Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Jak si dat pozor pri prodeji ?

levap (Člen)
25.01.2008 14:47:16

Jak si dat pozor pri prodeji ?

Chtel jsem se zeptat (prodavam poprve) jak to udelat pokud si potencionalni kupec chce motorku pred koupi projed ? Asi jsem dost neduverivej clovek, ale jak se jistit ze mi s motorkou neodjede a ja uz ho i masinu neuvidim smile2 No a kdyz uz jsme u toho, co vse krom kupni smlouvy mu mam dat ?
P.S. nekamenujte mne, vse je jednou poprve smile1

"Neodsuzujte masturbaci. Je to sex s někým, koho máme rádi." (WOODY ALLEN)
Mour (Člen)
25.01.2008 14:50:53

Re: Jak si dat pozor pri prodeji ?

...jedině 100% zálohu idontknow ...kupec ode mne měl, po zaplacení, kupní smlouvu, oba TP, pojistku a plnou moc na převod na úřadu.

Americkej (Člen)
25.01.2008 14:51:44

chce zkušební jízdu? tak zálohu 100% dopředu.Pokud se dotkne asfaltu jinou částí, než pneu, tak zrovna koupil.

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Americkej (Člen)
25.01.2008 14:52:57

no malej TP si máš nechat při odhlášce ho chtěj zpátky, jemu zapečou novej

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
barynek (Člen)
25.01.2008 14:54:22

Mour psal:

...jedině 100% zálohu idontknow ...kupec ode mne měl, po zaplacení, kupní smlouvu, oba TP, pojistku a plnou moc na převod na úřadu.

pokud nemá motku ještě odhlášenou tak ani jeden tp, chtěj ho při odhlášení na dopraváku vidět (minulý rok v červnu to tak v Chomutově bylo). Jinak zbytek souhlas - odhlasenou pojistku, kupni smlouvu a plnou moc, případne jiný věci kolem toho, stk, serviska atd...

Bandit 4EVER!!!
K.a.s.y.m. (Člen)
25.01.2008 15:02:44

Tak abych to shrnul,nesmile1
Pokud se chce svézt tak ti dá 100% dohodnutý ceny dopředu.
Pokud po svezení bere tak sepsat kupní smlouvu třeba tu co je tady v downloadu 2x jedna pro tebe jedna pro něj.
Pak dojdeš na pojištovnu zrušíš pojistku
Potom dopravka odhlásit na jeho jmeno a adresu
Pokud se ti nechce na dopravku musíš mu napsat plnou moc s tím ,že ho splnomocňuješ k vyřízení převodu.
Toť vše smile1

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Mour (Člen)
25.01.2008 15:02:58

barynek psal:
Mour psal:

pokud nemá motku ještě odhlášenou tak ani jeden tp, chtěj ho při odhlášení na dopraváku vidět (minulý rok v červnu to tak v Chomutově bylo). Jinak zbytek souhlas - odhlasenou pojistku, kupni smlouvu a plnou moc, případne jiný věci kolem toho, stk, serviska atd...

...proč ne TP???? ....dyť majitel při odhlašování nemusí být fyzicky, stačí plná moc a nový majitel si to odhlásí a přihlásí sám a pojistku si zruší bývalý majitel sám, až po převodu na magistrátu,  na pojišťovně, v poj. chtěla po mě jedině kupní smlouvu, sem ji řek, že je jí po tom prd a nakonec to stejně musela zrušit.

K.a.s.y.m. (Člen)
25.01.2008 15:04:25

K.a.s.y.m. psal:

Tak abych to shrnul,nesmile1
Pokud se chce svézt tak ti dá 100% dohodnutý ceny dopředu.
Pokud po svezení bere tak sepsat kupní smlouvu třeba tu co je tady v downloadu 2x jedna pro tebe jedna pro něj.
Pak dojdeš na pojištovnu zrušíš pojistku
Potom dopravka odhlásit na jeho jmeno a adresu
Pokud se ti nechce na dopravku musíš mu napsat plnou moc s tím ,že ho splnomocňuješ k vyřízení převodu.
Toť vše smile1

sakra jsem zapomněl.pokud to budeš odhlašovat ty tak mu nedávej ani jeden techničák.Pokud bude papíry vyřizovat on tak mu musíš dát oba techničáky

sonyk (Člen)
25.01.2008 15:09:53

a co kdyz na ty motyce chce odjet domu ? tak mu musim dat malej TP ne?

Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
K.a.s.y.m. (Člen)
25.01.2008 15:11:24

sonyk psal:

a co kdyz na ty motyce chce odjet domu ? tak mu musim dat malej TP ne?

Nemusíš má kupní smlouvu.

sonyk (Člen)
25.01.2008 15:12:25

no ta policajtum staci jo?

K.a.s.y.m. (Člen)
25.01.2008 15:15:17

No nestačí,ale aspoň tě nezavřou že jsi jí ukradsmile1bez dokladu jezdit nesmíš to nevíš smile1

sonyk (Člen)
25.01.2008 15:19:18

tak vidis jeste chudak koupi a dostane pokutu smile1 ja sem si motyku odvez s malym tp a s dodatkem ve smlouve ze prodavajici doda do 7 dnu velky tp s odlhaskou a bylo to

misi (Člen)
25.01.2008 15:21:24

K.a.s.y.m. psal:

No nestačí,ale aspoň tě nezavřou že jsi jí ukradsmile1bez dokladu jezdit nesmíš to nevíš smile1

ku aty zase plácáš hovna woe...

když nevím tak držím hubu .... přesně jak píše sony... dáš mu malý a velky mu pošlešon to odhlásí a ty přihlásíš... hotovogood

Blu one.... old one
K.a.s.y.m. (Člen)
25.01.2008 15:24:45

misi psal:
K.a.s.y.m. psal:

ku aty zase plácáš hovna woe...

když nevím tak držím hubu .... přesně jak píše sony... dáš mu malý a velky mu pošlešon to odhlásí a ty přihlásíš... hotovogood

a ty mi taky polibasssmile1

Fik-B6S (Člen)
25.01.2008 15:43:01

já jsem taky trochu neduvěřivý tak že když jsme prodával tak jsem chtěl plnou sumu jako zalohu. a na to odhlašni že mu dáš plnou moc bacha chlapec se na to vysere někde sejme nějake děcko zdrhne a mašina bude přihlašená na tebe. já to dělal tak že jsme se při koupi sešli před okresem chlapec mi zaplatil a vyplnil svoje iniciály na formulář pro přehlašení ten jsem hned podal a odhlasil to na něj a domu už jel na motce sice bez malého techničáku ale ve velkým byl zapsaný...
a já na základě kopie velkého techničáku šmaroval na pojišťovnu zrušit pojistku....

Amatér postavil Archu, profesionál Titanic...
http://www.youtube.com/watch?v=Fk8W4OyaHZU
sonyk (Člen)
25.01.2008 15:54:55

o vikendu mu to tezko odhlasis ze

Kim (Člen)
25.01.2008 16:53:22

levap psal:

Chtel jsem se zeptat (prodavam poprve) jak to udelat pokud si potencionalni kupec chce motorku pred koupi projed ? Asi jsem dost neduverivej clovek, ale jak se jistit ze mi s motorkou neodjede a ja uz ho i masinu neuvidim smile2 No a kdyz uz jsme u toho, co vse krom kupni smlouvy mu mam dat ?

Levap:zálohu(peníze na ruku)než se pujde projetgood,pak at si s tím jebnesmile1
co se týče dokladu,tak si necháš pouze velký TP,všechno ostatní mu dáš a motorku si odhlásíš sámgood
píšu blbě zálohu,jasně že plnou cenusmile1

...kdo lže ten krade,kdo krade může i zabít...
Fik-B6S (Člen)
25.01.2008 16:54:30

sonyk psal:

o vikendu mu to tezko odhlasis ze

tak mu nedám techničák ale já se s ním dohod na dny kdy je otevřeno...good

Amatér postavil Archu, profesionál Titanic...
http://www.youtube.com/watch?v=Fk8W4OyaHZU
Loser (Administrator)
25.01.2008 16:59:45

he, tak ja jsem koupil motku, ktera byla odhlasena na moje jmeno (ve velkym TP bylo moje jmeno jako novy majitel), poviny ruceni na to bylo zruseny a ja se na ni hned vidal 300km domu a pres vikend jsem na ni jeste najezdil slusnou sumu kilaku - myslel jsem si, ze je to v pohode, kdyby me zastavili a kontrolovali. Pak jsem ale zjistil, ze by to v pohode nebylo ... ale mel jsem stesti - nestaveli me.
Kdyz jsem to u nas pak prihlasil na sebe a vyfasoval znacku, zjistil jsem, ze ji nemam na masinu jak pridelat, protoze v ni nejsou navrtany diry. Tak jsem s ni jeste dva dny jezdil bez znacky(tu jsem mel v batohu na zadech) dokud jsem nesehnal vrtacku.
V te dobe jsem se citil jako nejdrsnejsi motorkar - jezdil jsem bez znacky zavratnou osmdesatikilometrovou rychlostibigsmile

I'm a loser baby, so why don't you kill me....
spidys (Člen)
25.01.2008 17:22:40

Měl sis ji přivázat na ten ruksak bigsmilebigsmile

Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Banditatom (Člen)
25.01.2008 18:00:22

rozumný dotazgood sem pro 100% zálohu přesně jak tu někdo psal sebou mrští a automaticky kupujesmile1 no a s TP je to tak. Ty musíš zajít na ouřad nechat sebe v velkem tp zrušit a na něho přepsat. Poté ho zabalíš do obálky a pošleš mu ho jako "cenné psaní" normální poštou je to vo dršku no a s malím techničákem někdy si ho střihnou a nechaj no třeba mě ho nechali a mám ho dodnes.

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
barynek (Člen)
25.01.2008 18:25:06

Mour psal:
barynek psal:
Mour psal:

...proč ne TP???? ....dyť majitel při odhlašování nemusí být fyzicky, stačí plná moc a nový majitel si to odhlásí a přihlásí sám a pojistku si zruší bývalý majitel sám, až po převodu na magistrátu,  na pojišťovně, v poj. chtěla po mě jedině kupní smlouvu, sem ji řek, že je jí po tom prd a nakonec to stejně musela zrušit.

proč ne TP - prostě ho po mně chtěli, ale jde to udělat i přes plnou moc, viz někdo výš. A na pojištovně musíš mít při odhlášce jen velkej. nejlepší je mu to pozdějí poslat, případně prodávat na zimu, to je jistota že neodjede po svým a ty si můžeš v klidu vyřídit všecky ty pussyvinky na úřadech bez starosti, že se nepřihlásí atd.

Bandit 4EVER!!!
miaaow (Člen)
25.01.2008 19:11:09

ja mam zkusenost takovou - pri odhlasce po me chteli i malej TP, takze jsem asi za kilo nechala vystavit novej, jako ze jsem ten puvodni ztratila (nez se tam plazit znova) - pak jsem oba technicaky po prepsani na novyho majitele poslala doporucenou postou. Co se tyce povinneho ruceni, nikde neni psano, ze mu musis "pujcit" to svoje, naopak pro prodavajiciho to muze znamenat riziko, pokud ten novej s tim nekde svihne, jeste nez si to pojisti na sebe. Navic si prodavajici muze jit pojisteni odhlasit hned a nemusi cekat, az a jestli mu ho ten novej majitel posle. Ale tohle uz by meli resit mistni pojistovaci, ja se v tomhle zas az tak nevyznam. Ale jeste nez jsem si ja jela pro motorku, stacily mi zakladni udaje jako VIN a motorku mi pojistili, takze jsem domu uz jela na svoje pojisteni... SPZ se da doplnit pozdeji...
Nevim, jestli je tohle spravny nebo spatny postup, kazdopadne je to moje zkusenost - treba to nekoho inspiruje cool

Zkusit se má všechno!
barynek (Člen)
25.01.2008 19:15:14

miaaow psal:

ja mam zkusenost takovou - pri odhlasce po me chteli i malej TP, takze jsem asi za kilo nechala vystavit novej, jako ze jsem ten puvodni ztratila (nez se tam plazit znova) - pak jsem oba technicaky po prepsani na novyho majitele poslala doporucenou postou. Co se tyce povinneho ruceni, nikde neni psano, ze mu musis "pujcit" to svoje, naopak pro prodavajiciho to muze znamenat riziko, pokud ten novej s tim nekde svihne, jeste nez si to pojisti na sebe. Navic si prodavajici muze jit pojisteni odhlasit hned a nemusi cekat, az a jestli mu ho ten novej majitel posle. Ale tohle uz by meli resit mistni pojistovaci, ja se v tomhle zas az tak nevyznam. Ale jeste nez jsem si ja jela pro motorku, stacily mi zakladni udaje jako VIN a motorku mi pojistili, takze jsem domu uz jela na svoje pojisteni... SPZ se da doplnit pozdeji...
Nevim, jestli je tohle spravny nebo spatny postup, kazdopadne je to moje zkusenost - treba to nekoho inspiruje cool

s tim VIN a motorem se to tak dela normálně, i když máš dovoz (těžko by po mě chtěli velkej TP když jsem ho neměl po dovozu vystavenejheadshake )
a ten malej TP mu prostě nedat, nepotřebuje ho, pokud chce odjet po svy ose staci mu kupní smlouva

Bandit 4EVER!!!
levap (Člen)
26.01.2008 00:57:57

No tak koukam ze pred svezenim prachy na ruku v tom se shodujete vsichni !
No a to ostatni pokud chapu dobre a vyberu z kazdeho prispevku neco smile1 bych asi schrnul nasledovne :
Kupujicimu, kupni smlouvu a malej TP v pripade ze chce odjet na motorce.
Pokud ji poveze tak mu staci jen smlouva !

Ja pak co nejdrive s velkym TP na pojistovnu zrusit pojistku, a pak na dopravak s TP nejakym potvrzeni o zruseni pojistky, inicialama kupujiciho a kupni smlouvou.

No a pak velkej TP poslat kupujicimu.
Takhle jsem to tedy pochopil smile1

"Neodsuzujte masturbaci. Je to sex s někým, koho máme rádi." (WOODY ALLEN)
Ondráš (Člen)
26.01.2008 09:57:20

levap psal:

No a to ostatni pokud chapu dobre a vyberu z kazdeho prispevku neco smile1 bych asi schrnul nasledovne :

Ja pak co nejdrive s velkym TP na pojistovnu zrusit pojistku, a pak na dopravak s TP nejakym potvrzeni o zruseni pojistky, inicialama kupujiciho a kupni smlouvou.

No já bych nejdřív šel, na dopraváky, protože bez platného povinného ručení se tam s tebou nikdo bavit nebude.
Když jsem tenkrát rušil pojistku na simsona, tak po mě snad ani nic nechtěla. Teda asi chtěla, ale nic jsem neměl,tak jsem napsal čestný prohlášení a šel domu. Taky řešení.smile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
barynek (Člen)
26.01.2008 12:32:45

Ondráš psal:
levap psal:

No já bych nejdřív šel, na dopraváky, protože bez platného povinného ručení se tam s tebou nikdo bavit nebude.
Když jsem tenkrát rušil pojistku na simsona, tak po mě snad ani nic nechtěla. Teda asi chtěla, ale nic jsem neměl,tak jsem napsal čestný prohlášení a šel domu. Taky řešení.smile1

To, že máš odhlášenou motorku z pojištovny vezmeš na dopraváky, pokud to nebudeš mít a bude tam sedět nějakej debil, tak tě pošle zpátky na pojištovnu a ty zas vystojíš frontu na pojištovně a znova na dopraváku. Prostě na úřad se vším důležitým - tj. velký TP, odhláška, kupní smlouva, i ten malej TP bych vzal (jak jsem ríkal, chtěli ho po mně). Ted v zimě stejně po svejch neodjede a abys tam musel kvuli malýmu TP, to je pussyvinaidontknow

Bandit 4EVER!!!
hide (Člen)
26.01.2008 12:54:01

no pokud to je stejny jako u auta, tak pri odhlaseni po me chteli i maly TP (samozrejme i velky), kupni smlouvu, ale zalezi jak kde, maj v tom bordel

sonyk (Člen)
08.02.2008 16:12:22

este dotazecek na zkusene a znale. co kdyz ji frajer ode me koupi o vikendu , co kdyz to zbori , povinny i motorka bude porad spana na me budu mit jen kupni smlouvu ?

sonyk (Člen)
09.02.2008 11:16:21

PLS PLS UZ SI PRO NI JEDE, KDYZ JI VEME DAM MU JEN KUPNI SMLOUVU A KLICE , VTP A TP SI NECHAM?

VikecB12 (Člen)
09.02.2008 11:32:01

sonyk psal:

este dotazecek na zkusene a znale. co kdyz ji frajer ode me koupi o vikendu , co kdyz to zbori , povinny i motorka bude porad spana na me budu mit jen kupni smlouvu ?

No pokud vím,tak se povinný ručení nepřevádí,takže od prodeje je mašina nepojištěná,tudíš bys s ní neměl jezdit.Proto větší auto/moto bazary nabízí sjednání pojistky přímo u nich,abys mohl odjet. Dal bych mu kupní smlouvu a klíče. V týdnu to skočíš vothlásit a fšechno mu pošleš poštou.

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
sonyk (Člen)
09.02.2008 11:34:43

jj sem si taky myslel.smile1 hned v podneli to vse udelam smile1. de o to ze tady v kupni smlouve  v downloadech je neco o povinnem ruceni ze mu psolu , neco o zaplaceni povinneho na rok ... to nechapu viz:

Dále prodávající prohlašuje, že ihned po odhlášení motocyklu na Dopravním inspektorátu zašle poštou jako cenné psaní na adresu kupujícího následující doklady vztahující se k prodávanému motocyklu: technický průkaz,  doklad o zaplacení povinného ručení na rok ………….

???

osiris (Člen)
09.02.2008 13:11:47

...máš pravdu, v downloadu byla neaktuální verze smlouvy, opravil jsem to
...místo toho co už neplatí tam teď máš: "Zároveň tímto kupující bere na vědomí, že změnou vlastníka zaniká pojištění povinného ručení motocyklu a že je povinen motocykl pojistit"

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
VikecB12 (Člen)
09.02.2008 14:16:25

No vidíš to,ani to nebolelogood

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
sonyk (Člen)
09.02.2008 14:22:55

Dekuji mnohokrat, za pul hodky by tu mel byt takdoufam ze koupi smile1

mr.BSE (Člen)
09.02.2008 16:33:47

VikecB12 psal:

No pokud vím,tak se povinný ručení nepřevádí,takže od prodeje je mašina nepojištěná,tudíš bys s ní neměl jezdit.Proto větší auto/moto bazary nabízí sjednání pojistky přímo u nich,abys mohl odjet. Dal bych mu kupní smlouvu a klíče. V týdnu to skočíš vothlásit a fšechno mu pošleš poštou.

presne tak sem to mel ja kdyz sem kupoval beckogood

Second Class Citizen
1130 Café Racer
sonyk (Člen)
09.02.2008 18:28:49

Tak prodano projel sem se 7km , i batuzek se prisel rozloucit kluci se svezli omrkly , dohodly sme se udelal sem mamlou slevicku aby bylo na pivko a uz neni moje a frci do vyskova na vleku.

Nechal jsem mu oba klice a smlouvi v pondeli vse odhlasim a nejpozdeji v utery poslu postou.

Diky za pomoc

mr.BSE (Člen)
09.02.2008 23:33:15

sonyk psal:

Tak prodano projel sem se 7km , i batuzek se prisel rozloucit kluci se svezli omrkly , dohodly sme se udelal sem mamlou slevicku aby bylo na pivko a uz neni moje a frci do vyskova na vleku.

Nechal jsem mu oba klice a smlouvi v pondeli vse odhlasim a nejpozdeji v utery poslu postou.

Diky za pomoc

tak ted uz jen dobre vybrat nastupcegood

Co to bude?

Second Class Citizen
1130 Café Racer
Mirek D (Člen)
11.02.2008 10:00:32

levap psal:

Přiznej sa, bude bus? surprised

Autobus je taky Suzuki... .
Ondráš (Člen)
11.02.2008 10:02:43

Mirek D psal:
levap psal:

Přiznej sa, bude bus? surprised

Koukni do profilu...smile1

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
osiris (Člen)
11.02.2008 10:02:55

...tywe už je ;)

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
sonyk (Člen)
11.02.2008 14:50:28

mr.BSE psal:
sonyk psal:

Diky za pomoc

tak ted uz jen dobre vybrat nastupcegood

Co to bude?

prevezmu B6 od jirky silverasmile1

qwerty (Člen)
07.04.2008 16:09:17

Guys , mam plnou moc na masinu mam VT a malej ..... ale problem -> motka neni odhlasena na urade (Bruntal) kde byvaly majitel bydlel ...... a ja nejsme schopnej ji ve Frydku-Mistku odhlasit ...... takze mu budu muset poslat papiry postou at to odhlasi na mne (udaje ma v kupni smlouve) a pak mi je posle zpet .... a muj dotaz je : staci kdyz mu poslu jen VT at to muze odhlasit nebo potrebuje jeste nejaky dalsi papiry ??help help help idontknow idontknow idontknow

WD club member.
qwerty (Člen)
07.04.2008 16:11:28

jeste bych rad dodal ze doslo k mensimu nepochopeni z me strany protoze po precteni diskuze vyse sem myslel ze mi staci plna moc a ja uz si to budu moct odhlasit na svem urade ale to nejde smile2 smile2 smile2

WD club member.
Loser (Administrator)
07.04.2008 16:14:02

ja kdyz jsem kupoval bandasku, tak uz to mel borec odhlaseny s tim, ze ve VT jsem uz byl uveden jako budouci majitel. Znacku mu zatim nechali, ale malej tp musel odevzdat. Ja jsem s tim pak prejel dom (ted uz vim, ze to bylo v podstate nacerno,pze na to nebylo caplaceny povinny ruceni ... ale sere pes).
Z toho teda jako vypliva, ze bys mu mel asi poslat oba technicaky

Loser (Administrator)
07.04.2008 16:15:34

qwerty psal:

jeste bych rad dodal ze doslo k mensimu nepochopeni z me strany protoze po precteni diskuze vyse sem myslel ze mi staci plna moc a ja uz si to budu moct odhlasit na svem urade ale to nejde smile2 smile2 smile2

s tou plnou moci to muzes jit odhlasit na urad v bruntale (nebo kdes to psal)

qwerty (Člen)
07.04.2008 16:36:03

no to je mi celkem na prd protoze dat 500.- za benzin abych se tam dostal a mohl to odhlasit je zbytecne moc ..... takhle dam za postu par kacek .... ale jde o to co mu vsecko mam poslat (co potrebuje) ...... idontknowidontknow

WD club member.
Loser (Administrator)
07.04.2008 16:50:30

no rek bych, ze mu budou stacit oba technicaky. S tim, ze te do toho velkyho pri odhlaseni zapisou jako noveho majitele. Ty pak pri prihlasovani na svym urade odevzdas starou znacku a vyfasujes novou (pokud jsi teda z jinyho kraje)

qwerty (Člen)
07.04.2008 19:23:10

problem je vyresen, nakonec muj bracha bydli asi 30 km od Bruntalu a bude se vracet ze sluzebky takze mne tam hodi .. mam plnou moc takze si to radsi udelam sam ...... ten borec od ktereho sem to kupil nevypadal zase moc serizone a ve smlouve mame napsano ze mi predla VT a maly tez takze by pak mohly byt tahanice ....... kazdopadne sem do budoucna moudrejsi a dik za rady goodgood

WD club member.

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS