Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » teploměr

romas (Člen)
16.06.2008 21:31:26

teploměr

Asi vymejšlím kraviny ale neřešil tady někdo nějakej decentní teploměr na B1250? Nerad to trápím když to není opravdu ohřátý.

Představte si to ticho, kdyby lidé mluvili jen to, co vědí...
Borák (Člen)
16.06.2008 21:49:30

Re: teploměr

hele narovinu
vono je to tam stejně na pussy
ale to neznamená že to tam nejni pjeqný smokin
stejně bys prfních pár km neměl tlačit na pilu

...nikdo nevojebe Ježíše...
romas (Člen)
16.06.2008 22:24:22

o jějakou pajádu mi vůbec nejde spíš naopakheadshake
prostě mi ta informace o teplotě schází na displeji je ještě hafo volnýho místa tak nevím proč to tam nevrazilibad
jinak supr stroj mám ho týden a zatím nadšení
předtím B600N

Ondráš (Člen)
16.06.2008 22:49:00

romas psal:

prostě mi ta informace o teplotě schází na displeji je ještě hafo volnýho místa tak nevím proč to tam nevrazilibad
předtím B600N

No tak já to řeším tak, že šáhnu na chladič. Když je horkej, tak je horkej i olej (v tvém případě voda). A jestli má 75 nebo 80 stupňů... To myslím neni podstatný. Pokud je to studený, tak se ti stejně rychleji neohřeje a pokud moc horký, tak se ti neschladí... Akorát budeš mít stres, že to nemá tu teplotu kterou by to mělo mít a budeš z toho vyplesklej. Když tam nemáš teploměr, tak to nevíš a máš o problém míň, ale připouštím, že se tím teploměrem může prodloužit péro. Né tak jako s R1 pičo, ale nějakej ten cenťák by to mohlo dát... bigsmile

Můj názor.

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Bedřich (Člen)
16.06.2008 23:14:11

Já mám ten místo "olejovýho špuntu" a je to pouze estetická záležitost.

Jiný řešní je složitý...

... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Góťa (Člen)
17.06.2008 14:06:40

Před čtrnácti  dněma jsem mladý kupoval GSR-o. Na to počitadlo kvaltů a teploměr jsem si rychle zvyk a když jsem si tenhle víkend koupil novou B1250, tak mi to tam chybělo. Vím, je tam kontrolka, ale když jsem měl B-12 s olejem, neřešil jsem to, ale ta voda by to asi mít měla...

.... vono to ňák dopadne ....
romas (Člen)
18.06.2008 20:16:56

Ondráš psal:
romas psal:

předtím B600N

No tak já to řeším tak, že šáhnu na chladič. Když je horkej, tak je horkej i olej (v tvém případě voda). A jestli má 75 nebo 80 stupňů... To myslím neni podstatný. Pokud je to studený, tak se ti stejně rychleji neohřeje a pokud moc horký, tak se ti neschladí... Akorát budeš mít stres, že to nemá tu teplotu kterou by to mělo mít a budeš z toho vyplesklej. Když tam nemáš teploměr, tak to nevíš a máš o problém míň, ale připouštím, že se tím teploměrem může prodloužit péro. Né tak jako s R1 pičo, ale nějakej ten cenťák by to mohlo dát... bigsmile

Můj názor.

Na chladič bych šáhnul ale většinou mám kožený rukavice a v nich můžu hladit chladič jak chci ale teplotu opravdu nepoznámbad

ross (Člen)
18.06.2008 20:24:00

romas psal:
Ondráš psal:
romas psal:

předtím B600N

Můj názor.

Na chladič bych šáhnul ale většinou mám kožený rukavice a v nich můžu hladit chladič jak chci ale teplotu opravdu nepoznámbad

tak si je sundejsurprised

Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Ondráš (Člen)
18.06.2008 20:29:37

Já si teda beru rukavice až těsně před tím než jedu s beru si je jako poslední. help

romas (Člen)
18.06.2008 20:42:18

To všichni necháváte motor ohřát na provozní teplotu před jízdou?idontknow

Americkej (Člen)
18.06.2008 20:44:29

nebo na to vlezeš na studený a prvních pár km moc netaháš...

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Ondráš (Člen)
18.06.2008 20:51:48

romas psal:

Nastartuji, po půl minutě stáhnu sytič, připnu bundu ke kalhotům, zapnu bundu, nasadím kuklu, helmu, levá rukavice a pak šáhnu jen tak pro kontrolu na chladič, kterej je teplej. Nasadím i druhou rukavici a vyjedu. První 2-3 kilometry to moc netočim (tak max. 4 tis.) a potom už jedu pilu. bigsmile
Ikdyž necháš ohřát olej na provozní teplotu, tak aby se prohřál motor celej, tak to ještě chvíli trvá.
Nedělat z toho vědu.good

K.a.s.y.m. (Člen)
18.06.2008 20:56:55

jeden takovej postřeh s tímhle teploměrem...Když jsme se vraceli z Duhy tak se mi v dešti podle teploměru neohřál motor na víc jak 50 stupňů a i když je zima 0-10 stupňů tak se při normální jízdě motor ohřeje tak na 60....ten teploměr je fakt jen orientační.
prostě tak 5 km pohodička a pak už se dá jed normálně.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
romas (Člen)
18.06.2008 21:01:11

Ondráš psal:
romas psal:

Nastartuji, po půl minutě stáhnu sytič, připnu bundu ke kalhotům, zapnu bundu, nasadím kuklu, helmu, levá rukavice a pak šáhnu jen tak pro kontrolu na chladič, kterej je teplej. Nasadím i druhou rukavici a vyjedu. První 2-3 kilometry to moc netočim (tak max. 4 tis.) a potom už jedu pilu. bigsmile
Ikdyž necháš ohřát olej na provozní teplotu, tak aby se prohřál motor celej, tak to ještě chvíli trvá.
Nedělat z toho vědu.good

Když je ohřátý olej tak je prohřátý motor - ta teplota je opravdu stejnábigsmile
Pleteš si to asi s vodou ta je opravdu ohřátá dřív než olej a tudíž i mechanika motoru!

Ondráš (Člen)
18.06.2008 21:21:21

No, přeci jen ten olej se ti ohřeje rychleji než zbytek (samozřejmě, že válce se hřejí nejdříve). Nezapomeň, ale že ten samý co máš v motoru, máš i v převodovce a i ta se pak musí ohřát na teplotu oleje... A to chvíli trvá než se to usadí.good

K.a.s.y.m. (Člen)
18.06.2008 21:23:09

Ondráš psal:

No, přeci jen ten olej se ti ohřeje rychleji než zbytek (samozřejmě, že válce se hřejí nejdříve). Nezapomeň, ale že ten samý co máš v motoru, máš i v převodovce a i ta se pak musí ohřát na teplotu oleje... A to chvíli trvá než se to usadí.good

výhoda je že převodovka není tak náročná na mazání jako třeba klika,že...a hlavně převodovka je v oleji přímo namočenácoolevil

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS