Nejsi přihlášen
Re: ...eskapády na ftp :))
osiris psal:...kdo se to tam prohání ?
...už jsem to tedy vymazal
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … zmatek.JPG
Když už jsi založil tohle téma tak se zeptám...
Nedávno jste hledali nějakého pomocného správce na stránky a na FTP...
psal jsem si o tom s Inkvizem ale nějak to utichlo že neměl čas a na masofce jsme si na to nevzpoměl(byly spíš starosti o to co vypít dřív) tak se ptám teď jestli už někoho máte nebo jak to je...
inkvizitorr (Administrator) 01.06.2008 20:12:20 Offline |
jj, nějak sme to nedořešili, posílám mailík...
doba je temná...
osiris psal:...kdo se to tam prohání ?
...už jsem to tedy vymazal
http://www.suzukibandit.cz/prostor/fotk … zmatek.JPG
To vypadá na nějaký automat. Hacknul nám FTP. Jaká byla velikost těch souborů co jsi smazal?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
inkvizitorr (Administrator) 01.06.2008 20:28:46 Offline |
jj, je to robot, už to řešim dýl, ale ne v takovýhle míře... budem tomuset trochu upgradnout
doba je temná...
inkvizitorr psal:jj, je to robot, už to řešim dýl, ale ne v takovýhle míře... budem tomuset trochu upgradnout
No jak všichni víme (tedy většina), heslo a login je dobře zapamatovatelné (tudíž trochu méně bezpečné). Nestálo by za to nahrávat fotky tak jako je to do profilu?
Vím, že jsme to tu už řešili...
Ondráš psal:inkvizitorr psal:jj, je to robot, už to řešim dýl, ale ne v takovýhle míře... budem tomuset trochu upgradnout
No jak všichni víme (tedy většina), heslo a login je dobře zapamatovatelné (tudíž trochu méně bezpečné). Nestálo by za to nahrávat fotky tak jako je to do profilu?
jak myslíš přes upload řádek?
kdyby se to doplnilo o ověřovací obrázek tak by to možná šlo ale jinak by to bylo snad ještě horší...
inkvizitorr (Administrator) 01.06.2008 20:47:48 Offline |
Ondráš psal:No jak všichni víme (tedy většina), heslo a login je dobře zapamatovatelné (tudíž trochu méně bezpečné). Nestálo by za to nahrávat fotky tak jako je to do profilu?
asi to tak nakonec dopadne, už to testuju jinde a běhá to dobře, vověřovaci vobrázek neni potřeba bo vkládaj jenom registrovaný. zobrazuje se jenom náhled a po rozkliknutí to má plnou velikost a automaticky se to upravuje na správnou velikost ještě před uploadem sem na server...
doba je temná...
Víš jak se nahrává obrázek do sem profilu? Tak tak.
Nikdo se na FTP nedostane přímo. Můžem se dát silnější heslo, hůře se tam dostane. Každý si bude moci spravovat svoji složku a administrátor všechny, ale přes webové rozhraní ne přes FTP jako takové.
Jestli tě to zajímá víc, tak jsem na ICQ.
Ondráš psal:Víš jak se nahrává obrázek do sem profilu? Tak tak.
Nikdo se na FTP nedostane přímo. Můžem se dát silnější heslo, hůře se tam dostane. Každý si bude moci spravovat svoji složku a administrátor všechny, ale přes webové rozhraní ne přes FTP jako takové.
To bylo na Fíka...
K.a.s.y.m. (Člen) 01.06.2008 20:52:53 Offline |
doufám,že reálu to nebude tak složitý jak tu píšeš a píšete.Jinak jsem v
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Ondráš psal:Víš jak se nahrává obrázek do sem profilu? Tak tak.
Jestli tě to zajímá víc, tak jsem na ICQ.doufám,že reálu to nebude tak složitý jak tu píšeš a píšete.Jinak jsem v
Nahrál sis 2 fotky do profilu = nebudeš mít problém.
I já se naučil měnit olej.
Já tě chápu jak to myslíš...
jak píše inkviz zapoměl jsem že právo zapisu by měli jen reglí tím by odpadla potřeba kontrolního obrázku...
se správným skriptíkem by to vpohodě zmenšovalo fotky tak že by to bylo i podstatně jednodušší teď to jen realizovat....
Fik-B6S psal:Ondráš psal:Víš jak se nahrává obrázek do sem profilu? Tak tak.
Jestli tě to zajímá víc, tak jsem na ICQ.Já tě chápu jak to myslíš...
jak píše inkviz zapoměl jsem že právo zapisu by měli jen reglí tím by odpadla potřeba kontrolního obrázku...
se správným skriptíkem by to vpohodě zmenšovalo fotky tak že by to bylo i podstatně jednodušší teď to jen realizovat....
Po zkušenostech s kalendářem nevím jestli mi někdo přiřkne důvěru...
K.a.s.y.m. (Člen) 01.06.2008 21:29:54 Offline |
Ondráš psal:K.a.s.y.m. psal:Ondráš psal:Víš jak se nahrává obrázek do sem profilu? Tak tak.
Jestli tě to zajímá víc, tak jsem na ICQ.doufám,že reálu to nebude tak složitý jak tu píšeš a píšete.Jinak jsem v
Nahrál sis 2 fotky do profilu = nebudeš mít problém.
I já se naučil měnit olej.
tak to řeknu rovnou,že je to takhle jednoduchý a né to tak složitě okecávat
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
nicola.foxx (Člen) 01.06.2008 22:10:14 Offline |
A neda se to vyresit SFTP? Na netu je prece nejaka volna certifikacni autorita na vystaveni certifikatu.
A co treba ftp user?
Admin muze vsechno a ostatni jen pro cteni.
Pak muze jit preci robot do prdele a kort kdyz bude mit admin a nebo skupina adminu, login dle sveho zadani a ne trebas uzivatalske jmeno na suzukibandit.cz a k tomu si hodi svoje cca 8 znaku dlouhe heslo podle vsech zkurvenejch nynejsich norem na silny heslo.
No a robot muze jit do
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
nicola.foxx psal:A neda se to vyresit SFTP? Na netu je prece nejaka volna certifikacni autorita na vystaveni certifikatu.
A co treba ftp user?
Pak muze jit preci robot do prdele a kort kdyz bude mit admin a nebo skupina adminu, login dle sveho zadani a ne trebas uzivatalske jmeno na suzukibandit.cz a k tomu si hodi svoje cca 8 znaku dlouhe heslo podle vsech zkurvenejch nynejsich norem na silny heslo.
No a robot muze jit do
Věc první. Podporuje náš poskytovatel SFTP? Měl by to mít, no... SSH bych řekl že používá pro vzdálenou správu.
Admin všechno, ostatní číst... Problém je, že by se ti admini z toho za chvíli posrali (a lidi tady taky), kdyby musel na vložení fotky čekat třeba do večera... Takže právo zápisu tam v současné podobě musí zůstat.
Není to prdel, no? Umíš PHP a SQL? By sis to mohl vzít na starost.
sel bych cestou vytvoreni novy polozky v profilu, tam klasickej input=file, zadny captcha a podobny kravince. Soubor by se soupnul danymu uzivatelovi do slozky.
Za predpokladu, ze je povoleny move_uploaded_file, ale neco na ten zpusob tady bude, bo by jinak nesly obrazky do profilu.
Druha vec-dal bych to do novyho okna, bo kdyz se bude nahravat velkej soubor (manual apod) tak se ti "sekne" prohlizec a jeste by to chtelo natahnou dobu pouzitelnou pro skript, aby se to v pulce nezastavilo
Second Class Citizen
1130 Café Racer
nicola.foxx (Člen) 02.06.2008 07:54:18 Offline |
Ondráš psal:nicola.foxx psal:A neda se to vyresit SFTP? Na netu je prece nejaka volna certifikacni autorita na vystaveni certifikatu.
A co treba ftp user?
No a robot muze jit doVěc první. Podporuje náš poskytovatel SFTP? Měl by to mít, no... SSH bych řekl že používá pro vzdálenou správu.
Admin všechno, ostatní číst... Problém je, že by se ti admini z toho za chvíli posrali (a lidi tady taky), kdyby musel na vložení fotky čekat třeba do večera... Takže právo zápisu tam v současné podobě musí zůstat.
Není to prdel, no? Umíš PHP a SQL? By sis to mohl vzít na starost.
No to prave neumim Vim jen jak to funguje. Sprava kompu a serveru je pohodicka, ale psani stranek jinak nez v hatmatilce fakt neeeeumim. Kdyz jsem se to mohl ucit tak jsem byl radsi na
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
mr.BSE psal:Ondráš psal:Hatmatilka jsou nějaký servlety? Něco na bázi Javy?
Spis to bude wysiwyg - FRONTPAGE
prostě HTML
Fik-B6S psal:mr.BSE psal:Ondráš psal:Hatmatilka jsou nějaký servlety? Něco na bázi Javy?
Spis to bude wysiwyg - FRONTPAGE
prostě HTML
Hale, ty koukam víš o co jde... Tak by sis to mohl vzít nastarost...
Ondráš psal:Fik-B6S psal:mr.BSE psal:Spis to bude wysiwyg - FRONTPAGE
prostě HTML
ne díky PHP zatím není moje silná stránka i když se ho učím (teď mám zkouškové tak pauza) nebo spíš snažím učit...
rád bych an něj koncem léta sehnal brigádu...
mě to tu přijde jak u blbejch na dvorečku.....
teda spíš u chytrejch
Ondráš psal:Fik-B6S psal:mr.BSE psal:
Spis to bude wysiwyg - FRONTPAGEprostě HTML
Halé, ty se to proste snazis za kazdou cenu fóknót někomu inýmu, aby na tebe neřvali jak s tym kalendářem, he?
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:Ondráš psal:Fik-B6S psal:prostě HTML
Halé, ty se to proste snazis za kazdou cenu fóknót někomu inýmu, aby na tebe neřvali jak s tym kalendářem, he?
Já to můžu slíbit, ale chvíli to potrvá...
Pánové já Vás varoval, nemějte mi to za zlé, já vám to říkal, já na co přijdu, tak to sežeru.
tak když jsem dnska mazal bordel po tom robotoj na ftp tak jsme si všiml že se objevily i nějaké adresáře s podobným test.html i v některých podadresářích například na cestě audio/kern/css/nudecelebs/test.html
Je to práce někoho z adminů nebo to taky patří k robotoj bylo by to poprvé co se objevily složky s nějakém nazvem ne jen s blábolem...
inkvizitorr (Administrator) 04.06.2008 14:39:29 Offline |
Fik-B6S psal:tak když jsem dnska mazal bordel po tom robotoj na ftp tak jsme si všiml že se objevily i nějaké adresáře s podobným test.html i v některých podadresářích například na cestě audio/kern/css/nudecelebs/test.html
Je to práce někoho z adminů nebo to taky patří k robotoj bylo by to poprvé co se objevily složky s nějakém nazvem ne jen s blábolem...
to tam samo taky nepatří...
doba je temná...
Stránky: 1