Nejsi přihlášen
čištění řetězu
Osi dohadujeme se čím čistit řetazy na motorky já si myslím že kromě čističů k tomu určených je vhodný i petrolej
Tak řekni svůj názor a samozřejmě názor jiných zkušených beru taky.
Hlavně z toho neudělejte zas nějakou hádavou nebo prasáckou diskuzi
Kryton: Pane Vy jste MÁÁ-GÓÓÓÓÓR
Re: čištění řetězu
Kakac psal:Osi dohadujeme se čím čistit řetazy na motorky já si myslím že kromě čističů k tomu určených je vhodný i petrolej
Tak řekni svůj názor a samozřejmě názor jiných zkušených beru taky.
Hlavně z toho neudělejte zas nějakou hádavou nebo prasáckou diskuzi
Jo jo petrolka je dobrá.
Petrolej se radí i přímo v manuálu, osobně s nim mám lepší zkušenost než s těma srágorama ve spreji. Půl malý pixly, štětec a jedu, řetěz daleko čistší než sprejem a vyjde to na pár kaček. Co nevidět ho testnu v Kettenmaxu tak jsem zvědavej (nebo je něco osvědčenýho čepovanýho ne ve spreji?)
Ne asi
...už ti na všechno odpověděli, myslím si to taky tak ...i když vím že po petroleji a naftě zůstává mastnej povrch a nový mazivo tím pádem nemůže pořádně přilnout, tím pádem plnit všechny svoje funkce a i odstříkává tím víc, tak petrák na čištění mám taky, někdy čistím čističem, někdy petrákem ...určitě ale petrolej nenarušuje o kroužky, jak někdo zkoušel v testu, tak že zkazit se jím nic nedá
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
přesně jak píše Bery. Prostě to vypucuju petrolejem a na konec to přejedu čistidlem Motorex. Porádně vytřu a nechám ještě pár minut vyschnout. Namažu a super. Jo a pak to mazivo fakt drží
" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
phetrolej
Falling Slowly !!!! http://cs-cz.facebook.com/people/Jiri-Hruby/1213809471
spidys psal:Se šípkovooooou....
.....se zeliiiiiim....
eSko ...eNko
kůže...textil
at uz je hezkyyyyyyyyyy
abych nebyl uplne OT: cistim petrolejem, a je to i v manuale.
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Luk psal:spidys psal:Se šípkovooooou....
.....se zeliiiiiim....
eSko ...eNko
kůže...textil
at uz je hezkyyyyyyyyyy
abych nebyl uplne OT: cistim petrolejem, a je to i v manuale.
petrolej, kúže, eSko , se zelim ....
svět je cirkusovej stan
já se přidám: jak často (po kolika km) se řetěz má čistit a promazávat? Po koupi na podzim jsem vyčistil řetěz petrákem,zlehka prostříknul bílou vazelínou ve spreji a po zavadnutí ještě řetězákem od Motorexu.letos mám teprve 150 km.za jak dlouho zase opakovat mytí? samo,že před vyjetí lehce promáznu Motorexem... dík
God Gave me Everything I want
dockis psal:A jak to řešíte na dovolená např. v zahraničí? To vozíte sebou pikslu petráku?
Jak rikal Ondras,pred dovolenou poradne umejt a pak prubezne strikat,to bohate staci.Meju cca kazdejch 1000 km,pokut zrovna nelitam nekde po Rakousich kde mas litrik hnedle.
Falling Slowly !!!! http://cs-cz.facebook.com/people/Jiri-Hruby/1213809471
jaryn psal:já se přidám: jak často (po kolika km) se řetěz má čistit a promazávat? Po koupi na podzim jsem vyčistil řetěz petrákem,zlehka prostříknul bílou vazelínou ve spreji a po zavadnutí ještě řetězákem od Motorexu.letos mám teprve 150 km.za jak dlouho zase opakovat mytí? samo,že před vyjetí lehce promáznu Motorexem... dík
Jaryne ... až to bude zasraný
MRDAT!!!
V manuálu pan Suzuki doporučuje čistit řetěz petrolejem každých 1000km. Na B12 jsem řetěz čistil jen petrolejem. Pořádně jsem ho umyl štětcem a nechal oschnout. Řetěz zůstane trochu mastný, ale mazadlo ve spreji krasně chytne. Origo RK mi vydržel asi 21k. Teď tam je DYD 530ZVM. Čistíme ho zas petrákem, má najeto asi 17k a je jak novej. Petrolej
Naftu nebrat naleptává O-kroužky.
Miro psal:V manuálu pan Suzuki doporučuje čistit řetěz petrolejem každých 1000km. Na B12 jsem řetěz čistil jen petrolejem. Pořádně jsem ho umyl štětcem a nechal oschnout. Řetěz zůstane trochu mastný, ale mazadlo ve spreji krasně chytne. Origo RK mi vydržel asi 21k. Teď tam je DYD 530ZVM. Čistíme ho zas petrákem, má najeto asi 17k a je jak novej. Petrolej
Naftu nebrat naleptává O-kroužky.
čistim párkrát za sezonu kdybych čistil každejch 1000kilaku/dvakrát tejdně tak bych se z toho asi posral
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
Radek-Ban psal:čistim párkrát za sezonu kdybych čistil každejch 1000kilaku/dvakrát tejdně tak bych se z toho asi posral
No já najedu za rok kolem jedenácti tisíc km. Když počítám, že hodně jezdím od začátku dubna do konce října, tak je to sedm měsíců. Tj 214 dní, takže můžu počítat čištění řetězu průměrně jednou za dva týdny. To není až taková hrůza
Btw. při tvém čištění dvakrát za týden by to bylo, za stejného předpokladu skoro šedesát tisíc za rok. V tom případě smekám klobouk, já bych to časově asi nestih. Musím také chodit do práce, aby bylo na benzín a gumy Nebudu rejpal každopádně je to opruz.
fidoB6 psal:Já to čistim starym kartáčkem na zuby (pro Hanse- , jestli zas cekneš nějaký hovno, tak si mě nepřej)
neříkám nic... hlavně že to neděláš zubní nití felčare....nebo špejlema s vatou na čištění uší....
Banditatom (Člen) 19.03.2009 21:14:32 Offline |
hans psal:fidoB6 psal:Já to čistim starym kartáčkem na zuby (pro Hanse- , jestli zas cekneš nějaký hovno, tak si mě nepřej)
neříkám nic... hlavně že to neděláš zubní nití felčare....nebo špejlema s vatou na čištění uší....
používám zásadně hygienické ubrousky od DM a můj řetěz má stále hladkou a vlhkou pokožku
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Hele chlapi nic proti čištění čímkoli, ale kam potom ten petrolej vylijete? Já s tím mám docela problém. Taky bych měl rád čistej řetěz, ale když pak po každé jízdě vyliji 2 dcl petroleje do kanálu, tak mi to přijde docela smutné. Resp. lepší otázka kolik litrů petroleje spotřebujete za sezonu?
xklas psal:Hele chlapi nic proti čištění čímkoli, ale kam potom ten petrolej vylijete? Já s tím mám docela problém. Taky bych měl rád čistej řetěz, ale když pak po každé jízdě vyliji 2 dcl petroleje do kanálu, tak mi to přijde docela smutné. Resp. lepší otázka kolik litrů petroleje spotřebujete za sezonu?
..zavřu přitom woči..pomáhá to no tak 0,5l ročně ale co s tim ..do sběrnýho dvora s 2deckama nepojedu
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
xklas psal:Hele chlapi nic proti čištění čímkoli, ale kam potom ten petrolej vylijete? Já s tím mám docela problém. Taky bych měl rád čistej řetěz, ale když pak po každé jízdě vyliji 2 dcl petroleje do kanálu, tak mi to přijde docela smutné. Resp. lepší otázka kolik litrů petroleje spotřebujete za sezonu?
Najdi si kamaráda v autoservisu, kterej to ekologicky zikviduje jestli si teda tolik na tu ekologii.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Pak řetěz předpokládám otřeš hadrem, pod mašinou máš nějakej starej plech z kuchyně nebo něco takovýho že? Tim hadrem pak vytřeš i ten plech abys ho nedával zasranej do garáže, takže defacto nic nevylejváš, vyhodíš akorát nacucaný hadry
Ne asi
luig psal:Pak řetěz předpokládám otřeš hadrem, pod mašinou máš nějakej starej plech z kuchyně nebo něco takovýho že? Tim hadrem pak vytřeš i ten plech abys ho nedával zasranej do garáže, takže defacto nic nevylejváš, vyhodíš akorát nacucaný hadry
přesně tak....a jakožto ekologovi mi to srdce ani netrhá
Libor nx psal:Já si koupil sprej na čištění v Lidlu.Měli akci na spreje o 3dny dřív než na moto věci.Funguje super a byl 300ml za 29,50kč
Ten mám taky jen že na něm není napsaný o nějakých O či X kroužkách takže aby si za 30 Kč neudělal víc škody jak užitku.
Jinak ty spreje jsem vzal na test ale jsou dobrý tak na řetěz od kola na mojí UKRAJINĚ
Kryton: Pane Vy jste MÁÁ-GÓÓÓÓÓR
Stránky: 1