Nejsi přihlášen
Re: přerušovač
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Osiris:
Diky moc..ja jsem to prave nekde videl cca za 240KC, presne ten typ, co jsem psal. Hledal jsem treba v obchode www.gme.cz (maji tam toho docela vohledneva ele soucastek dost), ale pac tomu vubec nerozumim, tak jsem samo nenasel. Ale nevim, 450kc za takovou malou srandu?? Proc ja jsem si kupoval ty LED blinkry?!!!
Kdo jinému jámu BAGR, sám do ní MAMUT! :)
XJelen psal:Kamarádi
možná se ptám blbě, ale rozumim tomu dobře, že to řeší situaci, kdy např. vzadu jsou LED a vpředu normální? Rozdílné proudové zatížení v takovém případě nemá vliv na rychlost blikání?
Ne. Tohle řeší to, že když máš všude LEDky tak klasický přerušovač ti bliká rychle. Tyhle jepčí kousky by to měli komplet řešit elektronicky bez závislosti jakej spínaj proud.
Pakliže to máš LED/"vlákno" asi tam problém nebude.
Já třeba mám všude LED a bliká to nepatrně rychleji, ale kašlu na to, alespon je to pořádně vidět.
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
osiris psal:Ondráš psal:A nestačilo by to přeměřit a prdnout tam nějaký odpor, který seženeš za pár korun v každém krámu pro elektrikáře?
...stačilo, ale je to krok zpět
Někdy musíme udělat krok zpět abysme se mohli rozběhnout...
Přeměřim, spočítam, koupim, připájim a je to...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:osiris psal:Ondráš psal:A nestačilo by to přeměřit a prdnout tam nějaký odpor, který seženeš za pár korun v každém krámu pro elektrikáře?
...stačilo, ale je to krok zpět
Někdy musíme udělat krok zpět abysme se mohli rozběhnout...
Přeměřim, spočítam, koupim, připájim a je to...
...výhoda ledkovejch blinkrů woe je taky malej vodběr a ty tam přidáš akumulačky no vivat
no zase tak jednoduchy to asi neni, pac ty odpory jsme zkouseli, ALE pak ta svitivost tech blinkru uz neni takova jako kdyz to pripojis naprimo a nebo se taky stalo, ze mi treba misto 11 diod blikali pouze asi 4.Takze pocitani jsem zkousel.Jinak jsem cetl nekde o tom diskuzi a tam jsem se docetl, ze nejlepsi reseni je ten elektronickej prerusovac.
kavis psal:a do Malinko jsem se dopustil hrubky! Diody blikalY!!! Za trest si to 100x napisu!
Ne! za trest to uděláš těma odporama? A zkoušel si třeba fintu se seriovým a paraelním zapojením? Ale vono to tam asi bude vycházet komplexne, co? To bych se na to radši vysral a dal těch 500 za ten pazmek než to počítal
A nebo koupil bazmek. Kouknul jak to mají a pak tu udělal vlastníma silama
Ondráš psal:kavis psal:a do Malinko jsem se dopustil hrubky! Diody blikalY!!! Za trest si to 100x napisu!
Ne! za trest to uděláš těma odporama? A zkoušel si třeba fintu se seriovým a paraelním zapojením? Ale vono to tam asi bude vycházet komplexne, co? To bych se na to radši vysral a dal těch 500 za ten pazmek než to počítal
A nebo koupil bazmek. Kouknul jak to mají a pak tu udělal vlastníma silama
Co ta fyzika? Já to dneska dal, takže kdybyste někdo chtěl něco spočítat, tak.......DĚTE DO PRDELE UŽ TO NECHCI NIKDY VIDĚT
viz avatar:)
mr.BSE psal:standartni prerusovac + relatko by to nevyresily?
Mozna by to neco vyresilo, ale nevim kdy, pac by asi trvalo docela dlouhou dobu, nez by se to vyresilo u me v hlave..tomuhle ja malinko nerozumim
škardík psal:Ondráš psal:kavis psal:a do Malinko jsem se dopustil hrubky! Diody blikalY!!! Za trest si to 100x napisu!
A nebo koupil bazmek. Kouknul jak to mají a pak tu udělal vlastníma silamaCo ta fyzika? Já to dneska dal, takže kdybyste někdo chtěl něco spočítat, tak.......DĚTE DO PRDELE UŽ TO NECHCI NIKDY VIDĚT
Tak fyziku uz ja mam nastesti zdarne za sebou..ale ted mame predmet elektroniku a elektrotechniku ..na druhou stranu bych se tam zase mohl neco priucit Ale stejne do s elektrikou..ta me nikdy nebavila
škardík psal:Ondráš psal:kavis psal:a do Malinko jsem se dopustil hrubky! Diody blikalY!!! Za trest si to 100x napisu!
A nebo koupil bazmek. Kouknul jak to mají a pak tu udělal vlastníma silamaCo ta fyzika? Já to dneska dal, takže kdybyste někdo chtěl něco spočítat, tak.......DĚTE DO PRDELE UŽ TO NECHCI NIKDY VIDĚT
No nakonec jsem jí teda přesvědčil a dala mi za 3. Měl jsem víc štěstí než rozumu. Včera jsem ještě dotáhnul provozní eknomii (stejným způsobem - víc štěstí než rozumu), takže mám 4 dny volno než začne nový semestr
Víc měl ale potěšilo, že mi paní na studijním řekla, že jsem se do dalšího semestru zapsal bez chyby. Jsem rád, že jsem se to po třech letech naučil
Jinak taky doufám, že už tu fyziku (až udělám fyziku 1) nikdy neuvidím
Ještě se vrátím k těm LED blinkrům.
Máte někdo na B LED blinkry a elektronický přerušovač?
Podle manuálu je ten přerušovač spojenej ještě s nějakým relé pravděpodobně pro parkovačky, takže pouhá výměna za přerušovač od Louise nepujde. Teda pokud je to ta krabička pod sedačkou
Strýcfajtr !!!
Stránky: 1