Nejsi přihlášen
neplaťte pokuty
Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za "přiměřeně" rychlou jízdu? Taky
jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, ze mě mrzí, že jsem těm
bídákům zeleným dala peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo.
V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, ze máme
povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dálnici
max 130 km/hod.. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za
přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je
přestupek definován jako překročeni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo
obec o 50 km/hod.
Jo jo, to je ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete mírnit a v
obci pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179
km/hod, tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu
zajít radši na zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší
právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že
neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá
tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být,
ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají smůlu. Teď už jen
připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčilení
"neléčili" na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou
jízdu
Opravdu to tam je!!!
http://www.e-law.cz/zakony/200_90.txt
§ 22
Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti
silničního provozu
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo a) jako řidič motorového vozidla
překročí nejvyšší dovolenou
rychlost stanovenou zvláštním zákonem2a) nebo dopravní značkou o více než
30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec,
Život je boj-mašina je nej!!!
SuJazuwaki (Člen) 20.01.2009 11:40:57 Offline |
Re: neplaťte pokuty
Zč. 200/1990 Sb. o přestupcích ve znění...§ 22 odst. (1) písmeno f
bod 2. překročí nejvyšší povolenou... v obci o 40 km/h a více ... mimo obec o 50 km/h a více
bod 3. překročí nejvyšší povolenou... v obci o 20 km/h a více ... mimo obec o 30 km/h a více
bod 4. překročí nejvyšší povolenou... v obci o méně než 20 km/h ... mimo obec o méně než 30 km/h
odst. (7) Za přestupek podle odst. (1) písmeno f bodu 2 se uloží pokuta od 5 000 do 10 000 Kč a zákaz činnosti od 6-ti měsíců do jednoho roku.
odst. (8) Za přestupek podle odst. (1) písmeno f bodu 3 se uloží pokuta od 2 500 do 5 000 Kč
odst. (9) Za přestupek podle odst. (1) písmeno f bodu 4 se uloží pokuta od 1 500 do 2 500 Kč
V blokovém řízení
odst. (10) bod 3 - 2 500 Kč za přestupek podle bodu 3
odst. (10) bod 2 - 1 000 Kč za přestupek podle bodu 4
odst. (11) přestupek podle bodu 2 nelze blokem řešit
SuJazuwaki
Jani nebo ostatný...
Nevíte jak je to s podnikatelskou (poviný ručení)
nechávala sem si ho udělat v lednu lonského roku napsala sem to na mamku protože já sem riziková skupina a platila bych kolem 3 tis.. 8.8.08 sem bourala (nedodržení vzdálenosti) a nedavno mi přišlo že mi strhli bonusi které mi samy daly a musim zato ještě zaplatit pokutu. Pochopim že budu ted na další rok platit víc ale z5ně? Neptala si se na to Kukii vid.
Obtížné neznamená nepřekonatelné
záleží jak máš postavenou smlouvu...
já mám u nich smlouvu takovou, že mám na vobludu 33% bonus a v případě nehody platím smluvní pokutu pojišťovně + rozdíl ceny OD začátku smlouvy, tedy zpětně!
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
K.a.s.y.m. (Člen) 27.01.2009 09:33:05 Offline |
Šárka psal:Jani nebo ostatný...
nechávala sem si ho udělat v lednu lonského roku napsala sem to na mamku protože já sem riziková skupina a platila bych kolem 3 tis.. 8.8.08 sem bourala (nedodržení vzdálenosti) a nedavno mi přišlo že mi strhli bonusi které mi samy daly a musim zato ještě zaplatit pokutu. Pochopim že budu ted na další rok platit víc ale z5ně? Neptala si se na to Kukii vid.
pošli mailika Pole ta ti to vysvětlí ,ale co jsem tak zatim pochopil já tak je asi haček v tom ,že k tý smlouvě aby se platilo hodně málo je exta bonus a ten extra bonus plati pouze v případě ,že nějaký roky nebouráš...pokud bouráš tak ti to dopočítaj zpětně až k době kdy byla smlouva založená..chce si to pořádně přečíst smlouvu.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Šárka psal:Jani nebo ostatný...
nechávala sem si ho udělat v lednu lonského roku napsala sem to na mamku protože já sem riziková skupina a platila bych kolem 3 tis.. 8.8.08 sem bourala (nedodržení vzdálenosti) a nedavno mi přišlo že mi strhli bonusi které mi samy daly a musim zato ještě zaplatit pokutu. Pochopim že budu ted na další rok platit víc ale z5ně? Neptala si se na to Kukii vid.pošli mailika Pole ta ti to vysvětlí ,ale co jsem tak zatim pochopil já tak je asi haček v tom ,že k tý smlouvě aby se platilo hodně málo je exta bonus a ten extra bonus plati pouze v případě ,že nějaký roky nebouráš...pokud bouráš tak ti to dopočítaj zpětně až k době kdy byla smlouva založená..chce si to pořádně přečíst smlouvu.
jj presene to tam je. musim nekolik let nemit nehodu a pak je to ok, ale pokud nehodu mas tak ti to spocitaj to co si usetrila na tom bonusu zpetne proto sem se na cpp vysral. zlata Koop od poly a zlata koop i normalne
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
Zdarec lidi. Omlouvám se těm, co mě občas peskují za to, že mluvím moc vážně, ale je to přesně, jak napsal "SuJazuwaki"! Vycházel stejně z přestupkového zákona jako madam "Kukii", akorát s tím rozdílem, že on ze zákona novelizovaného a výše zmíněná ze starého, který už hezkých pár měsíců neplatí.
Odkaz na její zkreslenou informaci a názory dalších je možno shlédnout zde:
http://nazory.velvary.cz/viewtopic.php?f=13&t=174
Takže nedoporučuji být průkopníkem, který uvěří Kukki a pokusí se to na policisty uhrát... Bude to drahé poučení... Přeju fajn den
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
zijete v CR takze vas vzdycky na neco udelaj. a co sem tak cetl tak sou ty prestupky napsany tak ze i za 1km/h je tam sankce(kdyz pominu nejau tu toleranci) aspon takto chapu ja z tech 4 bodu
sonyk psal:zijete v CR takze vas vzdycky na neco udelaj. a co sem tak cetl tak sou ty prestupky napsany tak ze i za 1km/h je tam sankce(kdyz pominu nejau tu toleranci) aspon takto chapu ja z tech 4 bodu
Ze zákona je tolerance na radar (měřící zařízení) při naměřené rychlosti do 100km/h: 3km/h, a nad rychlost 100km/hod jde o 3% dané rychlosti, takže pokud překročíš rychlost o 1km/hod tak ti nikdo pokutu dát nemůže... a jestli se tak někomu stalo, šlo jednoznačně o pochybení policie.
Z praxe vím, že ve větších městech je radar nataven na toleranci 10km a mnohdy i výše nad povolený limit. Samozřejmě jsem slyšel o případech, kde tomu tak nebylo, ale to už je bohužel o lidech, kteří MP v daném místě řídí a rozhodují o tom.
K.a.s.y.m. (Člen) 27.01.2009 15:21:57 Offline |
Ice psal:Zdarec lidi. Omlouvám se těm, co mě občas peskují za to, že mluvím moc vážně, ale je to přesně, jak napsal "SuJazuwaki"! Vycházel stejně z přestupkového zákona jako madam "Kukii", akorát s tím rozdílem, že on ze zákona novelizovaného a výše zmíněná ze starého, který už hezkých pár měsíců neplatí.
Takže nedoporučuji být průkopníkem, který uvěří Kukki a pokusí se to na policisty uhrát... Bude to drahé poučení... Přeju fajn den
No já na její obhajobu řeknu jen to ,že je to přepis mailu kterej jsem dostal taky a asi i spousta z vás.
Pak bylo to dany do diskuze aby se k tomu mohli vyjádřit i ostatní a uvést případné bludy na pravou míru.Což se stalo.Takže by jsi si ten jízlivej tón mohl klidně vynechat.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Šárka psal:Jani nebo ostatný...
člověče neptala... a byla si už v tý pojištovně? mi to přijde jako bych jim
Kelly01 psal:My praktici víme že za 145km po toleranci jsou papíry na 1/2 roku,bo 140 už je moc,a na 139 už tabulka dělaná není
Tak je třeba si to vybrat přes zimu... tam se minimálně 4 měsíce ztratí...
pro K.a.s.y.m.:
Pokud jsi to někde vycítil, tak se omlouvám, nic jízlivého tam být nemělo. Pouze jsem nazval zkreslenou informaci to, co ty bludem. Nic jízlivého na tom nevidím. Pokud jde o označení madam, tak to jsem myslel upřímně.. holt to tak používám...
Ice psal:Zdarec lidi. Omlouvám se těm, co mě občas peskují za to, že mluvím moc vážně, ale je to přesně, jak napsal "SuJazuwaki"! Vycházel stejně z přestupkového zákona jako madam "Kukii", akorát s tím rozdílem, že on ze zákona novelizovaného a výše zmíněná ze starého, který už hezkých pár měsíců neplatí.
je to jak píše a K.a.s.y.m a ty mi
Ice psal:sonyk psal:zijete v CR takze vas vzdycky na neco udelaj. a co sem tak cetl tak sou ty prestupky napsany tak ze i za 1km/h je tam sankce(kdyz pominu nejau tu toleranci) aspon takto chapu ja z tech 4 bodu
Ze zákona je tolerance na radar (měřící zařízení) při naměřené rychlosti do 100km/h: 3km/h, a nad rychlost 100km/hod jde o 3% dané rychlosti, takže pokud překročíš rychlost o 1km/hod tak ti nikdo pokutu dát nemůže... a jestli se tak někomu stalo, šlo jednoznačně o pochybení policie.
Z praxe vím, že ve větších městech je radar nataven na toleranci 10km a mnohdy i výše nad povolený limit. Samozřejmě jsem slyšel o případech, kde tomu tak nebylo, ale to už je bohužel o lidech, kteří MP v daném místě řídí a rozhodují o tom.
pisu ne kdyz pominu toleranci vim ze se dava až nad 3 km
Ice psal:pro sonyk:
jasná páka... je to všechno bohužel o lidech... ty striktní případy bohužel jsou, resp. byly... a jestli nastanou nějaké změny se uvidí...
jj je to vdycky o tom na koho narazis no
Stránky: 1