Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Opět noťas,dotaz pro servismeny a šmelináře..

Kelly01 (Člen)
29.09.2008 17:39:05

Opět noťas,dotaz pro servismeny a šmelináře..

Ajťáci a servismeni co k tomu dokážete přijít....

Potřebuji nějakou potvoru s funkční mechanikou,přístupem na net,pár USB vstupy,a navíc aby přežil čistou instalačku XPbigsmile,bude sloužit pouze na net, a obsluhu diagnostických programů jako VAG-COM,VIS,ETKA,ELSA,eTECH,AUTODATA apod. tzn že třeba na 3Ghz pentiu s 1,5GB ram se rozjíždí Elit eTECH cca 35 vteřin tak aby to nebylo na nějaké trepasi nebo vyřazené šunce na 1,5 hodevilsmokin

Takže ať vše funguje a je to oboustraně výhodnej kšeft smile1help

God Save The Queen!
spidys (Člen)
29.09.2008 17:45:39

Re: Opět noťas,dotaz pro servismeny a šmelináře..

známej taghle používá Asus Eee
sice nemá CD mechaniku - tu připojuje v případě potřeby externí (což je poze při aktualizaci diagnost. SW)
Rozhod se pro něj z důvodu, že je lehkej a vydrží na baterky.
Pro jeho účely postačující evil
http://uk.asus.com/products.aspx?modelm … 0&l4=0

Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Ondráš (Člen)
29.09.2008 17:51:51

http://www.vbi.cz/sasi/sasi.asp

Naklikej si to. S 2GB RAM, 100GB diskem s 7200 ot/min, T3200 (2,0 GHz, 667 FSB) a DVD+-RW DL jsi na 13 tis (bez DPH). S plnou zárukou.

Popřípadě si někde přidej či uber. Zkušenosti jsou různé, ale máš záruku, tak se tam s nima můžeš hádat.smile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Kelly01 (Člen)
29.09.2008 17:58:48

CD mechaniku bych pořešil fleškou a Alcoholemcool

Ale noťas jsem nikdy neměl tak bych se nejraději nechal vézt za ruku,hlavně kvůli internetovýmu připojeníhelpsmile1

Je to pro mne velká neznámá,fůra displejů a jiných pičovinsmile2

u stolního vezmu desku.8gb ram,výkonou grafiku 24" displej a rychtygsmokin

Ale tady si netroufnu,tak nejraději vlízt k někomu kdo to repasuje nebo prodává a necha si na místě poradit a vyřešit tobigsmile

Nechci tam žádnej soft jen XP a s těma už si poradímcool

God Save The Queen!
nicola.foxx (Člen)
29.09.2008 18:01:56

Souhlasim se zavodnim turistou Ondrasem.good

Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
spidys (Člen)
29.09.2008 18:06:35

No záleží, jestli s tim potřebuješ někam chodit (do auta z auta, po dílně atd.)
Pokud ne a jen taháš kabel od stolu do auta, pak je asi stolní (desktop) PC lepší, už z důvodu údržby, případnýho upgradu.

Zmiňovanej noťas je docela malej, pouze 10" displej, ale s dostačujicim rozlišenim. Pak má samozřejmě to co je potřeba (USB porty, možnost připojení k síti přes kabel i přes WiFi, Bluetooth, web kameru a takovýdle pussy-iny jsou pro tebe asi nepodstatný, ale má to v sobě taky)

Známej s tim lozí po dílně, před dílnou, v autě i mimo auto - všude má wifi signál, takže výsledek z diagnostiky si rovnou pošle na síťovou tiskárnu do kanclu.

nicola.foxx (Člen)
29.09.2008 18:08:41

spidys psal:

No záleží, jestli s tim potřebuješ někam chodit (do auta z auta, po dílně atd.)
Pokud ne a jen taháš kabel od stolu do auta, pak je asi stolní (desktop) PC lepší, už z důvodu údržby, případnýho upgradu.

Zmiňovanej noťas je docela malej, pouze 10" displej, ale s dostačujicim rozlišenim. Pak má samozřejmě to co je potřeba (USB porty, možnost připojení k síti přes kabel i přes WiFi, Bluetooth, web kameru a takovýdle pussy-iny jsou pro tebe asi nepodstatný, ale má to v sobě taky)

Známej s tim lozí po dílně, před dílnou, v autě i mimo auto - všude má wifi signál, takže výsledek z diagnostiky si rovnou pošle na síťovou tiskárnu do kanclu.

A nebude vona mu ta prtava uhlopricka stacit na tu diagnostiku?idontknow

spidys (Člen)
29.09.2008 18:11:25

Velkej notebook bych asi nebral - neb notebook si člověk bere, protože ho bude přenášet. A pro účely vzít notebook do auta a dělat tam s nim nějakou disgnostiku je pak 15" ntb hooodně nepraktickej - kor, když si s nim máš sednout za volant (nemyslim za jízdy).
Výdrž na baterku je pak taky rozhodující...

spidys (Člen)
29.09.2008 18:14:52

Ondráš psal:

Naklikej si to. S 2GB RAM, 100GB diskem s 7200 ot/min, T3200 (2,0 GHz, 667 FSB) a DVD+-RW DL jsi na 13 tis (bez DPH). S plnou zárukou.

Popřípadě si někde přidej či uber. Zkušenosti jsou různé, ale máš záruku, tak se tam s nima můžeš hádat.smile1

Co to je za značku VBI idontknow
Do takovýdleho booku bych teda nešel evil

nicola.foxx (Člen)
29.09.2008 18:16:37

spidys psal:
Ondráš psal:

To bude neco jako je hyunday. Taky mrdka, ale na to co potrebuje, by to melo stacit.

Ondráš (Člen)
29.09.2008 18:18:18

No někdo používá velký NB jak náhradu stolního počítače, ale u toho ASUSu eee by mu asi chyběl výkon... Respektive by spustil program a šel dělat kafe, když na 3 GHz pentiu a 1,5 GB RAM se to spouští 35s.
Já myslím, že by se to něco přes minutu mohlo vejít, otázka je, jak moc je Kelly ochotný čekat. smile1

Ondráš (Člen)
29.09.2008 18:21:35

spidys psal:

VBI - Verified by Intel - lze volně přeložit jako Ověřeno Intelem a jedná se o program,
ve kterém společnost Intel sdružuje požadavky na technické parametry notebooků
s cílem co největší vzájemné kompatibility a zaměnitelnosti jejich komponent.

http://www.vbi.cz/about_us.asp

Zkušenosti jsou různé. Někdo na to nadává, někdo to haní...

Kelly01 (Člen)
29.09.2008 18:28:17

Zítra se motám a nudím v Brně,není tam někdo kdo se mne prakticky ujmesurprised

Klidně větší displej,když někam jedu tak ho v kufru uvezu,hlavně se musím vždycky dostat nějakým(i nekalým) způsobem na net..

God Save The Queen!
spidys (Člen)
29.09.2008 19:01:07

Ondráš psal:

VBI - Verified by Intel - lze volně přeložit jako Ověřeno Intelem

JJ tak to pááák jóóóó bigsmilebigsmile

Já už se jednou handrkoval s jednou nejmenovanou firmou o peníze (taky to tu proběhlo) - takže radši si příště připlatim a půjdu do nějaký ověřený značky. Neřikám, že budu mít zajištěnou bezporuchovost, ale spíš, když už se nějaká porucha objeví, budou se snažit problém řešit ku spokojenosti zákazníka (tzn. mě).

VBI je sice hezká zkratka, ale mně nic neříkající bad

nicola.foxx (Člen)
29.09.2008 19:27:31

spidys psal:
Ondráš psal:

VBI - Verified by Intel - lze volně přeložit jako Ověřeno Intelem

JJ tak to pááák jóóóó bigsmilebigsmile

Já už se jednou handrkoval s jednou nejmenovanou firmou o peníze (taky to tu proběhlo) - takže radši si příště připlatim a půjdu do nějaký ověřený značky. Neřikám, že budu mít zajištěnou bezporuchovost, ale spíš, když už se nějaká porucha objeví, budou se snažit problém řešit ku spokojenosti zákazníka (tzn. mě).

VBI je sice hezká zkratka, ale mně nic neříkající bad

No to preci znamena Verified by Intel To da rozum neeeeeee.bigsmile

VikecB12 (Člen)
29.09.2008 20:45:43

Kua minulej týden kvádro,dneska notbuk,viděl bych to na podomního prodejce nějakýho "extra výhodnýho" pojištěníevilsickbigsmilebigsmilebigsmile

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Kelly01 (Člen)
29.09.2008 21:53:52

pussy

budu zhánět prácievil

Musím vypadat jak sic obstarožní,ovšem stále dynamický a všemu novému otevřený "jupík"bigsmile

A život beru samozřelmě jako jednu velkou výzvu při které je mi "zájem" zaměstnavatele nade všecool

God Save The Queen!
huskyb12 (Administrator)
30.09.2008 08:23:48

Kelly01 psal:

pussy

budu zhánět prácievil

Musím vypadat jak sic obstarožní,ovšem stále dynamický a všemu novému otevřený "jupík"bigsmile

A život beru samozřelmě jako jednu velkou výzvu při které je mi "zájem" zaměstnavatele nade všecool

starče, típni už toho špeka :)))

ale di, Ty brepto ...
mr.BSE (Člen)
30.09.2008 16:25:43

Kelly01 psal:

pussy

budu zhánět prácievil

Tak teorii mas zmaknutou pekne, co dal? bigsmile

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Lukyn1 (Člen)
30.09.2008 19:36:49

Cau Kelly.
Ja osobne bych se vyvaroval Asusu EEE, je to dostatečnej not pro studenty na sjíždění netu, a kouknutí na nějakej filmek, ale ne rozhodně pro tebe to by jsi po spuštění diagnostiky asi stih víc věcí než jen kafe smile1
To co psal Ondráš taky není špatná volba good
Myslím, že tak před +- rokem by se dalo uvažovat o repasovaným Dellu s procesorem Pentium M, ale teď, už nový Celerony jsou výkonnější. Na ty normální věci by i ten celeron nebo sempron stačil, ale pro tu tvoji diagnostiku by bylo lepší nějaký Pentium CorDuo nebo Cor2Duo a když se ti poštěstí rychlejší disk s 7200 otáčkama tak je to úplně good smile1 + ty asi nepotřebuješ žádnou extra nadupanou grafiku, takže integrovanej základ stačí, to ti taky srazí cenu.
Lepší něco připlatit než koupit lacinej šmejd.
No a co se týká tý propíraný značky neznačky „ACER“ tak fakt je, že dřív stály za pussy ,ale novejma šáskama většina problémů pominula, takže bych se toho až tolik nebál. Ale když půjdeš do Asusu, HP, Fujitsu, toshiba tak uděláš líp a rozdíl v ceně o stejnech parametrech není takovej. A než něco koupíš, tak koukni na stránky výrobce jestli jsou vůbec k dispozici ovladače pro XP.

Jeedéééééééééééémmmm
VikecB12 (Člen)
30.09.2008 20:03:00

Lukyn1 psal:

Cau Kelly.
Ja osobne bych se vyvaroval Asusu EEE, je to dostatečnej not pro studenty na sjíždění netu, a kouknutí na nějakej filmek, ale ne rozhodně pro tebe to by jsi po spuštění diagnostiky asi stih víc věcí než jen kafe smile1
To co psal Ondráš taky není špatná volba good
Myslím, že tak před +- rokem by se dalo uvažovat o repasovaným Dellu s procesorem Pentium M, ale teď, už nový Celerony jsou výkonnější. Na ty normální věci by i ten celeron nebo sempron stačil, ale pro tu tvoji diagnostiku by bylo lepší nějaký Pentium CorDuo nebo Cor2Duo a když se ti poštěstí rychlejší disk s 7200 otáčkama tak je to úplně good smile1 + ty asi nepotřebuješ žádnou extra nadupanou grafiku, takže integrovanej základ stačí, to ti taky srazí cenu.
Lepší něco připlatit než koupit lacinej šmejd.
No a co se týká tý propíraný značky neznačky „ACER“ tak fakt je, že dřív stály za pussy ,ale novejma šáskama většina problémů pominula, takže bych se toho až tolik nebál. Ale když půjdeš do Asusu, HP, Fujitsu, toshiba tak uděláš líp a rozdíl v ceně o stejnech parametrech není takovej. A než něco koupíš, tak koukni na stránky výrobce jestli jsou vůbec k dispozici ovladače pro XP.

Vogo Kelly potřebuje nějakou supr grafiku,stejně to má na hry a na to aby semka "vobčas nakouk"bigsmilebigsmilebigsmile

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Kelly01 (Člen)
30.09.2008 21:31:49

Crysis WARHEAD mi běhá na 24" monitoru na fullevilsmokin

God Save The Queen!
Lukyn1 (Člen)
30.09.2008 22:48:16

Tak vtom případě kup new stolní nadupanej komp good a tahej ho sebou do dílny bigsmile

Jeedéééééééééééémmmm
Ondráš (Člen)
30.09.2008 23:22:15

Kelly01 psal:

Crysis WARHEAD mi běhá na 24" monitoru na fullevilsmokin

Tak v tom případě bych nevolil nic horšího než tohle. smile1
http://www.alza.cz/hp-compaq-8710w-d89388.htm

Kelly01 (Člen)
01.10.2008 08:15:02

Ano,to vidím jako hardwarové minum....

Díky,otevřels mi očiidontknow

God Save The Queen!
Ondráš (Člen)
01.10.2008 16:29:20

Zkus zapřemýšlet nad tímhle...
Vím, že AMD a ATI nemáš zrovna v lásce (v tom jsem na tom stejně), ale pro tnhle problém možná dostačující.

http://www.pocitacepoddohledem.cz/?Mode … tiId=44444

Můžu ti ho sehnat ještě cca o 50 kč levněji, ale myslím, že to už tě nevytrhne.

nicola.foxx (Člen)
02.10.2008 15:29:07

Ondráš psal:

Zkus zapřemýšlet nad tímhle...
Vím, že AMD a ATI nemáš zrovna v lásce (v tom jsem na tom stejně), ale pro tnhle problém možná dostačující.

http://www.pocitacepoddohledem.cz/?Mode … tiId=44444

Můžu ti ho sehnat ještě cca o 50 kč levněji, ale myslím, že to už tě nevytrhne.

ATI je v pohode ty vole. NB= ASUS + procak INTEL + MB Intel + 2GB DDR2 + 512 MB RAM na GK prave ATI. Cely se to da hodit do 20 klacku a je to v cajku a slusne to vypada. Ja nejak neduveruju ACERU a to MSI je taky takovy nejaky divny. Kdyz se podivas na podil trhu v notasech tak tam ma ASUS 60% a to uz o necem asi svedci. Ostatni firmy si jen tak honej trika a radi se nuzne za ASUS, jak vykonem tak i zpracovanim a pouzitejma materialama.

Baltazar (Člen)
05.10.2008 06:59:38

ahoj Osi good

The father of the little princess of the dawn

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS