Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » rozspojení čidla 2ky a 3ky

martingsx (Člen)
15.04.2008 09:19:18

rozspojení čidla 2ky a 3ky

Hledal jsem v historii ale kloudnou odpověď jsen nenašel. Zkoušel někdo na B12 rozpojit konektor čidla 2ky 3ky?
Jedná se o údajné omezení 2ky a 3ky (používají se ve městě)kvůli hlukových emisím.
Komerčně je nabízen G-pack, ale nějak jsem nepochopil, kam se napojuje a co vlastně ovlivňuje, protože čidla 2ky a 3ky kostří přes převodovku 21 vodiče z CDI, takže když konektor rozpojím tak vykonám stejnou práci jako kdybych měl zařazenou 4ku nebo 5ku.
Na inazumě jsem konektor spojující čidlo neutral+2+3 a CDI rozpojil - ale nic zvláštního jsem tedy bratru nepozoroval idontknow

K.a.s.y.m. (Člen)
15.04.2008 09:37:33

Re: rozspojení čidla 2ky a 3ky

Já jsem přemýšlel to udělat ,ale nějak jsem nezjistil kde se to rozpojí...na SV stránkách to bylo i vyfocený,ale už jsem to tam nenašel.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Filous (Člen)
15.04.2008 09:41:01

...myslim, že to tady nigdo neskoušel nebo se vo tom nigdo nezmiňoval...skus to a uvidíš...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
martingsx (Člen)
15.04.2008 09:45:37

Pod nádrží je primitivní konektor spojující vodiče od čidla na neutrál+2+3(to je pod deklem vypínání spojky) a CDI (pod sedlem).
Vím to proto, že se mi to čidlo na bývalý inazumě posralo, takže jsem měl ten "kalíšek" rozdělanej.
Jsou tam jenom plošky co kostří vodiče přes hřídel převodovky.
Žádná věda. Tedy obvod bez elektroniky. Pouze vede/nevede.

Jde o to, zda je tahle blokace pro Evropu vůbec aktivní, jestli to neplatí pro US verze apod.

Filous (Člen)
15.04.2008 09:56:50

...ta blokace je aktivní pro fšechny verze, ofšem nejsem si jistej, že je to takle jednoduchý a že se to dá vobejít enem rospojenim konektoru, měl sem za to, že je to blokovaný elektronicky přes CDI a proto se do obvodu fkládá G-pack, kerej je napojenej na CDI a blokaci ruší...jinak mi nejni jasný, proč by lidi kupovali tu škatuli za cca 5000,- Kčidontknow ...ale třeba se pletuidontknow ...ale myslim, že nésurprised

K.a.s.y.m. (Člen)
15.04.2008 09:59:55

ale jo už se tu o tom mluvilo
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … hp?id=4478
ale asi to nikdo nezkoušel
zkus vložit foto..asi tuším o jakej konektor jde,ale nejsem si jistej.

martingsx (Člen)
15.04.2008 10:12:11

To čidlo fakt funguje jako tvrdej spoj na kostru (měděná ploška proti tlačené kuličce na hřídeli)- tak to bylo alespoň u GSX750 r.v. 2000, tedy žádný potencimetr nebo jiná elektronika.
Stejně je tak dělanej i neutrál. Takže CDI má o zařazeným převodovým stupni informaci pouze z tohoto čidla.
Jak říkám, u inazumy jsem to odpojil a projel a výsledek 0.

martingsx (Člen)
15.04.2008 10:16:22

Navíc regulace kroutícho výkonu nebo výkonu můžu u karbece dosáhnout snad jedině předstihem ne?
To znamená, že zařazená 2 a 3 by musela mít v nízkém a středním pásmu otáček odlišný předstih. Jinak snad změny nemůžou dosáhnout.
U GSX-R to bude asi už o něčem jiným ale řeč je o B12.

Filous (Člen)
15.04.2008 10:24:28

martingsx psal:

Navíc regulace kroutícho výkonu nebo výkonu můžu u karbece dosáhnout snad jedině předstihem ne?
To znamená, že zařazená 2 a 3 by musela mít v nízkém a středním pásmu otáček odlišný předstih. Jinak snad změny nemůžou dosáhnout.
U GSX-R to bude asi už o něčem jiným ale řeč je o B12.

...to určitě, ale jag řikam, nevim, esi tý změny lze dosáhnout enem deaktivací toho čidlaidontknow

qwerty (Člen)
15.04.2008 13:41:08

zni to zajimave ... tak sup sup nekdo ihned na bandase vyzkouset a podelit se o zkusenosti bigsmilebigsmilebigsmilebigsmile

WD club member.
KOVAL (Člen)
15.04.2008 21:23:15

martin gsx-zkus proměřit ohmetrem odpor toho jak říkáš že se to přikostří jestli to dobře píšu,páč by to mnělo mít nějakej určitej odpor bych řek..
řešili jsem takovou věc třeba jednou i u gn 125 kde ta řídící jednotka rozpoznávala tímhle stejným způsobem zařazenej kvalt a řídila se určitým naměřeným odporem na tom snímači,že každej ze zařazenejch kvaltů mněl ten odpor jinej,teda konkrétně u tý gn to byly myslim poslední dva kvalty a to z důvodu uškrcení výkonu,stačilo dát vhodnej odpor natvrdo mezi odpojený dráty a cdi si myslelo že jede porád na trojku a bylo tím pádem furt otevřený na plnej knedlik..
jinak máš pravdu že u bandasky to škrtí předstih..
ale určitě to potřebuje naměřit nějakej konkrétní odpor ta řídící jednotka jako stejně tak na čidle polohy klapky karbce to měří odpor a podle toho se přizpůsobuje,když se to čidlo odpojí tak to přece jede ale na pussy..
já jak mám tu jednotku závodní doma nastavitelnou tak ta třeba vůbec tyhle zmiňovaný čidla nebere v potaz takže jsou jí uplně ukradený a předstih jí nastavíš jakej ty chcešsmile1

KOVAL (Člen)
15.04.2008 21:25:48

jinak ten vobrázek když to odpojovali na sv650 mám doma a akorát tam konkrétně vypojili zelenej a červenej(nebo růžovej ted nevim) drát v konektoru pod nádrží..

K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 07:43:27

KOVAL psal:

jinak ten vobrázek když to odpojovali na sv650 mám doma a akorát tam konkrétně vypojili zelenej a červenej(nebo růžovej ted nevim) drát v konektoru pod nádrží..

můžeš ho prosím vložit?vyzkoušim na přítulky bajkusmile1

martingsx (Člen)
16.04.2008 12:27:28

O víkendu to zkusím proměřit.
Technicky:
O tom měnícím se odporu vím, ale pokud jste měli někdo rozdělanej snímač zařazený rychlosti tak tam jsou jenom na kuprexitovém dnu snímače 3 vodivé plošky (N+2+3). Toto dno snímače doléhá na hřídel, která tlačí na kuprefitové dno kuličkou na pérku. Jak se hřídel otáčí dle zařazeného rychlostního stupňe tak v určité pozici kulička dolehne na vodivou plošku (neutrálu nebo 2ky nebo 3ky) a ukostří kabel.
Tedy odpor má smyl snad pokud se hodnota mění ne pokud drát visí v luftě.idontknow

K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 12:41:47

to jsem sám zvědavej jak to dopadne...pokud to nebude měnit odpor tak to teda stačí jen odpojit a jednotka by si měla myslet ,že tam máš 1,4,5,6....jestli to chápu dobře.

Peka (Člen)
16.04.2008 13:12:48

a k cemu to vse ma slouzit??idontknowidontknowidontknow

B12 neni uz je autobus :)
K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 13:29:58

Peka psal:

a k cemu to vse ma slouzit??idontknowidontknowidontknow

tak mělo by to na 2 a 3 dávat plnej výkon a ne ho to omezit kvůli hluku,ale těžko říct jakej je výslednej efekt...nejdřív to musí někdo zkusit smile1

Peka (Člen)
16.04.2008 13:35:17

sakra ti kluci japonsti jsou ale koumesove takhle to teda skrtit

B12 neni uz je autobus :)
martingsx (Člen)
16.04.2008 14:22:57

Jak jsem psal, odpojil jsem to na Ině, to je ten samej motor v kubatuře 750 a nepozoroval jsem teda nic. A ta měla 86 koní na spojce. Může to mít taky vliv zcela nepostřehnutelný. 2 koně a pár Nmetrů v průběhu otáček u B12 nemám šanci v žádném případě poznat. Každopádně odpálit se tím nic nemůže.

Co se týče úpravy předstihu tak na B12 prodávají tzv. "Ignition Advance". Je to nosič (kus plechu), který se instaluje místo originálu pod snímač polohy zapalování (pod malým víčkem na pravé straně motoru). Údajně to zlepšuje průběh výkonu, ale viděl jsem grafy a nestálo to za řeč. Má to pozitivní vliv na výkon tuším při kvalitním benzínu, tedy benzínu s vysokou antidetonační hodnotou.
Efekt přinese fakt asi jenom Dynojet nebo Ivan's Jet pokud nepočítám vačky z GSX-R 1100. Ale to je cenově jinde.

Jinak zajímavý je, že pokud je otevřeno na fórech v zahraničí téma G-pack a jeho případné náhrady tak je téma obratem zavřeno.bigsmile

K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 14:28:58

martingsx psal:

Jinak zajímavý je, že pokud je otevřeno na fórech v zahraničí téma G-pack a jeho případné náhrady tak je téma obratem zavřeno.bigsmile

že by to byla přeci jen zbytečnost?bigsmilebigsmile

Filous (Člen)
16.04.2008 14:35:19

martingsx psal:

Jak jsem psal, odpojil jsem to na Ině, to je ten samej motor v kubatuře 750 a nepozoroval jsem teda nic. A ta měla 86 koní na spojce. Může to mít taky vliv zcela nepostřehnutelný. 2 koně a pár Nmetrů v průběhu otáček u B12 nemám šanci v žádném případě poznat. Každopádně odpálit se tím nic nemůže.

Co se týče úpravy předstihu tak na B12 prodávají tzv. "Ignition Advance". Je to nosič (kus plechu), který se instaluje místo originálu pod snímač polohy zapalování (pod malým víčkem na pravé straně motoru). Údajně to zlepšuje průběh výkonu, ale viděl jsem grafy a nestálo to za řeč. Má to pozitivní vliv na výkon tuším při kvalitním benzínu, tedy benzínu s vysokou antidetonační hodnotou.
Efekt přinese fakt asi jenom Dynojet nebo Ivan's Jet pokud nepočítám vačky z GSX-R 1100. Ale to je cenově jinde.

...a nejni to tym, že G-pack je pro použití na veřejný komunikaci nelegální? ...třeba se bojej ňákýho postihu ze strany tamních ouřadůsurprised ...a pokut se ti povede sehnat jetý vačky z 1100 nebo 750 gixera, tag cena nebejvá tag strašná, pohybuje se vokolo trojky...ofšem je jich jag šafránusmile2

K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 14:54:43

na srazu budeme mít možnost jedny vymontovat kámoš na 1100 pojede s náma bigsmilebigsmile

Kukii (Člen)
16.04.2008 14:58:39

K.a.s.y.m. psal:

na srazu budeme mít možnost jedny vymontovat kámoš na 1100 pojede s náma bigsmilebigsmile

fany s náma pojede? surprisedsurprisedsurprised tak to nebudu mít ochcaný aspon sama bigsmile

Život je boj-mašina je nej!!!
K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 15:02:21

Kukii psal:
K.a.s.y.m. psal:

fany s náma pojede? surprisedsurprisedsurprised tak to nebudu mít ochcaný aspon sama bigsmile

Jo říkal mi to ,že by jel a ptal se mě několikrát na datum.On má rád tyhle komorní srazy jedný značky...vem třeba Maxximum...ten byl taky pěknej.

Kukii (Člen)
16.04.2008 15:08:50

K.a.s.y.m. psal:
Kukii psal:
K.a.s.y.m. psal:

Jo říkal mi to ,že by jel a ptal se mě několikrát na datum.On má rád tyhle komorní srazy jedný značky...vem třeba Maxximum...ten byl taky pěknej.

jooo ten byl výbornej až na maringotku... :)

VikecB12 (Člen)
16.04.2008 15:32:20

No ale neš kupovat nějakej posranej Gpak,nebo Dynojet,tak bych rači vzal ty vačky,ale asi rači nový,tam je výsledek zaručenejgood

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
osiris (Člen)
16.04.2008 15:44:27

...řikám vám, že je to k hovnu vč. g-packu (vo vačkách nemluvím, abychom si rozuměli), kdo z vás potřebuje hoblovat dvojku a trojku ? headshake smile1

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 15:53:50

osiris psal:

...řikám vám, že je to k hovnu vč. g-packu (vo vačkách nemluvím, abychom si rozuměli), kdo z vás potřebuje hoblovat dvojku a trojku ? headshake smile1

třeba já když jezdím šternberk....bo polotučný musíš točitbigsmile

Kukii (Člen)
16.04.2008 15:55:42

K.a.s.y.m. psal:
osiris psal:

a kdo ti řek, že ti jí ještě někdy půjčim?surprised

K.a.s.y.m. (Člen)
16.04.2008 15:56:48

Kukii psal:
K.a.s.y.m. psal:
osiris psal:

Lásko mluvíme tu celou dobu a Bandaskách,ale na SV to platí taky.evil

Kukii (Člen)
16.04.2008 15:58:42

K.a.s.y.m. psal:
Kukii psal:
K.a.s.y.m. psal:

redfaceredfaceredfaceredface  sry

osiris (Člen)
16.04.2008 16:01:40

K.a.s.y.m. psal:
osiris psal:

...ty krávo surprised bigsmile

Kelly01 (Člen)
16.04.2008 16:36:43

Mám tam G-pack,možná je zbytečnej,ale měl pěknou krabičku a nálepkuevilsmokin

God Save The Queen!
osiris (Člen)
16.04.2008 16:42:17

Kelly01 psal:

...tak potom to chápu, tvůj postup je logickej cool good

Michal Dk (Člen)
16.04.2008 16:47:33

K.a.s.y.m. psal:
Kukii psal:
K.a.s.y.m. psal:

Už sem se lek že se nemluví o motorkáchbigsmilebigsmile

maňas (Člen)
16.04.2008 19:04:59

osiris psal:
Kelly01 psal:

...tak potom to chápu, tvůj postup je logickej cool good

bigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmilegoodgoodgoodgoodgood

Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
KOVAL (Člen)
16.04.2008 21:08:42

martin gsx-jasný s tou destičkou jak říkáš že se tam jen propojujou kontakty,akorát já jsem ji teda tu destičku myslim nezkoušel rozkuchat jestli z té strany co jsou zalité dráty a jdou ven tak jestli ty kontakty mezi sebou nemají zalité ty odpory a jak se to propojí na kontaktu tak by to bylo přes určitý odpor,protože v podstatě stejná věc je ve spínačce kde se ti dva kontakty pouze spínají při zapnutí klíčku akorát že důležitej moment je že se spínaj přes odpor takže při propojení v konektoru před spínačkou nejde motorka nastartovat,tak na tomhle principu jsem to s tim odporem myslel..
jinak jasný je že těch pár voslů a ňůtnmetrů nemůže nikdo soudnej poznat na tý dvojce a trojce..
jo a jinak jako u toho SVčka byla řeč vo starým karburátorovým prvním modelu páč ty nový stříkačky jako autobus a spol to maj už trošku jinak i s tim čidlem,ale blokaci maj samozřejmně taky..

martingsx (Člen)
17.04.2008 15:31:00

To KOVAL: Já měl to čidlo právě na Inazumě rozdělaný nebo spíš vyškrábaný (stejnej typ čidla, taky 3 dráty)a pod silikonem není vůbec nic. Mě se drát pod silikonem utrhl od vodivé plošky.

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS