Nejsi přihlášen
... tlak v pneu na okruh ?
... hele závodníci, teď sem koukal na diskuzi na motorkářích kde se řeší tlak v pneu na okruhu.
Zajímá mě kolik bych tam teda měl mít
Origo mám předepsaný v manuálu předek i zadek 2,9 - na to samý to mechoš nafoukl při přezutí na ty Diabla a i s tímto tlakem sem přežil letošní Suzuki den. Já jen nějak nepochopil ty rady jako 1,5 a 1,6 ap. Nejde mi o žádný rekordy a honění se s "laminátama" po vokruhu, zajezdil sem si s tím co mám, jen mě zajímá jak to je s tím tlakem
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Re: ... tlak v pneu na okruh ?
..je pravdou, že azčíná bejt v módě velký ubírání tlaku..Rous si to teď hodně propaguje..guma se víc "rozplizne" a je tím pádem větší styčná plocha..negativa: ubejvá jak svině a může se ti zdát,že jakoby plave...
Je ale nutný brát v potaz to,že i ty máš tu lokomotivu o hezkejch pár kilo těžší,než jsou závodní stroje..
PURE NAKED BIKE!
záleží taky jaký gumy,třeba slicky sme zkoušeli foukat na míň i na cestě,jako teda při použití na silnici,třeba místo 2.5 sme foukali 1.9 předek a 2.1 zadek a asi to tak bylo lepší..
na dragstru sme foukali zadní gumu(normální lepivka vokruhovka guma s evzorkem) na 1.1 a to jedeš uplně po rozpláclý a vo to de takže jako 1.5 mít gumu a chtít přitom zatáčet mi přijde dost divný,teda to už musí bejt hooodně lehkej bajk teda spíš bicykl né
Smoula.koumak (Člen) 17.06.2008 22:21:32 Offline |
no ne že bych tomu rozuměl, ale dneska Progear trochu ufouk a prej to drželo líp, já rozdíl nepoznal (ale ufoukl jsem jen malinko), řekl bych, že pro nás to nemá moc velkej význam
Bandit v lese :-))
osiris psal:...jezděte tak "jak vám zobák narost" bejci ...tohle je pro závodní speciály
Taky si myslím..
Ale třeba na dnešek jsem taky malinko ubral..přecijen se tam zaprasilo o malinko víc,než na běžný projížďce..
PURE NAKED BIKE!
Filous psal:...myslim, že z nás co sem lezem, by se ty co poznaj změnu tlaku dali spočitat na prstech jedný ruce starýho truhláře ...foukejte za studena na předepsanej tlak a fertig...
A já budu oponovat jak mám..
Když si dám Hořice za barákem s 2,9 a pak s 2,3 např., tak je to znát..a myslím,že i šnek jako já to pozná...
Což ovšem neznamená,že bych musel mít podhuštěno pořád...jen když vím,že to bude divočejší...na cestu do práce to nemá smysl..
PURE NAKED BIKE!
Meloun psal:Filous psal:...myslim, že z nás co sem lezem, by se ty co poznaj změnu tlaku dali spočitat na prstech jedný ruce starýho truhláře ...foukejte za studena na předepsanej tlak a fertig...
A já budu oponovat jak mám..
Když si dám Hořice za barákem s 2,9 a pak s 2,3 např., tak je to znát..a myslím,že i šnek jako já to pozná...
Což ovšem neznamená,že bych musel mít podhuštěno pořád...jen když vím,že to bude divočejší...na cestu do práce to nemá smysl..
...no je pravda, že sem jednou foukal na 2,9 a přišlo mi to strašně moc tvrdý a uklouzaný, tagže foukam stabilně na 2,4 a sem relativně spokojenej...zrovna tag sem fčera foukal "závodníka" a asi je to moc, páč sem na relativně mňekejch Race Attack dostal dvakrát menčího hájsoše a utrhnout zadek plynem na výjezdech nejni problém
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Monty Jack (Člen) 18.06.2008 10:14:04 Offline |
Pokud to fouknu za studena a předpokládám že na okruhu se to zakřeje podstatně víc než na silnici, tak se ta "podhuštěná" okruhovka ve finále dostane na podobnej tlak jak "správně" fouklá na silnici. Nebo ne ?
Co kdyby to team změřil nafouklý před nasazením zahříváků a pak po prohřátí vo kolik to vzroste ... ?
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
K.a.s.y.m. (Člen) 18.06.2008 11:29:45 Offline |
Monty Jack psal:Pokud to fouknu za studena a předpokládám že na okruhu se to zakřeje podstatně víc než na silnici, tak se ta "podhuštěná" okruhovka ve finále dostane na podobnej tlak jak "správně" fouklá na silnici. Nebo ne ?
Co kdyby to team změřil nafouklý před nasazením zahříváků a pak po prohřátí vo kolik to vzroste ... ?
teď jsi trefil hřebíček na hlavičku....z nahřívků sundaváš kola ohřáty asi na 80 stupňů jestli se nepletu...normální jízdou jí ohřeješ tak max na 40 si teda jako myslím.a pokud vím tak vzduch je rozpínavej,že.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
..no tak jsem si dal zrovna Brod,Kořenov atd..a cestou do Brodu mi to v každý zatáčce tancovalo jak Patrik Švajze
Pomalu mě pojely i plechovky..
Na benzíně šáhnu na gumu a porát jdu tlačit vzduch,ptž 0.9 je fakt málo
Už cestou ze Sosnový se mi to přišlo nějaký divný
Čím to sakra
PURE NAKED BIKE!
...neříkám že se ti to stalo, ale při vysoký (hodně vysoký) rychlosti se odstředivou silou může stlačit i přes odpor pružinky ventilek a pokud nemáš čepičku s těsněním, tak může ucházet (i ujít)
...nebo "řídká" guma
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:...neříkám že se ti to stalo, ale při vysoký (hodně vysoký) rychlosti se odstředivou silou může stlačit i přes odpor pružinky ventilek a pokud nemáš čepičku s těsněním, tak může ucházet (i ujít)
...nebo "řídká" guma
Hmmm...kde bych nabral tu hodně vysokou rychlost,že..
Řídká to vona je..hlavně na prostředku
PURE NAKED BIKE!
Stránky: 1