Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Vačka

branis (Nový člen)
28.02.2009 13:07:14

Vačka

Zdravím všechny, jsem tu nový a narovinu přiznám, že mám XJRo. Ale Vaše forum je asi nejaktuálnější, co jsem viděl. Můj problém. Mám rok moto a začaly ventily cvrlikat. Tož se to rozdělalo poštelovalo, vše ok, jen mechanik narovinu řekl, že nějakýpussyus musel tu vačku vzít asi šmirglem "pěkně" v podélněm směru a že ventili budu dělat asi častěji, než je zdrávo. Ale povídal, že se to dá sbrousit a nenést novou vrstvu dle původních rozměrů vačky. Takže, nevíte náhodou, kde by to mohli udělat? Nejlépe Olomoucký, Moravskoslezský kraj ...?

inkvizitorr (Administrator)
28.02.2009 13:09:54

Re: Vačka

oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....

doba je temná...
branis (Nový člen)
28.02.2009 13:15:37

inkvizitorr psal:

oprava tý vačky bude dražší než koupení jiný třeba z bazáče... zkus ebay, je tam toho dost.... nebo sháněj vostřejší rovnou z fj 1100 aby ti to přidalo rovnou nějaký ty osly když už to budeš měnit....

no, o to jde. Sehnat, kdo by to udělal a za kolik. Ostřejší ani nějak moc nepotřebuju, spíš, aby ventily byly ok i po více než 4tis. km.

branis (Nový člen)
28.02.2009 13:19:34

inkvizitorr psal:

a ještě, jak se řeknem vačka po speakovnicku?surprised

28.02.2009 13:21:42

branis psal:
inkvizitorr psal:

no, o to jde. Sehnat, kdo by to udělal a za kolik. Ostřejší ani nějak moc nepotřebuju, spíš, aby ventily byly ok i po více než 4tis. km.

šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará???help a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...

doba je temná...
branis (Nový člen)
28.02.2009 13:24:26

Tak pardon, nejsem zrovna počítačový král, nosmile2 Mám s tím problémy. První jsem hledal firmu, což mě stále zajímá a teď najednou vačka z FJ, je toho moc najednou...helpidontknow

28.02.2009 13:25:34

rovnou na repasi zapomeň, samozřejmě to de, ale cenově to bude nesmysl smokin

doba je temná...
Lukaso2 (Člen)
28.02.2009 13:27:25

No chlapi nechci nic říkat, ale nezávidím ti. Sehnat váčku bude co dělat a když seženeš tak se modli aby sedla. Vono je snad každému jasné, že Hlava, váčka a víko hlavy je komplet a jako komplet se taky zajíždí. Ale asi bych taky scháněl jinou váčku opravovat tu tvojí bude zbytečná práce a sehnat někoho kdo to udělá odborně taky nebude lehké.

Pičo bika jsem poslal do světa, ale zůstanu s Váma s YAMAHOU.
http://www.mashiny.tesinsko.cz/
XJelen (Člen)
28.02.2009 13:46:50

inkvizitorr psal:

šmarjá napiš do google vačky xjr nebo xj a hledej... těch motorů rozebranejch bude určitě dost... nebo sháníš někoho kdo ti to jako obstará???help a když je už budeš měnit tak nevim proč tam nedát rovnou ty xjéčkový??? budeš mít koníky navíc a ostatní bude fingovat stejně, dyk sou to skoro stejný motory...

Ses Michale uklep asi... XJéčkový??? to byl dvouventil ne?
ale prát se s tebou nebudu smile1

Strýcfajtr !!!
28.02.2009 13:54:07

XJelen psal:
inkvizitorr psal:

teďs mě nahlodal...idontknow

z xjr stránek....
Vačková hřídel
Ostřejší vačky z FJ 1100 nebo podobné od ostatních výrobců posouvají výkon opět o kousek ve středních a horních otáčkách. Výkon se zvětší, ale krouťák v nízkých otáčkách se subjektivně ztratí. K doporučení pro výkonostní fanatiky.

doba je temná...
XJelen (Člen)
28.02.2009 14:31:35

inkvizitorr psal:
XJelen psal:
inkvizitorr psal:

z xjr stránek....
Vačková hřídel
Ostřejší vačky z FJ 1100 nebo podobné od ostatních výrobců posouvají výkon opět o kousek ve středních a horních otáčkách. Výkon se zvětší, ale krouťák v nízkých otáčkách se subjektivně ztratí. K doporučení pro výkonostní fanatiky.

iksjéčko jako takový, ať v šestce nebo v devítce bylo dvouventilový, xjr je čtyřventil možná to FJ taky, takže z toho FJ asi jo, ale z xj těžko...leda by šli dva ventily z jedný vačky, ale to si nedokážu představit.
v každým případě repase je nesmysl...a že by to kurvilo nastvení co 4 tisíce jak psal se mi taky nezdá, to už by byla místo vačky bruska

Strýcfajtr !!!
branis (Nový člen)
28.02.2009 14:47:30

No já to neviděl. Bylo mi jen řečeno, takže se ptám dál s tím, co vím. Bohužel moto jsem dal do dílny a musel jsem odjet, takže fakt nevím jak to vypadá...

VikecB12 (Člen)
28.02.2009 15:07:45

XJelen psal:
inkvizitorr psal:
XJelen psal:

z xjr stránek....
Vačková hřídel

iksjéčko jako takový, ať v šestce nebo v devítce bylo dvouventilový, xjr je čtyřventil možná to FJ taky, takže z toho FJ asi jo, ale z xj těžko...leda by šli dva ventily z jedný vačky, ale to si nedokážu představit.
v každým případě repase je nesmysl...a že by to kurvilo nastvení co 4 tisíce jak psal se mi taky nezdá, to už by byla místo vačky bruska

Tak si sundej ventyldekl na béčku,uvidíš jak to vypadá kdyš jedna vačka ovládá dva ventylygood
No,podívej se na www.partsdepot.cz kolik stojí nová,na bandita stojí fungl něco málo přes 6000kč za jednu...

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Filous (Člen)
28.02.2009 15:17:20

Lukaso2 psal:

No chlapi nechci nic říkat, ale nezávidím ti. Sehnat váčku bude co dělat a když seženeš tak se modli aby sedla. Vono je snad každému jasné, že Hlava, váčka a víko hlavy je komplet a jako komplet se taky zajíždí. Ale asi bych taky scháněl jinou váčku opravovat tu tvojí bude zbytečná práce a sehnat někoho kdo to udělá odborně taky nebude lehké.

...zase neblázni, vačky přehazuju jak se mi zlíbí...a s tym víkem už ti vůbec nerozumimsurprised

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous (Člen)
28.02.2009 15:20:54

branis psal:

Zdravím všechny, jsem tu nový a narovinu přiznám, že mám XJRo. Ale Vaše forum je asi nejaktuálnější, co jsem viděl. Můj problém. Mám rok moto a začaly ventily cvrlikat. Tož se to rozdělalo poštelovalo, vše ok, jen mechanik narovinu řekl, že nějakýpussyus musel tu vačku vzít asi šmirglem "pěkně" v podélněm směru a že ventili budu dělat asi častěji, než je zdrávo. Ale povídal, že se to dá sbrousit a nenést novou vrstvu dle původních rozměrů vačky. Takže, nevíte náhodou, kde by to mohli udělat? Nejlépe Olomoucký, Moravskoslezský kraj ...?

...fakt bude jednodušší sehnat jetou vačku, ale dybys přeci jen trval na tý dražší varijantě a chtěl mocí mermo repasovat, tag skus kontaktovat nějakýho Míru Rollingera z Brna, ten by to měl umět...tady je votkas na jeho stránky www.gsxr.wz.cz

XJelen (Člen)
28.02.2009 15:40:06

VikecB12 psal:

Tak si sundej ventyldekl na béčku,uvidíš jak to vypadá kdyš jedna vačka ovládá dva ventylygood
No,podívej se na www.partsdepot.cz kolik stojí nová,na bandita stojí fungl něco málo přes 6000kč za jednu...

Ty vole se stydim redface jsem si vytáh fotky když jsem měl víko dole redface
mea culpa mea maxima culpa smile1

Strýcfajtr !!!
XJelen (Člen)
28.02.2009 15:45:41

Filous skype prosím.
Kuju good

Strýcfajtr !!!
Lukaso2 (Člen)
28.02.2009 16:05:25

Filous psal:
Lukaso2 psal:

...zase neblázni, vačky přehazuju jak se mi zlíbí...a s tym víkem už ti vůbec nerozumimsurprised

Omlouvám se víko s tím nema nic společnéhofuck sorry

Pičo bika jsem poslal do světa, ale zůstanu s Váma s YAMAHOU.
http://www.mashiny.tesinsko.cz/
huskyb12 (Administrator)
28.02.2009 16:55:20

XJR má OHC ? Já myslel, že je to stabilák :)))

ale di, Ty brepto ...
VikecB12 (Člen)
28.02.2009 16:59:09

huskyb12 psal:

XJR má OHC ? Já myslel, že je to stabilák :)))

jo jo a svíčku jenom žhavícígoodbigsmilebigsmile

huskyb12 (Administrator)
28.02.2009 17:02:02

se ví :)))

ale di, Ty brepto ...
28.02.2009 17:22:58

XJelen psal:

myslim efjé, píšu xksjéidontknow bigsmilebigsmilebigsmilesmokin

doba je temná...
KOVAL (Člen)
28.02.2009 17:44:35

branis: tvoji vačku neni problem repasovat,neni problem to vyřešit v brně kde je spešl firma která tyhle věci běžně dělá a myslim že cena neni ani tak kosmická,každopádně je to levnější než kupovat vačku fungl novou a co vim tak zrovna motory z xjr se nikde moc na díly neválej,aspoň jsem je teda nezaregistroval..
můžu ti dát tip na člověka(v tom brně) kterej by ti tu opravu vačky zařídil a dokonce by ti eventuelně dal do cajku i ty ventily páč tvůj servisák kterej to zdiagnistikoval slovama že... někdo vzal vačku šmirglem,ale bude to v poho jen budeš muset častějc dělat ventily .... tak ten ve mně osobně teda důvěru nevzbuzuje,protože budto je ta vačka v pussy nebo je dobrá ale aby to řešilo to že budeš častějc dělat ventily,tak to nechápu..

VikecB12 (Člen)
28.02.2009 17:51:20

Repase vaček,klikovek,výbrusy,vaření hliníku a tak dělali dřív v Bosonohách u Brna,firma Pavlíček. Ale už sem tam dlouho nic neměl,tak nevím jestli ještě funguje,ale myslím že jo.

KOVAL (Člen)
28.02.2009 17:58:38

čoveče Vikec nevim,mam tam kámoše a tomu tyhle věci dělá firma v brně kde dělaj i věci na zakázky do závoďáků a tak,prostě klidně vyroběj vačky uplně nový a tak..

branis (Nový člen)
28.02.2009 19:26:46

KOVAL psal:

čoveče Vikec nevim,mam tam kámoše a tomu tyhle věci dělá firma v brně kde dělaj i věci na zakázky do závoďáků a tak,prostě klidně vyroběj vačky uplně nový a tak..

No jestli bych teda mohl dostat nějaké webovky, nebo něco, byl bych rád. Jinak na obranu mechanika - on prostě konstatoval, že ventily (výfukové) už byly mimo limity, tak je sešteloval, jak mají být a hned říkal, že by to chtělo vačku dát dokupy. Ale povídal, že pokud bych s tím nic nedělal, že to není až taková hrůza, že mi to udělá maximálně to, že budu muset častěji s ventilama. Tož a já bych radši měl motor totálně v cajkuidontknow Starší vačku sehnat nevím nevím. Zkoušel jsem Web, známé a na XJR bad  takže zbývá repase a to nevím kde.

28.02.2009 19:46:39

na xj toho je spousta....
http://shop.ebay.de/items/?_nkw=Nockenw … ;_osacat=0
na xjr nicidontknow

doba je temná...
28.02.2009 19:54:38

doba je temná...
branis (Nový člen)
28.02.2009 20:11:14

inkvizitorr psal:

tak v jemerice by to šlogood
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-1 … ccessories

Hmm, tož trochu z ruky, nobad chtělo by to něco z našich luhů a hájů good

PALOUS (Člen)
28.02.2009 20:12:06

Z jemériky to je na to tatagoodvydraženo cca1-2tejdny a uš to je f čecháchgood

Jebat motorky :-)
28.02.2009 20:49:57

branis psal:
inkvizitorr psal:

čéče to se dá zaplatit převodem a poslat poštou, my tam pro to nejezdíme na konisurprised

doba je temná...
Filous (Člen)
28.02.2009 21:22:40

inkvizitorr psal:
branis psal:
inkvizitorr psal:

čéče to se dá zaplatit převodem a poslat poštou, my tam pro to nejezdíme na konisurprised

...já myslel, že se tam muší na kajakuidontknow

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS