ale motocyklový olej má přidaná jiná aditiva než automobilový.....a ještě další věci, ale to se mě nechce rozepisovat....
Pokud někoho zajímá tento obor nebo se chce dozvědět něco zajímavého, tak se mrkněte sem: http://www.oleje.cz/index.php?left=main … _komentare
Jinak já se ještě orientuju podle API...........pro Bandita tam musí být myslím min. SF, ale lepčejší je SG, ale já leju SJ .........za 138 kačen
XJelen psal:10W40 API SM za 106,-/litr
ale nic pro maséry, polosyntetika z Lujze a Pola
leju to už leta, spokojeně. Ale zas nemám Castrol ani Motul, takže mám potíže s brabánkem
staci nalepka o vymene od Castrola a von povyroste
Stránky: 1