Nejsi přihlášen
Re: má někdo na B12 (ČZ řetěz 530)
pepa psal:ČZ řetěz 530
tak kup novej s JT kolama za 2800
CZ
Petr psal:ČZ je kvalitativně stejný, už se to tu kdysi probíralo..
To není pravda. Nejlepší je DID a potom snad Tsubaki a teprve je CZ. Ale určitě je lepší než RK nebo Regina.
Srovnával jsem to na sílu přetrhnutí
Každopádně i já jsem zvažoval koupi CZ, ale šel jsem do osvědčené kvality DID
Datel psal:Petr psal:ČZ je kvalitativně stejný, už se to tu kdysi probíralo..
To není pravda. Nejlepší je DID a potom snad Tsubaki a teprve je CZ. Ale určitě je lepší než RK nebo Regina.
Každopádně i já jsem zvažoval koupi CZ, ale šel jsem do osvědčené kvality DID
...datle s rk jsi přestřelil, ten je jeden z nej, ne-li lepší všech uvedenejch (rozhodně ho můžeš včlenit minimálně mezi did a tsubaki)
...málokterej druhej ti vydrží jako ten z prvovýroby motorky
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
souhlas s Osim, mám tedka RK, nalítáno 20000 a je na výměnu, ale že by to byla mrdka se mi nezdá každopádně ted uvažuju o tomhle ČZ řetězu - 530 SDZ. Na netu jsem četl že má stejnou výdrž jako zlatý DIDéčko... a za cenu o třetinu levnější, takže asi jasná volba
Jo a ještě jsem se dočetl že prý zadní rozeta vydrží i dva řetězy (přední pastorek ne).. Jakou máte zkušenost? Vím, těch pár kil navíc mě za rozetu nezabije, ale jen tak rpo zajímavost, jestli to tady taky někdo dělá
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:souhlas s Osim, mám tedka RK, nalítáno 20000 a je na výměnu, ale že by to byla mrdka se mi nezdá každopádně ted uvažuju o tomhle ČZ řetězu - 530 SDZ. Na netu jsem četl že má stejnou výdrž jako zlatý DIDéčko... a za cenu o třetinu levnější, takže asi jasná volba
Jo a ještě jsem se dočetl že prý zadní rozeta vydrží i dva řetězy (přední pastorek ne).. Jakou máte zkušenost? Vím, těch pár kil navíc mě za rozetu nezabije, ale jen tak rpo zajímavost, jestli to tady taky někdo dělá
...vydrží...Sunstar určitě...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
osiris psal:Datel psal:Petr psal:ČZ je kvalitativně stejný, už se to tu kdysi probíralo..
Každopádně i já jsem zvažoval koupi CZ, ale šel jsem do osvědčené kvality DID...datle s rk jsi přestřelil, ten je jeden z nej, ne-li lepší všech uvedenejch (rozhodně ho můžeš včlenit minimálně mezi did a tsubaki)
...málokterej druhej ti vydrží jako ten z prvovýroby motorky
Jak jsem psal, srovnával jsem to s tabulkama kde je uvedeno přetrhnutí na tah. JInak jsem teď taky vyměňoval RK po 21.000km, ale to jen pro to, že jsem na tom nejezdil já, ale krajinkář ;-)
Monty Jack (Člen) 27.05.2008 11:08:55 Offline |
Datel psal:Jak jsem psal, srovnával jsem to s tabulkama kde je uvedeno přetrhnutí na tah. JInak jsem teď taky vyměňoval RK po 21.000km, ale to jen pro to, že jsem na tom nejezdil já, ale krajinkář ;-)
Vono většina řetězů se ale nepřetrhne ale vytahá a to někdy ještě (spíš většinou) nepravidelně, takže pokud se tu řešilo jestli má DID vo 3 kN větší pevnost (43 ku 46 jestli si dobře pamatuju oproti ČZ což je směšnejch 7%, nebo chcete-li ČZ má 93,5% pevnost DIDa) příjde mi blbost vzít novej řetěz a škubnout s ním a na základě toho něco vyhodnotit, když ta odpisovka jde dle mýho na úkor spíš únavy materiálu, než jeho počáteční pevnosti.
Takhle test, kdy by se vzaly dva typy, hodily v laborce do stejnejch podmínek, "najelo" na nich 10 000km naměřil průtah čepů a pak s něma škublo, to by bylo něco.
Samozřejmě, že by se musel testovat nějakej výber z produkce za delší období, aby se vyloučily nějaký excesy. Ale kdo to udělá, že
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Monty Jack psal:Datel psal:Jak jsem psal, srovnával jsem to s tabulkama kde je uvedeno přetrhnutí na tah. JInak jsem teď taky vyměňoval RK po 21.000km, ale to jen pro to, že jsem na tom nejezdil já, ale krajinkář ;-)
Vono většina řetězů se ale nepřetrhne ale vytahá a to někdy ještě (spíš většinou) nepravidelně, takže pokud se tu řešilo jestli má DID vo 3 kN větší pevnost (43 ku 46 jestli si dobře pamatuju oproti ČZ což je směšnejch 7%, nebo chcete-li ČZ má 93,5% pevnost DIDa) příjde mi blbost vzít novej řetěz a škubnout s ním a na základě toho něco vyhodnotit, když ta odpisovka jde dle mýho na úkor spíš únavy materiálu, než jeho počáteční pevnosti.
Takhle test, kdy by se vzaly dva typy, hodily v laborce do stejnejch podmínek, "najelo" na nich 10 000km naměřil průtah čepů a pak s něma škublo, to by bylo něco.
Samozřejmě, že by se musel testovat nějakej výber z produkce za delší období, aby se vyloučily nějaký excesy. Ale kdo to udělá, že
Psal jsem na tah. S tím se neškube, ale tahá do úplného přetrhnutí, ale jinak s tebou v podstatě souhlasím a jak jsem psal, tak jsem o koupi CZ taky uvažoval, ale rozhodl jsem se pro mnoha lidmi kolem mě odzkoušenou sadu od DID+JT.....
K.a.s.y.m. (Člen) 29.05.2008 21:19:37 Offline |
Když už se tu mluví o ČZ tak jeden dotaz na všechny co ho jezdí...dal jsem ho na moto a připadá mi to hlučnější jak ten starej EK co jsem tam měl. má někdo podobnou zkušenost?
P.S.pro rejpaly namazanej je fakt dobře na tom nešetřim
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Monty Jack (Člen) 29.05.2008 22:15:56 Offline |
Datel psal:S tím se neškube, ale tahá do úplného přetrhnutí, .....
jj .. pár zkoušek materiálů mám za sebou .. to byla taková metafora, abych zdůraznil tu krátkodobost zkoušky.
Já osobně jsem pro CZ, ale to bude spíš tou B6kou a financema, než že bych tvrdil že je lepší, ale rozhodně bude dostačující. Tak at ti DID dlouho slouží
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Monty Jack (Člen) 30.05.2008 09:16:36 Offline |
Kdo už má pár kilometrů a výměn za sebou, mohl by hodit voko na tudle rozetu ?
Řetěz jde teď novej, pastorek taky, ale tuhle měnit mi osobně příjde zbytečný. Co vy na to? (je to na B6 a hovno tahám)
Dík za rady.
Vypadá good, problém je že materiál se vetšinou neopotřebovává, deformuje, linearně. Takže drží drží drží a pak je najednou v třeba jako řetez. Takže já bych měnil vždy komplet...aby mi to pak nemrvilo novej řetez. Ale možná se pletu a vyhazuju prachy z vokna
Kdekoli jseš, cokoli děláš, záleží na Tobě
Honzik1 psal:Vypadá good, problém je že materiál se vetšinou neopotřebovává, deformuje, linearně. Takže drží drží drží a pak je najednou v třeba jako řetez. Takže já bych měnil vždy komplet...aby mi to pak nemrvilo novej řetez. Ale možná se pletu a vyhazuju prachy z vokna
Řek bych, že je to podobný jako u filtru na olej. Taky by tam měl vydržet 2 výměny, ale pro klid duše...
Navíc řetěz ti vydrží 20 tis. ale olej za tu dobu měníš 3-4x. Tak myslím, že se vyplatí investovat.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
barynek psal:Filous psal:.....
...vydrží...Sunstar určitě...A co JT? Dodávaj se prave k těm ČZ řetězům... vydrží taky 2 výměny?
..já bych řek, že DžejTý sou měkčí a vječinou na nich bylo po prvnim řetězu vidět vopotřebování, ale neber to jako nutnou pravdu, záleží na dost faktorech a je třeba to posoudit dycky u konkrétní motorky...
když jsem koupil bandita tak měl v prdeli řetěz,ale rozeta a kolečko byli OK měl najeto 26000 asi.koupil jsem jen řetěz ten vydržel dalších 26000....kolečko úplně v prdeli a rozeta jen takový lehčí opotřebení...případně dodám foto ještě jsem to nedal do šrotu.
Život je boj-mašina je nej!!!
Filous psal:barynek psal:Filous psal:.....
...vydrží...Sunstar určitě...A co JT? Dodávaj se prave k těm ČZ řetězům... vydrží taky 2 výměny?
..já bych řek, že DžejTý sou měkčí a vječinou na nich bylo po prvnim řetězu vidět vopotřebování, ale neber to jako nutnou pravdu, záleží na dost faktorech a je třeba to posoudit dycky u konkrétní motorky...
b12, nejezdim pilu ale občas tomu dám napít, no ty osobně jsi spíš pro ten Sunstar, chapu to dobře?
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Filous psal:barynek psal:
A co JT? Dodávaj se prave k těm ČZ řetězům... vydrží taky 2 výměny?..já bych řek, že DžejTý sou měkčí a vječinou na nich bylo po prvnim řetězu vidět vopotřebování, ale neber to jako nutnou pravdu, záleží na dost faktorech a je třeba to posoudit dycky u konkrétní motorky...
b12, nejezdim pilu ale občas tomu dám napít, no ty osobně jsi spíš pro ten Sunstar, chapu to dobře?
...jo...ale neřikam, že sou JT špatný...navíc maj Sunstar i hesčí dizajn ...u JT se mi nelíbjej ty kulatý díry
Filous psal:barynek psal:Filous psal:
..já bych řek, že DžejTý sou měkčí a vječinou na nich bylo po prvnim řetězu vidět vopotřebování, ale neber to jako nutnou pravdu, záleží na dost faktorech a je třeba to posoudit dycky u konkrétní motorky...b12, nejezdim pilu ale občas tomu dám napít, no ty osobně jsi spíš pro ten Sunstar, chapu to dobře?
...jo...ale neřikam, že sou JT špatný...navíc maj Sunstar i hesčí dizajn ...u JT se mi nelíbjej ty kulatý díry
A vítězem se stává .... Sunstar tož to zkusim, no. Ty je třeba umíš za nějakou zajímavější cenu než je na netu nebo v kamennym obchodě?
Bandit 4EVER!!!
Na cz 530 mám 9000, jednou jsem ho našponoval i když možná nemusel, nejezdím pilu nebo jak se to říká, hlučnost jsem nemohl posoudit neboť dřívější byl vytahaný, pro turisty mohu doporučit
jsem pomalejší - ale ne vždy
Banditatom (Člen) 04.06.2008 20:35:51 Offline |
30
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Kukii psal:když jsem koupil bandita tak měl v prdeli řetěz,ale rozeta a kolečko byli OK měl najeto 26000 asi.koupil jsem jen řetěz ten vydržel dalších 26000....kolečko úplně v prdeli a rozeta jen takový lehčí opotřebení...případně dodám foto ještě jsem to nedal do šrotu.
chceš mi tvrdit,že ti pastorek na předu vydržel dvě řetězovky, navíc 52 000 km? hele a vo Budulínkovi by nebyla
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
K.a.s.y.m. (Člen) 06.06.2008 11:38:02 Offline |
Jo chci ti to tvrdit a to kolečko ti klidně vyfotim ještě ho mám doma....dalo by se ale směle použít jako pila do cirkulárky bo má ted podobnej profil zubu.
Já kolečko v 26000 neměnil a pochybuju ,že to předemnou někdo dělal bo tam byl ještě origo řetěz.
K.a.s.y.m. psal:Jo chci ti to tvrdit a to kolečko ti klidně vyfotim ještě ho mám doma....dalo by se ale směle použít jako pila do cirkulárky bo má ted podobnej profil zubu.
Já kolečko v 26000 neměnil a pochybuju ,že to předemnou někdo dělal bo tam byl ještě origo řetěz.
...to muselo vyluzovat hrozný zvuky
K.a.s.y.m. (Člen) 06.06.2008 18:17:00 Offline |
Filous psal:K.a.s.y.m. psal:Jo chci ti to tvrdit a to kolečko ti klidně vyfotim ještě ho mám doma....dalo by se ale směle použít jako pila do cirkulárky bo má ted podobnej profil zubu.
Já kolečko v 26000 neměnil a pochybuju ,že to předemnou někdo dělal bo tam byl ještě origo řetěz....to muselo vyluzovat hrozný zvuky
ke konci taky ,že jo...a co 200 km tak to dotáhnout tak o 1,5 otáčky napínacího šroubu.
K.a.s.y.m. (Člen) 06.06.2008 18:20:45 Offline |
Progear 650 (Člen) 06.06.2008 20:25:16 Offline |
tag tomu říkám zánovní materiál....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
osiris psal:...pěkné je až tohle
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … olecko.jpg
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … rozeta.jpg
A s tím se ještě jelo? Jak to ta motorka dělala?
...zaplať pánbůh nevím to není můj případ
...ale motorku která nejela kvůli kulatýmu kolečku už jsem viděl byla to teda yahaha věř nebo ne xjr vím ale že to není chyba motorky, ale údržby
K.a.s.y.m. psal:foto pro Koldana a ostatní co mi nevěří.Jinak kolečko v těch 26000 km vypadalo fakt dobře...jestli ho někdo měnil nebo ne netuším,ale řetěz byl origo a KO.
když jsem to měnil mělo asi zřejmně teda za sebou 52 000 km
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … rozeta.jpg
takhle vypadal můj pastorek na šesce po 20 tisících,řek bych,že po těch 52 by vypadal jak ukazuje Osiris.
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Monty Jack (Člen) 08.06.2008 15:02:13 Offline |
pepa psal:na jakou stranu se povoluje matka na malým kolečku
dík
nenech se zaskočit, když to nepůjde .. chce to dlouuhou trubku nebo monstrózní pracky . . .
K.a.s.y.m. (Člen) 08.06.2008 20:09:29 Offline |
Koldan psal:K.a.s.y.m. psal:foto pro Koldana a ostatní co mi nevěří.Jinak kolečko v těch 26000 km vypadalo fakt dobře...jestli ho někdo měnil nebo ne netuším,ale řetěz byl origo a KO.
když jsem to měnil mělo asi zřejmně teda za sebou 52 000 km
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … rozeta.jpgtakhle vypadal můj pastorek na šesce po 20 tisících,řek bych,že po těch 52 by vypadal jak ukazuje Osiris.
Jak říkám...já kolečko ani rozetu neměnil...takže je možný to ,že někdo fakt masakrálně zanedbal řetěz a ten odešel po pár tisících...proto kolečko i rozeta byli jak nový.Jinak si to nedovedu vysvětlit
Monty Jack psal:pepa psal:na jakou stranu se povoluje matka na malým kolečku
díknenech se zaskočit, když to nepůjde .. chce to dlouuhou trubku nebo monstrózní pracky . . .
Hlavně se před tím pořádně nažrat, abys měl sílu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
pepa psal:co je menší objem
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … php?id=430
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … php?id=925
...taky hotovo
Stránky: 1