Nejsi přihlášen
Re: prasklý levy kryt motoru
hliníkem, čím jiným...dej to někomu, kdo to dělá
no čistým hliníkem to asi nebude,ale nejsem svařeč,mě to vařil tady místní echt svařeč a říkal,že je v tom nejaký mangan a podobný srajdy,no ve finále to zavařil a je to
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 02.08.2008 17:56:39 Offline |
oni vždycky mají blbý keci protože v hliníku je vždycky něco,ale nikdo neví co přesně tak to pak pění a dělá všelijaký věci,ale zavařit to jde.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 03.08.2008 21:51:58 Offline |
Zdenek psal:Dá se poznat co v tom je, kyselinou. Zdenek.
tak to bych prosil trochu rozvést..vim ,že pokud v tom je větší procento zinku tak je ten hliník tmavší a s HCl by to mělo šumět jestli to chápu dobře(obvyklí školní test na výrobu vodíku ).
K.a.s.y.m. (Člen) 04.08.2008 07:16:03 Offline |
Zdenek psal:To Kasym,,,Tomáši Ty svařuješ hliníkový slitiny? Zdenek.
na to bohužel nemám vybavení,ale s tím co jsem psal jsem se už setkal a jak jsi mluvil o kyselině tak mě napadlo jen tohle...myslel jsem ,že se tím dá poznat ještě něco jiného.
Hliníkové lité slitiny se dělí na siluminy (Al s obsahem Si), hydronaly (Al s pbsahem Mg) a duraly (Al s obsahem Cu). Víka motorových, převodových a podobných odlitků se vyrábějí z 99% ze siluminu. Tzn. doporučuji to zavařit touto slitimou, ale můžeš to klidně zavařit čistým hliníkem. Zavařuje se to v argonu nebo v tavicí soli, aby se zabránilo přístupu vzduchu. Pokud ta prasklina nemá vliv na konečnou pevnost spoje (není namáhána), klidně to můžeš zalepit tmelem na bázi hliníku (např. Diamant tmelem), který má obdobné vlastnosti jako okolní materiál a je opracovatelný (dá se brousit). Jak to uděláš je na tobě, pro zavařování musíš najít někoho kdo to provádí, např. nějakou hlinikárnu, která určitě tímto způsobem opravuje odlitky (mimo tmelení).
K.a.s.y.m. (Člen) 06.08.2008 07:42:50 Offline |
pěkně...konečně fundovaná odpověd
K.a.s.y.m. (Člen) 06.08.2008 08:46:15 Offline |
těhle fíglů existuje hodně...viděl jsem i borce co to dělal normální trafo svářečkou a oholeným drátem ze zdi...s tim ,že k tomu ještě jeden drát přidával rukou.A taky to drží.(jo byla to nádrž na kamionu)
Stránky: 1