Nejsi přihlášen
Re: Nabíječka baterie...bezůdržbové
http://www.k1400.cz/clanky/radime/konkr … III_SP.php
počti, pošpekuluj...
... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Můj favorit je tohle:
http://www.gys.fr/spip.php?page=produit … mp;lang=en
někde mám i charekteristiku...
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 07:23:01 Offline |
REX psal:Nemáte někdo nejakej typ (zkušenost) na nabíječku? Ale nějakou chytrou....né za třiKg z Lídlu
Dík za typa
asi jsi tady nečet ty starší diskuze o těch nabíječkách z lídlu co?Je to prej to samí jako ta optimate akorát v jiným balení a za jinou cenu.Ale když nechceš nechtěj nikdo ti jí nenutí
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 09:42:34 Offline |
Petr psal:To k.a.s.y.m
A to si vážne myslíš?? On chce nabíječku a tu v Lídlu nekoupí, tam pořídí jen udržovátko co se moc neumí postarat o baterku..
toď muj nazor..
ríkám co jsem tu čet nebo jestli to bylo na skůtrforu to nevím.Byl tak i graf nabijení a udržování a byla porovnaná právě s tou Optimate II.Já používám klasickou nabíječku s automatickou regulací zátěže něco jako je v moto a nikdy problém nebyl ani s tou rádoby gelovkou.tak tohle neřeším...tak asi tak.
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 10:51:02 Offline |
asi tak
...já mam tu Lídlofskou uš dva roky a přet vánocema sem s ní dotlouk přes noc i normální autobaterku z manželčinýho služebáka...tagže...bespečně nabíjí, má udržovací režim, tagže může bejt připojená nonstop a víc vod nabíječky ani nečekam...abych to schrnul...za 150,- vočí kerý mě tenkrát stála sem spokojenej parchant
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Dobrá nabíječka, která umí diagnostikovat je pěkná věc, ale.... malá 300/600mA nabíječka která pozná kdy je na baterce těch cca 13,32 za aby vypnula a jen udržovala (za cca 10-20EUR) vám to dobije taky a pro dobití 2x přes zimu dle mého dostačuje.
Ono dobijení při jízdě nedělá nic jiného než že to tam tlačí proud, stejně jak ta levná nabíječka.
Zdravím,
mám od Novýho roku nabíječku Accumate. Naprostá pohoda... Hodím 12 V, zapnu a nestarám se.
Teď mám baterku v banditovi připojenou pořád (přes očka k baterce) a nestarám se... už jen vyhlížím jaro....
" ....Až mě život omrzí a stane se mi peklem, skočím z bandasky do hajzlu a zavřu se deklem.."
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 13:23:35 Offline |
No ne že by ji to vadilo mít ji připojenou pořád,ale přijde mi to zbytečný.V řijnu jsem jí dobil a v sobotu když jsem se byl projet to chytlo bez problémů.A kdyby ne tak to navrtím přes kabely na autobaterii jako loni.
kratas psal:Zdravím,
mám od Novýho roku nabíječku Accumate. Naprostá pohoda... Hodím 12 V, zapnu a nestarám se.
Teď mám baterku v banditovi připojenou pořád (přes očka k baterce) a nestarám se... už jen vyhlížím jaro....
...a zrovna tag já mam připojenou tu Lídlofskou
Ony baterie mají nejraději nějake pohyb, vybít-nabít takže přes zimu jednou/dvakrát nasadim dobiju a víc se nestarám. Je ale fakt že tu z lidlu bych se bál nechat připojenou bez dozoru delší dobu.... mám něco podobnýho za 20ojro z luise nebo pola, uz přesně nevim a asi bych se dlouhodobího připojení bál.
Miras psal:Ony baterie mají nejraději nějake pohyb, vybít-nabít takže přes zimu jednou/dvakrát nasadim dobiju a víc se nestarám. Je ale fakt že tu z lidlu bych se bál nechat připojenou bez dozoru delší dobu.... mám něco podobnýho za 20ojro z luise nebo pola, uz přesně nevim a asi bych se dlouhodobího připojení bál.
...no já trochu přehánim, je to tag, že dyš si na ní fspomenu, tag ji připojim a třeba po tejdnu si zas fspomenu, tag ji votpojim a za měsíc to celý třeba zvopakuju, tagže tag...jen sem tym chtěl říct, že se vo ni taky nestaram...ale celo zimu ji napíchlou nema, proč taky?
tak nevím pořád je to nerozhodně
kurňa, tak co je to s těma odborníkama
a nebo tu už byli a já je prošvihl??
jediný kdo v tom má jasno je jen Kely (vyhazuje baterku při první potřebě dobití a dává novou )
tož tak..
Tady si stáhněte manuál, je to k tý co bude v Lídlu od pondělka. Za ty prachy rozhodně stojí, já ji mám z poslední akce. Lze s tím dobíjet všechny moto-auto akumulátory a po nabití nechat připojený třeba celou zimu, no prolémo. Baterce to neuškodí ale jenom prospěje.
http://www.kompernass.com/pages/index.p … roduct=293
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 15:10:19 Offline |
to je německy to neumím
K.a.s.y.m. (Člen) 25.01.2008 15:14:08 Offline |
sem si nevšim dík
Filous psal:...já mam tu Lídlofskou uš dva roky a přet vánocema sem s ní dotlouk přes noc i normální autobaterku z manželčinýho služebáka...tagže...bespečně nabíjí, má udržovací režim, tagže může bejt připojená nonstop a víc vod nabíječky ani nečekam...abych to schrnul...za 150,- vočí kerý mě tenkrát stála sem spokojenej parchant
Filous, je to něco obdobného, jako máš ty?
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. … Tronic_T4X
NEJEZDÍME RYCHLE, POUZE LÍTÁME PŘÍLIŠ NÍZKO
Tak já si skočim pro ten cajk do lidlu...ten optimate za 1500,- možná ma vymakanější elektroniku a možná dokáže dát dohromady víc zbořený baterie, ale jinak pro běžný jednoroční nabíjení to stačí. Beztak sem nikde nevyčetl jaký to má dobíjecí charakteristiky
A jinak, myslim že mít připojenou nabiječku na baterce přes celou zimu je zbytečnost
Máš recht, akorát s tím připojením, zbytečnost? Jak se to veme. Nemusíš jí mít připojenou a stačí jí nabít třeba až na jaře než vyjedeš a bude točit jako fík, ale co je pro akumulátor nejhorší když nebude dlouhou dobu nic dělat. Ani vybíjet ani dodávát udržovací proud pouze se samovybíjet a to mu na životnosti myslím nepřidá.
K.a.s.y.m. psal:to je německy to neumím
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
Palino psal:Filous psal:...já mam tu Lídlofskou uš dva roky a přet vánocema sem s ní dotlouk přes noc i normální autobaterku z manželčinýho služebáka...tagže...bespečně nabíjí, má udržovací režim, tagže může bejt připojená nonstop a víc vod nabíječky ani nečekam...abych to schrnul...za 150,- vočí kerý mě tenkrát stála sem spokojenej parchant
Filous, je to něco obdobného, jako máš ty?
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. … Tronic_T4X
řek bych,že to co má filda je eště jednodušší páč já ju mám taky za 150 vočí. v podstatě to vypadá jak trafo z radia. Kamarád elektrikář zvědavej mi ju prolezl a řek,že je to naprsoto v oukeji a že spíš navopak byl překvapenej jak je to ve vnitřku gud udělaný a že v pohodě si možu dobíjet jak chcu.Tagže jag psal Filůs,dyž si vzpomenu hodím to do elektriky,pak na to zapomenu,pak to zase vyhodím a neřeším
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Jestli chceš opravdu něco pořádného, tak nešetři a kup tohle:
http://www.rpj.cz/page.php?intID=90
Mluvím z vlastní zkušenosti.
Rungy
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Bandit-Kralik (Člen) 30.01.2008 23:18:50 Offline |
Tak jsem tu lidlovskou nabijecku kopil a jsem spokojenej....funkce jsou dostacujici,provedeni vypada kvalitne a je tu i odkaz na ceskeho dealera...elektronika jde dolu,tak nema cenu pro bezne pouzivani kupovat predrazeny nabijecky.
Progear 650 (Člen) 31.01.2008 08:52:22 Offline |
jj, taky...
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
mno ačkoliv se v manuálu píše, že si to umí poradit i s vybitou baterii do 7.5V, bohužel ne. Baterka v autě byla slabá na start, ale svítilo to, houkalo, ventilátorovalo to ale nabíječka TX4 a šáteček --- stand by mod
stará dobrá nabíječka FILSON nebo jak se to píše si s tím poradila
takže jako udržovačka dobrý, ale jinak jinak "pulzní oživení" TX4 nějak nezafungovalo
enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
Mám sociální lídlovskou (podle některých) mrdku za pětikilo nebo kolik stála, auto to dobilo a to bylo úplně do mrtě, baterii do motorovýho člunu taky a do motyky taky. Nevim, k čemu by mě měla bejt nějaká draží jebka, já se nabíjením baterek neživím a abych řešil to, jestli ji chudinku baterku mám celou zimu speciálně vybíjet a nabíjet? Jsem na palici? Holt když mi po pěti letech chcípne tak ji koupím novou. Co vidím kolem mě, tak se tady nikdy s baterkama nijak nesere, jednou to po zimě hodí na nabíječku a co? Jezdí a baterky drží.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Monty Jack (Člen) 25.03.2008 09:06:55 Offline |
Vytáhl jsem totálně mrtvou baterku ze skůtra (nebliklo to ani žárovičkou na přístrojovce), hodil to na lidlovýho tronica z poslední akce za 200,-. Podle měřáku to jelo po připojení 0,5 A, večer 0,25 a ráno 0,15. Nabíjecí napětí 13,57. Počkám dnes odpoledne to vytáhnu, změřím co je na baterce a půjdu to testnout do peklostroje. Rozhodně bych se nákupu nebál. Provedení je v pohodě a při nabíjení se to nijak nehřeje, takže v pohodě.
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Stránky: 1