Nejsi přihlášen
Re: Přepočet koní na Kw - honem!!
Díky suchare - také jsi to ale mohl rovnou spočítat !Počkej až Ti to budu počítat JÁ no né?No ano!
P.S.Máš u mne panáka a teplý bičík !
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Co ja vim, tak se vzdycky prepocitavalo z kW na kone dle koeficientu 1,36...
a vzhledem k tomu, ze muj Medved ma napsano v technicaku 100kW a obcas se nekde doctu, ze ma 136 koni, tak bych tomu docela veril
Bandit rulezz!!!
K.a.s.y.m. (Člen) 16.04.2008 08:40:58 Offline |
vOjTaB6 psal:Co ja vim, tak se vzdycky prepocitavalo z kW na kone dle koeficientu 1,36...
a vzhledem k tomu, ze muj Medved ma napsano v technicaku 100kW a obcas se nekde doctu, ze ma 136 koni, tak bych tomu docela veril
126,5 je dobře přepočet je koeficientem 1,36
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Chtěl si HP a nebo k (koně)
1HP = 745,7 W = 0,746 kW což sem si dovolil zaokrouhlit na 0,75
1kůň = 736 W = 0,735 kW....
Předpokládám že ve specifikaci máš HP... a né k.
viz:
http://www.converter.cz/prevody/vykon.htm
tak už jsem z toho jelen (promiň Jelene), daněk (sorry Datle) a srnec (takový tu zatím snad není) - je to údaj do pojistky, takže proto se ptám...ale nemá to vliv (smajlík mávající rukou jakože nic)
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Jarken psal:tak už jsem z toho jelen (promiň Jelene), daněk (sorry Datle) a srnec (takový tu zatím snad není) - je to údaj do pojistky, takže proto se ptám...ale nemá to vliv (smajlík mávající rukou jakože nic)
jestli sis otevřel odkaz, tak jednotka kůň (s převodem 1,36) se od '79 oficiálně nepoužívá takže jí používaji akorát tady ty stařešinové co to slyšeli kdysi na základce a nejsou schopný pochopit že HP (což je nyní používaný kůň) je jinak silnej než jejich starej kůň ze vsi)a ten má přepočet 1,33
voe se nedám tady těma tmářema zlomit
Ale kdyz otevru stranky Autokelly, Elit a ja nevim co jeste, tak mi u hledani dle motoru ten koeficient vychazi vzdycky na 1,36 a u novejch aut sem to ve specifikacich nasel taky.
Mi pripada divny, ze by automobilky pouzivaly "stary" prepocty...
Bandit rulezz!!!
Tak sem nebyl línej a je to takhle:
Z motorkari.cz - článek Zkratky u motocyklů:
HP (Horse Power)
Uzákoněnou jednotkou výkonu je Watt, ale u výkonu motorů je atraktivnější jednotka koňská síla, která má převod 1kW=1,34HP. V Německu vznikla paralelně s anglickou jednotkou HP jednotka PS (pferd starke) a tyto dvě teoreticky stejné jednotky mají mírnou odchylku. 1kW=1,36PS. V minulosti byly výkonové jednotky „koňské síly“ rozděleny na skupinu shodnou s HP a skupinu shodnou s PS (holandský paardenkracht (pk), švédský hästkraft (hk), finský hevosvoima (hv), norský a dánský hestekraft (hk), maďarský lóerő (LE), italský Cavalli, španělský Caballos a portugalský Cavalos (CV). Koňský síla nadělala mnoho zmatků a dokonce i v dnešní době se anglický HP převádí číslem 1,36 jako kůň německý (ono je totiž pro výhodnější udávat ve spojení s výkonem vyšší číslo - 100kW=134HP=136PS).
Tak apson vis ze nemeckej woresak je silnejsi
Banditatom (Člen) 16.04.2008 16:54:54 Offline |
Dado psal:Kůň je naprd, ale K R Á V A to je maso
...nn lepší je PS hafík guláš, klobása atd. mňam
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
hovno,já to přepočítávám dle potřeby,dyž jedu ven,tag materi říkám,že je to slabučký a dyž honím triko u Trampa,tag říkám,že ně chtěli za předskokana pro NATO,jag to letí
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Jenom pro zajímavost jsem narazil na tyhle stránky http://www.prevod.cz/index.php?str=250&raz=1
Možná se to bude hodit i jinak
Monty Jack (Člen) 18.04.2008 11:32:30 Offline |
Billy psal:Tak apson vis ze nemeckej woresak je silnejsi
naopak .. na 100KW jich potřebuješ vo 2 víc
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Stránky: 1