Nejsi přihlášen
Tlak v pneu...
Už se vám to někomu stalo taky:...?
V neděli jsme suprově pojezdili se Sonykem a spol. Celkem sem natočil za ten den něco okolo 500 km. Něž jsem vyjížděl, tak jsem dofoukával zadní gumu. Po týdnu, jsem přišel v pátek do garáže a koukam, že mašina je nějaká nízká... Zadní guma na bačkoru. Vyndám kolo, nafoukám na 3,0 a hledam díru, jenže sem žádnou nenašel. Guma zase spokojeně drží tlak a dneska, když jsem se trochu svezl, tak jsem taky žádnej průser nezjistil...
Čím to mohlo bejt? Dostal se mi bordel do ventilku...?
Sorry za blbý téma...
Bandit rulezz!!!
inkvizitorr (Administrator) 11.05.2008 17:28:17 Offline |
Re: Tlak v pneu...
myslim, že téma neni ouplně blbý, může to bejt spoustou věcí, jako jedna mě napadá opravdu ty ventilky, stane se, že při současným zahřátí gumy a při velký odstředivý síle se ventilek prostě zvedne a pryž ujde... závodníci například dávaj ocelový čepičky aby se tomu pokud možno zamezilo....
doba je temná...
to B650A: No právě, to už mjsem jednou zažil, tak jsem jednou dojel na píchlý gumě až ze Šumavy a poznal jsem to až ráno, jenže teď jsem to zjistil včera, okolo 10tý ráno jsem jí znovu naládoval a od tý doby drží... Tlak nešel dolu ani o kousek... Ventilek jsem vyndanej měl...
Bandit rulezz!!!
když už jsem tady, tak přispěju svou troškou do mlýna. Přední pneu Sport Attack se má dle výrobce foukat na 290kPa za studena (nepředpokládám, že za dvě minuty jízdy se ohřeje ), jenže mě to nepustí nafouknout na víc než 250kPa nevíte čím by to mohlo být? Je to normální? nebo by to mohl byt ten ventilek?
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:když už jsem tady, tak přispěju svou troškou do mlýna. Přední pneu Sport Attack se má dle výrobce foukat na 290kPa za studena (nepředpokládám, že za dvě minuty jízdy se ohřeje ), jenže mě to nepustí nafouknout na víc než 250kPa nevíte čím by to mohlo být? Je to normální? nebo by to mohl byt ten ventilek?
Neni to hodně, rvát na předek 2,9?
Ne asi
luig psal:Barynek: To neděláš dobře s těma pneumatikama... Manuál povídá jak sólo jízda tak dabljízda 2,5 + 2,5... Zmenšuješ styčnou plochu se silnicí...
manuál to sice říká, ale pro origoš obutí, což je myslim Bridgestone...
Výrobce Conti Sport a Road Attack říká (je to vyražený na boční straně šprcky) 290kPa za studena. Mrkni se klidně na svojí Sportku
Bandit 4EVER!!!
Michal Dk psal:barynek psal:osiris psal:...slabej kompresor, malej talk ve vzduchojemu, nebo nastavenejch dva a půl na regulátoru
zadní Roadu to nafoukne na 300kPa bez problémů
Tak nafoukni tu přední taky na 300kPa a máš po problému
Bandit 4EVER!!!
luig psal:barynek psal:Výrobce Conti Sport a Road Attack říká (je to vyražený na boční straně šprcky) 290kPa za studena. Mrkni se klidně na svojí Sportku
OK, věřim že to tam je ale čemu tedy věřit
tomu co dává výrobce, tzn. mám origo, řídím se manuálem. Mám jiný šprcky, řídím se tím co udává ten jejich výrobce, ne? Kolik máš psáno ty na těch diablech? Určo tam nejni to samý jako v manuálu...
vOjTaB6: já vim, za to tady, už zase
Bandit 4EVER!!!
Tak já teda taky přispěju.
Předek i zadek foukám na 2,7.
A k tomu jestli máš díru v pryži. Měl jsem tam vražený kámen. Myslel jsem, že to je jen v té gumě a vyhodil to ven. No pak následovalo co říkáš. Nafoukal jsem na 3 a za týden tam byly 2. Ke konci jsem nafoukal 3 jel na projíždku a vrátil se po 3 hodinách s 2,5.
Ale žádná viditelná díra.
Náprava je jednoduchá. Vezmi si rozprašovač, který se používá na orosení kytek. Dej do něj vodu s JARem, ale trochu víc JARu. Nafoukej pneumatiku (klidně trochu přefoukni) a postříkej to tou vodou s JARem. Pokud ti to někde uchází, udělají se ti tam bublinky. Já jsem se sám divil, že ji mám jak cedník.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
barynek psal:když už jsem tady, tak přispěju svou troškou do mlýna. Přední pneu Sport Attack se má dle výrobce foukat na 290kPa za studena (nepředpokládám, že za dvě minuty jízdy se ohřeje ), jenže mě to nepustí nafouknout na víc než 250kPa nevíte čím by to mohlo být? Je to normální? nebo by to mohl byt ten ventilek?
...pokud se nepletu, tak na gume neni na kolik se ma foukat, ale na kolik se max. muze nafouknout...tj ridil bych se manualem od masiny
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
tů Ondráš: Taky z toho mam strach, ale ta guma je už nafoukana 48 hodin a drží. Žádný viditelný poškození jsem nenašel. Včera jsem jí dal docela pokouřit, po příjezdu měla ohřátá tlak skoro 2,9 a dneska ráno za studena zpátky svých obvyklých 2,5, které jsem nafoukal. Kdyby ucházela tak, jak jsi říkal, o atmosféru za týden, tak po dvou dnech už by se to mělo projevit...
Začínam se přiklánět k tomu, že byl bordel ve ventilku, mam takovej starej kompresor a je možný, že nasál nějaký svinstvo.
Nejhorší je, že zítra zase valím do Rajchu a v pátek až dorazim dom, tak chci jet do Hořic na závody... samo že na moto...
Pátek bude asi ve znamení čekání na překvápko...
Bandit rulezz!!!
vOjTaB6 psal:tů Ondráš: Taky z toho mam strach, ale ta guma je už nafoukana 48 hodin a drží. Žádný viditelný poškození jsem nenašel. Včera jsem jí dal docela pokouřit, po příjezdu měla ohřátá tlak skoro 2,9 a dneska ráno za studena zpátky svých obvyklých 2,5, které jsem nafoukal. Kdyby ucházela tak, jak jsi říkal, o atmosféru za týden, tak po dvou dnech už by se to mělo projevit...
Začínam se přiklánět k tomu, že byl bordel ve ventilku, mam takovej starej kompresor a je možný, že nasál nějaký svinstvo.
Nejhorší je, že zítra zase valím do Rajchu a v pátek až dorazim dom, tak chci jet do Hořic na závody... samo že na moto...
Pátek bude asi ve znamení čekání na překvápko...
Zkus tu vodu s JARem. Je to otázka minuty a víš na čem jsi.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Luk psal:barynek psal:když už jsem tady, tak přispěju svou troškou do mlýna. Přední pneu Sport Attack se má dle výrobce foukat na 290kPa za studena (nepředpokládám, že za dvě minuty jízdy se ohřeje ), jenže mě to nepustí nafouknout na víc než 250kPa nevíte čím by to mohlo být? Je to normální? nebo by to mohl byt ten ventilek?
...pokud se nepletu, tak na gume neni na kolik se ma foukat, ale na kolik se max. muze nafouknout...tj ridil bych se manualem od masiny
predek foukam na 250kPa, jak je uvedeno, 290 mi prijde moc, ale na zadek je to pro me akorat. Pak mi prijde ze to plave jak svina
Bandit 4EVER!!!
jel sem takto z Třebíča a dyž sem dojížděl do Buchláků,tak sa ně to začalo vlnit.Si říkám:Kuwa Bandit se vlní,ale todlencto je moc,nebo že bych byl unavenej a bylo to pazůrama? Než sem dojel po Trampa,byl sem na zadku prázdnej.No tag sem si dal špinku,vzal cajky pod pažu před velkou chlámající grupou co se mi tlemila sem tlačil béčko cca půl kiláku k pumpě.Sem to dofůkl a vodjel. No a guma držela další 3000 kilometrů bez újmy. Kuwa Matrix vogové
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Stránky: 1