Nejsi přihlášen
Re: helma do 4000kc
Palino psal:Dnes jsou pěkné všechny, otázka je, jestli kakáč do 4.tis taky ochrání.
Argument "mám ji pro batůžek, který se se mnou sveze 1x za sezonu" není argument.
To je sice pravda,ale bohuzel vic penez do helmy nechci dat
No koukal sem treba na tuhle a nezda se mi vubec spatna www.nokamoto.cz/prilby-k41/performance- … ?do=poptat
mr.BSE psal:Mam S500Air
bez tech poutovejch samolepek
http://www.nokamoto.cz/picts/S500-AIR-ESPRIT-BMA.jpg
No to je ta sama co bych chtel a nejaky zkusenosti?!
chcel som toto: http://www.paolo.cz/zbozi/code/40/sv55- … /vyklopne/
ale ta slnecna clona mi vadila, tak som sa poobzeral po ostatnych a mam toto:
http://www.cagiva.cz/detail_helmy/longway_black_metal
Ja ovela pohodlnejsia (parminutove porovnanie v predajni ). Rozhodne som si dal na hlavu jednu a druhu a mal som jasno, ktoru beriem...
Paradoxne u nas bola AGV lacnejsia ako Airoh...
ja mam kuprikladu helmu za 2000 spadl jsem s ni a ochranila me v pohode a ze jsem s ni ryl asfalt je nepochybne bo je celkem dodrena dulezitejsi nez cena je myslim jak ta helma sedi na hlave a jestli se nemlzi
Vzdy muze byt hur :-)
Fulltank psal:mr.BSE psal:Mam S500Air
http://www.nokamoto.cz/picts/S500-AIR-ESPRIT-BMA.jpgNo to je ta sama co bych chtel a nejaky zkusenosti?!
Krom vahy (subjektivne), jen ty nejlepsi
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mazo psal:chcel som toto: http://www.paolo.cz/zbozi/code/40/sv55- … /vyklopne/
Ja ovela pohodlnejsia (parminutove porovnanie v predajni ). Rozhodne som si dal na hlavu jednu a druhu a mal som jasno, ktoru beriem...
jj ty vyklapeci nejsou spatny, ale radsi bych integralku dk
mazo psal:chcel som toto: http://www.paolo.cz/zbozi/code/40/sv55- … /vyklopne/
jj ty vyklapeci nejsou spatny, ale radsi bych integralku dik
Ton@l psal:ja mam kuprikladu helmu za 2000 spadl jsem s ni a ochranila me v pohode a ze jsem s ni ryl asfalt je nepochybne bo je celkem dodrena dulezitejsi nez cena je myslim jak ta helma sedi na hlave a jestli se nemlzi
ted mam taky nejakou mrdku neni spatna, ale je zelena ( kawasacka) a ja mam stribrnou motku ...
mr.BSE psal:Fulltank psal:mr.BSE psal:Mam S500Air
http://www.nokamoto.cz/picts/S500-AIR-ESPRIT-BMA.jpgNo to je ta sama co bych chtel a nejaky zkusenosti?!
Krom vahy (subjektivne), jen ty nejlepsi
no tak diky jdu do ni
sharka S500 air fusion blm mam ja black batuzek a je v ni docela kraval. urcite bych radsi priplatil a vzal jinou helmu, az budu trosku pri penezich urco koupim lepsi bud sharka nebo nejakou AGV
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
sonyk psal:sharka S500 air fusion blm mam ja black batuzek a je v ni docela kraval. urcite bych radsi priplatil a vzal jinou helmu, az budu trosku pri penezich urco koupim lepsi bud sharka nebo nejakou AGV
no ja si prave uz priplatil dvakrat abych si vubec mohl poridit tuhle
Fulltank psal:sonyk psal:sharka S500 air fusion blm mam ja black batuzek a je v ni docela kraval. urcite bych radsi priplatil a vzal jinou helmu, az budu trosku pri penezich urco koupim lepsi bud sharka nebo nejakou AGV
toz to je potom jina. jako za ty penize to neni spatna helma pokud obleces S nebo XS muzus se stavit a vyzkouset
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
sonyk psal:Fulltank psal:sonyk psal:sharka S500 air fusion blm mam ja black batuzek a je v ni docela kraval. urcite bych radsi priplatil a vzal jinou helmu, az budu trosku pri penezich urco koupim lepsi bud sharka nebo nejakou AGV
toz to je potom jina. jako za ty penize to neni spatna helma pokud obleces S nebo XS muzus se stavit a vyzkouset
zatim dost casu, budu to kupovat az po sezone ale diky
K.a.s.y.m. (Člen) 12.08.2008 10:54:41 Offline |
Petr J. psal:přilba do 4tis? to tak na horské kolo.....ale na moto? *
rozumná přilba se dá sehnat tak za 2x tolik....
né každej na ní má 10tis.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Progear 650 (Člen) 12.08.2008 11:22:03 Offline |
prispevek na ... ptal se na helmu za 4 tis... jiste ví, ze za 10 by byla lepsi....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
..i za 4 tisíce se nechá zehnat z nějakýho kompozitu..sice to nebude masírka jako Arai nebo Shoei,ale účel to splní..
K čemu nějakej drahej hi-tech blembák,když se rozsekáš o svodidla nebo tě podrtěj kola kamionu??
Nějakej ten ťkanec o zem vydrží každá..dokonce i můj starej brutální Driver na pionýra..a to několikrát
PURE NAKED BIKE!
Tys nikdy nejzdil v helmě v tédle cenové relaci??????? Já teda jo - první byla za 2, druhá za 5 a teď za 11 ........psotupem času prostě je víc zkušeností, bouraček a hlavně třeba peněz .......... moc lidí kteřá by na moto začli jezdit a hned měli výbavu za statisíce neznám, idykž dneska už mám žebříček pririt takny někde jinde .................
Kakin psal:Petr J. psal:přilba do 4tis? to tak na horské kolo.....ale na moto? *
rozumná přilba se dá sehnat tak za 2x tolik....Tys nikdy nejzdil v helmě v tédle cenové relaci??????? Já teda jo - první byla za 2, druhá za 5 a teď za 11 ........psotupem času prostě je víc zkušeností, bouraček a hlavně třeba peněz .......... moc lidí kteřá by na moto začli jezdit a hned měli výbavu za statisíce neznám, idykž dneska už mám žebříček pririt takny někde jinde .................
tak nak podobne zacinam ja, ted momentalne za 2 a to je fakt hruza casem se taky dopracuju
to Leni: http://www.yacomi.cz/explorer-zlata-p-3705.html
ani ta Tvoje nebyla za 4tis....prostě můj názor je, že na některých věcech prostě není dobré šetřit...když člověk nemá na přilbu za 5-6tis (za což se už dobrá přilba pořídit dá), kde potom bere peníze na provoz motorky? prostě není to levná zábava, to víme všichni, ale šetřit na takových věcech?
inkvizitorr (Administrator) 12.08.2008 22:13:58 Offline |
Petr J. psal:prostě můj názor je, že na některých věcech prostě není dobré šetřit...když člověk nemá na přilbu za 5-6tis (za což se už dobrá přilba pořídit dá), kde potom bere peníze na provoz motorky? prostě není to levná zábava, to víme všichni, ale šetřit na takových věcech?
ten chlapec ač skoro pořát mluví z cesty má tentokrát vyjímečně pravdu
doba je temná...
K.a.s.y.m. (Člen) 13.08.2008 07:56:16 Offline |
jednou jsem slyšel takovej názor...kup si tu nejkvalitnější helmu na jakou máš pokud na ní má 4000+-500 tak si prostě dražší nekoupí ani kdyby chtěl.
inkvizitorr (Administrator) 13.08.2008 08:50:31 Offline |
Lenka psal:Inkviz: nikdo neřek, že nemá pravdu...ale zkrátka každej ňák začíná...taky sem jezdila v přilbě za dva litry...a jakej je ze mě neska člověk
ale no tak samozřejmě, taky jezdim vobčas v kraťasech a neposeru se z toho, ale šetřit na helmě je řek bych pičovina, no... ale samo na helmu bajk nejezdí
doba je temná...
K.a.s.y.m. psal:jednou jsem slyšel takovej názor...kup si tu nejkvalitnější helmu na jakou máš pokud na ní má 4000+-500 tak si prostě dražší nekoupí ani kdyby chtěl.
hele, podle mě neexistuje člověk, co má "na přilbu" jen čtyrku...jsou jen lidi, co prostě víc nechtěj zaplatit
... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Americkej psal:K.a.s.y.m. psal:jednou jsem slyšel takovej názor...kup si tu nejkvalitnější helmu na jakou máš pokud na ní má 4000+-500 tak si prostě dražší nekoupí ani kdyby chtěl.
hele, podle mě neexistuje člověk, co má "na přilbu" jen čtyrku...jsou jen lidi, co prostě víc nechtěj zaplatit
...je tak proste si da hranici pres kterou uz nekce jit a zy usetreny peniz si poridi neco ineho
OOUUJEEEEEEEEE!!!!
Americkej psal:mr.BSE psal:Americkej psal:a proč to teda neudělá?
Asi nema love, ne?
jakože vůbec nemá love, nebo jakože nemá love "na přilbu" ?
ja bych rekl, ze nema love.
Pokud by love mel a presto je nedal do sve ochrany (hlavy), tak je to nouma
Second Class Citizen
1130 Café Racer
inkvizitorr psal:Lenka psal:Inkviz: nikdo neřek, že nemá pravdu...ale zkrátka každej ňák začíná...taky sem jezdila v přilbě za dva litry...a jakej je ze mě neska člověk
ale no tak samozřejmě, taky jezdim vobčas v kraťasech a neposeru se z toho, ale šetřit na helmě je řek bych pičovina, no... ale samo na helmu bajk nejezdí
no vidíš voe a já si teda zrovna myslím že ježdění v Kraťasech na motorce je totálně holej nesmysl i s helmou za 20 .............. myslím že kolem 4 litrů už ty helmy až na vyjímky nejsou zas až tak uplně špatný ............
a kde lidi berou na provoz motorky ........... no tím že "uštří" na helmě, tak jim zase zbyde na benál, na pneu atd.................... a říkám rovnou - taky sem od začátku nejezdil na moto plně vybavenej všema hadrama za hrozný háky i když mě to bylo hrozně proti srsti (heslo bezpečnost především si prosazuju od začátku ježdění na moto), ale chápu, že prostě člověk ze startu nemá na všechno ....... smaozřejmě kdo si koupíč R1 pyčovoe hustej bajk a pak jezdí v kraťasách, keckách a v lepším případě blembáku za 2 litry, tak je ultra magor a patří na Novu a následně na hřbitov ...............
Hmm..ač na blembák za 20 mám,tak jsem si stejně pořídil za 5.5..ptž v nich nepociťuju výraznější rozdíl..a mlátit do nich na ponku bejzbolkou,která víc vydrží nehodlám..
Vzal jsem takovou,která se mi líbí dizajnově,která mi sedí,je z kompozitu,má,řekl bych,skvělou(tvrdší)výstelku a cena byla až někde u konce v žebříčku..
Pro rejpaly..Araiku mám doma a opráším jí až s koupí novýho vnitřku nebo rozsekáním či ztrátou stávající..
PURE NAKED BIKE!
Ježiši, nechte toho...nemá každej deset litrů na přilbu...a například já jsem nejsem uplná socka, ale tak drahou přilbu bych si taky nekoupila...protože prostě si myslim, že helma za cca bůra splní, co po ní chci, a zbytek peněz utratim smysluplnějš...jak se řiká Podle vkusu každýho soudruha...a klidně si vo mě myslete, že sem vymaštěná...
chlapec chtěl radu, týkající se levnějších přileb a vy mu tady moralizujete, jak šetří na svym zdraví...je snad jeho věc, jestli si rozbije hlavu vo klandr, ne? ...dle mýho názoru pořád lepší magor v levnější přilbě a "pořádně" (to je samozřejmě taky relativní) voblíknutej, než někdo v přilbě za moc peněz a v kraťasech...
...Do you know that bad girls go to hell?...
ted mi dosel nejaky prospekt od lujze a maji tam nejakou uvexu za 130E sleva ze 200 a jeste tam maji dost velky vyber prileb od cca 80 - 200E a nepripadali mi zase tak marne - akorat ta velikost....
jardagsf s hlavou , podle lujze , XXXXL
MOTO KOZZI GRISO
Ty voe se poslední dobou ta bezpečnost nějak řeší Čtyři yáry sem jezdil v křiváku dřžínách, neco jako kanadách, (2roky v oldschoolovejch koženejch rukavicích na lyže) a helmou za trojku....a světe dif se žiju (ustlal sem si asi 3x samý sranda pády až na jeden, ale to byla už kosa, tak sem měl pod džínama tlumení ala jégrovi drtiče mrazu a tepláky tak sem se ani neodřel...jen otloukl) Samo že v plný zbroji je to lepší, ale kofbojku bych z toho nedělal.
S těma helmama... když už je to taková havárka kde rozhoduje jestli máš helmu plast, nebo kompozit, tak je to stejně taková situace že si na 90% tuhej z jinech příčin než je zrovna hlava.
ps. Rači bych byl tuhej s termoplastem než s kompozitem do smrti nemohoucí se slinou v koutku
jardagsf psal:ted mi dosel nejaky prospekt od lujze a maji tam nejakou uvexu za 130E sleva ze 200 a jeste tam maji dost velky vyber prileb od cca 80 - 200E a nepripadali mi zase tak marne - akorat ta velikost....
jardagsf s hlavou , podle lujze , XXXXL
http://www.louis.de/_10e5f69648e2498bab33534d96fa860a9c/index.php?topic=beihefter&cp=129&ADTRACTIONSLOT=home_129
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Mno já jsem někde na netu četl jakýsy test přileb. Vyhrála to termoplastová a proč? Zdůvodňovali to právě velkou pevností helem z kompozitu, kdy helma neměla tzv deformační zóny.
A tak babo raď
The father of the little princess of the dawn
K.a.s.y.m. (Člen) 13.08.2008 13:33:40 Offline |
tak na pokračování týhle diskuze jsem zvědavej
Baltazar psal:Mno já jsem někde na netu četl jakýsy test přileb. Vyhrála to termoplastová a proč? Zdůvodňovali to právě velkou pevností helem z kompozitu, kdy helma neměla tzv deformační zóny.
A tak babo raď
Jo tak to si taky pamatuju, byl to dos dlouhej test v anglině....kelly ho i přeložil do češtiny
No tak sem rad, ze se ta moje diskuze takhle pekne rozvinula Jinak jeste k tematu, bohuzel vic jak teda tech 5tis za helmu dat nemuzu, ptz musim zainvestovat do gum abych mohl dalsi sezonu vyrazit pak mam jeste v planu bundu (momentalne zadna na motorku ani neni) a dalsich milion vin, ktery se naschromazdej a ja pak v supliku najdu jen prazdnou obalku
K.a.s.y.m. (Člen) 13.08.2008 15:32:58 Offline |
Lenka psal:dybys chtěl koženou kombošku třeba...zbyla mi ve skříni jedna apartní...s kytičkou na zádech
je ta kytička aspoň růžová?
zkus se podívat pod polštář, třeba tam máš plnou, když v šuplíku není.....
když už jsi na těch pěti, tak zkus tu Suomku
hlavní rozdíl mezi thermoplastem a kompozitem je v principu rozpadu - když plast dostane ránu, rozpadne se na trsátka, kdežto kompozit drží pohromadě (je to vlastně textilie), takže při druhém štrejchnutí u plastu už není hmota, která chrání, kdežto u kompozitu je a člověk nebrousí tváří po asfaltu....
plast leda tak u jetky na skůtra...můj názor...
Petr J. psal:zkus se podívat pod polštář, třeba tam máš plnou, když v šuplíku není.....
hlavní rozdíl mezi thermoplastem a kompozitem je v principu rozpadu - když plast dostane ránu, rozpadne se na trsátka, kdežto kompozit drží pohromadě (je to vlastně textilie), takže při druhém štrejchnutí u plastu už není hmota, která chrání, kdežto u kompozitu je a člověk nebrousí tváří po asfaltu....
jj kouknu na a dikes
Petr J. psal:zkus se podívat pod polštář, třeba tam máš plnou, když v šuplíku není.....
Tak si mě vyprovokoval že sem to našel
Vono kdo nebude línej a pročte si to, tak zjistí že nejde jednoznačně říct co je dobrý a co špatný (materiál, tvrdost vystýlky, atd.) Pro každou hlavu může bejt lepší trochu něco jinýho.
PS. v tom testu má "nejlepší" výsledky nějaká levná (oproti značkám co tam sou) termoplastová mrdka
http://www.motorcyclistonline.com/gearb … index.html
Petr J. psal:hlavní rozdíl mezi thermoplastem a kompozitem je v principu rozpadu - když plast dostane ránu, rozpadne se na trsátka, kdežto kompozit drží pohromadě
...to je trošku blbost a mýtus
...jak kterej plast a ten na homologovaný helmy rozhodně ne
...sklolaminát se ti samozřejmě střihne taky
...líh tady správně uvádí, že je to spojitá nádoba, jedno ruku v ruce s druhým tvoří ten celek kterej má nějaký konkrétní konečný hodnoty
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Smoula.koumak (Člen) 13.08.2008 23:52:27 Offline |
ty rozdíly v bezpečnosti budou minimální, spíš v komfortu
Pochybuju, že by škopek za 4 litry, kterej má homologaci, hlavu neochránil
Bandit v lese :-))
jináč z plastovejch Uvexů sou slušný Boss 520 a Komanč (dříve PS460)
http://www.uv-x-ak.cz/index.php?main_pa … cPath=1_19
na tu Bossku by byla trochu sleva, musel bys do pro ni do Sušice
řikám si hurikán
Stránky: 1