Nejsi přihlášen
Lupání zadního kola
Ahoj zravím, při čištění řetězu na hl. stojanu, při otáčení kola lupe v zadním kole nebo předním pastorku. Může to býl ložisko kola či pastorku? Koukal jsem jestli není nakřivo kolo, nezdá se., jinak od minulého majitele byl hodně nataženej řetěz, povolil jsem ho hned a nic to nedělalo, ještě mě napadá že jsem projel pocukrovanou silnicí (profesionální spravkou od silničářů) , tak jestli se tam někam kolem pastorku něco nedostalo??? Řetězovka je ještě ok, zlatá DID. Asi mám sundat kolo ale jak se dostanu k tomu pastorku?? Jsem blbej tak se ptám????Dík za rady
blbej můžeš bejt,ale musíš si umět poradit
Re: Lupání zadního kola
...prvně lokalizuj votkundá to lupání de...já tipuju ze předu a tipuju to na vomletý řetězový kolečko...vodmontuj řadičku a dekl na levý straně, co je vovládání spojky a skontroluj řetězový kolečko, případně vyčisti bordel pot deklem...další krok sou ložiska...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 11.09.2008 15:26:59 Offline |
Dado psal:to jsou ty čtyři imbus šrouby?
asi tak.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Dado psal:ross psal:zkus jestli je při otáčení kola pořád stejně napnutej řetěz.
měl jsem to lupání stejný a byl to nepravidelně vytahanej řetězto jsem zkoušel hned měl jsem to na 6
nejde o stupně ale pokud máš správně napnutej řetěz v určité poloze kola a po otočení se ti najednou našponuje víc
tak to jsem měl já a řetěz byl v prdeli
měnil jsem taky ložisko řetězovýho kolečka, protože někdo moc napnul řetěz a dlouho s tím jezdil
ale ten zvuk byl jinačí
to je pak pěkná mrdačka, motor ven, roz1/2....
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
nerovnoměrně vytahanej řetěz nemá smysl napínat
ross psal:barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
psal jsem, že jsem ho "nakonec" vyměnil. Myslel jsem jen jako nouzovej stav, aby bylo jasno
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:ross psal:barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
psal jsem, že jsem ho "nakonec" vyměnil. Myslel jsem jen jako nouzovej stav, aby bylo jasno
nu tedy dobrá, je ti odpuštěno
ross psal:barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
...nerovnoměrnej se napíná na vůli kratší strany
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:ross psal:barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
...nerovnoměrnej se napíná na vůli kratší strany
asi jsem sněd celou kachnu se zelim a teď se mi odkrvil mozek
protože jsem to nechytil
...můžeš ho mít nerovnoměrnej třeba po 5ti tisících kilometrů ...a co bys ho hned vyhazoval ...napneš (seřídíš) ho (to) v tom místě kde má nejmenší vůli (na tý straně kde je nejvíc napnutej)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Banditatom (Člen) 11.09.2008 20:24:33 Offline |
kdyby někdo chtěl tak ložiska do převodovky mám
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Dado psal:ross psal:zkus jestli je při otáčení kola pořád stejně napnutej řetěz.
měl jsem to lupání stejný a byl to nepravidelně vytahanej řetězto jsem zkoušel hned měl jsem to na 6
Tím jsem myslel B6
blbej můžeš bejt,ale musíš si umět poradit
barynek psal:To lupnutí jsem měl na B12 taky, a byl to vytahanej řetěz. Takže buď vyměnit nebo našponovat a namazat. Mě to pomohlo ale nakonec jsem ho stejně vyměnil.
zatuhlej jeden článek řetězu ? měl jsem takhle a řetěz šel ven ( dobrej ještě na sazeč brambor )
osiris psal:...můžeš ho mít nerovnoměrnej třeba po 5ti tisících kilometrů ...a co bys ho hned vyhazoval ...napneš (seřídíš) ho (to) v tom místě kde má nejmenší vůli (na tý straně kde je nejvíc napnutej)
presne to sem ted resil...kupodivu sem taky prisel na to seridit vuli podle toho kde se nejvic sponuje, ale zajimalo by me co je pricina toho nerovnomernyho vytahani?
Komplet nova retezovka ma 10tis, mazu a presponovanim sem si jednou voddelal gufero na triapuli, takze ted uz si na to davam bacha...
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Stránky: 1