Nejsi přihlášen
Napinak rozvodaku
čus,zrovna se hrabu ve ventilech ale nevim jak mám poznat jestli je rozvoďák v nebo ne je tam jějáká riska nebo podobná finta?Jelikož nevim kolik má doopravdy najeto,tachometrově kolem 35tisic ale nevim zda tomu mám věřit.A kdyby byl na piču jak to vyměním?
Jinak mě pěkne sere ten klíč 3mm na ventil kua,takovej nemám musim splašit.
Doufám že se vyvarujete keců že sem čolek a nemám do toho lízt když tomu nerozumim .
Re: Napinak rozvodaku
Seš totální čolek ve stylu Pata a Mata..
Nerozumíš tomu a nejsi ochotnej hledat ve starších diskuzích..
"riska nebo podobná finta" tam není..
Možná tam jsou drážky na ráčně napínáku..
Ale to sis určitě vystudoval v manuálu kde je to pro čolky-analfabety obrázkovým písmem
Hádej co ti trčí pod karburátorama
God Save The Queen!
Otevř si to notmálně,nějak se mi to pojebalo..
www.suzukibandit.cz/prostor/fotkydiskuze/pro čolky.jpg
God Save The Queen!
I na tý fotce je vidět otlak kde byl počáteční stav..
Počkáme na Kovala jestli vylezlých 6-7 zubů už je dle jeho názoru na výměnu nebo jestli počkat..
Já měl teď ve 48000km jen 3 zuby venku tak ho udělám až v 60-72000km..
God Save The Queen!
Dopředu říkám že jsem v tomhle čolek a taly jsem otom(zatim) nic nečet, Ale ten napínák půjde vydat sám osobě aniž bych měl sundaný víko od motoru??? 6e bych se taky mrknul jak jsem na tom, protože původ moji Modřiny je řekněme poněkud zkreslený
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Bedřich psal:Dopředu říkám že jsem v tomhle čolek a taly jsem otom(zatim) nic nečet, Ale ten napínák půjde vydat sám osobě aniž bych měl sundaný víko od motoru??? 6e bych se taky mrknul jak jsem na tom, protože původ moji Modřiny je řekněme poněkud zkreslený
Jo to jde aji bez sundani toho vika musiš nejdřív ten šroub (myslím 19ctka),vytahneš to pero a pak dva imbusy a vytahneš ten napinak...,kapka oleje ale bude ale fakt malinko
Předpokládám, že to bude samé u Inazumy. Mám u ní hlučnější motor (srovnával jsem s jinou). Najeto 38Tis.
Nekamenujte mě, ventily seřizuju běžně, kontrola napínáku zatím nikdy tak pro jistotu hlavně!! kvůli zpětné montáži:
Demontáž a kontrola
1. Povolím a vyšroubuji šroub s pružinou na napínáku, vytáhnu šroub s pružinou
2. Povolím dva šrouby držící napínák a vytáhnu ho
3. Kouknu na zub, kde se napínák nachází (jak hodně je píst se zubama vysunutý), aby měl ještě kam napínat
4. Zkouknu volnost pohybu pístu se zubama v těle napínáku
Montáž
1. Otočím zadním kolem se zařazenou rychlostí ve směru jízdy
2. Zasunu s odjištěnou západkou napínák (píst se zubama) do těla napínáku co to půjde
3. Našroubuji zpět napínák, utáhne oba šrouby
4. Zašroubuji a utáhnu šroub s pružinou
Mohu něco podělat?
Je toto standardní servisní úkon př. jako ventily?
Díkes za „posvěcení“ a odpovědˇ na pro někoho možná hloupou otázku.
nemas nahodou komplet manual na GSF 1200 N - "98...
...200 v měste, 300 z místa...
Pomaly ďalej zájdeš, no rýchlo tam budeš skôr... :-)
Podle zvuku??? To mi moc neštimuje.
Taky ta cena asi neodpovida, mrknul sem do manualu kde pišou, že musi motor ven, hlavy, válce dolů a rozpůlit...Todle všecko za čtverku i s novým řetězem???
Co na to profesoři?
There's a pie in the sky when you die.
Fakt vyndat motor,sundat hlavu a rozpůlit??!
Ať to někdo informovanej potvrdí nebo vyvrátí...měse to nějak nezdá...
Co vím,tak na yamaze (fzr-má rozvoďák taky uprostřed) sundáš jen ventilový víko,odnejtuješ(přeřízneš) starej řetěz,spustíš dolu ke klice novej a magnetem ten konec zas vytáhneš nahoru,kde se to pak snejtuje...Hotovo za chvíli!
Nejspíš mě to na bandasce taky čeká,ale až po sezoně(snad)...
PURE NAKED BIKE!
WildMeloun psal:Fakt vyndat motor,sundat hlavu a rozpůlit??!
Ať to někdo informovanej potvrdí nebo vyvrátí...měse to nějak nezdá...
Co vím,tak na yamaze (fzr-má rozvoďák taky uprostřed) sundáš jen ventilový víko,odnejtuješ(přeřízneš) starej řetěz,spustíš dolu ke klice novej a magnetem ten konec zas vytáhneš nahoru,kde se to pak snejtuje...Hotovo za chvíli!
Nejspíš mě to na bandasce taky čeká,ale až po sezoně(snad)...
akorát na starej navážeš provázek,ten na novej a protáhneš
Já teda myslím, že ten starý rozvoďák prostě rozdělíš, dáš do jednoho oka starého řetězu spojku a na druhý konec té spojky dáš ten novej řetěz. Pak už jen taháš za ten starej, až je venku a pak ten novej spojíš. Stejně jako když měníš sekundární řetěz a necháváš kola. Je to tak ne?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
No s tim rozdelavanim je to v nekterejch pripadech pravda.Kdyz je origo retez od vyrobce spojenej,tak by to tak meli delat v autorizovanym servisu,ale ani tam se jim do takove viny nechce.Kamoš se s tim setkal v Yamaze v Brne,kdyz menil rozvodak na FZR600.Nakonec to udelali za pouzití neorigo rozvodaku,ale nadali mu na to zaruku.Furt lepší nez pulit motor
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
To zhrnu:
Každej slušnej mechoš při ventilech a podtlacích kontroluje rozvoďák a hlásí jestli je u další údržby potřebná jeho výměna a udělá ji,(v ceně ventilů a podtlaků-od stálého zákazníka si neveme ani korunu navíc)..
Máte li jiného mechanika utíkejte od něj!!!!!!!!!!!!!!!!!
God Save The Queen!
Kelly: "Na obloze je blaze, ale až po smrti", tak nějak by to znělo v češtině.Aneb nevěřte tomu co vám slibuje církev a jiní náboženští fanatici...Život je tady a teď...dodávám já
Možná je to teď všem jasný, ale na začátku století kdy v úžasnejch júesej pána kterej o tomhle složil písničku popravili to tak nebylo.
Ale fakt,tos myslel vážně, že ti někdo dal rozvoďák zadara,jen že k němu chodíš dělat ventily?
V.
There's a pie in the sky when you die.
Bedřich psal:Když vyndám ten napínák, poteče olej ven???
...podivej se sprava na mašinu...vidíš hladinu voleje f kontrolnim vokýnku? ...no samo že vidíš, že...a teť se podivej, gde je napínák...myslíš, že ti s tama něco vyteče??? ...myslim, že ani náhodou
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Ahoj, tak jsem vyndal ten napínák ven a mám to na 15tym zoubu. Cekem jsem jich napočíla 23. Takže ještě osm do konce. Dnes jsem chtěl dělat ventyly, ale teď nevim, jestli to nejni zbytečný rozdělávat. Udělal bych je i s tím rozvodákem. ALe, otázka je kolik to tak zhruba může ještě vydržet než dojede napínák na konec. Ted jsem kupoval řetězovku, olej a na rozvody asi hned nebudou love. Contra má rozvodák za 1720 ale netušim co je to za řetěz asi ČZ. A co kola? Vyměnit?
Netušim kolik to má nalítáno, já udělal cca 8tis.
Díky za radu, či názor.
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
DID-cena je taky 1700-2000 podle tvé výřečnosti..
na výměnu koleček na vačkách a kluzátek mít nebudeš
(navíc se to nedělá)
15 zub = výměna
Slušnej mechoš si veme při ventilech tak kilo navíc,nebo to stálému zákazníku udělá v ceně....
God Save The Queen!
Banditatom (Člen) 27.09.2012 19:28:29 Offline |
Tak som to vyšróboval a moc som nezistil, po ošúchanom bol ten zobáčik posunutý 10 zubov, do konca /vlastne na začiatok/ asi tak ešte 10 zubov /dúfam, že dobre chápem tú funkciu tlačiaceho zubatého valčeka/, ale bude sa to musieť vymeniť, rozvoďák, už to má 120 litrov, aj ventily, len aby mi nebolo škoda tých peňazí.
Každý je v niečom dobrý. Ja jazdím.
K.a.s.y.m. (Člen) 18.04.2014 12:47:47 Offline |
osiris psal:palinko psal:a otazka, nemam tam co posrat?
...máš ...jestli chceš počítat zuby tak nejdřív vyšroubuj tu zátku
No jsou zde itaci co ho dokazali pretrhnout pri utahovani
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
hlemejzd999 (Člen) 18.04.2014 13:11:53 Offline |
Filous psal:Bedřich psal:Když vyndám ten napínák, poteče olej ven???
...podivej se sprava na mašinu...vidíš hladinu voleje f kontrolnim vokýnku? ...no samo že vidíš, že...a teť se podivej, gde je napínák...myslíš, že ti s tama něco vyteče??? ...myslim, že ani náhodou
... no , ale treba minulej tejden sem mel venku volejovej chladic a ten je kurevsky vejs vod vokynka ...a teklo to jaxvině
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Lukys pico (Člen) 03.01.2018 14:49:01 Offline |
Ahoj kluci prosím vás mám to na 17 zubu zbývá ještě 8 zubu. Odjíždím stim ještě rok?můj nájezd ccs 7 tis
A
Lukys pico (Člen) 04.01.2018 08:49:31 Offline |
Ahoj super tak to ještě sezonu dá
conlegionare (Člen) 06.01.2018 08:33:30 Offline |
conlegionare psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … cn0162.jpg
Jaký čelný štít se dá semle namontovat? Mel byste někdo něco vhodnýho, nebo typa?
tys tomu teda dal
conlegionare (Člen) 06.01.2018 15:31:58 Offline |
Ne, ja tomu nedal, ja to chci oddělat, dal tomu ten chlápek přede mnou a ještě tu púvodní lucernu vyhodil prý je nanic takle nemoderná. Od těch dob trpíme, Bandit i já.
K.a.s.y.m. (Člen) 06.01.2018 18:07:57 Offline |
kup nějakou kulatou repliku a na to štítek třeba puig nebo něco takovýho a máš klid..nebo i klidně bez štítku
Filous psal:...a kup si Nkovy kelimky na budiky...myslim ze ti puvodni majitel kecal, ze se mu original svetlo nelibilo, bo to bylo puvodne Sko, kery rozstrelil a este se mu takle pomstil...
No jo, šel správnou cestou, ale úplně to netrefil :)
ale di, Ty brepto ...
conlegionare (Člen) 09.01.2018 05:33:03 Offline |
Sem zvedaf jak mne v tom vykoupáte nekde na srazu. Bandit je už teť raňenej z tolikýho nepochopení. Pláca rěťezú, du dnes napnout.A utřu mu zespoda blátový slzy.
Banditatom (Člen) 09.01.2018 10:08:10 Offline |
njn zbořený Sko ale to světlo je něco straěného
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
conlegionare (Člen) 09.01.2018 17:38:14 Offline |
Se ani nedalo zapojit, dyž jsem to koupil, šlo jenom dálkový. Složitě jsem sa tam propracoval a ejhle, kabely bez pinú, zaizolovaný kouskem vigzlajvantu. Napájkoval jsem to, pač co dělat nahonem. Od těch dob nevypáleno, tak nepředěláno. Líný prase su.
K.a.s.y.m. (Člen) 09.01.2018 20:07:39 Offline |
no eSko se musi propojit potkávačky přes relátko aby to vypínalo dálkový a nesvítilo to oboje najednou,ale to neni nic složitýho
Stránky: 1