Nejsi přihlášen
řazení bez spojky
koupil jsem si B12s a chci se zeptat jestli můžu od 2 nahoru řadit bez spojky ( samozřejmě bez plynu a když je moto hezky zahřáté ), jak je to šetrné k převodovce atd. Díky za radu....
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Re: řazení bez spojky
luig psal:Zkoušel jsem to na šestce a né a né tam ten kvalt narvat (s citem samozřejmě), prostě podebírám řadičku a nic... Zlatá jawka, tam kvalty padaly bez spojky krásně Holt se maj inženýři z Japonska ještě hodně co učit
jawka je poloautomat tam je to něco jinýho
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
na bandourovi jsem to nezkoušel a zkoušet nebudu věřim že mu to neuškodí když to budeš dělat s citem ale nepříde mě takovej problém použivat spojku ikdyž jedeš střelbu
jawka skousne všechno mam ji ještě taky první nastartování a zařazení nejde jinak než přes zuby
luig psal:Bandit 650A psal:jawka je poloautomat tam je to něco jinýho
Jasný ale v praxi se na to jde stejně ne? Pustim plyn, kopnu to tam a jak pomalu pouštim řadičku tak tim jakoby sepnu spojku ne?
nee princip je takovej že musíš být sakra rychlej a v okamžiku kdy zavřeš plyn už musí skočit další kvalt aby jsi trefil desetinku vteřiny kdy jsou vůle v motoru a převodovce mezi zátahem a bržděním motoru...
aby to bylo fakt přesný a nepotřeboval jsi tolik citu a načasování tak se používaj vypínače zapalování který se připojej k řadičce aby jsi když cvakneš další kvalt trefil tu správnou chvilku a přitom nemusel ani ubírat plyn...
ale osobně se mit o zdá zbytečný na normální ježdění to je k ničemu...
VikecB12 psal:A jakej to má důvod? Teda pokud to není při jízdě po zadním,tam to chápu
... protože tím nic v převodovce nekurvíš, protože nekurvíš ani spojku jako když řadíš s ní (při každým tvým i sebelepším zařazení klouzne), protože můžeš bejt v dešti línej ji mačkat a podružná výhoda jsou i ušetřený desetinky
(proč teda píšeš že proč když tohle všechno snad víš, nebo ne? )
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:VikecB12 psal:A jakej to má důvod? Teda pokud to není při jízdě po zadním,tam to chápu
... protože tím nic v převodovce nekurvíš, protože nekurvíš ani spojku jako když řadíš s ní (při každým tvým i sebelepším zařazení klouzne), protože můžeš bejt v dešti línej ji mačkat a podružná výhoda jsou i ušetřený desetinky
(proč teda píšeš že proč když tohle všechno snad víš, nebo ne? )
no pravě že když bude chybět ten cit tak to pujde přes zuby
Aha takže pokud nevychytám ten okamžik mezi tahem a bržděním motorem tak to tam nekopnu? Naučenej z jawky jsem to zkoušel mezi 5 a 6 při zavřeným plynu ale jakoby tam byla nějaká západka nebo co a prostě jsem tlačil do řadičky a nic.
Ne asi
osiris psal:...no tak když je někdo vemeno tak ať to nezkouší, co ti mám na to říct
...když si ji mírně přitlačíš těsně před, tak pak tam spadne úplně sama
a jsme u toho
luig psal:Aha takže pokud nevychytám ten okamžik mezi tahem a bržděním motorem tak to tam nekopnu? Naučenej z jawky jsem to zkoušel mezi 5 a 6 při zavřeným plynu ale jakoby tam byla nějaká západka nebo co a prostě jsem tlačil do řadičky a nic.
ideálně by otáčky měly bejt stejný
luig psal:osiris psal:...žádný zavření plynu, jen MÍRNĚ na okamžik ubereš
OK, to už mi je jasný jde mi jen o to jestli je tam nějaká "pojistka" která to v neideálních otáčkách nepustí (pohyb řadičkou)
synchronizovanou převodovku bandit nemá pokud vím.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
nepotrebuju na to ani cit,prostě zavřu plyn a cvaknu tam jinej kvalt, nemá to žádnej odpor, nic. Řadim bez spojky dost často, jak nahoru tak dolů, žádný pazvuky ani rány z převodovky nejdou.
"Lepší s Parkinsonem panáka rozlít,než s Alzheimerem zapomenout vypít"
Progear 650 (Člen) 12.05.2008 19:50:52 Offline |
osiris psal:...některý asi nikdy nebudou schopný pochopit, že tím převodovce neubližujou
podle návodu dnes odzkoušeno... podají tam jak po másle...
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
K.a.s.y.m. (Člen) 12.05.2008 20:10:05 Offline |
osiris psal:...čekám až budeme mít nástupce pak to taky zabalím
já to taky vzdal...prostě někdo nepochopí,že ta konstrukce je trochu jiná než na automobilovejch převodovkách.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ondráš psal:luig psal:osiris psal:...žádný zavření plynu, jen MÍRNĚ na okamžik ubereš
OK, to už mi je jasný jde mi jen o to jestli je tam nějaká "pojistka" která to v neideálních otáčkách nepustí (pohyb řadičkou)
synchronizovanou převodovku bandit nemá pokud vím.
Někde jsme četl článek že to není tak uplně pravda mašia má synchrony ale nejsou tak jemné jak na autě...
nevím už jak přesně to bylo ale synchron tam je ...
K.a.s.y.m. (Člen) 12.05.2008 20:58:43 Offline |
Není...Jsou tam jen obyčejný zubový spojky.To že tomu neublížíš není ani tak daný tím jestli tam jen nebo není synchron,ale principem řazení.I v autě se s použitím vhodného meziplynu dá řadit bez spojky,ale chce to dost cviku.....Ti co jezdili s auty tipu V3S a jinýmy bezsynchronímy vehikli mi dají jistě za pravdu.
jednou jsem takhle dojel se svojí 1000MB z prahy až domů(60 km)odešlo mi spojkový ložisko
K.a.s.y.m. psal:Není...Jsou tam jen obyčejný zubový spojky.To že tomu neublížíš není ani tak daný tím jestli tam jen nebo není synchron,ale principem řazení.I v autě se s použitím vhodného meziplynu dá řadit bez spojky,ale chce to dost cviku.....Ti co jezdili s auty tipu V3S a jinýmy bezsynchronímy vehikli mi dají jistě za pravdu.
jednou jsem takhle dojel se svojí 1000MB z prahy až domů(60 km)odešlo mi spojkový ložisko
Podobná diskuze se právě řeší i na motorkářích a názor že jde šaltrovat v autě bez spojky tam taky padnul. Nehádám se, převodovku jsem zevnitř nikdy live neviděl tak mi to hlava nebere. Přeci pokud zatáhnu za šaltpáku bez spojky tak to musí hned počítat zuby ne?
Ne asi
K.a.s.y.m. (Člen) 12.05.2008 21:16:58 Offline |
Zjisti si jak vypadá synchron a jeho princip a už tohle v životě neřeknešřazení se spojkou se používa při řazení vyšší rychlosti jen proto,že nedokážeš dost rychle zařadit aby ti nepadli otáčky jako u motorky proto meziplyn a dolu se řadí s meziplynem proto aby jsi vyrovnal otáčky předlohového a toho druhého hřídele.
až najdu foto rozebraný převodovky tak dodám
K.a.s.y.m. (Člen) 12.05.2008 21:47:09 Offline |
jo..sem mu nemohl přijít na jméno
K.a.s.y.m. (Člen) 12.05.2008 22:01:22 Offline |
.....souhlas...furt se jen točí.
Dejte už pokoj furt , prostě řadit bez spojky na mašině jde bez problémů - dokonce to jde i na mojí jebce, natož na Banditu - a fertig no né?No ano!
Autor je zatvrzelý konzervativec a hrdý chachar, který je paličatě přesvědčen, že Baník je king a patří do Slezska, ne na Moravu!
Jarken psal:Dejte už pokoj furt , prostě řadit bez spojky na mašině jde bez problémů - dokonce to jde i na mojí jebce, natož na Banditu - a fertig no né?No ano!
Klid, motorka je už dávno vyřešená, teď tu řadíme bez spojky v autě
Ne asi
Srovnávat řazení bez spojky na Jawce a na Banditovi (autobusu....) může jen ten, co neví jak to u té Jawky chodí.
Nicméně i na Banditovi to jde, jak bylo výše psáno - je třeba jen ubrat a hned řadit. Samozřejmě jen nahoru!!
Autobus je taky Suzuki... .
Mirek D psal:Srovnávat řazení bez spojky na Jawce a na Banditovi (autobusu....) může jen ten, co neví jak to u té Jawky chodí.
Nicméně i na Banditovi to jde, jak bylo výše psáno - je třeba jen ubrat a hned řadit. Samozřejmě jen nahoru!!
I dolů Miro, i dolů
bes spojky u auta de řadit i bes meziplinu, manželka to dorvala bes spojky 13km domu ale co bylo těch pilin v převodovce...a jasně u vejtry liazu atd to de uplně normálně stačí mít uši a cit a rozum....
svět je cirkusovej stan
luig psal:K.a.s.y.m. psal:Není...Jsou tam jen obyčejný zubový spojky.To že tomu neublížíš není ani tak daný tím jestli tam jen nebo není synchron,ale principem řazení.I v autě se s použitím vhodného meziplynu dá řadit bez spojky,ale chce to dost cviku.....Ti co jezdili s auty tipu V3S a jinýmy bezsynchronímy vehikli mi dají jistě za pravdu.
jednou jsem takhle dojel se svojí 1000MB z prahy až domů(60 km)odešlo mi spojkový ložiskoPodobná diskuze se právě řeší i na motorkářích a názor že jde šaltrovat v autě bez spojky tam taky padnul. Nehádám se, převodovku jsem zevnitř nikdy live neviděl tak mi to hlava nebere. Přeci pokud zatáhnu za šaltpáku bez spojky tak to musí hned počítat zuby ne?
...dyš musim jednou za čas do Práglu a musim tam popojíždět celej den, tag mě ze spojky tag bolí noha, že po chvíli řadim bez ní...v jakymkolif autě...de to, musíš mít trochu citu a nebejt hluchej...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 13.05.2008 11:25:47 Offline |
Proto jsem si koupil Renaulta s automatem a mám po starostech se spojkou.Pak ,ale chvíli přemýšlím co s nohama když sednu do manuálu
K.a.s.y.m. psal:Proto jsem si koupil Renaulta s automatem a mám po starostech se spojkou.Pak ,ale chvíli přemýšlím co s nohama když sednu do manuálu
...čim sem starší, tym víc po automatu stonam ...fotr mi to řikal ...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Mirek D psal:Srovnávat řazení bez spojky na Jawce a na Banditovi (autobusu....) může jen ten, co neví jak to u té Jawky chodí.
Právě že jak to chodí na jawce vim, měl jsem to několikrát rozdělaný a v praxi vyzkoušený, šlo mi spíš o odlišnost s autobusem kde to zmáklý nemám
Ne asi
K.a.s.y.m. (Člen) 13.05.2008 16:22:28 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:Proto jsem si koupil Renaulta s automatem a mám po starostech se spojkou.Pak ,ale chvíli přemýšlím co s nohama když sednu do manuálu
...čim sem starší, tym víc po automatu stonam ...fotr mi to řikal ...
Já k tomu dospěl taky dost brzy.....po zkušenosti z toho samího auta,ale s manuálem a šíleně tvrdou spojkou.
automat mam v práci jeto fakt pohoda, hlavně po městě kdyš telefonuju píšu kouřim a to vše najednou, ale po přesednutí do manuálu dycky na první křižovatce při dobržďování brzdim a brzdim aš to zdechne páč nešlápnu na spojku....
svět je cirkusovej stan
K.a.s.y.m. (Člen) 13.05.2008 19:36:58 Offline |
nevíš co je dobrý.....tím spíš pokud jsi to nikdy neřídil.
Jel jsem ve třech automatech a i tak bych to nechtěl...
Pořád je tam nějaká prodleva a nikdy ten system neví,co chci zrovna dělat..ikdyž už je to dneska zase jinde-to přiznávám..
Jak si nemůžu zařadit,tak mě to nebaví..už takhle cestou do práce chrápu..tím spíš bych usnul v automatu..
PURE NAKED BIKE!
K.a.s.y.m. (Člen) 13.05.2008 20:21:30 Offline |
to je sice pravda,ale já mám dneska už skoro 20 let starý auto s ještě původním automatem a jezdí to bez problémů....možná to bude tím ,že je to jen 3-kvalt...jedno z pravidel u automatu je to ,že u něj musíš pravidelně měnit olej i s filtrem...pak slouží jak manuál.
K.a.s.y.m. (Člen) 13.05.2008 20:28:29 Offline |
spíš se zeptej jestli to někdo vůbec má.....co vím tak se to většinou vyndavalo a davala se tam normální spojka
já s tím jezdil už když to bylo v hondě(plážová tříkolka....a není to špatnej systém...řadíš ale nemačkáš spojku.
...ale děte, nat automat nejni, vůbec ve věčích městech to je příjemný, samosebou ale dyš mě chytne rapl, tag nejni nat to mít fofrklacek tim sem teda chtěl říc, že záleží jag chceš momentálně jet, esli se svižně svíst, nebo pohodlně bloumat
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. psal:nevíš co je dobrý.....tím spíš pokud jsi to nikdy neřídil.
ale řídil, jinak bych to nehanil...
Pro mě je na jízdě autem právě to řazení největší zábava, šlapat na dva pedály a jenom koukat jak si auto dělá něco jinýho než chci mi k srdci fakt nepřirostlo
Ne asi
K.a.s.y.m. psal:spíš se zeptej jestli to někdo vůbec má.....co vím tak se to většinou vyndavalo a davala se tam normální spojka
já s tím jezdil už když to bylo v hondě(plážová tříkolka....a není to špatnej systém...řadíš ale nemačkáš spojku.
U nás to jeden chlápek měl, ale pak to nějak rozstřelil, zkrátili mu o pár cenťáků nohu a on ten vrak prodal... Ví Bůh kam...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
automat je o zvyku, když v tom jezdíš déle tak už nechceš jinak, měl jsem staré volvo 245 má to elektrické podřazování - čudlík na řadičce) a mitsubishi space wagon, obě najeto přes 300 tis a v pohodě, když chceš řadit můžeš i v automatu posouvat páku, když slezu z B12 a jedu jakýmkoliv autem tak jsou všechny rozbitý, protože nemají akceleraci
jsem pomalejší - ale ne vždy
Stránky: 1