Nejsi přihlášen
Neprošel evidenčkou - křivá čísla motoru
Dneska jsem byl na evidenčce kvůli přepisu, a neprošel jsem, prý čísla motoru nejsou origo. Přebouchlý to prý není, asi v DE dávali nový motor, a nová čísla jsou lehce nakřivo, takže prý nejsou origo. Co ted s tím, asi se obrátím na Suzuki Czech jestli nedaji nějaké potvrzení, nemá někdo zkušenost? Samko, že původní majitel nic neví, věřím mu a motorku se mi vracet moc nechce Tak co na to odborníci?
Re: Neprošel evidenčkou - křivá čísla motoru
gerrik psal:Všechno sedí, jen jim nesedí že nejsou rovně, tím pádem dle nich nejsou origo
Číslo motoru být nemusí, v případě, že tam již není, takže pokud čísla typu motoru jsou v cajku, tak zrušit číslo motoru a v techničáku nechat vymazat za min. poplatek...
Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Třeba zde něco objevíš.... mě tam pomohli přihlásit nepřihlásitelnou motorku (dle místní STK). Zavolat tam a poradit se. http://www.usmd.cz/index.php?file=constr.php
nicola.foxx (Člen) 01.09.2009 22:31:42 Offline |
TO ROSS a GORE:
Ty woe drzte huby, kdyz vam tady vypravy vo svy Brite WOE
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
gerrik psal:Kurnik chlapi, i ten typ motoru je vyražen neorigo, to se jím nelíbí. O číslo motoru tady nejde
Řešili jsme u auta vyrezlé číslo motoru. Musíš na autorizovaného prodejce, kde ti dá potvrzení,že typ motoru souhlasí s tím co tam má být. Potom na evidenci vozidel. Tam vše ofotí a přidělí náhradní číslo motoru. Dále ti řeknou, kdo je oprávněn v tvém okolí číslo znovu vyrazit. Tam zajedeš, po vyražení zpět na evidenci a tam vše znovu ofotí a zapíšou náhradní číslo do techničáku. Můžeš pak požádat o vymazání čísla a ponechání jen typu motoru.Potom na stk a je to. Lítáš jak blbec a stojí to dost peněz. Toť oficiální cesta.
Mně by spíš zajímalo dle čeho ten kokot určil že čísla nejsou origo. Třeba ten japonec byl nachcaný jak dělo. Maji nějaké vzory? Přemýšlím že podám odvolání proti rozhodnutí technika. Byl jsem pak na jiné STK a tam mi řekli že by to pustili, že to číslo je OK
gerrik psal:Všechno sedí, jen jim nesedí že nejsou rovně, tím pádem dle nich nejsou origo
Jet jinam
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Musiš ject jinam a tvařit se jako by nic. a když to nepomuže tak mu opatrně podstrčit par korun. Ale nic jsme neřikal. Vždit to nějak musi jit. ale že by někdy tak dukladně kontrolovaly papiry a stav čisla na evinedče to jsou ale pečlivci.
Evidenčka by do databaze neměla evidovat. Co ja vim alespon
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Frodo89 psal:gerrik psal:Všechno sedí, jen jim nesedí že nejsou rovně, tím pádem dle nich nejsou origo
Jet jinam
čti pořádně psal, že to zkoušel
navíc vo centrálním registru tady asi ví málo lidí, jak tě někde vyhodí, jseš v registru dokud neprojdeš, kdekoliv. To že vám to někomu vyšlo... kdy to bylo? a v jakým senochrupově? Troufám si tvrdit, že od loňskýho roku to nemohlo projít nikde
Strýcfajtr !!!
vogo, ja kdyz sel evidovat autobus, tak technik nemohl najit typ motoru. Saskovali jsme tam kolem toho asi deset minut a von pak povida: "No nevypada to, ze by ten motor nekdo menil, tak tomu budeme verit". Kdyz jsem tam sel pak za par mesicu na technickou, tak uz si me pamatoval a ptal se jestli uz jsem nasel to misto, kde je to vyrazeny. Tak jsem mu rekl, ze jsem to ani nehledal a von na to, ze tomu bude zase verit. Pro spokojenost jsem mu rozsvitil svetla a zablikal blinkrama a jel jsem domu s novou nalepkou Vsechno je to vo lidech
Jo a pak mi to nedalo, tak jsem doma hledal jak kokot a asi po pul hodine saskovani s baterkou kolem motoru jsem to nasel - ze zadu to je, kurva, ze zadu!!!!
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
K.a.s.y.m. (Člen) 02.09.2009 09:53:09 Offline |
Jak píše Loser je to o lidech prostě ho zkus přesvědčit a nebo zkus přesvědčit ,že je to OK někoho na jiný technický.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
No mě by spíš zajímalo co je to kurva za definici "křivá čísla"?! To mě připomíná další hovadinu, když Filous dostal pokutu za "nezvládnutí vozidla", či jak mu to policajt řekl, a dostal za to flastra! A přitom jen zahříval gumy!!
To sou hrozné -viny
K.a.s.y.m. psal:Jak píše Loser je to o lidech prostě ho zkus přesvědčit a nebo zkus přesvědčit ,že je to OK někoho na jiný technický.
Myslím, že bude těžko hledat, jestli je to už zapsaný jako závada .Dnes po nich dost jdou a bylo by to stejně jen do příští stk. Jednou zapsaná závada nejde vymazat jenom napravit, ale zápis tam zůstává. Asi by bylo lepší to zlegalizovat ( teda jestli tam je motor stejného typu) a je to nastálo.
Datel psal:No mě by spíš zajímalo co je to kurva za definici "křivá čísla"?! To mě připomíná další hovadinu, když Filous dostal pokutu za "nezvládnutí vozidla", či jak mu to policajt řekl, a dostal za to flastra! A přitom jen zahříval gumy!!
To sou hrozné -viny
Kámoš dostal to samé za jízdu po zadním...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen) 02.09.2009 12:41:50 Offline |
cikin psal:K.a.s.y.m. psal:Jak píše Loser je to o lidech prostě ho zkus přesvědčit a nebo zkus přesvědčit ,že je to OK někoho na jiný technický.
Myslím, že bude těžko hledat, jestli je to už zapsaný jako závada .Dnes po nich dost jdou a bylo by to stejně jen do příští stk. Jednou zapsaná závada nejde vymazat jenom napravit, ale zápis tam zůstává. Asi by bylo lepší to zlegalizovat ( teda jestli tam je motor stejného typu) a je to nastálo.
šak o tom mluvim...musí najít někoho komu se to bude zdát OK a bude to brát jako vyřešený problém.
Ti chlupati uz nevi za co by ty flastry davaly , to dela hodne lidi ze bud zahrejva si boky gum a nebo kdyz vyjedu z bordelu nejakyho na cistou silnic tak si kraje gum taky takhle pucuju abych pak nevlitl nekam s oblepenou gumou blatem od zatacky. Po zadnim u nas za to taky davaj flastra za nezvladnuti vozidla. Vcera na me taky koukaly ve vesnici svestky jak dve jerabiny, borec jede karou 30 a ja se za nim plazit nebudu tak hrk predjet pred nema . Uklizeci hoven
Mour psal:Ono je někde psané, že u jednostopého vozidla musíš jezdit po dvou kolech
a ty když zahřejváš gumy jezdíš po 1?
Ten, kdo vymyslel práci by ji měl taky naučit masturbovat, aby se udělala sama
K.a.s.y.m. psal:cikin psal:K.a.s.y.m. psal:Jak píše Loser je to o lidech prostě ho zkus přesvědčit a nebo zkus přesvědčit ,že je to OK někoho na jiný technický.
šak o tom mluvim...musí najít někoho komu se to bude zdát OK a bude to brát jako vyřešený problém.
Jak psal XJelen,registr je funkční,ale přesto myslím,
že Gerrik může najít kaskadéra,kterej mu to dá,pořád to jde
Jen to teď trochu drhne
...a bude hůř!
bracha psal:Mour psal:Ono je někde psané, že u jednostopého vozidla musíš jezdit po dvou kolech
...tam si myslím, že je napsané, že máš jet v přímém směru ...jo a gumy nezahřívám, bo si myslím, že je to v běžném provozu ptákovina
v Brně bych to zařídil za menší poplatek ale to se ti asi nechce ne? Nehledě na to že ani nevím jestli to de v jiným kraji dělat...
Ten, kdo vymyslel práci by ji měl taky naučit masturbovat, aby se udělala sama
K.a.s.y.m. (Člen) 02.09.2009 15:54:51 Offline |
gerrik psal:No uvidíme, zítra jdeme na město přes známýho co tam dělá Jinak zasílám k náhledu to číslo http://img198.imageshack.us/img198/9522 … 450.th.jpg
nic proti,ale ten co ti to nedal je dement...prošla mi větší prasárna.
Já bych možná zkusil trochu blafovat. zajít na šéfem STK, říct že jejich technik ti způsobil svym bezdůvodnym zamítnutim škodu protože to dokazování něco stojí, taky to že tu motorku nemůžeš používat a že mu pak pošleš fakturu! A pokud jí nezaplatí tak to jsi připraven řešit právní cestou. Klidně můžeš pohrozit i Novou Nic za to nedáš a kdyžtak můžeš alespon toho šéfa poslat do prdele.
K.a.s.y.m. psal:gerrik psal:No uvidíme, zítra jdeme na město přes známýho co tam dělá Jinak zasílám k náhledu to číslo http://img198.imageshack.us/img198/9522 … 450.th.jpg
nic proti,ale ten co ti to nedal je dement...prošla mi větší prasárna.
Tak to se nedivím, že se mu to nelíbilo. Přeražený to asi bude.
To se nepřu, ale vybrušovaný to nebylo. Jen asi v DE dostal nový blok nebo celý motor a tam mu vybuchli tooto číslo, jen v TP to jaksi pozapoměli zapsat. A hlavně tady to prošlo dvěma evidenčkama a dvěma STK v poho.
Mour psal:bracha psal:Mour psal:Ono je někde psané, že u jednostopého vozidla musíš jezdit po dvou kolech
...tam si myslím, že je napsané, že máš jet v přímém směru ...jo a gumy nezahřívám, bo si myslím, že je to v běžném provozu ptákovina
jednou jsem jel s masérama, co se po rozjetí pořád na motorce rozcvičovali
samej dřep a úklon
zajímavá podívaná
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
nicola.foxx (Člen) 02.09.2009 18:17:26 Offline |
TOO ROSS:
Tak rikas zlatej Berousek a pan Humberto
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
..jsem takové prostocvikaře potkal na Šancích..
..Poláci,pojízdné reklamy,metrouši jak malovaní..
..chtěl bych vidět xychty té gymnastické ekypy když koukali do Yošiho..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Jako dost by mě to štvalo... zase kdyby mi někdo švihnul motorku a cokoli kdekoliv přerazil byl bych rád kdyby ho poslali do a jen tak jim něco neprošlo.
Poptal bych se jak se to řeší s novým blokem motoru a pokud se to pak takto razí, našel bych podle servisky, kde to mohly dělat a klidně bych si nechal poslat z rajchu potvrzení o ražbě. Pokud to bylo v rajchu, tak předpokládám autorizák a ty jsou tam celkem vstřícní.
Myslím že legální cesta by byla nejlepší, přeci jen ta ražba nevypadá moc dobře, alespoň ne na velký hádání
mape33 psal:hm asi bych zkusil spis ten motor vyjmout z evidence. nevim. ale mel jsem s tim taky problem protoze ja jsem tam nemel vyrazeny pro jistotu cislo zadny. a taky meli kecy
Motor z evidence můžeš vyjmout až projdeš evidenčkou a bude vše OK. Typ motoru tam musíš mít vždy. Leda vyjmout celou motorku, ale to asi nechce. Volil bych ofic. cestu .
Měli jsme na Aprilii Tuareg nakřivo vyražené číslo a jeden inženýr z STK to napsal PČR, motku jsme jim museli nechat k expertíze, koumali materiál pod číslem a když se nemohli rozhodnout, tak jsme na ně tlačili, že neoprávněně zadržují věc, tak nám ji vrátili. Z toho usuzuji, že v českých krajích přituhuje ohledně krádeží - možná by nebylo od věci dát to firmě co zjišťuje trhliny v kovech - mají na to přístroje, které zjistí deformaci kovu pod číslem a mohli by napsat, že je to v pořádku a s tím jít na STK
jsem pomalejší - ale ne vždy
Cožpak o to, dělám v defektoskopii, takže neni problém RTG. Ale otázkou je co si s tím pomůžu, nemyslím že jde o čorku a nakonec i ten technik to říkal, že v DE frkli nový motor, bouchli čísla a nezapsali to do TP. Takže pokud v Suzuce potvrdí že tento typ motoru sedí, tak by to mohlo projít. Snad
gerrik psal:Cožpak o to, dělám v defektoskopii, takže neni problém RTG. Ale otázkou je co si s tím pomůžu, nemyslím že jde o čorku a nakonec i ten technik to říkal, že v DE frkli nový motor, bouchli čísla a nezapsali to do TP. Takže pokud v Suzuce potvrdí že tento typ motoru sedí, tak by to mohlo projít. Snad
Čau chlape.Také pracuji v STK a podle fotky se nedivím technikovi, že se mu to nelíbilo.Problém je, že když on teď bude ,,schovývavý'', tak ten Černý Petr nakonec zůstane v ruce tobě.Teď máš ještě na základě té nevyhovující EK možnost udeřit na bývalého majitele buď motorku vrátit, což je možná i škoda a nebo požadovat zaplacení výdajů spojených s legalizací toho typu.Takové případy se občas objevují.V Německu totiž typ motoru neřeší,nezapisují do TP ani nekontrolují na STK.Vymění motor a hotovo.Žádná birokracie, na co taky!V Německém TP tedy o tom pravděpodobně záznam nebude.My jsme bohužel v Čechách,akže jedna možnost je zavolat na STK kde byl dělaný dovoz, tam budou mít kopii orig. TP a protokolů.Možná se tam technik o tom zmínil a úřad to jen nezapsal.Úřad to pak musí zapsat bez keců.Za druhé se zeptat u Suzuki, jestli nemají v záznamu výměnu motoru(snad jsou propojeni jako u aut).Vydají snad o tom potvrzení a pak to úřad musí zapsat nebo vydají potvrzení, že ten motor, co tam máš tam patří a úřad opět zapíše.Ty tam potřebuješ dostat záznam, že typ motoru byl obnoven náhradní technologií.Musíš jim však motorku přistavit k prohlídce.Bohužel si to většinou nechají zaplatit, proto bych to vyřešil hned, dokud je možnost to požadovat na bývalém majiteli.Jak to na sebe nějakým způsobem převedeš, problém jen oddálíš a pak už je to jenom na tobě.Zas problém na STK nebo při prodeji.Určitě to jde vyřešit.Zatím čau
Čau, díky za podrobné rozepsání. Kopii DE techničáku mám, tam samozřejmě ani zmínka. Spojil jsem se minulý čtvrtek se Suzuki Praha, poslal jim VIN, resp. sken techničáku, oni to poslali (snad) do Japonska, čekám na odpověď, zítra se jim připomenu. Myslíš že motorku budou chtít přistavit do Suzuki Praha, nebo na STK? Je to jediná možnost jak ji "zlegalizovat", jinak motorku vrátím, protože ji nebudu moct užívat (další STK nebo prodej).
gerrik psal:Čau, díky za podrobné rozepsání. Kopii DE techničáku mám, tam samozřejmě ani zmínka. Spojil jsem se minulý čtvrtek se Suzuki Praha, poslal jim VIN, resp. sken techničáku, oni to poslali (snad) do Japonska, čekám na odpověď, zítra se jim připomenu. Myslíš že motorku budou chtít přistavit do Suzuki Praha, nebo na STK? Je to jediná možnost jak ji "zlegalizovat", jinak motorku vrátím, protože ji nebudu moct užívat (další STK nebo prodej).
Do Japonska asi ne.To maximálně ověří zda v.č. podvozku patří k v.č. motoru.Jestli je tam vyraženo neorig., tak to vyřeší jedině, že najdou záznam např. v Německu u Suzuki o výměně motoru.Předpokládám, jestli v Německu měnili motor, tak to bylo s největší pravděpodobností u Suzuki a ne doma v garáži.U aut ty databáze fungují docela dobře.Jestli žádný záznam neexistuje, tak přistavit motorku do zastoupení Suzuki u nás, ať to zkontrolují a vydají potvrzení, že ten motor je správný.Někdy to stačí dát k ofic. prodejci a on to s tou Prahou vyřídí.Aspoň u aut to tak funguje, ale něco to stojí.Teď si vzpomínám, že tu někdo řešil špatně zapsaný vin u Hondy a dopadlo to ok.Zavolej k nějakému prodejci a zkus se domluvit na postupu.Buď tě to pomůže vyřídit, nebo tě pošle rovnou do Prahy.
hele gerrik skus zavolat tady http://www.tipmoto.com/motorky/v-d-o-mo … r-125.html ten majitel westmoto mi tenkrát přihlásil B6 95, v Budweisu mě poslali do na všech STK i v krumlově. problém byl že sem měl eNko,ale podle těch čísílek to bylo eSko...
svět je cirkusovej stan
gerrik psal:Takže v Japan vše sedí, byl jsem v Suzuki Pardubice na fyzickém ověření, a ted čekám že ze Suzuki Praha mi pošlou oficiální potvrzení že to sedí. Pak asi opět na STK, snad to bude dobrý
tak hodně štěstí,ať ti to vyjde
God Gave me Everything I want
No jasně že přijedu, taky se už těším jak tu RZ přidělám na moto Blbý je že se nemůžu hned projet, škrábe mně v krku, sviňa A to jsem měl namále, pač jsem slyšel jak ten buzerant (technik na magistru) řval, že takový papír (od Suzuki) ti vyjede kdokoliv a na jakýmkoliv počítači. Tak jsem říkal a je to v Naštěstí, vše ok, za 50,- poznámka v TP o neorigu číslu.
P.S. Kdybych věděl jak bude ten papír vypadat, tak ho fakt vyjedu sám na pc
Pšán psal:..tož gratulace..
..výhra v boji s klotovými rukávy se cení..
..a včil jen v klidu užívat..
...no výhra nevím, spíš pyrhovo vítězství, litr a kousek maj v kapse
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
pri kontrole svetel si na ni sednul a chtel to hned stelovat, ze to sviti vysoko Trvalo mi pul hodky nez sem mu pritvrdil tlumic na jeho vahu aby byl panacek spokojenej
plus sem musel shanet zarovicku do parkovacek ptz ta diodova co tam byla neni homologovana
zkusenost pro me dobra v zivote tam nepojedu ...
Stránky: 1