Nejsi přihlášen
PDA se přehřívá, vám tak?
Ahoj,
mám PDA - HP iPAQ 3715, používám ho na navigaci a mám v tankbáglu. Jenže teď jak je vedro, tak se mi silně přehřívá. Zahřeje se tak, že vypně BT a daj se naněm dělat vajíčka
Otázka:
- je to normální?
- co s tím, řešil to někdo? (Držák na řidítka nechci)
včera jsem jel Blavy a celou cestu byl v držáku na okně, MP3 jeli celou cestu, klima puštěná a byl jen trochu teplejší.
HELP
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Banditatom (Člen) 05.06.2008 20:20:27 Offline |
Re: PDA se přehřívá, vám tak?
kámošovy to dělal mobil. no pak začal doutnat estli to máš v záruce tak vyměnit jinak je asi zřejmě kaput
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
zahřívá se jen při nabíjení nebo i normálně?
při nabíjení tam ten problém je to vím ty pda na to nejsou zas tak stavěné tek že se blokujou tepelný pojistky...
Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
Chtělo by to tam nějako dostat vzduch, či mě napadlo nějaký chladič ve formě hliníku. Jenže jak pod slídu??
Záruka už není...
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Bedřich psal:Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
Chtělo by to tam nějako dostat vzduch, či mě napadlo nějaký chladič ve formě hliníku. Jenže jak pod slídu??
Záruka už není...
No tak jako sis vymyslel intercom do helmy, tak bys mohl použít třeba vodní chlazení z PC, ale to je teda vyfikundace jako svině.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Bedřich psal:Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
Záruka už není...No tak jako sis vymyslel intercom do helmy, tak bys mohl použít třeba vodní chlazení z PC, ale to je teda vyfikundace jako svině.
Žasnu co někteří z vás plánují Není lepší koupit navigaci přímo na motorku? No nic nebudu rejpat. Něco ti zkusím poradit. Jeden týpek řešil v autě přehřívání antiradaru. Vyřešil to tzv. Peltierovým článkem (asi to píšu blbě) tzn. takvou destičkou, kterou přidělal zespodu na detektor a ta destička (pod proudem) chladila a to docela účině. Na tom detektoru se taky dají smažit vajíčka. Víc o funkci toho článklu najdeš jistě na netu, ale i tak si myslím, že než tohle, tak radši něco mezi řidítka.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Zdenda psal:Ondráš psal:Bedřich psal:Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
Záruka už není...No tak jako sis vymyslel intercom do helmy, tak bys mohl použít třeba vodní chlazení z PC, ale to je teda vyfikundace jako svině.
Žasnu co někteří z vás plánují Není lepší koupit navigaci přímo na motorku? No nic nebudu rejpat. Něco ti zkusím poradit. Jeden týpek řešil v autě přehřívání antiradaru. Vyřešil to tzv. Peltierovým článkem (asi to píšu blbě) tzn. takvou destičkou, kterou přidělal zespodu na detektor a ta destička (pod proudem) chladila a to docela účině. Na tom detektoru se taky dají smažit vajíčka. Víc o funkci toho článklu najdeš jistě na netu, ale i tak si myslím, že než tohle, tak radši něco mezi řidítka.
Psal jsem, že je to vyfikundace....
http://www.gisow.cz/aqua/product_info.p … ucts_id=21
Stojí to pár korun, tak to za zkoušku stojí. Jen si k tomu musíš vymyslet napájení. Jinak bych to doplnil teplovodnou pastou co se dává na procesory, kvůli převodu tepla. Nevim jestli bude stačit to mít jen tak hozené venku nebo tomu budešmuset ještě koupit chladič. Asi záleží jak moc se ti to hřeje.
Ondráš:
...tag to si děláš prdel s tym vodnim chlazanim kompu nebo pédéáčka???? ...to máš jako vot kompu natažený trupky, čerpadlo, za vokno hozenej chladič a přet sebou budik a dyš jede na vosumdesát, tag si f oukeji, jag se začne přehřejvat, chvíli ho votstavíš ke krajnici, aš schladne, doleješ vylítanou vodu a jedeš dál??? ...ty mě houpeš
Béda:
...a nejni lepčí papírová mapa???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Progear 650 (Člen) 06.06.2008 08:16:12 Offline |
vodní chlazení u počítaců už sem videl....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
2 Filous:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js … azen%C3%AD
Třeba.
Jen je tam trochu změna. Procesory nepracují s provozní teplotou 80°C. Neříkám ale, že se to nemůže stát...
Osobní zkušenost s tím nemám, ale spíš bych koukal po nějakém pasivním chladiči. Kvůli hluku.
Progear 650 (Člen) 06.06.2008 09:11:34 Offline |
Filous psal:Progear 650 psal:vodní chlazení u počítaců už sem videl....
...kam ten svjet spjeje???
no nechci bejt sprostej, tak Ti neodpovím....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Ondráš psal:Zdenda psal:Ondráš psal:
No tak jako sis vymyslel intercom do helmy, tak bys mohl použít třeba vodní chlazení z PC, ale to je teda vyfikundace jako svině.Žasnu co někteří z vás plánují Není lepší koupit navigaci přímo na motorku? No nic nebudu rejpat. Něco ti zkusím poradit. Jeden týpek řešil v autě přehřívání antiradaru. Vyřešil to tzv. Peltierovým článkem (asi to píšu blbě) tzn. takvou destičkou, kterou přidělal zespodu na detektor a ta destička (pod proudem) chladila a to docela účině. Na tom detektoru se taky dají smažit vajíčka. Víc o funkci toho článklu najdeš jistě na netu, ale i tak si myslím, že než tohle, tak radši něco mezi řidítka.
Psal jsem, že je to vyfikundace....
http://www.gisow.cz/aqua/product_info.p … ucts_id=21
Stojí to pár korun, tak to za zkoušku stojí. Jen si k tomu musíš vymyslet napájení. Jinak bych to doplnil teplovodnou pastou co se dává na procesory, kvůli převodu tepla. Nevim jestli bude stačit to mít jen tak hozené venku nebo tomu budešmuset ještě koupit chladič. Asi záleží jak moc se ti to hřeje.
Vyfikundace je vodní chlazení ne Peltier
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Filous:
tady mas jedno po domacku ukuchteny vodni chlazeni
http://www.sweb.cz/vodni_chlazeni/
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Loser psal:Filous:
http://www.sweb.cz/vodni_chlazeni/
......dyby tam nebyli ty dráty, tag to vypadá jag pípa ...co dyš u toho praskne voda???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:Loser psal:Filous:
http://www.sweb.cz/vodni_chlazeni/......dyby tam nebyli ty dráty, tag to vypadá jag pípa ...co dyš u toho praskne voda???
..myslíš jako plodová, jo?
Ondráš psal:Bedřich psal:Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
a chladič nosit v baťohu na zádech
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Bandit 650A psal:Ondráš psal:Bedřich psal:Při nabíjení je to ještě horší, ale normálně to vypne BT jen občas.
a chladič nosit v baťohu na zádech
Tam je ti na prd. Na hlemu voe.
Stránky: 1