Nejsi přihlášen
Re: Fototema - zadost o radu
Lenka psal:Odbornici fotografove - chci koupit bazarovou digitalni zrcadlovku, maximalni cena 15 tisic...poradte plis, s cim mate nejlepsi zkusenosti a taky kde takovou vec koupit?
Za ty peníze už dneska snad nemusí být bazarová teda aspoň si to myslím
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
VikecB12 psal:Lenka psal:Odbornici fotografove - chci koupit bazarovou digitalni zrcadlovku, maximalni cena 15 tisic...poradte plis, s cim mate nejlepsi zkusenosti a taky kde takovou vec koupit?
Za ty peníze už dneska snad nemusí být bazarová teda aspoň si to myslím
pravdaza ty prachy je dost dobrá zrcadlofka
Jebat motorky :-)
Mrkni sem http://www.megapixel.cz/digitalni-zrcad … ;dir-a.y=9
S vybíráním značky je to složitý - každej totiž tvrdí, že nejlepší je to co má doma. Těla všech značek budou v týhle ceně asi podobný a záleží spíš na objektivech. Takže pokud máš v plánu přikupovat další objektivy - jdi do canonu nebo nikonu (objektivů je dost po bazarech). Jinak je to asi jedno.
Někdo mi tvrdil že nejlepší objektiv v základu má Olympus, takže jsem koupil E-520 a když jsem ho srovnal Canonem EOS 450 - tak jsem poznal prd.
Tom psal:Mrkni sem http://www.megapixel.cz/digitalni-zrcad … ;dir-a.y=9
S vybíráním značky je to složitý - každej totiž tvrdí, že nejlepší je to co má doma. Těla všech značek budou v týhle ceně asi podobný a záleží spíš na objektivech. Takže pokud máš v plánu přikupovat další objektivy - jdi do canonu nebo nikonu (objektivů je dost po bazarech). Jinak je to asi jedno.
Někdo mi tvrdil že nejlepší objektiv v základu má Olympus, takže jsem koupil E-520 a když jsem ho srovnal Canonem EOS 450 - tak jsem poznal prd.
asi tak
ne vážně je to o objektivechprostě budeš muset buďto koupit základ jak já a nebo jenom tělo a za větčí mrdu objektiv ale inspiraci co jakej umí mám na těchto stránkách http://www.photoextract.com:80/cs/clanky/245.html a tudle tam mám já s vobýč vobjektivem ale víc sem jich tam nedal páč ně zjebaly http://www.photoextract.com/cs/foto/112985.html a je to vobyč canon D 40 a základní vobjektiv+ clona
ja vim, ze je o objektivech, proto bych klidne sla do bazarovy zalezitosti, abych mohla poridit lepsi vobjektiv...
bo nejsem milionar, ale chci chlapovi k vanocum udelat megaradost, tak at to stoji za to!!!
...Do you know that bad girls go to hell?...
Lenka psal:ja vim, ze je o objektivech, proto bych klidne sla do bazarovy zalezitosti, abych mohla poridit lepsi vobjektiv...
bo nejsem milionar, ale chci chlapovi k vanocum udelat megaradost, tak at to stoji za to!!!
já v tvým vjeku měl největší radost když mě baba megaošukala
The father of the little princess of the dawn
Baltazar psal:Lenka psal:ja vim, ze je o objektivech, proto bych klidne sla do bazarovy zalezitosti, abych mohla poridit lepsi vobjektiv...
bo nejsem milionar, ale chci chlapovi k vanocum udelat megaradost, tak at to stoji za to!!!já v tvým vjeku měl největší radost když mě baba megaošukala
ona tebe
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Baltazar psal:Lenka psal:ja vim, ze je o objektivech, proto bych klidne sla do bazarovy zalezitosti, abych mohla poridit lepsi vobjektiv...
bo nejsem milionar, ale chci chlapovi k vanocum udelat megaradost, tak at to stoji za to!!!já v tvým vjeku měl největší radost když mě baba megaošukala
milej zlatej, nejsou vsichni jako ty a se mnou to prej v posteli neni nic moc, takze ho musim uplacet takhle
Nevím, podle mě vlastnosti objektivu a práce těla foťáku jsou dvě věci a pro kvalitní fotku nasmí chybět to ani to. Otázka je co se ti chce fotit a hlavně na co to pak bude.
Já mám peferuji tohle:
http://www.megapixel.cz/pentax-k10d
Vyfoceno už několik tisíce fotek a spokojenost, rychlý, krásně ovladatelný, využité věci ze starých zrcadlovek Z1P atd. Jen možná škoda té velké komprese fotek ve formátu jpg zejména té největší kvality.
Chce to pročítat recenze a pak se dobereš nějakého názoru...
Bazarové jsou třeba tady.
http://www.fotobazar.cz/inzerat/70077/p … entax-k10d
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
tak este...mame doma klasickou Nikon zrcadlovku, a k ni dokoupenej objektiv 70-300, kterej je kompatibilni i s digitalama, takze je jeste alternativa koupit Nikon D40 nebo D60 jenom telo, coz by asi financne nebylo tak zly...
takze jak?
Nikon se mi zdá má u všech zrcadlovek to uchycení objektivu stejný, takže spíš záleží na tom jestli bude nový tělo schopný ovládat ty ptákoviny jako clonu (méžná i stabilizátor jestli neni v těle) v tom starym objektivu
Na stránkách Nikonu je o D60 tohle:
Kompatibilní objektivy
• AF-S a AF-I NIKKOR: Podpora všech funkcí
• AF NIKKOR typu G a D bez zaostřovacího motoru: Podpora všech funkcí kromě autofokusu.
• AF NIKKOR (kromě typu G a D) bez zaostřovacího motoru: Podpora všech funkcí kromě autofokusu a měření expozice 3D Color Matrix II.
• IX-NIKKOR a AF-NIKKOR pro F3AF: Nejsou podporovány.
• PC NIKKOR typu D: Podpora všech funkcí kromě některých expozičních režimů.
• AI-P NIKKOR: Podpora všech funkcí kromě měření expozice 3D Color Matrix II.
• Objektivy bez CPU: Bez podpory autofokusu. Lze použít v expozičním režimu M; expozimetr fotoaparátu nepracuje.
• Objektivy se světelností f/5,6 a vyšší: Lze použít elektronický dálkoměr.
Ale vůbec netušim jak se to pozná na tom objektivu
je to jedno esli Nikon nebo Canon, já vybíral umělkyni podle toho kerá značka mi byla sympatičtější. Vyšla z toho ta co dělá jen foťáky D50 se dvěma plasťákama. cena byla před dvěma roky stejná jako nutnej makro vobjektif
řikám si hurikán
Stránky: 1