Nejsi přihlášen
hrozně se "cuká" v zatáčkách
Zdarec, prosím zde přítomné znalce o názor
B12S 03 se mi začíná strašně kroutit v zatáčkách. Cítím, že se mi to rozvlní a začíná to jako by cukat, vše při rychlostech kolem 140 vejš. Problém je, že to nikdy nedělala a stopa byla v zákrutě jistá. Je pravda, že musím vyměnit řetez, ale to už dýl a bylo to předtím v pohodě. Gumou bych neřekl že to je, bo je ještě v plný síle. Jeden týpek měl taky podobnej problém a bylo to ložisku v krku. Tak a ted bandit raď
Bandit 4EVER!!!
Re: hrozně se "cuká" v zatáčkách
barynek psal:Zdarec, prosím zde přítomné znalce o názor
B12S 03 se mi začíná strašně kroutit v zatáčkách. Cítím, že se mi to rozvlní a začíná to jako by cukat, vše při rychlostech kolem 140 vejš. Problém je, že to nikdy nedělala a stopa byla v zákrutě jistá. Je pravda, že musím vyměnit řetez, ale to už dýl a bylo to předtím v pohodě. Gumou bych neřekl že to je, bo je ještě v plný síle. Jeden týpek měl taky podobnej problém a bylo to ložisku v krku. Tak a ted bandit raď
...první co udělej, že dotáhni řízení na předepsanej moment, tj. 45 Nm mínus štvrt votáčky spodní matici a 65 Nm tu vrchní chromovanou na brejlích...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:barynek psal:Zdarec, prosím zde přítomné znalce o názor
B12S 03 se mi začíná strašně kroutit v zatáčkách. Cítím, že se mi to rozvlní a začíná to jako by cukat, vše při rychlostech kolem 140 vejš. Problém je, že to nikdy nedělala a stopa byla v zákrutě jistá. Je pravda, že musím vyměnit řetez, ale to už dýl a bylo to předtím v pohodě. Gumou bych neřekl že to je, bo je ještě v plný síle. Jeden týpek měl taky podobnej problém a bylo to ložisku v krku. Tak a ted bandit raď...první co udělej, že dotáhni řízení na předepsanej moment, tj. 45 Nm mínus štvrt votáčky spodní matici a 65 Nm tu vrchní chromovanou na brejlích...
Ok, v sobotu to spáchám Tohle by mělo pomoct teda stopro, nebo je ještě jiná varianta? Nalítáno má necelých 25t. tak si myslím, že by to nemělo byjt uplně v ...
Bandit 4EVER!!!
K.a.s.y.m. (Člen) 25.07.2008 12:23:43 Offline |
nebo ty přiblblý kuličkový ložiska vyměň rovnou za kuželíky a máš pokoj...i ty obyč ZKL který tam bohatě stačí stojej asi 200 dohromady.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Kelly01 psal:Filous,jakám klíčem tu zubatou matku utahuješ na správný moment
Takový trubkáč na který nasadím momenťák nemám,ty jo
...jag píše Vosiris ...je to přípravek se štyrma výstupkama ve tvaru kříže a z druhý strany štvercová díra na ráčnu...nechávali sme to dělat, páč za origo by sis koupil f Práglu barák
K.a.s.y.m. psal:nebo ty přiblblý kuličkový ložiska vyměň rovnou za kuželíky a máš pokoj...i ty obyč ZKL který tam bohatě stačí stojej asi 200 dohromady.
to jako jasná věc že mě dvě kila nepo ale myslim si že po 25t. musí být ještě v richtigu. Uvidim co udělá to utažení. Když ne tak dam někomu vydělat, no
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:K.a.s.y.m. psal:nebo ty přiblblý kuličkový ložiska vyměň rovnou za kuželíky a máš pokoj...i ty obyč ZKL který tam bohatě stačí stojej asi 200 dohromady.
to jako jasná věc že mě dvě kila nepo ale myslim si že po 25t. musí být ještě v richtigu. Uvidim co udělá to utažení. Když ne tak dam někomu vydělat, no
...můžou bejt f ...Vosiris by moch vyprávjet, jag vypadali ty jeho
...no a jináč i ten řetěs na to může mít vlif a dyš sem naposlet poslouchal f Sosnový, co ti to vyluzuje za zvuky, tag bych řek, že ten řetěs uš je třikrát po smrti a dyby moch, tag ti nafackuje
Filous psal:barynek psal:K.a.s.y.m. psal:nebo ty přiblblý kuličkový ložiska vyměň rovnou za kuželíky a máš pokoj...i ty obyč ZKL který tam bohatě stačí stojej asi 200 dohromady.
...můžou bejt f ...Vosiris by moch vyprávjet, jag vypadali ty jeho
...no rezatý jak liška, po vosumnácti tisících kua ale moc sme je dotáhli, musel sem je pak vo kousek povolit
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Filous psal:barynek psal:
to jako jasná věc že mě dvě kila nepo ale myslim si že po 25t. musí být ještě v richtigu. Uvidim co udělá to utažení. Když ne tak dam někomu vydělat, no...můžou bejt f ...Vosiris by moch vyprávjet, jag vypadali ty jeho
...no rezatý jak liška, po vosumnácti tisících kua ale moc sme je dotáhli, musel sem je pak vo kousek povolit
...jako ty nový??? ...byli dotahovaný momenťákem dle manuálu
Filous psal:...no a jináč i ten řetěs na to může mít vlif a dyš sem naposlet poslouchal f Sosnový, co ti to vyluzuje za zvuky, tag bych řek, že ten řetěs uš je třikrát po smrti a dyby moch, tag ti nafackuje
jo, je pravda že ten řetez chtěl dotáhnout, ale už je tam od zejtra novej (jako by se stalo). Když byl dotaženej tak jezdil v pohodě, no uvidíme. Jinak doufam, že to nevezmeš za ten řetez, ANI NIKDO JINEJ TADY, případně kdyby chtěl zastoupit
Bandit 4EVER!!!
takže mám nové poznatky. Ten krk jak říkal Filous potřeboval dotáhnout. Díky. Ale objevil se nový problém, který ukazuje na přítomnost toho cukání. Zadní ložisko je v . Na obou stranách to má vůli jak prase A teď co s tím? Hádam, že se musí vyměnit, že nějakym způsobem to dotáhnou tnejde Kde dneska, resp. zítra seženu ložisko/a do zadního kola B12S K3 a jaký to má označení??
Díky
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:takže mám nové poznatky. Ten krk jak říkal Filous potřeboval dotáhnout. Díky. Ale objevil se nový problém, který ukazuje na přítomnost toho cukání. Zadní ložisko je v . Na obou stranách to má vůli jak prase A teď co s tím? Hádam, že se musí vyměnit, že nějakym způsobem to dotáhnou tnejde Kde dneska, resp. zítra seženu ložisko/a do zadního kola B12S K3 a jaký to má označení??
Díky
typ: http://www.elit.cz/Upload/Documents/Lo% … ka_kol.xls
kde: elit, nebo jakejkoliv distributor treba SKF, v usti mas treba ADOZ, nebo LOGUP http://www.skf.com/portal/skf_cz/home/d … mp;lang=cs
tak oprava, je-li pan z hradecka, taxe podivej na www.skf.cz a najdi si svyho dystributora
mely by to bejt vsecko skladovy polozky, jednorady kulickovy loziska s kontaktnim tesnenim. U SKF to bude mit priponu 2RS1, 2RSH nebo 2RSL. Fungovat bude vsechno dobre, cena bude asi trochu vetsi pro 2RSH a 2RSL. 2RSL je low-friction, ale to nema pro tuhle aplikaci smysl. Nenech si vnutit 2Z!
Rum-cajs psal:barynek psal:takže mám nové poznatky. Ten krk jak říkal Filous potřeboval dotáhnout. Díky. Ale objevil se nový problém, který ukazuje na přítomnost toho cukání. Zadní ložisko je v . Na obou stranách to má vůli jak prase A teď co s tím? Hádam, že se musí vyměnit, že nějakym způsobem to dotáhnou tnejde Kde dneska, resp. zítra seženu ložisko/a do zadního kola B12S K3 a jaký to má označení??
Díkytyp: http://www.elit.cz/Upload/Documents/Lo% … ka_kol.xls
kde: elit, nebo jakejkoliv distributor treba SKF, v usti mas treba ADOZ, nebo LOGUP http://www.skf.com/portal/skf_cz/home/d … mp;lang=cs
předpokládam že ložisko je stejný jak u starejch nebo novejch modelů, že? Páč v tom seznamu je jen starej model
Bandit 4EVER!!!
ajokuňa, to jsem přehlíd že je to jen do 01. Hele tak to srry to musiš vyčkat na místní znalce, teda jestli chceš dopredu bez demontaze vedet co tam je...
i kdyz v nejaky suzukarne by to asi taky prozradili, pocitam ze ksefty s loziskama je nezivej
barynek psal:martingsx psal:To tě teda vopustily docela brzo
no čoveče proč tomu tak je to teda nevim, ale je to tak... kolik by měli vydržet cca? když je 25000 málo?
imho neco spatne s montazi nebo souvisejicima dilama, aby zdechly ciste jen provozem po 25000 je nesmysl.
barynek psal:související díly třeba řetěz?
spíš uložení v kole, hřídel (ohnutej, mimo toleranci..). Řetěz jedině kdyby byl přepnutej. Ber mě ale s rezervou, špekuluju z pozice znalce ložisek, kolo u motyky jsem ještě nerozebíral.
Tohle bejvaj častý příčiny poruch (další velká "rodina" se týká špatnýho mazání, ale to tady nepadá do úvahy, teda pokud nemáš z nějakejch předchozích demontáží zničený těsnění).
Jinak že by takovýhle ložisko odešlo na únavu, to určitě ne po 25k
martingsx psal:Tipoval bych nad 50 tis určitě.
A to jsi vzal za kolo a vůle byla poznat nebo jsi to poznal přímo na ložiskách až když jsi shodil koleso dolů?
přezouval jsem a zjistili jsme to při tom, pak jsem odnesl kolo známýmu co mi to dával do kupy a najednou zjistim že je ložisko v
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:martingsx psal:Tipoval bych nad 50 tis určitě.
A to jsi vzal za kolo a vůle byla poznat nebo jsi to poznal přímo na ložiskách až když jsi shodil koleso dolů?přezouval jsem a zjistili jsme to při tom, pak jsem odnesl kolo známýmu co mi to dával do kupy a najednou zjistim že je ložisko v
čo také si mám predstaviť pod slovom ..v ??
K.a.s.y.m. (Člen) 08.08.2008 13:51:35 Offline |
že by ti třeba při brždění cvakali řidítka?nebo když máš motorku na centrálu tak chytneš za vidlici a zkusíš pohybem dopředu a dozadu jestli není vůle....při zkoušení ,že na tom sedíš zamáčkneš přední brzku a zahoupeš s motorku bacha...to cvakání a ta vůle muže být v kotoučích tak je potřeba se dívat kde se to hejbe.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1