Nejsi přihlášen
utahovací moment
nevite nekdo jake jsou utahovací momenty držáků vačky??,
pred časen jsem sem psal o strhnutem zavitu na šroubu, co drží víko ventilů. Tako sem to už vyřešil, teda vyrešil to za mě helikojl a pro jistotu sem rovnou udělal všech 8 závitů a dneska přišel ten čas banďoura složit
tak mě napadlo jestli někdo nevi jaky moment na ty šrouby mam dat
...Koně moje hyjéé...
Re: utahovací moment
Filous psal:...no vidiš, a já myslel 12nM ...sem si řikal, že to rači neřeknu, ale myslim, že ani tag bys to nestrch...
...a nebo se pletu ja
...v kazdym pripade mas ale recht, 10 nebo 12 je jedno
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
diky moc ja sem to skusil najít v manuálu
ikdyž moje jazykové znalosti z angličtiny nejsou žadne
tak sem to vyčetl z obrázku
ale kdyby mel nekdo dlouhou chvili tak by mohl ten manuál přeložit do češtiny Toš kucí dyť je to jenom pár stránek a takovym jako sem ja by to pomohlo
...Koně moje hyjéé...
Pánové sorry, ale budu rejpat.
Osiris: 10 nm je 10 nanometrů (délková jednotka).
Filous: 12 nM... To snad ani nic není... Možná nanomachy(Mach je rychlost zvuku v daném prostředí)
Jsou to Nm. Newton metry.
Já vím, že chtrej ví a blbci to stejně není nic platný, ale jen tak pro pořádek. Převod z kpm na Nm sedí.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Pánové sorry, ale budu rejpat.
Osiris: 10 nm je 10 nanometrů (délková jednotka).
Filous: 12 nM... To snad ani nic není... Možná nanomachy(Mach je rychlost zvuku v daném prostředí)
Jsou to Nm. Newton metry.
Já vím, že chtrej ví a blbci to stejně není nic platný, ale jen tak pro pořádek. Převod z kpm na Nm sedí.
...panebooooooze ty ses wuuuuul
...vsichni vedi, ze to jsou newtonmetry
ps: a ty by jsi moh uz vedet, ze ja pisu vsechno malejma, i nazvy
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Filous psal:...no jó no, sem ty velikosti přehodil no, já si na to psní tag ňák nepotrpim, dyk víš
2 Filous: Na rozdíl od Osirise si to pochopil.
Já jen, že kdyby tohle udělal nějakej novej mladej, blbej a Os ho za to takhle zjebal, tak by se třeba mohl urazit, ale jelikož vím, že Osiris je na me vysazenej, tak jsem ho nechal ať se vybouří a ušetřil jsem tak Nové členy.
osiris psal:...nenadavam , ale "
Ondráš psal:jen tak pro pořádek
" konstatuju
ps: uz vidim nekoho s momentakem merit rychlost zvuku, nebo z nej vodmotavat pasmo ;)
Věřím, že se tu najdou i tací co ho v ruce neměli nebo vůbec neví co momenťák je...
Se přiznám, že já jsem ho v ruce ještě neměl (nebyla příležitost ho ukrást) a všechno dotahuji na "citovku".
Až servu závit pokorně se připlazím pro radu.
Ondráš psal:osiris psal:...nenadavam , ale "
Ondráš psal:jen tak pro pořádek
" konstatuju
ps: uz vidim nekoho s momentakem merit rychlost zvuku, nebo z nej vodmotavat pasmo ;)Věřím, že se tu najdou i tací co ho v ruce neměli nebo vůbec neví co momenťák je...
Se přiznám, že já jsem ho v ruce ještě neměl (nebyla příležitost ho ukrást) a všechno dotahuji na "citovku".
Až servu závit pokorně se připlazím pro radu.
tak třeba já jsem to ještě ani neviděl, natož abych to měl v ruce......myslím ten momenťák...
Bedřich psal:Ondráš psal:Punk is not dead
jsem ti ted volalbigsmile a neberš tel, zase mimo dosah?bigsmile
Jsem ti teď psal, že telefon mám mimo dosah... Večer se ti ozvu. Zítra budu v Práglu, tak se domluvíme.
Ondráš psal:Bedřich psal:Ondráš psal:Punk is not dead
jsem ti ted volalbigsmile a neberš tel, zase mimo dosah?bigsmile
Jsem ti teď psal, že telefon mám mimo dosah... Večer se ti ozvu. Zítra budu v Práglu, tak se domluvíme.
Aha, to budeme muset nechat na příští týden, dnes tak v 5 odjíždim a vracim se v neděli. Já jsem tenhle týden fakt nestíhal Jo a díky
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Vogo vo momentech mi nemluvte....sem si jako pořídil ,momentovej klíč....bo mě všichni strašej že z jebky padaj šrouby, tak abych to neutáhl málo...momenyty sou v manuálu psaný celkem velký bo pot 20Nm tam snad nic neni. No a tak si na tom verku narychtuju požadovanej moment a utahuju....utahuju....utahju....kurva to už musí bej....to neni možný....no necvaká, tak utahuju....piče snad nejsem kokot, dyk je tam gumový těsnění to nemůžu víc....proč je tu na konci tý ráčny ten šroub s šipkama lock a unlock???.... Tak sem dal unlock vzal za šroub pootočil tak o čtvrt, ani ne, závitu a CVAK....voe to vědět, tak mrdám na momenťák a jedu furt na citofku
Stránky: 1