Nejsi přihlášen
Nokia E66 + externé GPS
Nazdar. Určite mnohí z Vás tak ako ja používajú na výletoch GPS. Ja používam externý modul GPS Evolve pripojený cez Bluetooth k mobilu Nokia E66. V mobile mám nainštalované GPS Sygic mobile maps 2009. Spolu to funguje úplne presne a skvele
Pointa je v tom, že interné GPS v mobiloch sú menej výkonné ako, keď použijete externý modul, ktorý stojí len asi 40euro. Spolu s externým modulom máte za pár korún plnohodnotnú dokonalú a hlavne presnú navigáciu!!!
Problémom je pripojenie mobilu, ktorý má interné (vlastné) GPS cez Bluetooth k externému modulu...
... Čiže ak máte v mobile navigáciu a chcete ju mať kvalitnejšiu a presnejšiu a problém je len v tom ako zariadiť aby sa mobil odpojil od svojho interného GPS a pripojil sa k externému GPS cez Bluetooth, tak tu je postup ako sa to dá urobiť u Nokie E66 a pravdepodobne aj u ostaných modelov Nokia:
Postup: 1. otvor menu v mobile, potom nástroje, nastavenia, všeobecné, určenie polohy, metódy určenia polohy a zadaj Bluetooth GPS ![]()
2. otvor Sygic mobile maps 2009, hlavné menu, nastavenia, GPS zariadenie, COM port, a zadaj Bluetooth GPS
... už len zadaj cieľ kam chceš ísť a ...
![]()
Dúfam, že to niekomu pomôže, ja mám sluchátka v prilbe pripnuté do mobilu, mobil a externé gps mám v tankvaku a fičím si všade kde sú motorkári vítaní ![]()
Editoval osiris (06.12.2009 16:27:53)
Suzuki Bandit 1250SA
Re: Nokia E66 + externé GPS
stvrto1 psal:Nazdar. Určite mnohí z Vás tak ako ja používajú na výletoch GPS. Ja používam externý modul GPS Evolve pripojený cez Bluetooth k mobilu Nokia E66. V mobile mám nainštalované GPS Sygic mobile maps 2009. Spolu to funguje úplne presne a skvele
Pointa je v tom, že interné GPS v mobiloch sú menej výkonné ako, keď použijete externý modul, ktorý stojí len asi 40euro. Spolu s externým modulom máte za pár korún plnohodnotnú dokonalú a hlavne presnú navigáciu!!!
Problémom je pripojenie mobilu, ktorý má interné (vlastné) GPS cez Bluetooth k externému modulu...
... Čiže ak máte v mobile navigáciu a chcete ju mať kvalitnejšiu a presnejšiu a problém je len v tom ako zariadiť aby sa mobil odpojil od svojho interného GPS a pripojil sa k externému GPS cez Bluetooth, tak tu je postup ako sa to dá urobiť u Nokie E66 a pravdepodobne aj u ostaných modelov Nokia:
Postup: 1. otvor menu v mobile, potom nástroje, nastavenia, všeobecné, určenie polohy, metódy určenia polohy a zadaj Bluetooth GPS
2. otvor Sygic mobile maps 2009, hlavné menu, nastavenia, GPS zariadenie, COM port, a zadaj Bluetooth GPS
... už len zadaj cieľ kam chceš ísť a ...![]()
Dúfam, že to niekomu pomôže, ja mám sluchátka v prilbe pripnuté do mobilu, mobil a externé gps mám v tankvaku a fičím si všade kde sú motorkári vítaní
E66 mám taky a mám v tom aj navigaci garmin ale k čemu že to je?prostě k hofnu
normálně se ten mobil natlouká každej den páč hofno vydrží a ještě navigaci do toho pouštět
je lepčí na jiný kokotiny jako třeba qik,traveler,cclock,shazam atd. a to mě ba
ale nejvíc je MCleaner tak ten je zupa dyš tě někdo sere
prostě navigace v mobilu je na kokot![]()
Jebat motorky :-)
PALOUS psal:stvrto1 psal:Nazdar. Určite mnohí z Vás tak ako ja používajú na výletoch GPS. Ja používam externý modul GPS Evolve pripojený cez Bluetooth k mobilu Nokia E66. V mobile mám nainštalované GPS Sygic mobile maps 2009. Spolu to funguje úplne presne a skvele
Postup: 1. otvor menu v mobile, potom nástroje, nastavenia, všeobecné, určenie polohy, metódy určenia polohy a zadaj Bluetooth GPS
Dúfam, že to niekomu pomôže, ja mám sluchátka v prilbe pripnuté do mobilu, mobil a externé gps mám v tankvaku a fičím si všade kde sú motorkári vítaníE66 mám taky a mám v tom aj navigaci garmin ale k čemu že to je?prostě k hofnu
normálně se ten mobil natlouká každej den páč hofno vydrží a ještě navigaci do toho pouštět
prostě navigace v mobilu je na kokot
Neřekl bych, že je na kokot. Já používám TomTom na SE G900 se symbianem UIQ a externím přijímačem Nokia LD-4W a řekl bych, že je to slušná náhrada za navigaci. Rychlost výborná, přesná. Jediný mínus je ne úplně aktuálni mapy TomTom. Ale těch pár okružek oželim.
* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
PALOUS psal:stvrto1 psal:Nazdar. Určite mnohí z Vás tak ako ja používajú na výletoch GPS. Ja používam externý modul GPS Evolve pripojený cez Bluetooth k mobilu Nokia E66. V mobile mám nainštalované GPS Sygic mobile maps 2009. Spolu to funguje úplne presne a skvele
Dúfam, že to niekomu pomôže, ja mám sluchátka v prilbe pripnuté do mobilu, mobil a externé gps mám v tankvaku a fičím si všade kde sú motorkári vítaníE66 mám taky a mám v tom aj navigaci garmin ale k čemu že to je?prostě k hofnu
prostě navigace v mobilu je na kokot
přesně tak dědku![]()
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Ja to predsa nikomu nevnucujem. Ja mám najnovšie mapy a som maximálne spokojný. Tí čo sa im navigácia nepáči si aj tak nikdy žiadnu nekúpia a Tí čo sú ochotní utratiť za navigáciu veľa peňazí pôjdu do toho s iným riešením samozrejme ... je to každého vec, bola to len rada pre tých čo nepoužívajú telefón len ako tehlu pod koleso auta, aby sa nerozbehlo z kopca ...
Suzuki Bandit 1250SA
stvrto1 psal:Ja to predsa nikomu nevnucujem. Ja mám najnovšie mapy a som maximálne spokojný. Tí čo sa im navigácia nepáči si aj tak nikdy žiadnu nekúpia a Tí čo sú ochotní utratiť za navigáciu veľa peňazí pôjdu do toho s iným riešením samozrejme ... je to každého vec, bola to len rada pre tých čo nepoužívajú telefón len ako tehlu pod koleso auta, aby sa nerozbehlo z kopca ...
v poho jen sem zastánce navigace jednoůčelový a tu mám ale čučet třeba v práglu na displej tejdle nokie3,5x5cm tak sem kde?no f hajzlu a nebo někomu furt v kufru![]()
PALOUS psal:stvrto1 psal:Ja to predsa nikomu nevnucujem. Ja mám najnovšie mapy a som maximálne spokojný. Tí čo sa im navigácia nepáči si aj tak nikdy žiadnu nekúpia a Tí čo sú ochotní utratiť za navigáciu veľa peňazí pôjdu do toho s iným riešením samozrejme ... je to každého vec, bola to len rada pre tých čo nepoužívajú telefón len ako tehlu pod koleso auta, aby sa nerozbehlo z kopca ...
v poho jen sem zastánce navigace jednoůčelový a tu mám ale čučet třeba v práglu na displej tejdle nokie3,5x5cm tak sem kde?no f hajzlu a nebo někomu furt v kufru
...a já sem zase zastáncem navigace jaký??? ...no přeci papírový![]()
![]()
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:PALOUS psal:stvrto1 psal:Ja to predsa nikomu nevnucujem. Ja mám najnovšie mapy a som maximálne spokojný. Tí čo sa im navigácia nepáči si aj tak nikdy žiadnu nekúpia a Tí čo sú ochotní utratiť za navigáciu veľa peňazí pôjdu do toho s iným riešením samozrejme ... je to každého vec, bola to len rada pre tých čo nepoužívajú telefón len ako tehlu pod koleso auta, aby sa nerozbehlo z kopca ...
v poho jen sem zastánce navigace jednoůčelový a tu mám ale čučet třeba v práglu na displej tejdle nokie3,5x5cm tak sem kde?no f hajzlu a nebo někomu furt v kufru
...a já sem zase zastáncem navigace jaký??? ...no přeci papírový
no co si budem povídat nej sou stejně cedule![]()
no jako
ajťák, sem už taky zastáncem seznamu na papíře. TT mě vyučil![]()
Nehal sem se jednou vytáhnout z nějaký německý
domu přes nejbližší DE-CZ přechod
a kudy mě ta
Miroslaf táhnul si nepřejte ani vědět![]()
Pokavad se jede podle předem uplaudovanýho itineráře , není trabl.
stvrto1 psal:Nazdar. Určite mnohí z Vás tak ako ja používajú na výletoch GPS. Ja používam externý modul GPS Evolve pripojený cez Bluetooth k mobilu Nokia E66. V mobile mám nainštalované GPS Sygic mobile maps 2009. Spolu to funguje úplne presne a skvele
Dúfam, že to niekomu pomôže, ja mám sluchátka v prilbe pripnuté do mobilu, mobil a externé gps mám v tankvaku a fičím si všade kde sú motorkári vítaní
proč používáš u NOKIE E66 externí modul GPS? Ta ho má v sobě ![]()
Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
ok v pohode
Samo, že originál navigácia s veľkou obrazovkou je lepšia, ale toto je celkom vhodná lacnejšia alternatíva ... ![]()
Viem, že má E66 interné GPS, ale externé je jednoducho presnejšie a výkonnejšie ... ![]()
Suzuki Bandit 1250SA
jak psal palous... malá displej, malý výkon baterie (není nic lepšího než se nechat navigovat a pak dojde šťáva na telefonování), navíc příchozí hovor v rozhodující chvíli taky dokáže potěšit... zvonící telefon v helmě?...už vůbec nerozumím.
Používal jsem to taky jeden čas, teď PDA s iGo a jenom v autě
ale stejně přemýšlím o "normální" navigaci.
Wašek - ty vole s nastavením "nejkratší cesta" je největší prdel ![]()
![]()
taky už jsem se otáčel v lese mezi pařezy ![]()
![]()
![]()
Strýcfajtr !!!
skús tu: http://rapidshare.com/files/304039326/N … 9.rar.html
, ale neviem či Ti to pôjde, mne to tam nainštaloval kamoš a preposlať to hotové neviem a tuším by Ti to ani nešlo, lebo si musíš stiahnuť inštaláciu, ktorú nainštaluješ priamo v telefóne a tú nemám, sorry. Ja som len vyriešil problém s pripojením na externý modul ... ![]()
Suzuki Bandit 1250SA
stvrto1 psal:skús tu: http://rapidshare.com/files/304039326/N … 9.rar.html
, ale neviem či Ti to pôjde, mne to tam nainštaloval kamoš a preposlať to hotové neviem a tuším by Ti to ani nešlo, lebo si musíš stiahnuť inštaláciu, ktorú nainštaluješ priamo v telefóne a tú nemám, sorry. Ja som len vyriešil problém s pripojením na externý modul ...
ty čeče, díky za odkaz, ale nejde mě to stáhnout, nedal bys to prosím na ulož.to ž4i jiný lepe ovladatelvý server bez registrace?...
díx ![]()
tož tak..
Zkus to tady http://www.symbianmania.sk/forum/viewfo … 032e44eaea
Ne asi
Stránky: 1