Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen


Index » Technická poradna » Zapojení alarmu ( po XX-té)

Freeway (Člen)
15.07.2009 17:56:10
Offline

Zapojení alarmu ( po XX-té)

Zdar chlapi, není tu nějaký specialista přes bandit elektriku ? Mám tu alarm ,úspěšně namontovaný (vříská,bliká )ale připojení imobilizéru mi dělá problémy, nerad bych něco vypálil bad mám tu k tomu takové trochu debilní schéma,ale lepší jak nic sick Pokud někdo může poradit tak poraďte ,dík helphelphelp

http://www.parkujeme.cz/data/navody/navod_PMA-02.pdf


Každý je odborník,jen někdo trochu menší ;-)
Ondráš (Člen)
15.07.2009 18:44:29
Offline

Re: Zapojení alarmu ( po XX-té)

No mě stačilo napojit imobilizér na tu krabičku co to ovládá a na chcípák.
Normálně humpolácky přestříhnout ten drát ke spínačce, sletovat, oizolovat a ferig.cool


Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Pajk (Člen)
15.07.2009 22:34:53
Offline

Re: Zapojení alarmu ( po XX-té)

Já mám teda jinej alarm s imobilizérem, ale jak tak koukám na to schéma tak se mi zdá na první pohled prakticky stejný všetně barev vodičů, protože to stejně tluče jeden číňansmile1. Já měl problém v tom, že tam na tom schémátku nebylo zakreslený rozpínací imobilizační relé a jeho zapojení, bez něj mi to nešlo, ale bylo součástí dodávky. Hodim ti sem popsání toho jak jsem to zapojoval, třeba ti to pomůže.

Pajk (Člen)
08.04.2009 21:28:20
Online Nahoru | Dolů | Oznámení | Citace
Re: Funguje-startujeKonečně jsem dodělal po delší době i blokaci spínací skříňky. Dám to sem třeba se to někomu hodí. Moc se mi do toho nechtělo ale je to vcelku jednoduchý, jen to vykoumat a prakticky minimální zásah do stávající elektroinstalace. Ten hnědej co jde z alarmu se má napojit na drát za spínačkou aby do něj šel proud až po zaplim klíčku, no a ten drát ze spínačky vede samožřejmě do pojiskovky a je černooranžový. Tak k němu se pripojí ten hnědej. Pak na držáku pojiskovky je i relé z kterýho vede 7 drátů. Jeden z nich je černomodrý ten vede ke chcípáku, přeruší se a propojí s hnědejma drátama od dodávanýho relátka který je vejš na fotce, pozor nepřerušit modročerný ten je tam taky. U relátka zbejvaj červenej ten někam na + já ho napojil za přidanou pojisku na červenej drát alarmu a šedivej od relé ten se připojí na šedivej z alarmu, růžovej od alarmu se nikam nepřipojuje a modrej od alarmu taky ne pokud nechceš startovat na dálku. To je všechno co se týče blokace spínací skříňky. Jinak samozřejmě žlutý na blinkry a červenej a černej + a - no a ten modrej je pro dálkovej start jak už jsem psal do toho nejdu, teda aspoň prozatim. Zdá se, že všechno funguje jak má. Zapneš alarm a i kdyby zustaly klíčky ve spínačce tak s tim nikdo neodjede protože jakmile alarm spustí, tak v tom momentě rozpínací relátko rozpojí ten chcípák a nejde nastartovat a alarm žve a tobě klíčenka v kapse taky. I kdyby se někomu cizímu i přes velkou citlivost toho otřesovýho čidla podařilo sednout na motku, tak jakmile otočí klíčkem, už to řve. Funguje i chcípání na dálku, to kdybys nezap alarm, nechal klíčky ve spínačce a šel na pivko a někdo by to natočil a odjížděl, tak když budeš rychlej a nezmizí z dosahu pageru tak mu to chcípněš.
Jinak i když schoří u toho alarmu třeba pojistka, tak maximálně nebude fungovat, ale nehrozí že bych nemoh nastartovat a odjet protože to imobilizační relé ke chcípáku je bez proudu sepnutý. Jinak je třeba si ověřit barevnost vodičů u jednotlivejch modelů Bček. Tohle sedí uřčitě na 650 K5 a K6.

Freeway (Člen)
16.07.2009 12:31:10
Offline

Re: Zapojení alarmu ( po XX-té)

díky, nějak to ještě zkusím zbastlit, v nejhorším to bude bez imobilizeru good stejně tam dávám ještě zámek na kotouč good


Každý je odborník,jen někdo trochu menší ;-)
Pajk (Člen)
17.07.2009 21:15:14
Offline

Re: Zapojení alarmu ( po XX-té)

Pak to sem dej jestli to zapojení toho tvýho imobilizéru bylo stejný a zda se ti to povedlo.

Board footer



W3C XHTML 1.0 W3C CSS

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson
design & modifications of punBB: Syky
testing: Inkvizitorr