Nejsi přihlášen
Interfernet od O2
Buďte zdrávi, rád bych se zeptal odborníků přes net od 02 (pevná linka) jak to je, z tohodle http://www.cz.o2.com/osobni/cz/internet … _8192.html chápu že ADSL 8M je za 475,- měsíčně, ok, ale musim k tomu mít hlasovej tarif, je to tak? No a tady http://www.cz.o2.com/osobni/cz/tarify_a … _mini.html mi tvrděj že O2 MINI s ADSL je za 356,-. K tomu ovšem 475,- za net nebo prostě mini+adsl 8 koštuje 356,- ?
Já bych sázel na 831
Díky
Ne asi
Banditatom (Člen) 04.01.2009 19:50:48 Offline |
Re: Interfernet od O2
mám od O2 4MB připojení za 560kč a je to na max rychlost kterou jsem měl je něco kolem 1.3-1.6 a furt to padá od 02 už ani mám ho na smlouvu a do dubna musím nějak vydržet!!!
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:mám od O2 4MB připojení za 560kč a je to na max rychlost kterou jsem měl je něco kolem 1.3-1.6 a furt to padá od 02 už ani mám ho na smlouvu a do dubna musím nějak vydržet!!!
Já myslel že to všem zrychlili na 8
Ne asi
Banditatom (Člen) 04.01.2009 20:12:47 Offline |
luig psal:Banditatom psal:mám od O2 4MB připojení za 560kč a je to na max rychlost kterou jsem měl je něco kolem 1.3-1.6 a furt to padá od 02 už ani mám ho na smlouvu a do dubna musím nějak vydržet!!!
velkou zrychlili jen další žvást!!!! oni ti to zrychlí ovšem pokud s peněženky vysolíš 2x tolik!!!!!!!
Platím telefon,kterej nepotřebuju a k tomu net. A ted jaště aji televizu. Funguje to celkem dobře,ale já to bral spíš jako jedinou možnost kloudnýho připojení,kterou sem měl Fšechno dohromady zhruba 1300kč měsíčně
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Banditatom (Člen) 04.01.2009 20:28:40 Offline |
luig psal:Aha, tak je to vyřešený
Mám ještě nějakou možnost jak dostat do baráku net kromě mobilního netu nebo wifi a kabelovky?
bych šel do kabelovky moja to ma na baráku a fakčí to v pohodě!!!!!!!!!!
Banditatom psal:luig psal:Aha, tak je to vyřešený
Mám ještě nějakou možnost jak dostat do baráku net kromě mobilního netu nebo wifi a kabelovky?bych šel do kabelovky moja to ma na baráku a fakčí to v pohodě!!!!!!!!!!
Já taky kdyby nám do baráku ten kabel vedl
Ne asi
Banditatom (Člen) 04.01.2009 20:33:01 Offline |
luig psal:Banditatom psal:luig psal:Aha, tak je to vyřešený
Mám ještě nějakou možnost jak dostat do baráku net kromě mobilního netu nebo wifi a kabelovky?bych šel do kabelovky moja to ma na baráku a fakčí to v pohodě!!!!!!!!!!
Já taky kdyby nám do baráku ten kabel vedl
šak někde lohni nebyl bys první ani poslední
luig psal:Buďte zdrávi, rád bych se zeptal odborníků přes net od 02 (pevná linka) jak to je, z tohodle http://www.cz.o2.com/osobni/cz/internet … _8192.html chápu že ADSL 8M je za 475,- měsíčně, ok, ale musim k tomu mít hlasovej tarif, je to tak? No a tady http://www.cz.o2.com/osobni/cz/tarify_a … _mini.html mi tvrděj že O2 MINI s ADSL je za 356,-. K tomu ovšem 475,- za net nebo prostě mini+adsl 8 koštuje 356,- ?
Já bych sázel na 831
Díky
Sázíš dobře.ten problém sem řešil taky páč ta t debil 4G mě tady po přestěhování nešela navíc je to nej zlodějina co sem zažil.šel jsem do pevný a spočítaný to máš dobře na těch 830cca a prvních půl roku 592.na nějakou wifi co tady maj za 300 ale lítá to tak 150kb jim jebu a za t-mobile 4G sem dával 832takže pevná to jistla a wifi mě lítá po baráku takže aj mladá nemá problémje fakt že tam je další kix a to ten že pokud seš dál jak 4km vot ůstředny tak se to zpomalilo a místo 2mb co sem podepsal mě to lítá 900kb a stahuju 120kbale je to furt lepší neš co sem měl 200kb a stahování tak 8kbza stejnou cenu.je fakt že sem uzavřel smlouvu s tím že to vím a v létě to bylo 2MB a současný maj tuším 8MB.prej původním to zrychlej vot ounora tak sem zvědavejna výběr sem neměl takže to byla jasná volba
Jebat motorky :-)
luig psal:Aha, tak je to vyřešený
Mám ještě nějakou možnost jak dostat do baráku net kromě mobilního netu nebo wifi a kabelovky?
můžeš ještě zkusit, jestli by k tobě "dosáhly" dráty od Radiokomunikací. Ty nabízí ADSL bez hlasového tarifu (bohužel ke mě tyto dráty nedosáhnou )
Kyslík má v pilotním provozu tarif, kde je jen ADSL bez hlasových služeb, ze celkem příznivou cenu (myslím, že nějakých 475,-), ale jde to jen v některých městech.
Můj komentář: Udělali průzkum trhu a zjistili, že tady by mohli něco urvat, tak to nasadí ve velkých městech, nalákaj lidi na nízký ceny, který pak zvednou s odůvodněním, že to byl jen pilotní provoz. Těch 8Mb budeš mít tak do 2 km od ústředy, pak to celkem rapidně klesá. Další věc, je, že o těch 8Mb sdílíš s dalšíma 50 lidma, takže nepočítej s žádným zázrakem.
Wi-Fi: Fakt záleží na koho narazíš. Můžeš mít třeba za pár stovek 4Mb oběma směrama (v kteroukoliv denní dobu a bez FUP), nádherný odezvy, super stabilitu a nebo 256kb/128kb ta 800,-. Jo, jo i dnes se to dá najít...
kabelovka: Když to jde, tak to ber. Osobní zkušenost nemám, ale ohlasy jsem slyšel spíše dobré.
Ufon: Měl jsem Ufonův internet když začínal. ve všední den dopoledne nefungoval.Odpoledne tak 32Kb/s, večer když to bylo 16kb/ tak kdo ví co, no a v noci jsem jednou dosáhl 72kb/s. Fofr internet jsem nezkoušel. Bylo to asi před rokem. Jak je to dnes nevím.
Já bych jako ideální viděl tohle:
http://www.centrio.cz/internet/popis_sluzby/
Bohužel, jde to jen u nás v Čurákově a to jen na Lužinách. Jinde jsem to zatím neviděl.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
kucí, ono to nejni zase tak strašný, ale bohužel strašně záleží na délce kabelu z "ústředny" která je někde na ulici, takovej ten domeček O2
pro xDSL služby je nutnost max vzdálenost 5km vedení, a někdy je to bohužel tak, že na ústřednu koukáš z okna, ale kabely vedou po druhý straně ulice a k tobě třeba 6-7km a pak je dostupnost tý služby mizerná.
druhá věc je, že pokud CHCE technik, dokáže to určit předem jaká dostupnost bude... jenže na to kašlou a sekaj služby s dvouletejma smlouvama ¨
táákže před zakoupením služby O2 dsl (která je běžně velmi dobrá!!!) trvejte na měřícím protokolu o dostupnosti služby
další věc je, že u dsl nikdy není garantovaná rychlost, ale max. možná, něco jako číslo na tachometru, který je v Favorita 220
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
luig psal:Takže mám dvě možnosti, přestěhovat se do králíkárky s kabelovkou nebo nedělat nic, díky
Mrkni po Wifinách. Když dáš na střechu nějakou anténu (pokud to jde), tak určitě chytneš nějakýho slušnýho poskytovatele, zvláště pokud jsi ve městě. Ale určitě bych vyzkoušel jak pásmo 5 GHz, tak i 2,4 GHz. Něco určitě chytneš... Nebo někoho na koho se napíchneš zadarmo.
Ondráš psal:luig psal:Takže mám dvě možnosti, přestěhovat se do králíkárky s kabelovkou nebo nedělat nic, díky
Mrkni po Wifinách. Když dáš na střechu nějakou anténu (pokud to jde), tak určitě chytneš nějakýho slušnýho poskytovatele, zvláště pokud jsi ve městě. Ale určitě bych vyzkoušel jak pásmo 5 GHz, tak i 2,4 GHz. Něco určitě chytneš... Nebo někoho na koho se napíchneš zadarmo.
no tak těch tupejch už asi taky moc nebude, kdo si to minimálně nezahesluje klíčem ne? Teďka jsem to dávali k ségře, sice přes router (net má od UPC) ale první co tak bylo zaheslovat. I když je už dneska málokdo kdo net v paneláku nemá, tak u sebe v králíkarně v Chomutově se připojím na asi tři vysílače (jako AP nebo jak se tomu říká) a je to vina těch lidí, takže kdo to nemá chráněný kíčem je trubka a pochybuju že u Luige v okolí se někdo takovej najde, asi jo ale i tak...
Myslim že u něj by wi-fi vzhledem k absenci kabelu byla na místě.
PS: nebo cokoli jinýho, stejně to sám cálovat nebude
Bandit 4EVER!!!
nicola.foxx (Člen) 05.01.2009 21:14:48 Offline |
Pokud neni v dosahu kabelovka s netem, tak klidne vzit O2. Ja mam s nima celkem dobry zkusenosti kdyz vynecham to, ze jim to trva. Mel jsem trabl s ADSL a tak to prisli asi za 14 dni proverit a prisli na to, ze byl ke me do bytu spatnej kabel a po vymene kabelu to makalo jako das. Wifiny jsou celkem v pohode a pokud mas v dosahu neco jako 2Mbit dovnitr i ven, tak na to na surfovani bohate stavi a i na stahovani je to v pohode.
A k tem zaheslovanejm routerum = spousta lidi ma zaheslovanou wifi, ale porad je tady aspon tretina lidi co maj router a nevi jak tam vlozi nejakej wep klic a tak to proste nechaj votevreny a aspon schovaj SSID. To schovani je jim taky na hovno, protoze wifi scaner kterej dneska koupis tak za 1500 tu sit stejne najde a v 90% ti to ukaze i nazev.
A vubec nejlepsi jsou ty co nemaj nic zaheslovany a na routeru je default uzivatel a heslo. To jsem se tam pak pripojil a pro svuj pocitac jsem si nastavil velkou prioritu a majitele jsem vodstavil na nizsi uroven . Ty pocitace a site jsou proste nadherny.
A u tech pripojeni je celkem rozumna cena vs kvalita okolo 500 za trebas ten 2Mbit.
Takze asi tak.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Banditatom psal:luig psal:Banditatom psal:mám od O2 4MB připojení za 560kč a je to na max rychlost kterou jsem měl je něco kolem 1.3-1.6 a furt to padá od 02 už ani mám ho na smlouvu a do dubna musím nějak vydržet!!!
velkou zrychlili jen další žvást!!!! oni ti to zrychlí ovšem pokud s peněženky vysolíš 2x tolik!!!!!!!
Čest, to co tu píše banditatom je krávovina. Zrychlilo se to všem na 8mbit bez navýšení ceny, ba co naopak, noví zákazníci mají levnější ceník a stávajícím se to snížilo. Pokud teda Ostrava není výjimka Já mám ohledně pozice baráku omezené možnosti, tak jsem šel do o2 jak netu tak tv a k tomu mám pevnou, kterou nepoužívám, ale co už. Jsem v blbé lokalitě, tak jak mám puštěnou telku, tak fičím na 4mbit a když ji vypnu, tak normálka 8mbit. V reálu to je vždycky o zhruba 1mbit méně, protože to není garantovaná rychlost, ale i tak jsem spokojenej... Ještě jde snížit cena, když zavoláte na operátora a řeknete, že chcete ukončit smlouvu, přepojí vás na odpovědného technika a ten když zjistí, že jste odhodláni ukončit smlouvu, vám nabídne další slevu... To je ověřeno přes známou, co u oněch operátorů dělá...
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
barynek psal:no tak těch tupejch už asi taky moc nebude, kdo si to minimálně nezahesluje klíčem ne? Teďka jsem to dávali k ségře, sice přes router (net má od UPC) ale první co tak bylo zaheslovat. I když je už dneska málokdo kdo net v paneláku nemá, tak u sebe v králíkarně v Chomutově se připojím na asi tři vysílače (jako AP nebo jak se tomu říká) a je to vina těch lidí, takže kdo to nemá chráněný kíčem je trubka a pochybuju že u Luige v okolí se někdo takovej najde, asi jo ale i tak...
PS: nebo cokoli jinýho, stejně to sám cálovat nebude
Je rozdíl bez šifrování a bez zabezpečení. Když máš access control, zvládneš to i bez šifrování.
Prolomit šifrování jsem viděl (i tutility a postupy). Prolamovat access control jsem neviděl. Pokud to někdo úspěšně zkoušel, tak prosím nějaký report. Díky.
nicola.foxx (Člen) 06.01.2009 08:48:36 Offline |
Ondráš psal:barynek psal:no tak těch tupejch už asi taky moc nebude, kdo si to minimálně nezahesluje klíčem ne? Teďka jsem to dávali k ségře, sice přes router (net má od UPC) ale první co tak bylo zaheslovat. I když je už dneska málokdo kdo net v paneláku nemá, tak u sebe v králíkarně v Chomutově se připojím na asi tři vysílače (jako AP nebo jak se tomu říká) a je to vina těch lidí, takže kdo to nemá chráněný kíčem je trubka a pochybuju že u Luige v okolí se někdo takovej najde, asi jo ale i tak...
PS: nebo cokoli jinýho, stejně to sám cálovat nebudeJe rozdíl bez šifrování a bez zabezpečení. Když máš access control, zvládneš to i bez šifrování.
Prolomit šifrování jsem viděl (i tutility a postupy). Prolamovat access control jsem neviděl. Pokud to někdo úspěšně zkoušel, tak prosím nějaký report. Díky.
Tak ted jsi me akorat tak nahlodal na to, abych to vyzkousel. Nemam te rad a nikdy uz si s tebou o pocitacich povidat nebudu.
Ps. Pristi tejden mi zacina skoleni Oracle a v tyhle pulce roku bych mel jit konecne snad na certifikovany skoleni ORACLE
nicola.foxx psal:Tak ted jsi me akorat tak nahlodal na to, abych to vyzkousel. Nemam te rad a nikdy uz si s tebou o pocitacich povidat nebudu.
Ps. Pristi tejden mi zacina skoleni Oracle a v tyhle pulce roku bych mel jit konecne snad na certifikovany skoleni ORACLE
Tak doufám, že jdeš na školení do Oraclu a ne do Unicornu. Tak se možná dělá software, ale tak se určitě nedělá školení (ikdyž kolegové s Javou byli jednou spokojení, další co však byli na UML, tak říkali, že to byla tragédie).
Co je to za kurz na který jdeš? Jinak, certifikát o absolvování kurzu má asi takovou hodnotu jako diplom z pionýrského tábora.
Ale pokud myslíš certifikát jako zkoušku, tak to budeš mít dobrý.
To "Luig" pokud nespěcháš tak ještě chvilku vydrž, kyslík nějak od půlky nebo konce ledna, nevim přesně.. chystá akci co byla loni někdy v říjnu - pevná+ADSL do pětikila měsíčně. Myslím že to bylo na rok..pokud to neproseru jako v říjnu tak ruším Wifinu a určitě do toho za ty prachy jdu, dráty myslím nic nenahradí. Až zjistím víc tak to sem písnu, jsem skoro u zdroje
nedůvěřuju velbloudům, a všeobecně nikomu, kdo dokáže týden nepít !
nicola.foxx (Člen) 06.01.2009 19:28:17 Offline |
Kožak psal:Jo jo lepší drátem do voka než nic ...... mě se taky prd zrychlilo voni ty kurvy z O2 škodný nebudou
Libeznice by meli bejt v pohode a tech jejich slavnejch 8MBit by jsi tam mel mit. Si zavolej na technickou a nech si to proverit.
nicola.foxx (Člen) 06.01.2009 19:29:25 Offline |
Ondráš psal:nicola.foxx psal:Tak ted jsi me akorat tak nahlodal na to, abych to vyzkousel. Nemam te rad a nikdy uz si s tebou o pocitacich povidat nebudu.
Ps. Pristi tejden mi zacina skoleni Oracle a v tyhle pulce roku bych mel jit konecne snad na certifikovany skoleni ORACLETak doufám, že jdeš na školení do Oraclu a ne do Unicornu. Tak se možná dělá software, ale tak se určitě nedělá školení (ikdyž kolegové s Javou byli jednou spokojení, další co však byli na UML, tak říkali, že to byla tragédie).
Co je to za kurz na který jdeš? Jinak, certifikát o absolvování kurzu má asi takovou hodnotu jako diplom z pionýrského tábora.
Ale pokud myslíš certifikát jako zkoušku, tak to budeš mít dobrý.
Skoleni stoji cca 200t a musim se upsat firme na dalsi dva roky. Na konci skoleni ktery trva posranejch 14 dni me ceka zkouska
nicola.foxx psal:Skoleni stoji cca 200t a musim se upsat firme na dalsi dva roky. Na konci skoleni ktery trva posranejch 14 dni me ceka zkouska
No vidíš jak jsem blbej... To bych se taky upsal... A i potom nebudeš mít o práci nouzi si myslím no a když si pak necháš zaplatit ještě vyšší level a pak i ten nejvyšší, tak to už tě nebudou chtít ani nikam pustit a podepíšou ti definitivu jak za první republiky nádražákum.
To se pak budou snadno vyřizovat půjčky, jen co je pravda a když je firma ochotna takhle investovat, tak proč ne... Pak mi řekneš jaký to bylo, bych k tomu ty naše vedoucí zkusil překecat taky.
bubáku máš pravdu, chytil jsem tu reklamu na konci října, 8 Mb a 300 minut zdarma na pevnou za 500,- docela to chodí až na 6 Mb, je to smlouva na rok potom za asi 900,- to si ohlídám výpověď. Dřív jsem měl radiokomunikace vzduchem SKY za 832 ,- na 1 Mb, musí být poblíž vysílač - teď dávaj i po drátech,ale draho
jsem pomalejší - ale ne vždy
Zdravím, takže pro potencionální zájemce o net vod kyslíku...akce údajně začíná zítra a má být jen 14dní...tady se dá vyplnit žádost už dnes, paní to prej zadá do systému až zítra...
http://www.zabura.cz/index.php/adsl-o2-tv/adsl-8
nedůvěřuju velbloudům, a všeobecně nikomu, kdo dokáže týden nepít !
já si kyslík pořídil je to tak 14 dní a musím říct nic moc za ty prachy. Fakt je, že jsem si to nenechal prověřit, páč je to kousek od ústředny nebo jak se to nazývá a slibovali, že to bude šlapat jak šílený, ale zlatý UPC. to šlapalo super, bylo o třista levnější a jedinej problém, kterej sme kdy měli, byl, když jsem to odlhašovali, ale to jak sem pochopil je všude.
Mimochodem, přestěhovali jsme se na Brumlovku a tam nemá UPC kabely, takže jsme si to nemohli nechat převést.
Žádnej učenej z nebe nespad, z mašiny už ano.
Takže konečně se zadařilo a kyslík internet zavedl.
Tady je výsledek měření
http://rychlost.cz/rh/200903101718-f0d5dbdc67.html
Download super, upload k (i když pro normálního uživatele nepodstatný), ale včera nešel minimálně 2 hodiny. Asi 15 minut mi na jejich infolince říkali, že technici jsou zaneprázdněni, tak sem se na to vysral a šel do školy.
Stránky: 1