Nejsi přihlášen
stocit nestocit
Ahoj, jak nekteri z vas vite, prodavam B6N. Uz nejakou dobu to trva. Vetsinou se lidi asi odvrati kdyz zjisti ze tacho udava krasnych 62500. Pricemz ta motorka jede jak za mlada okolo 25000 ci 40000. Otazka je ma smysl stacet tacho? protoze to me pripada tak ze si koupim motorku a abych se citil jeste lepe tak treba z 25000 to stocim na 15000, k cemu si pomuzu?? akorat zmatek, ztrata kontroly kdy si na co dat pozor. a jak vime kdyz se neco posere tak jde o zivot.
B12 neni uz je autobus :)
Re: stocit nestocit
...ja bych radsi kupoval masinu o ktery vim pravdu, ale bohuzel to kazej ti ostatni co stacej, pripis do inzeratu s vykricnikem "NESTOCENY TACHO" treba to pomuze a ty co nevedi o co jde procitnou
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
MĚL SEM STEJNÝ PROBLÉM...
2002 a 44000 na tacho a lidiže to má kurva moc, dyž je to tak mlade
naštěstí jeden kupující měl rozum...
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Některé věci se holt v životě nedozvíš...
Mě teda přišlo i 6leté mašiny 15 tis km málo (předpokládám, že to najedu tak za 2 roky), ale zatím s ní nebyl problém co se týče opotřebení.
Mimo teda té jedné vačky... Ale to se asi nedá nic dělat...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
me taky prislo trochu divne, že po 10 letech mela jenom 28000
a ja sem za loňsky rok najel skoro 10000
nikdy se asi nedozvim kolik mela doopravby ať to je kolik chce loni bez jediného problemu
točit se ma jenom tomi pripomina užaby byl večer
...Koně moje hyjéé...
taky si myslím že záleží na kupci, ten kdo o tom ví prd tak akorád vymýšlí pičoviny a hledá záminky. Ten kdo má 5 pohromadě si to prohlídne celí a pak to hodnoti jako celek.
Mě osobně stočenej tacháč vadí, měnil jsem žárobky a ejhle, copak jsem to našel
Teď nevím jestli je taky stočenej nebo rozebranej kvůli zaseknutí, jak se prý stávalo...
Každopádně si teď nic dobrýho nemyslím...
To je vždycky dost těžká věc, když lidi jsou neznalí. Možná by bylo dobré pro tebe, aby jsi:
a) nestočil a nabídl kupci originál stav a měl čisté svědomí i s tím vědomím, že budeš prodávat motorku třeba rok nebo dva nebo pod cenou..
b) stočil, ale tak, aby mu to vyšlo na předepsanou výměnu rozvoďáku, seřízení ventilů a dal mu doporučení na kontrolu toho či onoho při tolika a tolika najetých kilometrech. Tím by se mohlo také svědomí utišit
Georges psal:osiris psal:...vy co jste uz koupili a "nevite", tak to ani nereste, ta motorka nezacne z niceho nic jet lip nebo hur, tim ze se doberete pravdy
To sice né, ale mě by to aspoň uklidnílo, mám rád když je všechno v cajku...
Tak se o ní hlavně starej teď!
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Georges psal:osiris psal:...vy co jste uz koupili a "nevite", tak to ani nereste, ta motorka nezacne z niceho nic jet lip nebo hur, tim ze se doberete pravdy
Tak se o ní hlavně starej teď!
Si kua piš že se starám...
Georges psal:osiris psal:...vy co jste uz koupili a "nevite", tak to ani nereste, ta motorka nezacne z niceho nic jet lip nebo hur, tim ze se doberete pravdy
...ondras ti to napsal jasne a strucne
...kdyz ji koupis tak ji zkontrolujes a stejne kazdej vymeni naplne filtry a svicky, takze mas stav v uplnym cajku a co dal? ventily? jestli je udelas ted nebo pristich 6 tisic motor nevoddela, dal podtlaky? jede ti to? asi jo, tak maj taky cas, dal rozvodak? koupils starsi masinu? uz jsi mel mit zkontrolovanej napinak
Souhlas s Osim.Pokud jde o muj nazor,tak pokud opravdu neznam puvod,tak mě najety km nezajimaji a beru to podle stavu.a pokud koupim,tak mi zase km nezajimaji,protože přejdu rozvody,ventily,seřidim podtlaky,vyměnim olej a filtr.A pak si počitam km od seřizeni k seřizen a od vyměny k vyměně.
Na začatku bylo slovo boži a par svařenejch trubek.
ja se v tom vyznam, tak jezdim a doufam, ze je vse v cajku. Na srazu mi pak reknete, ze mi to jede na tri valce a mam mekkou gumu na prdeli. Toz to dam do kupy a zasejc jezdim, dokud mi nekdo nerekne, ze je tam neco na
Jsem holt Loser a to uz asi nezmenim
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Jsem na tom stejne jako Losser startujete to - startuje, brzdi to - brzdi, jezdito - jezdi, tak je vse v poradku, vymenu olej, a filtru si hlidam podle km a pak to spolecne s kamaradem vymenim, teda ja podavam on meni, a dokud neco nerachta nebo nejde neco jinak nez driv tak neresim, jooo retez mazu pokazdy vyjizdce Castrolem
... a když na to přijde tak i skáču, skáču dobře, skáču rád
Já bych to stočil
každej pak tě bude mít rád, protže se zde nacházej samí takoví
někteří prodali bez stočení a pak zjistili že stejně stočil prodejce, tak vo co de né?
však je to přeci normální
The father of the little princess of the dawn
inkvizitorr (Administrator) 05.02.2007 14:30:58 Offline |
Baltazar psal:Já bych to stočil
každej pak tě bude mít rád, protže se zde nacházej samí takoví
někteří prodali bez stočení a pak zjistili že stejně stočil prodejce, tak vo co de né?
však je to přeci normální
LOVE PAVELKA
jináč je fakt srandovní, že spousta, nebo spíš většina lidí by rači slyšela, že má nejeto 15000 a serviska se někde ztratila a žila dál ve lži že to tak opravdu je než pravdu
doba je temná...
to: Inkviz a jak prodáváš se 40t co ti na to lidi říkaj? jako fakt super stav (krom té oděrky a blinkru) tak to taky stoč néééé - já osobně to neuznávám ale už je stousta chytrejch lidí a na km se nedívaj - důležitá je CENA a pak stav a nakonec km a ty jen ukazujou poctivost a přístup člověka
to Black souhlasím, díval jsem se teď na jednu moto a opravdu moto z roku 1999 s 6.000 najeto na mě důvěryhodně nepůsobí například:
http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=5370&fid=
nebo
http://www.tipmoto.com/inzerat.php?tid=30915&fid=
Nejsem moc nadsenej ze se to deje nejaky staceni km ale v Cr je to uz asi takova tradice na blbce
no na druhů stranu co si budem povídat,pokud budu kupovat mašinu a budu mít na výběr ze dvou ve stejném stavu,dycky kůpím tu co bude mít najeto míň, obzvláště pokud bude cenovej rozdíl zanedbatelný. a bohužel bandity většinou nekupují maníci co by už měli s mašinama nějaké velké zkušenosti,věčinou je to startovní mašina a tudíž i novej majitel se spíš zajímá o vzhled,najeté kilometry a rok,než třeba o celkovej stav a péči předchozího majitele.
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
koldan: no vidím, že jsi jeden z těch trůbů, vogo jak kdybych měl výběr ze dvou mašin a jedna měla míň najeto??? Snad normální člověk řeší stav a km si spočítá sám - co sezóna tak průměrně 5-10 táců
kelly: si zase tak nefandi, známej je Busch ne ty
S úsměvem jde všechno líp :o)
Kuba B12 psal:kelly, tak tam to stočení přiznej a napiš to mezi úpravy, třeba se to chytí
A nebo ať to přetočí jednou dokola, myslím, že to pro něj až takový problém nebude ne? a pak má čistý svědomí a kupec radost jak je málo najeto
to Eremi : no jak se to veme,mě dostala ta nabídka,moto po které sem koukal 4 roky (byla staršího majitele servisu kam jezdím) vím od ní od začátku co ji měl a co na ní udělal a tak když mi zavolal jestli ji ještě furt chci ať dojedu nebylo co řešit
Ale je to vyjímka,jinak v těch inzerátech co čtu mě kolikrát pobaví co píšou o km,stavu atd.
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Drak psal:Nejlepší bude sestavit si ji sám myslím, že by se tady někdo našel kdo by to montoval ne???
...to bys musel i motor, protoze by mohli ve vyrobe tocit s motorem doleva
osiris psal:Drak psal:Nejlepší bude sestavit si ji sám myslím, že by se tady někdo našel kdo by to montoval ne???
...to bys musel i motor, protoze by mohli ve vyrobe tocit s motorem doleva
takže jsme v pasti a člověk se to nikdy nedoví, takže nejlepší je tacho neřešit, případně do inzerátu napsat "Stav km - kolik chcete nastavit"
tahometr neni jistej ani u novy motorky nebo auta ... kdyz kupujes motorku bez servisky a jeste idealne prvniho majitele ... tacho je takonej budik pro zabavu pro porovnani toho co ti nafotili flojdi a kolik ti to ukazuje ... pocet KM je o nicemu pravda, dobrej budik na vymenu nekterych dilu, takze ve finale to nepocita km, ale penize, ktere musis vydat... jen v nejakym divnym kurzu
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
Peka psal:Ahoj, jak nekteri z vas vite, prodavam B6N. Uz nejakou dobu to trva. Vetsinou se lidi asi odvrati kdyz zjisti ze tacho udava krasnych 62500. Pricemz ta motorka jede jak za mlada okolo 25000 ci 40000. Otazka je ma smysl stacet tacho? protoze to me pripada tak ze si koupim motorku a abych se citil jeste lepe tak treba z 25000 to stocim na 15000, k cemu si pomuzu?? akorat zmatek, ztrata kontroly kdy si na co dat pozor. a jak vime kdyz se neco posere tak jde o zivot.
dobrovolně se přiznávám, že tenhle elaborátek je o mě......
teda možná i o někom jiným............
jenže ono se holt nejni čemu divit, když ta motka přijde ze západu, má nafrčeno celkem dost, majitel je peka asi šestej či kolikátej, tak i kdyby byla v sebelepším stavu, tak někdo jako já si to koupit prostě nelajzne....něco jinýho je to, když si to koupí někdo zkušenej, kdo si to dovede sám opravit atd, ale mě ty čísla děsej......
si dokážu živě představit, jak koupim motyku za 55 a pak si za 20 nebo satanví kolik můžu nechat udělat motor.....
ale rozhodně je nasnadě vizdvihnout to, že čísla seděj ....každopádně nestáčet
tak to bylo jen tak na obhajobu
Datel psal:Takže to raději dáš 90 tisíc za "možná" 30000km ve stejném roce výroby, jako měl Peka?
No jak myslíš.......
devadesát ne, ale třeba sedmdesát jo........
tohle mi nevymluvíš...prostě šedesát tisíc km je dost a seřízení neseřízení dobrej stav nedobrej stav.....prostě bych to nekoupil a hotovo. na tom není co řešit. jen jsem chtěl říct, že se těm lidem nedivím, že to nechtěj...
copak ty by sis to koupil?? leda houno, taky by sis radši pár kaček přihodil...třeba už jen pro lepší lak a napopraskaný plasty....
mam jen jednu poznamku motor se posere at ma 60000 nebo 20000 nikde neni receno ze nemuze a bandit je motka co da 100000 bez problemu, ze Kelly a mam znameho co najezdil 60000 za tri roky ani to neprdlo a ta motka jezdila porad jak za mlada a maji jeste porad.
Co se tyce pohodit par penez tak to tak koupit 2005 s 20000 by byl optimal
Peka psal:mam jen jednu poznamku motor se posere at ma 60000 nebo 20000 nikde neni receno ze nemuze a bandit je motka co da 100000 bez problemu, ze Kelly a mam znameho co najezdil 60000 za tri roky ani to neprdlo a ta motka jezdila porad jak za mlada a maji jeste porad.
Co se tyce pohodit par penez tak to tak koupit 2005 s 20000 by byl optimal
já netvrdim, že to nezvládne, jen říkám že se nedivím, když to někdo nechce.....
je mi jasný, že koupit to od tebe jakožto místního štamgasty je jistá záruka, že to fakt šlape....ale moc dlouho to šlapat taky nemusí............
holt kupovat jetou motyku je riziko ať ji kupuješ od kohokoliv a v jakýmkoliv stavu.....
jo jinak optimal by byl koupit novou, že jo.....
ale na to nejsou ojra
Mour psal:hans psal:jo jinak optimal by byl koupit novou, že jo.....
ale na to nejsou ojra...v tom Tvém případě si asi nic nekoupíš ...za málo peněz moc muziky
ale ale ale.....
proč mi tak nějak připadá, že se mi všichni snažíte prodat peky motyku???
já nepovídám, že chci 2002 za 50000....
ale radši si koupím za 70 nebo 75 stejnej rok, jako má peka, ale která k tomu bude vypadat aspoň zvenčí....
a mrkni do inzercí, je jich takovejch dost......
a to že třeba maj najeto ještě víc ale stočený tacho, to už je holt riziko....
Hansi : ...já Peku asi ani neznám ...takže je mi uplně fuk co kdo prodává ...ale spíš jsem reagoval na Tvá slova, že jako motku za co nej peníz a s co nej km, ....takovou mám třeba já, ale neprodám ..bo za ty prachy co bys chtěl dát za ní, tak na to prcám, asi tak. Nic ve zlým
Koldan psal:no na druhů stranu co si budem povídat,pokud budu kupovat mašinu a budu mít na výběr ze dvou ve stejném stavu,dycky kůpím tu co bude mít najeto míň, obzvláště pokud bude cenovej rozdíl zanedbatelný. a bohužel bandity většinou nekupují maníci co by už měli s mašinama nějaké velké zkušenosti,věčinou je to startovní mašina a tudíž i novej majitel se spíš zajímá o vzhled,najeté kilometry a rok,než třeba o celkovej stav a péči předchozího majitele.
tohle se mi líbí.....
Mour psal:Hansi : ...já Peku asi ani neznám ...takže je mi uplně fuk co kdo prodává ...ale spíš jsem reagoval na Tvá slova, že jako motku za co nej peníz a s co nej km, ....takovou mám třeba já, ale neprodám ..bo za ty prachy co bys chtěl dát za ní, tak na to prcám, asi tak. Nic ve zlým
ty woe, člověk mluví úplně o něčem jiným, ale vy se chytáte každý blbosti okolo jak hovno košile !!!......
já prostě jen říkám, že když o motorce slyším, že je už u čtvrtýho člověka v čr a má najeto přes 60, tak jí prostě nechci a nedivím se, že ji nechce ani nikdo jinej......
neříkám, že je ve špatným stavu co se týče motoru, ale jestli jsi tu pekovic motyku viděl,tak můžeš rovno počítat s novým lakem a vařením plastů a to už si za takový sraní radši připlatím....
navíc jsem nikdy neřek že jdu po nejmenším penízu a nejmenších kilákách....
prostě sečteno a podtrženo
howgh.......
Mour : urcite me znas, uz jsme se parkrat videli na srazu.
ano ma motorka je stara, ma najeto jsem nekolikaty majitel, ale ja ji nekupoval taky v uplnym poradku, opravoval jsem ji, vylepsoval, ale kdzy treba nejaky blbec v servisu sundava nadrz a pri tom dokaze rozlomit plast to nastve a jeste po nem chteji 8000 za ten servis a to jeste bez DPH bo bych se nedoplatil, jsem si radeji pak nasel cloveka co to udela spise z radosti.
Hans : si ji odemne kupovat nemusis, ani te nenutime, doufam, ze te tu nenuti, ja jsem clovek ktery aspon ma poneti o tom jak funguje trh, ja nabizim zbozi a je ciste na zakaznikovi jestli si ho koupi ci ne. Ale take na me jestli prodam ci ne, muzu rict ze jsem ji mohl mit uz davno prodanou pred rokem, ale proste to neprodam vylizanemu cloveku kterej rekne dojedu do jeseniku a mam to v ruce, a pak se dovim ze je shopnej rozstrelit audi a tak. To by me sralo vic jak to ze ji hned neprodam.
Nejlepší je kupovat od někoho konkrétního
Když jsem sháněl banďoura(somozřejmě ve spěchu...),tak toho bylo po inzerátech fakt málo.Nicméně jsem si vyhlíd u Pavelky(ze Dvora...)B6.
No vypadala v cajku,kromě laďáku,padáků a jiných zrcátek vše origo!(jak vidno z přiložené fotografie)
Pryže ok,řetěz ko,desky jakžtakž,stav tacha 31500km...,z roku 98 jen 31????
Zkrátka bylo mi jasný,že to asi je stočený.
Po koupi ihned do servisu-preventivně olej,podtlaky,ventily atd.Mechoš tvrdí,že to vypadá dobře,takže to dál neřešim.
Největší překvapení na mě ovšem čekalo,když jsem po 3!měsících dostal od toho slavnýho Pavelky papíry a zjistil,že jsem hrdým pátým majitelem!!!
To je riziko bazarů
Tu motyku si přehazovali jak horkou bramboru,ale já už si jí nechám,ikdyž koupim B12,tak si jí nechám a budu mít dvě!
Začal jsem na ní trochu dělat a teď už to origo stav neni
Momentálně to vypadá nějak takhle(minulej víkend prvních letošních 60 km
PURE NAKED BIKE!
Přesně tak!
Když jí ty čtyři přede mnou neměli rádi,tak už má konečně zázemí
Uložená pěkně v teple na chodbě,dostává všechno,co potřebuje
A navíc když si vemu jaký jsou ceny-ta to asi opravdu nemá smysl prodávat,to jí raději zakonzervuju a 30 let vytáhnu jako veterána
PURE NAKED BIKE!
inkvizitorr (Administrator) 08.02.2007 10:33:01 Offline |
pavelka je ohraná historie, kupoval sem tam nový sv a dával bandita protiúčtem, po tejdnu co ho tam měl vykoupenýho v bazaru ztratili servisku, bandit měl najednou místo 55000km na budíkách 25000km, byl to rok ´98 a prodával sem ho v ´03, takže 5 let starej... řešil sem to s nim, prděl na mě, našel sem si pak novýho majitele kterýmu ho prodal a všechno sem mu vyklopil, bylo mu to jedno, prej má na budíkách 25000 a víc ho to nezajímá to vše kvůli neuvěřitelnejm 6000kč (rozdíl ceny za co ho vykoupil ode mě a za co ho prodal novýmu majiteli) nicméně evidentně sem nebyl jedinej a tak si pak šel sednout za leasingový a pojišťovací podvody.... nasrat
doba je temná...
inkvizitorr psal:pavelka je ohraná historie, kupoval sem tam nový sv a dával bandita protiúčtem, po tejdnu co ho tam měl vykoupenýho v bazaru ztratili servisku, bandit měl najednou místo 55000km na budíkách 25000km, byl to rok ´98 a prodával sem ho v ´03, takže 5 let starej... řešil sem to s nim, prděl na mě, našel sem si pak novýho majitele kterýmu ho prodal a všechno sem mu vyklopil, bylo mu to jedno, prej má na budíkách 25000 a víc ho to nezajímá to vše kvůli neuvěřitelnejm 6000kč (rozdíl ceny za co ho vykoupil ode mě a za co ho prodal novýmu majiteli) nicméně evidentně sem nebyl jedinej a tak si pak šel sednout za leasingový a pojišťovací podvody.... nasrat
ale asi ho hned pustili, páč jsem ho äsi viděl vesele jezdit autem po městě
Tohle se dělo a dít bude, taky jsem si loni v tuhle dobu koupil svojí motorku která je z roku 2001 na tachometru měla 16.000 km teď má 24.500km takže se mi nechce moc věřit tomu, že to někdo nestočil, ale co člověk nadělá, že
Je to na kupci buď koupi a nebo nekoupí, buď mu to bude divný a nebo naopak bude rád jak má "málo" jetou motorku.
Rozhodně vždy po koupi by měl následovat servis, výměna atd...
inkvizitorr (Administrator) 08.02.2007 10:56:11 Offline |
no hlavně by tohle neměl předvádět autorizivanej prodejce aservis suzuki
doba je temná...
...Pavelku prej uš pustili...a já to s tachem dělam tag, že to dycky každej druhej rok rostřelim, koupim nový budiky a jedu vod nuly, tagže mam furt hovno najeto a aš to budu prodávat, tag ani nebudu lhát, dyš budu tvrdit, že je to nestočený a že udaj na displeji votpovídá skutečnosti
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Kelly01 psal:hans
O motorkách a výdržích motoru víš úplný hovno
Ty jsi ten pravej "kořen" pro obchodníky s motorkama
Ale je to tvůj problém
no jo, holt každej neni tak chytrej jako ty......nějak se prostě začít musí...
chtěl bych vidět tebe při koupi první motorky.....a nemusíš bejt hned jako vosina v prdeli, když jsme se dosud bavili slušně....
peka: dyk je to v pohodě, já tu tvojí motyku taky nechci, jen prostě říkám že pro laiky jako jsem já jsou prozatím vodítkem vizuální stav a počty km....a když naletím tak jsem prostě blbej, no....
těším se, až se moje přemejšlení nad takovými věcmi jako tohle zvrtne v tu správnou stranu.......
honbě za zkušenostmi zdar
Kelly01 psal:Ses nám rozčílil
ani ne tak rozčílil jako nasral.....
prostě nemám rád tenhle tvůj "tón" ......
místo abys mi poradil nebo to vysvětlil jako ostatní tak akorát umíš kritizovat......
ne že bych neuměl kritiku přijmout, to ne, ale tohle mi prostě nějak nesedí....
howgh
Kelly01 psal:Du na stejk
Už si dnes nepokecáme
jájsemkellykdojevíc mě nebaví.....
nechci potvrdit můj názor, jen si ho obhajuju.....
to že jsi protiva mi vlastně může bejt fuck......
a jestli s tím mottem narážíš že jsem blbec, tak bacha abys mi nějak moc nekonkuroval... (nic ve zlým )
a radši bych to ukončil ať si mezi sebou zbytečně neděláme dusno.
dobrej stejk přeju
inkvizitorr (Administrator) 08.02.2007 19:01:25 Offline |
hans psal:jájsemkellykdojevíc mě nebaví.....
a jestli s tím mottem narážíš že jsem blbec, tak bacha abys mi nějak moc nekonkuroval... (nic ve zlým )
dobrej stejk přeju
hans, prober se, mluvíš s nim jak s nějakou buchtou, prostě mu řekní ať ti vylíže p...l nebo ho pošli do a tak... bejvalej pankáč potřebuje ortodoxní mluvu a názory
doba je temná...
inkviz: jo, a osiris mě zase vyjebe, že jsem sprostej....
peka: jenom dělám chytrýho....
inkvizitorr psal:hans psal:jájsemkellykdojevíc mě nebaví.....
dobrej stejk přejuhans, prober se, mluvíš s nim jak s nějakou buchtou, prostě mu řekní ať ti vylíže p...l nebo ho pošli do a tak... bejvalej pankáč potřebuje ortodoxní mluvu a názory
NO von si hned netroufl přece jen je mladej ale až se rozkouká tak nás teda vás pošle všchny do
Drak psal:inkvizitorr psal:hans psal:jájsemkellykdojevíc mě nebaví.....
dobrej stejk přejuhans, prober se, mluvíš s nim jak s nějakou buchtou, prostě mu řekní ať ti vylíže p...l nebo ho pošli do a tak... bejvalej pankáč potřebuje ortodoxní mluvu a názory
NO von si hned netroufl přece jen je mladej ale až se rozkouká tak nás teda vás pošle všchny do
Stránky: 1