Nejsi přihlášen
PC Internet a WiFi odborníci HELP
zdar
potřebuji helfnout. Dostal jsem RouterBoard RB 111/112 a potřebuji se do něj dostat. Nic na netu jsem nenašel. Přez WinBox to nejde protože neznám Login a heslo. Potřebuji to celé resetovat.
nějakej menší manuál jsem našel ale tam nic moc. Jumper reset nic nedělá
Jak na to? prosím o radu Díkes
Nikdo není dokonalý, i hovno má své mouchy.
Re: PC Internet a WiFi odborníci HELP
no muj má dané ip po restartu které když dám do internet exploreru myslím že to bylo 192.168.2.1 nebo tak nějak pokud máš návod tak tam ta defaultní adresa bude u těch domácích se nastavujou vetšinou pře wbové rozhraní...
ale já mám ovislink
REX psal:zdar
potřebuji helfnout. Dostal jsem RouterBoard RB 111/112 a potřebuji se do něj dostat. Nic na netu jsem nenašel. Přez WinBox to nejde protože neznám Login a heslo. Potřebuji to celé resetovat.
Jak na to? prosím o radu Díkes
By mě zajímalo kdes ho vyštrachal
Já jsem jeden kuchl od externí anteny kterej je ve tvaru
Když vydržíš mám jednoho fachmana kterej jím rozumí
Ve winboxu jsi se připojoval přes MAC ?
Von winbox trochu zlobí když se připojuješ přes MAC přes IP je daleko stabilnější
Vydrž na toho fachmana máme jich v síti asi 150 ruznej druhů von jim fakt dost rozumí ale teď někde glgá a resetuje mozek takže se posnažím a ozvu se zítra
Kryton: Pane Vy jste MÁÁ-GÓÓÓÓÓR
omlouvám se přečetl jsem router ne routerboard
nicola.foxx (Člen) 13.12.2008 23:24:57 Offline |
Vetsina routeru co koupis a routeru s modemem ma defaultni jmeno a heslo.
user = admin
password = admin
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
čus, tady máš odkaz na manual MT : http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=56555
Jinak reset do továrního nastavení udeláš :
Při vypnutem Routerboardu spoj jumper označený jako s_reset a připoj napájení. Po 10 vteřinách odtraň spojení jumperu s_reset. Po naběhnutí Mikrotiku budou
nastaveny výchozí hodnoty ( user admin bez hesla ) Pak už se na nej dostaneš winboxem - stáhni třeba na i4wifi.cz nebo na mikrotik.com.
BOREC!!! Díky moc. No a teď jdu studovat....nějaká dobrá rada? mam to poprvé v ruce
Ten to aparát, rád s tím poblbnu a vyzkouším
Kadel psal:čus, tady máš odkaz na manual MT : http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=56555
Jinak reset do továrního nastavení udeláš :
Při vypnutem Routerboardu spoj jumper označený jako s_reset a připoj napájení. Po 10 vteřinách odtraň spojení jumperu s_reset. Po naběhnutí Mikrotiku budou
nastaveny výchozí hodnoty ( user admin bez hesla ) Pak už se na nej dostaneš winboxem - stáhni třeba na i4wifi.cz nebo na mikrotik.com.
REX psal:Tak
a ještě nějakej manual ne ten WinBOX a pak už se s tím poperu uplně sám!
je něco takového....???
nechci tě podceňovat .
Ale co umí ten Routerboard na to budeš potřebovat 2 denní školení
a to já vím...právě proto mě to zajímá
jen nějakej manuál co a jak kde...alespoň trošku
Kakac psal:REX psal:Tak
je něco takového....???nechci tě podceňovat .
REX psal:a to já vím...právě proto mě to zajímá
jen nějakej manuál co a jak kde...alespoň troškuKakac psal:REX psal:Tak
je něco takového....???nechci tě podceňovat .
Tak jak už jsi to prolomil
Jak se na tebe šklebí Routerboard
Máš taky nějakou CM9 abys nakonfiguroval nějakej Wlan
A nepoužívej ho v Bridžu pak se velice rád kouše
Kakac psal:REX psal:a to já vím...právě proto mě to zajímá
jen nějakej manuál co a jak kde...alespoň troškuKakac psal:nechci tě podceňovat .
Ale co umí ten Routerboard na to budeš potřebovat 2 denní školeníTak jak už jsi to prolomil
A nepoužívej ho v Bridžu pak se velice rád kouše
no jo jo ma CM9 a CM9-GP hledám jakej je rozdíl mezi nima.
tak co ta nápověda na ten WinBOX nikdo nic....?
Kakac psal:REX psal:zdar
Jak na to? prosím o radu DíkesBy mě zajímalo kdes ho vyštrachal
Já jsem jeden kuchl od externí anteny kterej je ve tvaru
Když vydržíš mám jednoho fachmana kterej jím rozumí
Ve winboxu jsi se připojoval přes MAC ?
Von winbox trochu zlobí když se připojuješ přes MAC přes IP je daleko stabilnější
Vydrž na toho fachmana máme jich v síti asi 150 ruznej druhů von jim fakt dost rozumí ale teď někde glgá a resetuje mozek takže se posnažím a ozvu se zítra
no čórka to není nebojje to legálně odepsané jako šrot
REX psal:Kakac psal:REX psal:a to já vím...právě proto mě to zajímá
jen nějakej manuál co a jak kde...alespoň troškuTak jak už jsi to prolomil
A nepoužívej ho v Bridžu pak se velice rád koušeno jo jo ma CM9 a CM9-GP hledám jakej je rozdíl mezi nima.
tak co ta nápověda na ten WinBOX nikdo nic....?
Co chceš za nápovědu k Winboxu ti říkám že to není žádná švanda
Já jsem jen uživatel nakonfigurovaných věcí .
Na ovládání Routerboardu jsou opravdu dvojdenní školení
ale kamoš mi zítra pošle nějaký PDF tak ti to zítra pošlu abys něco věděl
Jinak konfigurovat RB jedině přes Winbox ,přes explorer nebo mozzilu to stojí za velký kulový.
Ježiš... To je hodně starý. Co všechno to umí záleží jakou na tom máš licenci a verzi Mikrotiku. Až zjistíš tohle, tak se pak mrkni někde na netu co všechno ti to podporuje.
Určitě je dobře, že máš CM9. S CM10 máme docela problém, Už nám odešly asi 3,kdežto CM9 ani jedna.
Návod na WinBox nevim, nevim... Já myslím, že člověk, kterej tu teorii bezdrátové komunikace a síťování zná, to zvládne bez návodu. Buďto si s tím hraj, nebo sem napiš co konkrétně chceš nastavit. Třeba to někdo bude vědět.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Ondráš psal:Ježiš... To je hodně starý. Co všechno to umí záleží jakou na tom máš licenci a verzi Mikrotiku. Až zjistíš tohle, tak se pak mrkni někde na netu co všechno ti to podporuje.
Určitě je dobře, že máš CM9. S CM10 máme docela problém, Už nám odešly asi 3,kdežto CM9 ani jedna.
Návod na WinBox nevim, nevim... Já myslím, že člověk, kterej tu teorii bezdrátové komunikace a síťování zná, to zvládne bez návodu. Buďto si s tím hraj, nebo sem napiš co konkrétně chceš nastavit. Třeba to někdo bude vědět.
Nejlepší jsou AR52
CM9 po roce přestanou být citlivý a signál jde do kopru a to radikálně
Vyměnili jsme jich během 2 měsiců asi 30 ks
osiris psal:
Osi dobře zabodoval!!! BIG Dík
alespoň něco
je to nějaký divný,,,,nemůžu z voho vůbec dostat signál...žádnou sít mi to neukáže že to vysílá...koukám na to z kalsického APčka a nic
http://rexsm.rajce.idnes.cz/Board/
WDS je pro repeatry a bridge. Na to musíš mít zapnuté Acces control. Ty potřebuješ mod klient nebo AP podle toho co chceš s tím zařízením dělat, nebo mód WISP.
Dál, dej si tam 2,4 GHz B+G. Tím máš zajištěno, že by se ti měli ukázat všechny, protože někdo může mít router jen a pouze v G a B může mít zakázané.
Taky tam máš nastavenou frekvenci na 2422 což je 3. kanál a pokud máš sítě na jiném kanálu, tak je nechytneš.
Doufám, že nekecám. S Mikrotikem moc neumím.
Ondráš psal:WDS je pro repeatry a bridge. Na to musíš mít zapnuté Acces control. Ty potřebuješ mod klient nebo AP podle toho co chceš s tím zařízením dělat, nebo mód WISP.
Dál, dej si tam 2,4 GHz B+G. Tím máš zajištěno, že by se ti měli ukázat všechny, protože někdo může mít router jen a pouze v G a B může mít zakázané.
Taky tam máš nastavenou frekvenci na 2422 což je 3. kanál a pokud máš sítě na jiném kanálu, tak je nechytneš.
Doufám, že nekecám. S Mikrotikem moc neumím.
Na CM 9 si musíš taky nastavit českou normu
REX psal:je to nějaký divný,,,,nemůžu z voho vůbec dostat signál...žádnou sít mi to neukáže že to vysílá...koukám na to z kalsického APčka a nic
http://rexsm.rajce.idnes.cz/Board/
Ap bridge se jmenuje ten mód, na který to máš přepnout. Spíš napiš přesně co bys chtěl, klidně do mailu. S Mikrotikama přijdu den co den do styku, tak to snad zvládnu.
HM.
REX psal:to je hezký od tebe ale kde ma vzít ten mail?
potřebuli abych to alespoň rosvítil...alespoň jako AP a mohl k tomu připojovat ostatní
Sorry. sulva@grapesc.cz je mail. A abys to alespoň rozsvítil je mod ap bridge.
HM.
REX psal:no jo už už jsem na to přišel...je to tu decentně trošku jinak než v klasika AP
Klasické AP co znáš (Ovislink WL-5460 a podobné) jsou proti Mikrotiku jako nebe a dudy...
Ondráš psal:REX psal:no jo už už jsem na to přišel...je to tu decentně trošku jinak než v klasika AP
Klasické AP co znáš (Ovislink WL-5460 a podobné) jsou proti Mikrotiku jako nebe a dudy...
vo fous
tak koumáci
trochu jsem v tomto zařízená pokročil...ale teď řeším problém. jsem připojenej bezdrátek k síti(internet adresu mam přiřazenou DHCP) a potřebuji to hostat ethernetem do PC. na ethernetu mám DHCP přiřazování adres.
A teď to musím nějak do sebe zapasovat a tam nevím co s tím mezi sebou HELP
zatím Ď
No já osobně to mám tak že DHCP má nastavené na přichozím AP od poskytovatele a u sebe na routeru mám nastaveno DHCP client tak že při připojení pc požádá to APčko o další IP...
No tak máš možnosti... Buďto teda WISP, což tě jakoby schová za router (můžeš mít NAT i nemusíš), tady o IP adresu z AP na které se připojuješ žádá ten RB a nebo BRIDGE, kdy tvoje volání po kabelu jen převede na bezdrát a o IP adresu tak vlastně žádá počítač (což znamená, že musíš na té síťovce nastavit parametry toho AP). Pokud chceš připojení používat pro víc PC, tak jedině tu první verzi, pokud pro jedno, tak stačí ta druhá.
Víc ti neřeknu. Musíš počkat na Negra.
Negr v sobotu opřel auto o strom, tak teď řeší inčí problémy.
Postup je následují. Je potřeba vzít a vytvořit si DHCP server na tom interfacu pro Tebe doma a zaNATovat (IP->Firewall->NAT) tenhle interface na na ten, kterým máš realizován přívod. Jo a použij source-nat. To je vše.
HM.
Stránky: 1