Nejsi přihlášen
Bandit-Kralik (Člen) 03.01.2009 15:41:05 Offline |
zapojeni napajeni GPS
Poridil jsem GPS, napajeni je pres cigeretovou zastrcku. Nevim kde je nejlepsi zapojeni teto zastrcky. Premyslel jsem ji napojit ke kabelum od svetla. Jak to mate resene vy a jaky je bezny zpusob.
Re: zapojeni napajeni GPS
já jdu přes pojistku na přímo z baterky
Fik-B6S psal:já jdu přes pojistku na přímo z baterky
Já na pojistku seru, páč to má pojistku v tom hajzlu co se strká do zapalovače (2 ampérovou myslím - TomTom).
Koupil jsem http://www.e-conrad.cz/adapterovy-kabel-12-v+dp92065/ , pod sedlem píchnul na baterku na hulváta rovnou na kontakty a od tý doby to funguje. Kabel jsem prostrčil pod nádrží...
Odjel jsem s tím loni Killerovce. Bez jediného problému.
Jakýpak s tim sraní.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Fik-B6S psal:já jdu přes pojistku na přímo z baterky
Já na pojistku seru, páč to má pojistku v tom hajzlu co se strká do zapalovače (2 ampérovou myslím - TomTom).
Koupil jsem http://www.e-conrad.cz/adapterovy-kabel-12-v+dp92065/ , pod sedlem píchnul na baterku na hulváta rovnou na kontakty a od tý doby to funguje. Kabel jsem prostrčil pod nádrží...
Jakýpak s tim sraní.
Tak tak, dva dráty na batérku s cigaretovou zásuvkou do kastlíku pod sedlem. Kabel napájení GPS pod nádrží a je to. Rakousko, Krkonoše a vše v pohodě. Bandit
GSX1250FA
Já s tim odjel jak kilerovce tak i masofku
přece jen když zaprší tak je nebezpečí že do toho zateče
Ondráš psal:Fik-B6S psal:já jdu přes pojistku na přímo z baterky
Jakýpak s tim sraní.
jestli to máš doslovně těma svorkama, tak se na mě nezlob, ale je to hnus
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Ondráš psal:Ice psal:jestli to máš doslovně těma svorkama, tak se na mě nezlob, ale je to hnus
Já vim... Ale dokud to neoddělá tu pojistku v napájení navigace tak to řešit nebudu.
To je ale hodně hustý řešení a přístup
jen né pro mě
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
nevím jestli má význam varovat.... ještě jste asi neviděli shořet auto od elektriky, navíc elektrice rozumim - a říkám že bez pojistky je to holý nerozum. pojistka v zásuvce u navigeace je sice fajn, ale co kdyz do konektoru zateče, nebo náhodná destrukce zásuvky při zasunutí, atd.? pvc na kabílku dokáže vzplanout rychle.
Jen pro info - obyč pvc by tam ani správně nemělo být, na vozidla je FLYY, FLRYY, které má vyšší teplotní odolnost, bohužel u těchto levných produktů nic takového není...
Bandit-Kralik (Člen) 06.01.2009 18:02:12 Offline |
konecne mam jasno. Pokistka bez diskuze, za ni vypinac a sup s tim na baterku. Delam v elektrodilne, tak to neni problem....uz jsem s tim v praci zacal. Jen mensi problem nastal, kdyz jsem chtel pripojit samotnou zasuvku....klasika je cerveny drat +, cerny drat -...jenze u te me je jen zeleny a cerny....prozvonil jsem je a zjistil cerny + ,zeleny -. Bud je to nejaka memievropska norma, nebo cinan nemel jiny barvy....
barynek psal:ross psal:jezdím bez GPS
a když zabloudím? seru na tosouhlas
nesouhlas
dal jsem cestu do alp (itoška+rakous), doma naplánovaný všelijaký píčovinky cestou jako jezera, vodopády, vyhlídky bez jediného kilometru po dálnici a čumění po cedulí či bloudění. Jen jsme se kochali...
Má to ale jednu nevýhodu, už bych bez toho netrefil
Holt né každej je pro ty novinky
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Bedřich psal:nesouhlas
dal jsem cestu do alp (itoška+rakous), doma naplánovaný všelijaký píčovinky cestou jako jezera, vodopády, vyhlídky bez jediného kilometru po dálnici a čumění po cedulí či bloudění. Jen jsme se kochali...
Má to ale jednu nevýhodu, už bych bez toho netrefil
Holt né každej je pro ty novinky
Já tak jel na masovku z moravy vybraný krásný cesty žádne dálnice nemusel jsem se o nic starat taky už bez ní nejezdím a když vede někdo jiný tak si dělám záznam trasy abych si vůbec pamatoval kde jsem byl (to jsem si nepamatoval ani předtím)
Stránky: 1