Nejsi přihlášen
Vačka
Zdravím všechny, jsem tu nový a narovinu přiznám, že mám XJRo. Ale Vaše forum je asi nejaktuálnější, co jsem viděl. Můj problém. Mám rok moto a začaly ventily cvrlikat. Tož se to rozdělalo poštelovalo, vše ok, jen mechanik narovinu řekl, že nějakýus musel tu vačku vzít asi šmirglem "pěkně" v podélněm směru a že ventili budu dělat asi častěji, než je zdrávo. Ale povídal, že se to dá sbrousit a nenést novou vrstvu dle původních rozměrů vačky. Takže, nevíte náhodou, kde by to mohli udělat? Nejlépe Olomoucký, Moravskoslezský kraj ...?
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 13:09:54 Offline |
Re: Vačka
oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....
doba je temná...
inkvizitorr psal:oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....
no, o to jde. Sehnat, kdo by to udělal a za kolik. Ostřejší ani nějak moc nepotřebuju, spíš, aby ventily byly ok i po více než 4tis. km.
inkvizitorr psal:oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....
a ještě, jak se řeknem vačka po speakovnicku?
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 13:21:42 Offline |
branis psal:inkvizitorr psal:oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....
no, o to jde. Sehnat, kdo by to udělal a za kolik. Ostřejší ani nějak moc nepotřebuju, spíš, aby ventily byly ok i po více než 4tis. km.
šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará??? a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...
doba je temná...
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 13:25:34 Offline |
rovnou na repasi zapomeň, samozřejmě to de, ale cenově to bude nesmysl
doba je temná...
No chlapi nechci nic říkat, ale nezávidím ti. Sehnat váčku bude co dělat a když seženeš tak se modli aby sedla. Vono je snad každému jasné, že Hlava, váčka a víko hlavy je komplet a jako komplet se taky zajíždí. Ale asi bych taky scháněl jinou váčku opravovat tu tvojí bude zbytečná práce a sehnat někoho kdo to udělá odborně taky nebude lehké.
inkvizitorr psal:šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará??? a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...
Ses Michale uklep asi... XJéčkový??? to byl dvouventil ne?
ale prát se s tebou nebudu
Strýcfajtr !!!
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 13:54:07 Offline |
XJelen psal:inkvizitorr psal:šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará??? a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...
ale prát se s tebou nebudu
teďs mě nahlodal...
z xjr stránek....
Vačková hřídel
Ostřejší vačky z FJ 1100 nebo podobné od ostatních výrobců posouvají výkon opět o kousek ve středních a horních otáčkách. Výkon se zvětší, ale krouťák v nízkých otáčkách se subjektivně ztratí. K doporučení pro výkonostní fanatiky.
doba je temná...
inkvizitorr psal:XJelen psal:inkvizitorr psal:šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará??? a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...
ale prát se s tebou nebuduteďs mě nahlodal...
z xjr stránek....
Vačková hřídel
Ostřejší vačky z FJ 1100 nebo podobné od ostatních výrobců posouvají výkon opět o kousek ve středních a horních otáčkách. Výkon se zvětší, ale krouťák v nízkých otáčkách se subjektivně ztratí. K doporučení pro výkonostní fanatiky.
iksjéčko jako takový, ať v šestce nebo v devítce bylo dvouventilový, xjr je čtyřventil možná to FJ taky, takže z toho FJ asi jo, ale z xj těžko...leda by šli dva ventily z jedný vačky, ale to si nedokážu představit.
v každým případě repase je nesmysl...a že by to kurvilo nastvení co 4 tisíce jak psal se mi taky nezdá, to už by byla místo vačky bruska
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:inkvizitorr psal:XJelen psal:Ses Michale uklep asi... XJéčkový??? to byl dvouventil ne?
ale prát se s tebou nebuduteďs mě nahlodal...
z xjr stránek....
Vačková hřídel
Ostřejší vačky z FJ 1100 nebo podobné od ostatních výrobců posouvají výkon opět o kousek ve středních a horních otáčkách. Výkon se zvětší, ale krouťák v nízkých otáčkách se subjektivně ztratí. K doporučení pro výkonostní fanatiky.iksjéčko jako takový, ať v šestce nebo v devítce bylo dvouventilový, xjr je čtyřventil možná to FJ taky, takže z toho FJ asi jo, ale z xj těžko...leda by šli dva ventily z jedný vačky, ale to si nedokážu představit.
v každým případě repase je nesmysl...a že by to kurvilo nastvení co 4 tisíce jak psal se mi taky nezdá, to už by byla místo vačky bruska
Tak si sundej ventyldekl na béčku,uvidíš jak to vypadá kdyš jedna vačka ovládá dva ventyly
No,podívej se na www.partsdepot.cz kolik stojí nová,na bandita stojí fungl něco málo přes 6000kč za jednu...
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Lukaso2 psal:No chlapi nechci nic říkat, ale nezávidím ti. Sehnat váčku bude co dělat a když seženeš tak se modli aby sedla. Vono je snad každému jasné, že Hlava, váčka a víko hlavy je komplet a jako komplet se taky zajíždí. Ale asi bych taky scháněl jinou váčku opravovat tu tvojí bude zbytečná práce a sehnat někoho kdo to udělá odborně taky nebude lehké.
...zase neblázni, vačky přehazuju jak se mi zlíbí...a s tym víkem už ti vůbec nerozumim
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
branis psal:Zdravím všechny, jsem tu nový a narovinu přiznám, že mám XJRo. Ale Vaše forum je asi nejaktuálnější, co jsem viděl. Můj problém. Mám rok moto a začaly ventily cvrlikat. Tož se to rozdělalo poštelovalo, vše ok, jen mechanik narovinu řekl, že nějakýus musel tu vačku vzít asi šmirglem "pěkně" v podélněm směru a že ventili budu dělat asi častěji, než je zdrávo. Ale povídal, že se to dá sbrousit a nenést novou vrstvu dle původních rozměrů vačky. Takže, nevíte náhodou, kde by to mohli udělat? Nejlépe Olomoucký, Moravskoslezský kraj ...?
...fakt bude jednodušší sehnat jetou vačku, ale dybys přeci jen trval na tý dražší varijantě a chtěl mocí mermo repasovat, tag skus kontaktovat nějakýho Míru Rollingera z Brna, ten by to měl umět...tady je votkas na jeho stránky www.gsxr.wz.cz
VikecB12 psal:Tak si sundej ventyldekl na béčku,uvidíš jak to vypadá kdyš jedna vačka ovládá dva ventyly
No,podívej se na www.partsdepot.cz kolik stojí nová,na bandita stojí fungl něco málo přes 6000kč za jednu...
Ty vole se stydim jsem si vytáh fotky když jsem měl víko dole
mea culpa mea maxima culpa
Strýcfajtr !!!
Filous psal:Lukaso2 psal:No chlapi nechci nic říkat, ale nezávidím ti. Sehnat váčku bude co dělat a když seženeš tak se modli aby sedla. Vono je snad každému jasné, že Hlava, váčka a víko hlavy je komplet a jako komplet se taky zajíždí. Ale asi bych taky scháněl jinou váčku opravovat tu tvojí bude zbytečná práce a sehnat někoho kdo to udělá odborně taky nebude lehké.
...zase neblázni, vačky přehazuju jak se mi zlíbí...a s tym víkem už ti vůbec nerozumim
Omlouvám se víko s tím nema nic společného sorry
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 17:22:58 Offline |
XJelen psal:iksjéčko jako takový, ať v šestce nebo v devítce bylo dvouventilový, xjr je čtyřventil možná to FJ taky, takže z toho FJ asi jo, ale z xj těžko...leda by šli dva ventily z jedný vačky, ale to si nedokážu představit.
myslim efjé, píšu xksjé
doba je temná...
branis: tvoji vačku neni problem repasovat,neni problem to vyřešit v brně kde je spešl firma která tyhle věci běžně dělá a myslim že cena neni ani tak kosmická,každopádně je to levnější než kupovat vačku fungl novou a co vim tak zrovna motory z xjr se nikde moc na díly neválej,aspoň jsem je teda nezaregistroval..
můžu ti dát tip na člověka(v tom brně) kterej by ti tu opravu vačky zařídil a dokonce by ti eventuelně dal do cajku i ty ventily páč tvůj servisák kterej to zdiagnistikoval slovama že... někdo vzal vačku šmirglem,ale bude to v poho jen budeš muset častějc dělat ventily .... tak ten ve mně osobně teda důvěru nevzbuzuje,protože budto je ta vačka v nebo je dobrá ale aby to řešilo to že budeš častějc dělat ventily,tak to nechápu..
KOVAL psal:čoveče Vikec nevim,mam tam kámoše a tomu tyhle věci dělá firma v brně kde dělaj i věci na zakázky do závoďáků a tak,prostě klidně vyroběj vačky uplně nový a tak..
No jestli bych teda mohl dostat nějaké webovky, nebo něco, byl bych rád. Jinak na obranu mechanika - on prostě konstatoval, že ventily (výfukové) už byly mimo limity, tak je sešteloval, jak mají být a hned říkal, že by to chtělo vačku dát dokupy. Ale povídal, že pokud bych s tím nic nedělal, že to není až taková hrůza, že mi to udělá maximálně to, že budu muset častěji s ventilama. Tož a já bych radši měl motor totálně v cajku Starší vačku sehnat nevím nevím. Zkoušel jsem Web, známé a na XJR takže zbývá repase a to nevím kde.
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 19:46:39 Offline |
na xj toho je spousta....
http://shop.ebay.de/items/?_nkw=Nockenw … ;_osacat=0
na xjr nic
doba je temná...
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 19:54:38 Offline |
tak v jemerice by to šlo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-1 … ccessories
doba je temná...
inkvizitorr psal:tak v jemerice by to šlo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-1 … ccessories
Hmm, tož trochu z ruky, no chtělo by to něco z našich luhů a hájů
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2009 20:49:57 Offline |
branis psal:inkvizitorr psal:tak v jemerice by to šlo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-1 … ccessoriesHmm, tož trochu z ruky, no chtělo by to něco z našich luhů a hájů
čéče to se dá zaplatit převodem a poslat poštou, my tam pro to nejezdíme na koni
doba je temná...
inkvizitorr psal:branis psal:inkvizitorr psal:tak v jemerice by to šlo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-1 … ccessoriesHmm, tož trochu z ruky, no chtělo by to něco z našich luhů a hájů
čéče to se dá zaplatit převodem a poslat poštou, my tam pro to nejezdíme na koni
...já myslel, že se tam muší na kajaku
Stránky: 1