Nejsi přihlášen
Brzda - záhada
Zdar borci.
Můj motocykl oplývá různými záhadami, teď poslední mě pěkně a nedovedli mi na ni odpovědět ani v servisu, tak zkouším místní záhadology. Jedná se o zadní brzdu. Problém je v tom, že i když zadní brzdu nepoužiju tak zhruba po 1km se téměř " taví " zadní kotouč (nedá se ho ani dotknout). Když zastavím a dám motyku na stojan tak se zadní kolo v poho otáčí s jemným třením, šlápnu na brzdu, povolím a zase se v pohodě otáčí. Už ze mě dělali i v servisu, že prej na ní pořád stojím, nejsu kok.t, ale i tak sem to projel jako kdysi jezdily paničky na koni a mopedech s nohama na stranu řadičky. Zase žhavil. Prasátko je očištěné a promazané, brzdy odvzdušněné. Tak nevím, dělá to někomu taky, je to normální.
Díky za případný .
WD club member...
Re: Brzda - záhada
...nenapadlo mě nic než, otáčí se ti dostatečně volně ?
(kdyby to bylo ložisko, nebo i obě, což už by muselo bejt v prdeli neskutečně moc, tak by jsi snad poznal že máš rozpálený všechno a ne jen kotouč)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
To osi:
Co je dostatečně volně, běhá to hůř než přední, ale to si vysvětluju přítomností řetězu a nemám to s kým momentálně srovnat na jiné mašině. V servisu říkali, že to běhá jak má.
To Koldan:
Zítra zkusím ještě ty excentry, ale měli by být cajk, před měsícem a něco sem dotahoval řetěz a dával sem to podle dig. šuplery, ale začlo to dělat až minulý týden.
To Pajk:
Ložiska u nové mašiny s 10.000km, to by byly nějaký šunty ne...
Jinak vše je dotáhnuto podle moment. klíče, takže v tom to asi nebude.
To all:
Díky za dedukce aktaXťáci....
WD club member...
K.a.s.y.m. (Člen) 26.08.2009 08:55:00 Offline |
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ondráš psal:Koldan psal:teď na to čučím, ty máš eSko? záhada vyřešena
Ha! Další výrobní vada. Když to předěláš na Nko, tak to přestane, protože žádný Nko tohle nedělá.
Protože vám do tý osekaný trial verze plnohodnotného bandita zadní brzdu ani nedávali....taky na co že
WD club member...
bych to taky tipnul na lehce nakrivo nasazeny kolo,cimz je vetsi treni mezi kotoucem a destickama.
Na druhou stranu ja kdyz prijedu,tak mam taky zadni kotouc docela zhavej,ale ja se zadni teda brdim.
Zkus si pootocit kolem az bude motorka vychladla a to ti to pude jeste hur
...sam mezi jebkarema...
...i když bude mít kolo šejdrem, tak pístky musej dovolit destičkám se rozevřít na požadovanou úroveň ...je to stejnej blud jako kdybych chtěl tvrdit že u silnějších kotoučů se destičky vracej hůř než u sjetejch
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Hanz psal:Protože vám do tý osekaný trial verze plnohodnotného bandita zadní brzdu ani nedávali....taky na co že
Ale kdepak... Zjistili, že není nutné nepovedené brzdiče hned vyhazovat. Dávaj je na Ska... A ví, že si to nemaj kupovat.
Se vsadím, že ani jeden z japonských soudruhů by si nekoupil S. Vždyť taky GSF 250, která byla pouze pro Japonský trh se dělala jen jako Nko. Jo, byla sice limited edition s polokapotou, ale to bylo tenkrát vedro a nestačili z továrny odvážet PETky od nápojů.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
To Ondrášoj: Jj, že by závist??To ale od tebe není pěkné, radši poraď chytrolíne...
Tak excentrama to nebude, sou na mm přesně a i guma je pěkně souměrně sjetá....
Jinak co se týče volnosti otáčení, tak když za kolo fest zaberu, tak se otočí přesně o 1 otáčku.... je to málo nebo akorát .
WD club member...
Pajk psal:Pokud je v cajku řetěz jako že jo, tak to se mi zdá sakra, sakra málo. Někde to dře, kuwa to musíš poznat podle sluchu jestli to nejsou desky a když to nepoznám tak je vyndej a uvidíš jestli to bude stejný.
Řetěz by měl být cajk, žádné vůle ani vytahání.
Kua vám se to všem otočí vícekrát než jednou...
Jináč mám v pátek práci jen do 12hod, tak na to skočím a rozdělám to celý, zkontroluju i ty ložiska a desky zkusím taky vyndat. Podle sluchu mi přijde, že je to zvuk kotouč-desky, ale ruku do bych za to nedal...
WD club member...
Hanz psal:Pajk psal:Pokud je v cajku řetěz jako že jo, tak to se mi zdá sakra, sakra málo. Někde to dře, kuwa to musíš poznat podle sluchu jestli to nejsou desky a když to nepoznám tak je vyndej a uvidíš jestli to bude stejný.
Řetěz by měl být cajk, žádné vůle ani vytahání.
Kua vám se to všem otočí vícekrát než jednou...
Jináč mám v pátek práci jen do 12hod, tak na to skočím a rozdělám to celý, zkontroluju i ty ložiska a desky zkusím taky vyndat. Podle sluchu mi přijde, že je to zvuk kotouč-desky, ale ruku do bych za to nedal...
skouk bych tu kapalinu a pak bych to projel vopatrně bez těch desek
MRDAT!!!
Ondráš psal:Hanz psal:Protože vám do tý osekaný trial verze plnohodnotného bandita zadní brzdu ani nedávali....taky na co že
Ale kdepak... Zjistili, že není nutné nepovedené brzdiče hned vyhazovat. Dávaj je na Ska... A ví, že si to nemaj kupovat.
Se vsadím, že ani jeden z japonských soudruhů by si nekoupil S. Vždyť taky GSF 250, která byla pouze pro Japonský trh se dělala jen jako Nko. Jo, byla sice limited edition s polokapotou, ale to bylo tenkrát vedro a nestačili z továrny odvážet PETky od nápojů.
i baron Prášil by se
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Kožak psal:skouk bych tu kapalinu a pak bych to projel vopatrně bez těch desek
Závist? Ale di ty brepto...
Souhlasil bych s Vikecem, ale u Kožakova názory bych se bál, že třeba náhodou někde vyklepu (to asi ne) nebo omlátím pístek v lepším případě, v horším se mi to nějak kousne a rozmlátím si hubu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
na raptoru sem měl stejný problém...
ten maník co to měl předemnou, tak si snížil pedál brzdy tak, že vyšrouboval doraz víc, misto toho aby to sešteloval na táhlu do pístku válce...
to mělo za následek to, že pístek byl zatlačen víc do válce a tím zamezil průchodu kapaliny z brzdiče do nádobky...kapalina vařila v brzdiči, brzdila kolo, až sem se jednou málem vysekal...
dělalo přesně to co popisuje Hanz...
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
No jo, jenže já nic nesnižoval ani nešteloval, tak nevím, začlo to samo od sebe. Začínám se přiklánět k tomu, že to bude možná i to ložisko. Zítra odpo rozeberu a uvidím, ale jak bude vše v pořádku tak budu zas v .
WD club member...
Ondráš psal:Kožak psal:skouk bych tu kapalinu a pak bych to projel vopatrně bez těch desek
Závist? Ale di ty brepto...
Souhlasil bych s Vikecem, ale u Kožakova názory bych se bál, že třeba náhodou někde vyklepu (to asi ne) nebo omlátím pístek v lepším případě, v horším se mi to nějak kousne a rozmlátím si hubu.
Diť řikám pomalu jestli je to přidřenym ložiskem to se zahřeje i při pomalí jízdě
MRDAT!!!
a co jako zjistí když se pomalu projede bez těch destiček?
jestli je v to ložisko stejně nezjistí-když tam nebudou destičky tak logicky kotouč nebude vo nic drhnout a nezahřeje se,ale nevyřeší to podstatu problému že když tam jsou tak se to hřeje..
to co psal FYJAT se může stát i v případě že nikdo nešteloval ten šroub,například stačí kdyš se nějakým nepodstatným bordelem ucpe ten přepouštěcí kanálek kterej vrací kapalinu jak psal Fyjat,pak se bude dít to co psal ikdyž ten nastavovací šroub bude jak má bejt,prostě kapalina která bude vzadu v brzdiči se vohřeje a bude se rozpínat a může to přibrždovat,mně třeba kulivá ucpanýmu tomuhle kanálku klouzala spojka protože jakoby byla porád vystavená že se nevracela kapalina nazpět,stačilo rozebrat pumpu a řádně vyčistit..
KOVAL psal:a co jako zjistí když se pomalu projede bez těch destiček?
jestli je v to ložisko stejně nezjistí-když tam nebudou destičky tak logicky kotouč nebude vo nic drhnout a nezahřeje se,ale nevyřeší to podstatu problému že když tam jsou tak se to hřeje..
to co psal FYJAT se může stát i v případě že nikdo nešteloval ten šroub,například stačí kdyš se nějakým nepodstatným bordelem ucpe ten přepouštěcí kanálek kterej vrací kapalinu jak psal Fyjat,pak se bude dít to co psal ikdyž ten nastavovací šroub bude jak má bejt,prostě kapalina která bude vzadu v brzdiči se vohřeje a bude se rozpínat a může to přibrždovat,mně třeba kulivá ucpanýmu tomuhle kanálku klouzala spojka protože jakoby byla porád vystavená že se nevracela kapalina nazpět,stačilo rozebrat pumpu a řádně vyčistit..
Když tam nebudou destičky nebo celej třmen to je jedno ... a to kolo se zahřeje , tak jedině vod ložiska ... teda podle mě tak se nečil
MRDAT!!!
S tím ABS nevím, jestli to má něco společnýho. Byl jsem s tím už v druhým servisu a tam taky nechápali co by to mohlo být. Pro jistotu dám komplet vyčistit brzdový hadice, kvalitní brzdovku, odvzdušnit a zkontrolovat ložiska. Jestli to pak bude ještě dělat, tak si hodím mašli.
Jinak zkoušeli jste někdo tak po 1km sáhnout na zadní kotouč, jestli ne, tak to někdo zkuste a dejte vědět. Díky
WD club member...
majcherisko (Člen) 29.08.2009 23:35:15 Offline |
zkoušel jen tak ze srandy včera-nehřeje ani po 10 km.nemáš křivý kotouč?
majcherisko (Člen) 30.08.2009 10:18:51 Offline |
Jo,mám. Mě pro změnu chrchlají zadní desky po výměně jako by byly sjeté na plech . Promazáno,vyčištěno,dle servisu vše chodí jak má. Takže to přestávám řešit. A ty další záhady co tam máš (jen tak pro zajímavost)?
majcherisko (Člen) 30.08.2009 10:21:44 Offline |
Jo a zadní kolo mi taky chodí max. o 1 a půl otáčky,když se hafo rozmáchnu. Dělá to od novoty a taky mi to přišlo divné,přítelkyni se na 650 točí jak o dušu...
Readers Digest výběr záhad:
1. To samý co dělá teď zadní brzda, dělala donedávna přední, nikdo nevěděl proč.
2. Při jízdě něco pravidelně cca 15s cvaká jakoby u motoru, taky v servisu neví. Začlo to dělat na začátku letošní sezóny.
3. V předu něco vrže (vibruje), rozebrán komplet předek, vše dotáhnuto, někde dány gum.podložky atd, bez výsledku..... loni nic a letos jak na staré jawce
Bylo toho víc, něco samo odeznělo, něco už nevnímám a na něco sem už zapomněl. No zkrátka loni (když byla nová) nic a letos furt něco. Naštěstí jsou to doufám prkotiny, ale ani ty sem nechtěl řešit a proto jsem šel do nové motyky, ....no a stejně je musím řešit
WD club member...
Dotahoval řetez?
Hele nechci z tebe dělat nic hnusnyho. Jinak nevim napada me že i mistr tesař se občas utne, ale nepodival jses na to zda jsi to kolo odalil na obou stranach stejně při napinani řetězu? jestly třebas tim tim čas od času nešmejdne kotouč o destičku.
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
když to jede,je to OK
zdenek 1 psal:Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
sem to byl možná já....
Už bych to měl mít v cajku, ještě sem to nevyzkoušel, nebyl čas. Zítra to snad vyjde.
Měnili mi brzdovku, byl to nějaký shit, udělala hrudky a údajně tam byla i voda, nevím kde se to tam vzalo, když mi brzdovku měnili letos v dubnu. Navíc byly nepromazaný "plovoucí čepy" a celý se to nějak sekalo.
Doufám, že to bude v pořádku, bo už mě to .
WD club member...
Hanz psal:zdenek 1 psal:Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
sem to byl možná já....
Už bych to měl mít v cajku, ještě sem to nevyzkoušel, nebyl čas. Zítra to snad vyjde.
Měnili mi brzdovku, byl to nějaký shit, udělala hrudky a údajně tam byla i voda, nevím kde se to tam vzalo, když mi brzdovku měnili letos v dubnu. Navíc byly nepromazaný "plovoucí čepy" a celý se to nějak sekalo.
A jo už si spomínám....Josef říkal že to byla B1250 nová !!!a o té vodě taky mluvil!!! v tom novém MOTO HANYS se to myslím jmenuje....
když to jede,je to OK
zdenek 1 psal:Hanz psal:zdenek 1 psal:Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
sem to byl možná já....
Doufám, že to bude v pořádku, bo už mě to .A jo už si spomínám....Josef říkal že to byla B1250 nová !!!a o té vodě taky mluvil!!! v tom novém MOTO HANYS se to myslím jmenuje....
Jj, máš recht , kua ten svět je malej
WD club member...
Hanz psal:zdenek 1 psal:Hanz psal:
sem to byl možná já....
Doufám, že to bude v pořádku, bo už mě to .A jo už si spomínám....Josef říkal že to byla B1250 nová !!!a o té vodě taky mluvil!!! v tom novém MOTO HANYS se to myslím jmenuje....
Jj, máš recht , kua ten svět je malej
jsem koupil 1200s a byl jsem tam za Pepou protože mi to za studena nějak kucká a nedrží to stím sitičem nějak otáčky (začne to po chvíli padat) tak že kuknem na podtlaky , a kurva byly dobré! tak jsem koupil nové svíce a dělá to furt , tak mu to hodím na podzim asi na seřízení směsi ! (už to snad ničím jiným nemůže být)
když to jede,je to OK
Hanz psal:zdenek 1 psal:Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
sem to byl možná já....
...dyk si psal, že to bylo f servisu, že je kapalina vyměněná a brzda vodvzdušněná
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:Hanz psal:zdenek 1 psal:Včera jsem byl u známeho a ten mi právě tvrdil že k němu dojel na mašině borec,který měl stejný problém jako ty ! vytlačili brzdovku a zjistili,že v ní byly nějaké hrudky,dali novou a je po zahřívání !!!ale už nevím jaká to byla mašina,ale to je fuk.....
sem to byl možná já....
Doufám, že to bude v pořádku, bo už mě to ....dyk si psal, že to bylo f servisu, že je kapalina vyměněná a brzda vodvzdušněná
Noooo, šááák v servisu (jiným než teď) to bylo a byla provedena výměna kapaliny a vodvzdušnění... proto sem se divil co z toho vylezlo za bordel a vodu. V tom prvním servisu už mě zřejmě jen tak neuvidí
WD club member...
majcherisko (Člen) 05.09.2009 12:31:36 Offline |
a co to bylo za servis?
Stránky: 1