Nejsi přihlášen
kriva zadni rozeta na autobusu
zacalo to tim, ze jsem si pri vyssich rychlostech (180 a vejs) vsiml, ze se mi nejak nebezpecne krouti prdel pod prdeli. Snazil jsem se to resit stelovanim tlumicu nebo dofukovanim gumy. Ani jedno na veci nic nemenilo. Ted o vikendu jsem si strikal retaz (nastartovany moto na hlavaku a zarazena jednicka) a hned jsem si vsim, ze nejak divne poskakuje retaz. Tak na to mrknu primo zezadu a koukam, ze se zadni rozeta krouti jak vozralej had. Kdyz jsem za ni zkusil chytit a pohnout smerem ke kolu a zpet, tak to mela celkem slusnou vuli. Zkousel jsem dotahnout ty srouby na rozete, ale byly na fest.
Muze nekdo poradit, jak se to mohlo stat? Ze budu muset vymenit rozetu (nebo uz rovnou celou retezovku, pac retaz je z toho asi celej jantarovej a vytahanej). A pricinou toho je taky, ze pri mensich konstantnich rychlostech (50 v obci) mi motyka lehce pocukava dopredu.
dik
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
nicola.foxx (Člen) 30.09.2009 12:15:25 Offline |
Re: kriva zadni rozeta na autobusu
Jestli se ti to vlni i po dotahnuti, tak bych rovnou vymenil celou retezovku. Zase takovy prachy to nejsou a budes mit na nakou dobu klid.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
VikecB12 psal:No počkej počkej,jestli sem to dobře pochopil,tak ti s tou rozetou de hejbat,dotažená je,takže máš v piči ložisko v rozetě,né rozetu...
..si taky myslím..
..a snad tam má všechno..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
..se jukni,jestli tam máš tohle všechno nasypané..
..a jestli jó,tak jestli z toho něco není vysypané..
..mělo by to být stejné jako na obrázku neb GSX 1400 jsem tam nějak nenašel..
...než tady vykonáš něco podle těch unáhlenejch soudů, tak se podívej na štefty rozety, může se stát, že matku na šteftu máš dotaženou, ale šteft povolil v náboji rozety, postupným vyšroubováváním šteftů a následným dotahováním matek to může mít vůli tam
...další co zkontroluj jsou silentbloky (tlumiče rázů) rozety
...až potom ložisko, je dost pravděpodobný, že ložisko, rozeta, kolečko i řetěz jsou v kondici, protože přemek má řetězovku myslím měněnou nedávno tomu, zas tolik na tom nenajel a ty taky ne, staral se o to a pokud se staráš i ty, tak věz, že min 25 tisíc kiláků na tom najezdíš, což předpokládám máš ještě hodně daleko na obzoru
...jestli je řetěz jen nepravidelně vytahanej, tak kvůli tomu ho neměň, to je každej první hned taky ...vůli uděláš v nejvíc našponovaným místě
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
..Osi,tohle všechno by snad bylo v pohodě..
..ale pokud nemá na zadku nic povolené a jde dost hýbat rozetou,tak se budu stále přiklánět k ložisku nebo i k chybějícímu distančnímu válečku..
..i to už jsem viděl..
pšánoj: jj, uvažuju tak proto, že vím (doufám teda) že přemek tam má řetězovku nedlouho a s volným ložiskem by to tam asi nedal ...štefty můžou bejt v náboji vykurvený se slušnou vůlej
osiris psal:pšánoj: jj, uvažuju tak proto, že vím (doufám teda) že přemek tam má řetězovku nedlouho a s volným ložiskem by to tam asi nedal ...štefty můžou bejt v náboji vykurvený se slušnou vůlej
...přetpokládam, že i takovej dílenckej lůzr jako je Lůzr by poznal, esi se mu vaklá rozeta vůdči unašeči rozety a tudíš by ho měl vymlácenej...ale na druhou stranu............. ...no a esi na to ložisko Přemek přet "nedlouhem" koukal, tag to neznamená, že "zanedlouho" nemohlo umřít a nevovlivní to ani Přemek ani Lůzr...prostě to znamená rozhodit a zjistit, co je špatně a to vopravit...možností je samo dycky víc a virtuální kecy nemaj cenu, bo vokázaná platí
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
No mozna bych to videl na ten chybejici distancni krouzek nebo neco takovyho, pze se mi zdalo, ze mezi tou rozetou a kolem je celkem velka fuka. Je mozny, ze by mechanik pri vymenene zadni gumy tam to kolo nasadil spatne? Ale celou dobu jsem byl u te vymeny a zadna soucastka mu tam nezustala
Jinak, jak jiste vsichni dobre vite - picu tomu rozumim, tak to asi vodvezu k Filousoj na analyzu problemu. Budes o vikendu doma nebo nekde? Pres tyden se nikam nedostanu
Loser psal:No mozna bych to videl na ten chybejici distancni krouzek nebo neco takovyho, pze se mi zdalo, ze mezi tou rozetou a kolem je celkem velka fuka. Je mozny, ze by mechanik pri vymenene zadni gumy tam to kolo nasadil spatne? Ale celou dobu jsem byl u te vymeny a zadna soucastka mu tam nezustala
Jinak, jak jiste vsichni dobre vite - picu tomu rozumim, tak to asi vodvezu k Filousoj na analyzu problemu. Budes o vikendu doma nebo nekde? Pres tyden se nikam nedostanu
...to eště nevim...dyš budu doma, tag gdykolif a esi pojedu f páteg na chajdalupu, tag v neděli navečír budu doma...každopádně si nejsem jistej, esi je dobrý na tom ject i dyš enem z PH do USB...esi jako by nebylo lepčí pučit si vot xichta vozejk a přitáhnout to...a to klidně i f tejdu a to klidně i večír do půlnoci-do jedný...ha???e???
Filous psal:Loser psal:Filous: kdyz uz jsem s tim byl v Mnichove a zpatky a pak jeste na morave a zpatky, tak to do USB urcite dojede, ne?
...no já nevim, snat.............???
ja myslim, ze jo - zas tak hrozny to neni. Se ti kdyztak o vikendu ozvu na foun a domluvime se. Diky
Loser psal:Filous psal:Loser psal:Filous: kdyz uz jsem s tim byl v Mnichove a zpatky a pak jeste na morave a zpatky, tak to do USB urcite dojede, ne?
...no já nevim, snat.............???
ja myslim, ze jo - zas tak hrozny to neni. Se ti kdyztak o vikendu ozvu na foun a domluvime se. Diky
..ok, zavolej gdykolif...
XJelen psal:napadlo mě taky jak pravil růžovej - ta vymezovací podložka, ale to by byl zase celkem dost velkej průser i když by to vysvětlovalo, že se mu vlní ta prdel pod prdelí jak psal
...o tom by moh Nety vypravet
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Filous psal:osiris psal:pšánoj: jj, uvažuju tak proto, že vím (doufám teda) že přemek tam má řetězovku nedlouho a s volným ložiskem by to tam asi nedal ...štefty můžou bejt v náboji vykurvený se slušnou vůlej
...přetpokládam, že i takovej dílenckej lůzr jako je Lůzr by poznal, esi se mu vaklá rozeta vůdči unašeči rozety a tudíš by ho měl vymlácenej...ale na druhou stranu............. ...no a esi na to ložisko Přemek přet "nedlouhem" koukal, tag to neznamená, že "zanedlouho" nemohlo umřít a nevovlivní to ani Přemek ani Lůzr...prostě to znamená rozhodit a zjistit, co je špatně a to vopravit...možností je samo dycky víc a virtuální kecy nemaj cenu, bo vokázaná platí
...doufám že jsem nikde nepsal že to nemůže bejt ložisko, ba ani řetěz atd., nebo snad jo ?
...ale zato jsem psal,
osiris psal:...než tady vykonáš něco podle těch unáhlenejch soudů...........
aby zkontroloval ještě .....atd., než začne něco podle zaručenejch rad bezhlavě měnit
právě proto, že
Filous psal:..........virtuální kecy nemaj cenu, bo vokázaná platí
vzhledem ktomu, že u geesixa je to s těma šteftama dost rozšířenej jev
Progear 650 (Člen) 30.09.2009 15:16:40 Offline |
Loser psal:Osi: a co jsou covece ty tvoje stefty? Ja vim akorat co je heft ... ale ten steft ... ?
šrouby co držej rozetu sou z druhý strany, rozuměj zevnitř jakoby zapadlé na své pozici v unašeči rozety... tož když vyndáš kolo a otočíš unašeč vnitřkem k sobě tak je tam uvidíš, jestli tam sou jak maj....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:Loser psal:Osi: a co jsou covece ty tvoje stefty? Ja vim akorat co je heft ... ale ten steft ... ?
šrouby co držej rozetu sou z druhý strany, rozuměj zevnitř jakoby zapadlé na své pozici v unašeči rozety... tož když vyndáš kolo a otočíš unašeč vnitřkem k sobě tak je tam uvidíš, jestli tam sou jak maj....
no ty voe, uz se vidim, jak sundavam kolo. Mi stacilo, kdyz jsem videl toho mechose pri vymene gumy, jak tam s tim zapasil
osiris psal:Filous psal:osiris psal:pšánoj: jj, uvažuju tak proto, že vím (doufám teda) že přemek tam má řetězovku nedlouho a s volným ložiskem by to tam asi nedal ...štefty můžou bejt v náboji vykurvený se slušnou vůlej
...doufám že jsem nikde nepsal že to nemůže bejt ložisko, ba ani řetěz atd., nebo snad jo ?
...ale zato jsem psal,osiris psal:...než tady vykonáš něco podle těch unáhlenejch soudů...........
aby zkontroloval ještě .....atd., než začne něco podle zaručenejch rad bezhlavě měnit
právě proto, žeFilous psal:..........virtuální kecy nemaj cenu, bo vokázaná platí
vzhledem ktomu, že u geesixa je to s těma šteftama dost rozšířenej jev
...ale dyk vim
osiris psal:vrbatoj: šteft je ten šroub bez hlavy, vypadá to jak kokot, už víš ?
to jakoze je to jen tycka se zavitem a nema klouboucek? Tak to si predstavit dovedu, ale teda jestli to tobe pripada jako kokot, tak chudak Monicek - ta se musi neco nasroubovat
no ale jinak jsem tam teda nikde nic takovyho nevidel ... ale to asi proto, ze jsem se malo dival
..já su tež ,panebože
..píšu nahoře,ať se jukne na obrázek a ten jsem sem zapomněl vložit..
..no cyp jak lampa ze mě..
..tak tady ho máš..
http://www.partsdepot.cz/index.php?fveh … ion=434307
Progear 650 (Člen) 30.09.2009 15:56:31 Offline |
dle Pšánova obrázku číslo 19...... jestli si teda na to troufneš? a nebo se stav dneska večer u kojaka, budu tam....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:dle Pšánova obrázku číslo 19...... jestli si teda na to troufneš? a nebo se stav dneska večer u kojaka, budu tam....
v kolik tam budes? A kde ma kojak tu svoji dilnicku?
vrbatoj: ne e, nejsou tam šrouby s hlavou (tzv. kolový štefty), čili ani to co dával pšán, ale čistokrevný štefty tj. na obou koncích závit viz.
a zajištěný montážní pastou, proto ten efekt vyšroubovávání co jsem popisoval
VikecB12 psal:No počkej počkej,jestli sem to dobře pochopil,tak ti s tou rozetou de hejbat,dotažená je,takže máš v piči ložisko v rozetě,né rozetu...
No co sjme tak zaslech od mistnich tak pokud se ta rozeta jen trošku hyba tak to je pry u GSX1400 jak někdo řika autobus normalni. Jinak je to spiš na vyměnu ložistek stim souhlasim
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
osiris psal:vrbatoj: ne e, nejsou tam šrouby s hlavou (tzv. kolový štefty), čili ani to co dával pšán, ale čistokrevný štefty tj. na obou koncích závit viz. http://www.metalfix.cz/product/nahlm_6080.jpg a zajištěný montážní pastou, proto ten efekt vyšroubovávání co jsem popisoval
no presne tohle jsem mel na mysli. Ale strejda gugl mi nasel ty, co sem zde daval (asi tem technickejm vecem taky moc nerozumi)
Frodo89 psal:VikecB12 psal:No počkej počkej,jestli sem to dobře pochopil,tak ti s tou rozetou de hejbat,dotažená je,takže máš v piči ložisko v rozetě,né rozetu...
No co sjme tak zaslech od mistnich tak pokud se ta rozeta jen trošku hyba tak to je pry u GSX1400 jak někdo řika autobus normalni. Jinak je to spiš na vyměnu ložistek stim souhlasim
Omlouvam se vyjadřeni dřiv než jsme dočetl cely topik.
NEkamenujte mě
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Progear 650 (Člen) 30.09.2009 20:50:31 Offline |
To Filous a další:
Zaprvé nic nechybí, vše je na svém místě, překontrolováno, dotaženo. Unaseš rozety sem roztočil na vyvažovačce a rozeta se do strany nehne ani o píď. Vratí se kolo, vše utáhne a problém je tam znovu ten samej a to že rozeta se tam mrdá ze strany na stranu. Tak a ted závěr, ložisko v unašeči i když otačím jen prsty tzv. chrastí a má vůli jak svina, jakože už si nepamatuju jestli radialně nebo axialne, prostě po ose do stran. Čili závěr, dle mě je to ložiskem v unašeči... hm?
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Jo,ložisko.Mněnil jsem ho že bylo v a to mněl můj autobus najeto cca 12000,skutečnejch..
čili u autobusu je to kus vod kusu,někdo na něm najel 50tisíc a někdo 12 jako já,jo a přítel Kolibřa ho mněl v taky páč jsem mu jedno daroval že jsem mněl doma jedno navíc..
stálo nevim přesně,cca 300 normálně v ložiskárně,akorát sem na něj čekal bo je to jakýsi atyp..
něco podobnýho mě to dělo, když sem si píča dovezl leštěný kola a honem honem a nedal sem tam distanční kroužek. - Ložisko v piči. Tak se dal nový na celý motorce a je po starostech
MĚL JSEM KAROSU, PAK NÁVRAT KE KOŘENŮM - KULT PIČO a teď "italskej zázrak" :)
vogo, ale kdybyste videli progyra, v jakejch monterkach to delal. Jak mechanik vot Rossiho. Riflicky, bila mikinka ... a ani se neumazal ... sikovnej kluk je to
Progear 650 (Člen) 01.10.2009 10:44:40 Offline |
Loser psal:vogo, ale kdybyste videli progyra, v jakejch monterkach to delal. Jak mechanik vot Rossiho. Riflicky, bila mikinka ... a ani se neumazal ... sikovnej kluk je to
děkuji za poklonu mno a výsledek už jsi slyšel, ložisko je to...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:Loser psal:vogo, ale kdybyste videli progyra, v jakejch monterkach to delal. Jak mechanik vot Rossiho. Riflicky, bila mikinka ... a ani se neumazal ... sikovnej kluk je to
a dokazes to vymenit? ze bysme si dali repete
Progear 650 (Člen) 01.10.2009 11:25:46 Offline |
Loser psal:Progear 650 psal:Loser psal:vogo, ale kdybyste videli progyra, v jakejch monterkach to delal. Jak mechanik vot Rossiho. Riflicky, bila mikinka ... a ani se neumazal ... sikovnej kluk je to
a dokazes to vymenit? ze bysme si dali repete
nemáme lis....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 (Člen) 01.10.2009 11:35:59 Offline |
Meloun psal:Progear 650 psal:Loser psal:
a dokazes to vymenit? ze bysme si dali repetenemáme lis....
Ale prosimtě..
Woe na motorkej sem ložiska nigdá nedělal.. Na autej bez lisu ani ránu...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Osi: nechces se na GSX foru zeptat, jaky to lozisko ma ted oznaceni? Jsem tam nasel diskuzi ( http://www.suzuki-gsx.cz/forum/viewtopic.php?t=389), kde psali, ze to maji treba v brne nebo v lanskroune pod nejakym oznacenim. Ted uz ale v nabidkach zadny takovy oznaceni nemaj, tak vim zase , co mam objednat.
Bych se tam zeptal sam, ale nechce se mi tam registrovat
...to se teda ptát nechci, není proč http://www.google.cz/search?hl=cs&c … lr=lang_cs a klidně se zaregistruj, užs tam dávno měl bejt
ps: lis kvůli tomu ložisku samo není potřeba
osiris psal:...to se teda ptát nechci, není proč http://www.google.cz/search?hl=cs&c … lr=lang_cs a klidně se zaregistruj, užs tam dávno měl bejt
ps: lis kvůli tomu ložisku samo není potřeba
no jo, to je fajn ten odkaz na netu, ale kdyz ja nevim, jaky to ma mit oznaceni
jako nevim, jestli je OK to 62/32 C3 NSK nebo neni. Ani netusim, co to oznaceni znamena
Boze, ja asi tu motorku prodam a na komp si nainstaluju nejakej simulator jezdeni na moto - tomu budu rozumet vic
...kamaráde, zvedni telefon, zavolej tam kde máš v plánu nakoupit a řekni svůj požadavek, tj. ložisko např. NSK 62/32 zakrytovaný z obou stran proti prachu a vodě, čili s gumovejma a ne jen s plechovejma krytkama a nebo jeho ekvivalnet
...a nebo woe vydrž, zjistím ci cenu a když se ti bude líbit, nechám ti ho poslat ;)
osiris psal:...kamaráde, zvedni telefon, zavolej tam kde máš v plánu nakoupit a řekni svůj požadavek, tj. ložisko např. NSK 62/32 zakrytovaný z obou stran proti prachu a vodě, čili s gumovejma a ne jen s plechovejma krytkama a nebo jeho ekvivalnet
...a nebo woe vydrž, zjistím ci cenu a když se ti bude líbit, nechám ti ho poslat ;)
OK, takze to ma byt urcite neco NSK 62/32 a melo by to mit gumky z vobou stran. To mi staci. Ted uz si tam brnknu a vyridim. Jsem mel jen obavu, ze budu nekam volat a na druhy strane dratu dostane borec infarkt z toho, jak mu budu siroko a daleko sahle vysvetlovat, ze potrebuju takovou tu cubku kulatou do autobusu
...tak měli by ho tihle http://www.axasro.eu/cs/novinky/index.html do 2 dnů tady, za 509,- kačen a dokonce by ti ho i poslali (cca 120,- poštovný a dobírečný), čili ?
osiris psal:...tak měli by ho tihle http://www.axasro.eu/cs/novinky/index.html do 2 dnů tady, za 509,- kačen a dokonce by ti ho i poslali (cca 120,- poštovný a dobírečný), čili ?
no tak OK. Ti poslu holuba.
Diky
Progear 650 (Člen) 01.10.2009 20:40:07 Offline |
mno a řekne mi něgdo, zda se to musí lisovat, nebo se to tam dá jen naklepnout, hm....
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:mno a řekne mi něgdo, zda se to musí lisovat, nebo se to tam dá jen naklepnout, hm....
...dá, přesně jak píšeš ...a když si pomůžeš ložiskem z mrazáku (příp. nábojem nahřátým horkovzduškou nebo fénem), tak ti tam spadne samo a nebudeš muset vobouruč bušit dvěstěgramovým kladívkem
osiris psal:...dá, přesně jak píšeš ...a když si pomůžeš ložiskem z mrazáku (příp. nábojem nahřátým horkovzduškou nebo fénem), tak ti tam spadne samo a nebudeš muset vobouruč bušit dvěstěgramovým kladívkem
Mám doma kladívko z malého zedníka... Mohu zapůjčit.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:osiris psal:...dá, přesně jak píšeš ...a když si pomůžeš ložiskem z mrazáku (příp. nábojem nahřátým horkovzduškou nebo fénem), tak ti tam spadne samo a nebudeš muset vobouruč bušit dvěstěgramovým kladívkem
Mám doma kladívko z malého zedníka... Mohu zapůjčit.
....a ty litrový kanystříky jsou za dveřma, ať si máš na co sednout
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Progear 650 (Člen) 01.10.2009 21:42:22 Offline |
osiris psal:Progear 650 psal:mno a řekne mi něgdo, zda se to musí lisovat, nebo se to tam dá jen naklepnout, hm....
...dá, přesně jak píšeš ...a když si pomůžeš ložiskem z mrazáku (příp. nábojem nahřátým horkovzduškou nebo fénem), tak ti tam spadne samo a nebudeš muset vobouruč bušit dvěstěgramovým kladívkem
díky za radu... kámo...
Loser: tak až ti to barvičkář pošle, tak dej vědít a sfouknem to...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:osiris psal:Progear 650 psal:mno a řekne mi něgdo, zda se to musí lisovat, nebo se to tam dá jen naklepnout, hm....
díky za radu... kámo...
Loser: tak až ti to barvičkář pošle, tak dej vědít a sfouknem to...
...tag hlavně ať se to podaří, znáš se
Loser psal:zacalo to tim, ze jsem si pri vyssich rychlostech (180 a vejs) vsiml, ze se mi nejak nebezpecne krouti prdel pod prdeli. Snazil jsem se to resit stelovanim tlumicu nebo dofukovanim gumy. Ani jedno na veci nic nemenilo. Ted o vikendu jsem si strikal retaz (nastartovany moto na hlavaku a zarazena jednicka) a hned jsem si vsim, ze nejak divne poskakuje retaz. Tak na to mrknu primo zezadu a koukam, ze se zadni rozeta krouti jak vozralej had. Kdyz jsem za ni zkusil chytit a pohnout smerem ke kolu a zpet, tak to mela celkem slusnou vuli. Zkousel jsem dotahnout ty srouby na rozete, ale byly na fest.
Muze nekdo poradit, jak se to mohlo stat? Ze budu muset vymenit rozetu (nebo uz rovnou celou retezovku, pac retaz je z toho asi celej jantarovej a vytahanej). A pricinou toho je taky, ze pri mensich konstantnich rychlostech (50 v obci) mi motyka lehce pocukava dopredu.
dik
Ale kurňa Zbyňo, teprve teď to čtu, jaký máš s mojí bejvalou problémy To bude tím, že na tom jezdíš a málo to meješ a leštíš
Řetězovku jsem měnil někde po 20 tis.km a ty už tam máš určitě 40? Ale to ložisko bylo snad ještě na jaře dobrý ne ?
Premek: jj, na jare to bylo OK. Vsim jsem si az nekdy pred dvema mesicema, ze to nejak hazi a snazil se to nejak vyladit. No ted uz teda vime, ze retezovka ja jeste OK, ale to lozisko je nejspis v coudu. Tak uvidime, co to udela po vymene.
No a myslim, ze to myti a lesteni na to nemelo zas takovy vliv, ne?
Progear 650 (Člen) 02.10.2009 11:41:49 Offline |
Filous psal:Progear 650 psal:osiris psal:
...dá, přesně jak píšeš ...a když si pomůžeš ložiskem z mrazáku (příp. nábojem nahřátým horkovzduškou nebo fénem), tak ti tam spadne samo a nebudeš muset vobouruč bušit dvěstěgramovým kladívkemdíky za radu... kámo...
Loser: tak až ti to barvičkář pošle, tak dej vědít a sfouknem to......tag hlavně ať se to podaří, znáš se
co si tím jako chtěl říct??? zkurvím akorát vždycky to svoje...
PS: snad budu šikovnější než ty posledně...
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:Filous psal:Progear 650 psal:
díky za radu... kámo...
Loser: tak až ti to barvičkář pošle, tak dej vědít a sfouknem to......tag hlavně ať se to podaří, znáš se
co si tím jako chtěl říct??? zkurvím akorát vždycky to svoje...
PS: snad budu šikovnější než ty posledně...
vrbatoj: dojezdils
Stránky: 1