Nejsi přihlášen
zzzmrzlinar (Člen) 05.05.2009 19:19:23 Offline |
řetěz ČZ se nesmí odmašťovat??
hele mám je takovou technickou, čet jsem samo starší věci jak čistit a mazat retěz, ALE, zakoupil jsem novou retězofku ČZ X-ring a na obale je cituju
K ČIŠTĚNÍ ŘETĚZU SE NESMÍ POUŽÍVAT ŽÁDNÉ ODMAŠTOVACÍ CHEMICKÉ PŘÍPRAVKY, MOHLA BY SE PORUŠIT TRVALÁ MAZACÍ NÁPLŃ,
a pak jsou tam jen blbosti jakože když je řetěz vod bláta tak se má vostříkat vodou, tak to jsem z toho fakt Mííluška, jak se to má teda vočistit, dyk petrolej je vodmasťovač stejně jako fšechny ty speciální vodmašťováky na řetěz, tak co tam ČZ píše za blbosti ????
Re: řetěz ČZ se nesmí odmašťovat??
barynek psal:mr.BSE psal:Vod který doby je petrolej vodmašťovač proboha?
no tak pokud vím, tak se petrolej na čistění řetězu používá uplně normálně..
no tak pokud vím, tak čistění a vodmašťování nejsou ty stejný věci..
Second Class Citizen
1130 Café Racer
Tady to doporučují
http://jansobotka.wz.cz/index.php?s=jawa/kejva
God Save The Queen!
mr.BSE psal:barynek psal:mr.BSE psal:Vod který doby je petrolej vodmašťovač proboha?
pokud čistím tak z řetězu dostávám i ten bordel co je tam najebanej a zároveň ho zbavuju mastnoty, proto se pak musí znova nanýst mazadlo, když ho čističem odstraníš ne?
Bandit 4EVER!!!
mr.BSE psal:barynek psal:mr.BSE psal:Vod který doby je petrolej vodmašťovač proboha?
Máš pravdu! NEJSOU to stejný věci! Proto se používá petrojel protože je sama o sobě mastná. vyčistí ale přitom to úplně neodmastí a nevysuší.
Kelly este by me zajimalo kolik ty s tim Scottem najezdis na retezovce ? Nekdo psal stejne nekdo i vice nez 25 tis. Ale chapu ze hlavni vyhra je uz v tom ze se tak nemusi starat o retez
čištění rozhodně není odmaštění. řetězy se neodmašťujou, oni vědí co tam píšou.
Vzhledem k tomu že o tom toho moc nevíš, tak jen poslechni ostatní
Petrolej na vyčištění (popř.čistící spej) a pak sprej na řetězy.
zzzmrzlinar (Člen) 06.05.2009 10:21:02 Offline |
hm, na to nemusím až tak poslouchat vostatní, to už přecejen pár let dělám že napetrolejuju a pak namažu, jen mě zarazil ten návod,
no když říkáte že petrolej nebo čistič řetězu není vodmaštění tak to OK,
ale jar na nádobí vodmašťovač je nebo ne?? to už by se mi fakt zhroutil svět.
K.a.s.y.m. (Člen) 06.05.2009 10:27:38 Offline |
zzzmrzlinar psal:hm, na to nemusím až tak poslouchat vostatní, to už přecejen pár let dělám že napetrolejuju a pak namažu, jen mě zarazil ten návod,
no když říkáte že petrolej nebo čistič řetězu není vodmaštění tak to OK,
ale jar na nádobí vodmašťovač je nebo ne?? to už by se mi fakt zhroutil svět.
petrolej je mastnej to ti nikdy nepřišlo divný,že máš po čistění mastný ruce?
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
zzzmrzlinar (Člen) 06.05.2009 10:43:54 Offline |
a co když to petrolej vodmasti a pak hned zase namastí
a čistič řetězu mastnej nejni úbec,
no já myslím že toho necháme, já rozumět
Pajk psal:Taky tam nemám žádný blinkátko, zátím 35 a letos určitě řetězovku měnit nebudu
na řetazu se dá najet i 50,ale votázka je jak. Kamoš mi říkal jak k němu přijel maník a žeprej mu mašina nějak nejede a že je to hlučný. Na pastorku měl prej každej druhej zub. Ale je fakt,že pokud čowěk pravidelně čistí a maže, pokud vymění zavčasu pastorek a řetaz má v richtigu a stará se vo něj a hlavně umí řadit,tag vydrží daleko víc než druhejm
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
K.a.s.y.m. (Člen) 07.05.2009 07:04:51 Offline |
Baltazar psal:já to nemažu vůbec a už mám 39 tkm
no jo,ale motorka kde jsou součastky z traktoru neni tak uplně motorka
Mám Scotta a zatím cca 20. Ale nekupoval sem si ho kvůli výdrži ale kvůli tomu, že se nemusím srát s nějakým čištěním a následovným mazáním řetězu (hrůza!) a ještě hlídat nějaký pitomý intervaly. A co je pro mě nejdůležitější, řetěz se leskne neustále jak psí koule a zadní kolo stačí setřít občas u pumpy papírovým ubrouskem. Jeden z nejlepších mých kupů, doporučuju
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
zzzmrzlinar (Člen) 07.05.2009 16:32:32 Offline |
no mě RKčko z výroby vydrželo 18tisíc, a to prosím každých max 500-1000 vyčištění a namazání, jo a mám šestku,
hlavně mě dost překvapilo. že byl vytahanej úplně nepravidelně
K.a.s.y.m. (Člen) 07.05.2009 20:41:17 Offline |
zzzmrzlinar psal:no mě RKčko z výroby vydrželo 18tisíc, a to prosím každých max 500-1000 vyčištění a namazání, jo a mám šestku,
mazat by jsi měl max. po 500 v dešti každejch 200
zzzmrzlinar psal:no mě RKčko z výroby vydrželo 18tisíc, a to prosím každých max 500-1000 vyčištění a namazání, jo a mám šestku,
u mě na B12 z výroby a dal krásnejch 24t km...
Bandit 4EVER!!!
Zdenda psal:Mám Scotta a zatím cca 20. Ale nekupoval sem si ho kvůli výdrži ale kvůli tomu, že se nemusím srát s nějakým čištěním a následovným mazáním řetězu (hrůza!) a ještě hlídat nějaký pitomý intervaly. A co je pro mě nejdůležitější, řetěz se leskne neustále jak psí koule a zadní kolo stačí setřít občas u pumpy papírovým ubrouskem. Jeden z nejlepších mých kupů, doporučuju
...mam 24, z toho posledních 6 se Scottem a myslim, že eště chvíli vydrží...ale na 18ti sem vyměnil kolečko...ale jag řikáš, je to luksus se vo to moc nestarat a mít fšechno čistý
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:...mam 24, z toho posledních 6 se Scottem a myslim, že eště chvíli vydrží...ale na 18ti sem vyměnil kolečko...ale jag řikáš, je to luksus se vo to moc nestarat a mít fšechno čistý
a když vyměníš jenom to kolečko, nevadí mu to když už je řetěz vytahanej jinak než na rozteč zubů?
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Filous psal:...mam 24, z toho posledních 6 se Scottem a myslim, že eště chvíli vydrží...ale na 18ti sem vyměnil kolečko...ale jag řikáš, je to luksus se vo to moc nestarat a mít fšechno čistý
a když vyměníš jenom to kolečko, nevadí mu to když už je řetěz vytahanej jinak než na rozteč zubů?
...nesmí bejt po smrti, pár kiláků je trochen slyšet, ale sedne si...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1