Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Neháže jiskru!!

RadošB12 (Člen)
22.06.2009 17:37:04

Neháže jiskru!!

B12 01r.v.  Do cívek šturm jde ale jiskru to neháže???idontknowidontknow Vyzná se tu v tom někdo? Už jsem tu měl dotaz ohledně budíku ale žádná sláva odpovědi.bad Prostě nemám origo budíky a nemůžu to bez nich oživit. Benzín jde, startér točí ale jiskra furt nikde!? Někdo mi tu psal, že to normálně startuje bez budíku ale já mám asi nenormální motorku protože mi to bez nich nejde? Please Helphelphelphelp

Šlapky, chlebíčky a RUM
VikecB12 (Člen)
22.06.2009 18:24:20

Re: Neháže jiskru!!

No podle profilu máš motorku tak trochu rozdělanou,tak se podívej jestli máš zapojenej pravej přepínač(chcípák) do protikusu a to stejný třeba spínač na stojánek.
S tím budíkem se nediv že krom kovala lidi neporadi,protože si myslím že to moc lidí nemá. idontknow

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
tomasNJ (Člen)
22.06.2009 19:35:14

ale mi třeba kuba B12 poudál že mu bandit bez budíku nejede surprised

__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino                     Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
cikin (Člen)
22.06.2009 19:40:19

VikecB12 psal:

No podle profilu máš motorku tak trochu rozdělanou,tak se podívej jestli máš zapojenej pravej přepínač(chcípák) do protikusu a to stejný třeba spínač na stojánek.
S tím budíkem se nediv že krom kovala lidi neporadi,protože si myslím že to moc lidí nemá. idontknow

By mu netočil starter.

Filous (Člen)
23.06.2009 08:11:06

...nejsem eletrikář, ale co třeba ukostření motoru??? ...nezapoměls??? ...vzadu na bloku...................nebo přehozený káble na cífkách??? ...nebo špatně zasunutej konektor na cífkách??? ...ty konekrory sou f plastový chráničce a můžeš se místo do konektoru trefit mezi něj a ten plast...bude to pičovina, něgde budeš mít něco rospojenýho...a bes budiků to musí chodit normálně, budiky nemaj na nic vlif, Tlustá Berta taky fachčí bez nich....

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
RadošB12 (Člen)
23.06.2009 08:37:15

Na ukostření jsem myslel jako první pááč jsem lakoval motor i rám ale kostra je v poho. Divné je, že mi lidi píšou, že to jede bez budíků. Když jsem ho před nějakým rokem koupil lechce bouránégo tak jsem nechával svařovat držáky od budíku. Ten večer co jsem se chtěl bez budíků projet tak taky točil jenom startér a nechytlo to. Druhý den jsem donesl budíky zapojil a kupodivu zážeh. A teď mi lidí píšou,že to jede i bez nich. Tak kuwa nevím nevím. Že to bude pičovina to je mi jasné ale když vše zapojím tak jak má byt dle originálu (nezapojené pouze konektory od budíků) Tak opět jiskra nikde.idontknow

Šlapky, chlebíčky a RUM
K.a.s.y.m. (Člen)
23.06.2009 08:42:31

Jak už psali vejš.Bez budíku to jezdí.Takhlej sem jezdil teď v sosnový a předek jsem sundal až na místě

http://ghianika.cz/banditi/slides/banditpico_sosnova_080.jpg

asi bych si vzal schéma a šel po kabelech co jsi měl rozpojený a postupně je měřil.Pokud jak píšeš ,že ti proud do cívek jde ,ale z nich ne.tak buď máš otočený kabeli a nebo jsou cívky špatný,ale obě nejednou to je divný.Pak bych šel po chcípáku na řidítkách a spínači na stojánku.podle mě trabl jinde nebude.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Filous (Člen)
23.06.2009 08:45:23

...pokut je eletrika f originále, tag budiky nemaj vlif na zážech...fšechny Bandasky choděj bez nich...skus přebjehnout eště jednou konektory...a jag máš zapojený cífky??? ...cífka štítkem nahoru a vorandžovej kabel na horní konektor???...nepřehodils to???

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
osiris (Člen)
23.06.2009 14:10:11

...když nemáš zapojený budíky, tak to táhne doleva ;)

http://wwww.suzukibandit.cz/openforum/uploads/760_img_3958.jpg

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. (Člen)
23.06.2009 17:54:40

bigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmile aneb jak moderizátor zasírá technickou bigsmile
P.S. je vidět jak je bandit univerzální...dají se z něj použít díly a nebo celé celky na jinou motorku bigsmilebigsmilebigsmile

osiris (Člen)
23.06.2009 18:19:56

...ale bolej z toho ruce fuckbigsmile

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
tomasNJ (Člen)
23.06.2009 19:01:31

Filous psal:

...nejsem eletrikář, ale co třeba ukostření motoru??? ...nezapoměls??? ...vzadu na bloku...................nebo přehozený káble na cífkách??? ...nebo špatně zasunutej konektor na cífkách??? ...ty konekrory sou f plastový chráničce a můžeš se místo do konektoru trefit mezi něj a ten plast...bude to pičovina, něgde budeš mít něco rospojenýho...a bes budiků to musí chodit normálně, budiky nemaj na nic vlif, Tlustá Berta taky fachčí bez nich....

tlustá berta je klasická oldschool...
šestka že jede to podle fotky věřím že jede...
ale proč by mi ten Kuba to povídal že to nejede?
sme se o tom gdysi bavili, že mi raptor bez budíku jede, ale jemu bandaska ne-e...

__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino                     Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
RadošB12 (Člen)
23.06.2009 20:56:40

Dnes jsem zanesl schéma jednomu odborníkovi z Příbora. Je to borec co dělá v Siemensu a vymyšlí plošňáky a podobné věci. Údajně bedna na elektro. Když jsem ho vyděl tak jsem měl strach, že spí v tom polorozpadlém domku se slepicema. Malá osoba v trenkách po dědovy (ve předu žlutá kolejnice v zadu hnědá) Říkal, že motorky nedělá ale po minutě co koukal na šéma se mě ptal jestli to má nějaký spínač na bočák a snímač na řazení. Ptal se na zapalování atd. Tkže o tom něco asi ví. Vysvětlil jsem mu co a jak a slíbil, že se příjde podívat. 5íkal, že proměří káble jestli není něco naopak když to bude O.K. tak proměří snímače a vše co souvisí ze startem (má i osciloskop) a že podle schématu s tím moc práce nebude. Na shéma co jsem dostal k Acewellu se nestačil divit a říkal, že se to musí udělat úplně jinak aby to fungovalo a že když to zapojím podle toho co mám tak mi budou fungovat jenom kontrolky od neutrálu blinkrů apod. A když jsem ten budík zapojoval podle schématu já tak mi opravdu fungovalo jenom tohle. A to u motorky borec ani nebyl. Takže jak něco provede tak se ozvu v čem je trabl

Šlapky, chlebíčky a RUM
KOVAL (Člen)
23.06.2009 21:17:32

jen se zeptam když vidim fotku toho bajku,a spínačku,spínačku máš? nebo jak tu elektrárnu spouštíš když to chceš nastartovat?evil

KOVAL (Člen)
23.06.2009 21:28:31

a teda hento jsem zapojoval bez jakejchkoliv problémů a myslim že podle plánku co k tomu byl..

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/54_img_5015.jpg
K.a.s.y.m. (Člen)
24.06.2009 07:36:23

KOVAL psal:

jen se zeptam když vidim fotku toho bajku,a spínačku,spínačku máš? nebo jak tu elektrárnu spouštíš když to chceš nastartovat?evil

taky tě napadnul ten odpor ve spinačce bigsmile
spínačku má jestli dobře koukam  pod sedlem v tom malym plastovym trojúhelníčku.

Ondráš (Člen)
24.06.2009 08:57:16

RadošB12 psal:

Dnes jsem zanesl schéma jednomu odborníkovi z Příbora. Je to borec co dělá v Siemensu a vymyšlí plošňáky a podobné věci. Údajně bedna na elektro. Když jsem ho vyděl tak jsem měl strach, že spí v tom polorozpadlém domku se slepicema. Malá osoba v trenkách po dědovy (ve předu žlutá kolejnice v zadu hnědá)

To souhlasí. Jiný lidi to nedělaj. Skoč se podívat na FJFI za Ing. Pavlem.smile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
RadošB12 (Člen)
24.06.2009 13:27:23

Spínačku samozřejmě mám. I když je motorka komplet přestavěná tak el. je původní. Do ničeho čemu nerozumím se radši neseru.. Jediné co se na el. předělalo tak jsou dráty co vedou do origu budíku abych zapojil ten Acewell. Což se mi nepovedlo tak je vše jak bylo.

Šlapky, chlebíčky a RUM
RadošB12 (Člen)
24.06.2009 13:52:22

KOVAL psal:

a teda hento jsem zapojoval bez jakejchkoliv problémů a myslim že podle plánku co k tomu byl..
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … g_5015.jpg

Mě k tomu taky přišlo shéma ale takové, že když to podle něho zapojíš tak ti jde pustit třeba blinkr aniž máš otočený klíček ve spínačce. Podle schématu to jde všeko přes plus z baterky a ne přes spínačku jak by mělo být. Dnes se mi podařilo sehnat schéma, které je už od pohledu udělané správně(viz ten plus vyvedený Ze spínačky a né z baterky) Stáhl jsem to ze stránek BikersCrownu. Problém je ale v tom, že těch budíků je víc typu a vypadají stejně. Kámoš co jeho motorka bydlí s mojí v jedné garáži má ten samý na pohled ale rozdíl je v tom, že on má ten budík na 3 konektory a já na čtyři.  A to schéma z Bikerscrownu je právě k tomu jeho. A na tom mojem je to udělané jinak. Jo a ten jeho jsem mu zapojoval na XJR já a vše v poho(kromě benzínu ten jsme tehdá neřešili protože si nechal origo ukazatel ale vím, že tam to nějak nešlo.) Tuším, že Bandit ukazuje nějak podle hodnoty odporu který udáva plovák podle polohy nebo tak nějak. Takže tak

Šlapky, chlebíčky a RUM
KOVAL (Člen)
24.06.2009 22:45:05

čoveče myslim teda že jsem asi mněl ten se třema konektorama,ale jistě to nevim,je to v garage..
jak si namontoval tu spínačku dozadu nastavoval si dráty od předu předpokládám k té spínačce dozadu? nebo si to zapojil někde vzadu přímo do svazku tu spínačku? nebo si zkrátil celej svazek a nastavil zas to co vedlo dopředu? tam někde bych hledal problém,jakože budto ve spojení s kabelama co vedou k pravýmu ovladači čili ke chcípáku nebo hlavní dráty ke spínačce a to konkrétně ty dva slabý vedlejší dvoubarevný,nemůžou bejt blbě nastavený,třeba blbým silným drátem nebo něco takovýho když už sme u toho? voni sou zrovna docela důležitý ačkoliv sou jakože vedlejší..

RadošB12 (Člen)
25.06.2009 21:11:44

KOVAL psal:

čoveče myslim teda že jsem asi mněl ten se třema konektorama,ale jistě to nevim,je to v garage..
jak si namontoval tu spínačku dozadu nastavoval si dráty od předu předpokládám k té spínačce dozadu? nebo si to zapojil někde vzadu přímo do svazku tu spínačku? nebo si zkrátil celej svazek a nastavil zas to co vedlo dopředu? tam někde bych hledal problém,jakože budto ve spojení s kabelama co vedou k pravýmu ovladači čili ke chcípáku nebo hlavní dráty ke spínačce a to konkrétně ty dva slabý vedlejší dvoubarevný,nemůžou bejt blbě nastavený,třeba blbým silným drátem nebo něco takovýho když už sme u toho? voni sou zrovna docela důležitý ačkoliv sou jakože vedlejší..

Právě, že jsem je nemusel nadstavovat vůbec. Vlastně se nenastavovalo ani nekrátilo vůbec nic. Protože mám ve předu jenom masku a origo je vše ve světle tak se vše posunulo pod nádrž a tím pádem mi ta spínačka vyšla tam kde ji mám. Když jsem to měříl tak jsem schoval kable jakoby pod nádrž připojil spínačku a kroužil s ní kolem rámu kde to vyjde a kde to bude trošku vypadat a pak už se jen vrtalo a brousilo do plastu. evil Sám jsem zvědavý co mi změří ten elektrikář v čem je trabl. Už mi to k vůli tomu stojí skoro 2 měsíce v garáži. A to stačí jen nahodit nádrž zadní plast a stavba streeta hotova. Dělám to už od konce října. Nejhorší na tom je, že si něco vymyslíš změříš a pak čekáš týdny než ti někdo něco vykrouhá nebo vyfrézuje atd. Vymýšlel jsem toho spousty (převařený rám,USD ze Srada ale kolo z Bandita, Budík v nádrži čili kable skrz, dovařené hliníkové profily na kyvce z hora a zezdola, výfuk pod motorkou, vyfrézované brýle) ale že zůstanu stát na el. to by mě ani ve snu nenapadlo.badsmile2smile2bad

Šlapky, chlebíčky a RUM
RadošB12 (Člen)
29.06.2009 18:52:35

Startujéééééé. Takže jelikož mi vyjímečně nepřišel o víkendu elektrikář (je zaneprázdněn opravou domku) tak jsem se zavřel v neděli do garáže nasral se a celou elektriku jsem vyimplantoval z motorky všechny kontakty jsem rozpojil vyčistil a začal jsem je proměřovat jak mi borec radil. Vše bylo O.K. tak jsem to zase naimplantoval a ejhle jiskra. Což mi není vůbec jasné protože jsem to už dělal dvakrát a žádný výsledek.headshakeheadshakeheadshake Takže asi nějaký kontakt?sick Problém nastal když jsem začal zapojovat budík. Budík se opět nebaví s motorkou a když jsem si chtěl pro radost nastartovat a motorku pořádně zahřát nat zase jiskra nikde. A když zapojím budík na kámošovu moto tak vše šlape a budík hraje. Na mojí moto stačilo odpojit baterku a zase zapojit a jiskra zase háže!???idontknow Takže si budíky vyměníme a je po problému. I když je to divné!!!headshakeidontknow

Šlapky, chlebíčky a RUM

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS