Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Spojkova kapalina

maverix (Nový člen)
13.03.2008 14:38:48

Spojkova kapalina

Zdravim,
potreboval by som poradit, zajtra potrebujem odviest motorku (bandit 1200, rv. 2000) do servisu a zistil som, ze mi vytiekla spojkova tekutina (dot4)... Nieco podobne sa mi uz stalo v lete, tekutina vytekala nejak postupne - zdalo sa mi, ze spojkova packa ide nejak lahsie, ku koncu pri zaradenej jednicke a zmacknutej spojke sa motorka pomaly hybala dopredu - doslo to az k tomu, ze som nemohol radit a ked som zaradil tak to riadne zahucalo smile1 - vtedy som zistil, ze mi tekutina komplet vytiekla - nastastie mi ju chlapik na najblizsej cerpacej stanici doplnil a spojkovy system odvzdusnil... Este dalsi mesiac som jazdil bez problemov, kym som motorecku neulozil na zimny spanok... a akurat teraz ju potrebujem dostat do servisu a nemam kvapalinu.

Skusil som ju tam teraz doplnit (v ramci moznosti, bez poriadneho odvzdusnenia) - spojkova packa je uz tuhsia na zmacknutie, ale stale sa mi toci koleso pri zaradenej jednicke a zmacknutej spojke...

Stretli ste sa s niecim podobnym? Kolko ma moze stat oprava?
Dokazal by som to nejak odvzdusnit s nejakou zakladnou vybavou - na dojazd do servisu?

dik

Kelly01 (Člen)
13.03.2008 15:25:48

Re: Spojkova kapalina

křivá spojka..

God Save The Queen!
osiris (Člen)
13.03.2008 15:47:02

...to že ti vyteče kapalina není křivou spojkou smile1 spoje jsi asi zkontroloval, tak máš dvě možnosti buď pumpou na páčce, nebo válečkem dole (mimochodem budeš mít pod něčím kaluž) - gumičky
...odvzdušníš ji sám i s minimem nářadí, křížovej šroubovák na víčko nádobky a devítku klíč na odvzdušňovák (namačkáš - pomalu aby jsi zbytečně nepěnil a netvořil bubliny a dole povolíš, utáhneš, namačkáš atd. - nesmí ti při tom dojít kapalina)
...nemaluj čerta na zeď, ztuhlej motor, tím i spojka, kolo se unáší a když na něj sáhneš zastavíš ho, je častej jev smile1

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Kelly01 (Člen)
13.03.2008 15:48:48

jestli jezdil po doplnění další měsíc a trošku to táhne má křivý lamely..
drž se lakůfuck

God Save The Queen!
osiris (Člen)
13.03.2008 15:51:29

...jedna paní povídala bigsmile

Filous (Člen)
13.03.2008 16:33:43

osiris psal:

...to že ti vyteče kapalina není křivou spojkou smile1 spoje jsi asi zkontroloval, tak máš dvě možnosti buď pumpou na páčce, nebo válečkem dole (mimochodem budeš mít pod něčím kaluž) - gumičky
...odvzdušníš ji sám i s minimem nářadí, křížovej šroubovák na víčko nádobky a devítku klíč na odvzdušňovák (namačkáš - pomalu aby jsi zbytečně nepěnil a netvořil bubliny a dole povolíš, utáhneš, namačkáš atd. - nesmí ti při tom dojít kapalina)
...nemaluj čerta na zeď, ztuhlej motor, tím i spojka, kolo se unáší a když na něj sáhneš zastavíš ho, je častej jev smile1

...ten vodvzdušňovák je na vosmičku klíčsmile1 ...a eště by to chtělo hadičku, aby mu to neblilo po víku a rámucool

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
osiris (Člen)
13.03.2008 16:34:43

redface redface bigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS